Potvrzuju slova SH, já měl na MX16-S taky všechny kanály s neutralizačníma pružinama, a plíšek v pytlíku k tomu.SH píše:Optic 6 http://www.rctomik.cz/manuals/manual_fi ... 0CZpdf.pdf strana 6
Futaba 6EX http://manuals.hobbico.com/fut/6ex-2_4ghz-manual.pdf strana 6
atd...
Já zato u všch vysílaček, co jsem kdy koupil, měl neutralizační pružinu zabudovanou na všech kanálech a plíšek pro cvrčka v sáčku se šroubkem, anebo plíšek zabudovaný a pružina v sáčku.... Asi jsem byl hodný...
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Legální úpravy vysílačů?
Re: Legální úpravy vysílačů?
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Škoda, že to v popisu na eShopech neuvádějí. Jako lodního / auto modeláře by mě to zajímalo, a člověk by se pak vyhnul pracnému dodělávání. Ale jak koukám na ty značky a typy, asi to bude záležitost dražších modelů vysílačů.
- petr hájek
,, Co je ale zarážející je, že zkušení modeláři se exhibují na prkotině typu "jestli pružinka v kniplu neodporuje GL" ale neupozorní začátečníka, že lodní modely mohou být provozovány jen na pásmech 27MHz, 40MHz a 2.4GHz. Tedy že pásmo 35MHz je pro lodě zakázané!!!!,,
kolego SH na tom se předvádíš a exhybuješ ty já jen napsal že to MŮŽE být proti licenci , protože opravdu né všechny toto mají v návodu a když je v návodu vysloveně psáno ŽÁDNÉ MECHANICKÉ ANI ELEKTRICKÉ ÚPRAVY je dáno , že ŽÁDNÉ!!!!.....
Opět vytrhuješ z kontextu texty tak abys vyšel s čistým štítem , JÁ V TEXTU POKRAČOVAL , TÍM ŽE OSOBNĚ POUŽÍVÁM......A TD. , o 35Mhz snad vědí na monaku všichni neb to tu je hlásáno více než často....
kolego SH na tom se předvádíš a exhybuješ ty já jen napsal že to MŮŽE být proti licenci , protože opravdu né všechny toto mají v návodu a když je v návodu vysloveně psáno ŽÁDNÉ MECHANICKÉ ANI ELEKTRICKÉ ÚPRAVY je dáno , že ŽÁDNÉ!!!!.....
Opět vytrhuješ z kontextu texty tak abys vyšel s čistým štítem , JÁ V TEXTU POKRAČOVAL , TÍM ŽE OSOBNĚ POUŽÍVÁM......A TD. , o 35Mhz snad vědí na monaku všichni neb to tu je hlásáno více než často....
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
no říká to ten pravý... tuším že to tvé rádio dovezené z USA odporuje evropským řádům, protože není stavěné pro EU a tedy není dle těchto předpisů. Pokud si pamatuji máš v něm krystal, který neodpovídá číslem řadě povolené pro pásmo 40MHz v ČR.
co se týká návodů, na téměř všechna rádia se dají sehnat na netu.
A přestaň tu už dělat chytrého, tvá averze k mixům je obecně známá, i když všem kromě tebe vyhovují. Byl zde položen dotaz a ten byl zodpovězen. Pokud bude mít další určitě se zeptá. Je zbytečné si dokazovat v každém vlákně kdo z vás dvou dočůrá dál... Už to unavuje
co se týká návodů, na téměř všechna rádia se dají sehnat na netu.
A přestaň tu už dělat chytrého, tvá averze k mixům je obecně známá, i když všem kromě tebe vyhovují. Byl zde položen dotaz a ten byl zodpovězen. Pokud bude mít další určitě se zeptá. Je zbytečné si dokazovat v každém vlákně kdo z vás dvou dočůrá dál... Už to unavuje

NeJaToD team
- petr hájek
neodporuje , po proměření se zjistilo že vysíla na 59
a k tomu jsem nasměroval i krystaly od hradeckého výrobce i letos na MH jsem již měl kolíček ivvo
a k tomu jsem nasměroval i krystaly od hradeckého výrobce i letos na MH jsem již měl kolíček ivvo
Jsou úpravy vysílačů legální, aneb prostor pro přesunuté příspěvky na toto téma.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- petr hájek
podotýkám , že tuto úpravu jsem neměl zmíněnu ani v jednom z těchto návodů:SH píše:nutno citovati celé... neb úpravy aretace kniplů jsou u naprosté většiny vysílačů popsány v návodu jako zákaznická úprava a tedy se na toto restrikce GL nevztahují.
4kanál ZEBRA
4kanál NOVA
5kanál NOVA
6kanál FUTABA EXHP
6kanál HITEK OPTIC6
4kanál REELY NOVAPRO2
4kanál REELY SKY
4kanál 2,4Ghz CARSON (kde byla jako v jediném návodu zmíněna možnost změny módu vysílače ale pouze v odborném servisu)
a další cca 4ks vysílaček různého obchodního označení které jsem už stihl zapomenout protože se u mě moc dlouho neohřály.
Samotnou neutralizační páku s pružinou se mi ani nepodařilo nikde najít k objednání a to na žádný z těchto vysílačů , vždy jsem to musel řešit vlastní výrobou bud vyřezáním z laminátové desky nebo zaformováním páky z neutralizovaného kanálu příslušného vysílače a jejím odlitím.
Pokud ji někdo v návodu uvedenu má přeji mu mnoho trpělivosti a úspěchu při hledání těchto dvou náhradních součástek nutných pro úpravu.
Optic 6 http://www.rctomik.cz/manuals/manual_fi ... 0CZpdf.pdf strana 6
atd...
Já zato u všch vysílaček, co jsem kdy koupil, měl neutralizační pružinu zabudovanou na všech kanálech a plíšek pro cvrčka v sáčku se šroubkem, anebo plíšek zabudovaný a pružina v sáčku.... Asi jsem byl hodný...
atd...
- petr hájek
UZNÁVÁM OMYL U OPTIKA TO FAKT FUNGUJE JAK ,,SH,, PÍŠE,
u futaby bohužel né možná to bude jinou generací mám totiž ještě tu na frekvenci 40Mhz s označením EXHP tedy primárně určenou pro HELI i když jak mi dovozce zdelil osobně speciální HELI verze prý neexistuje , nad soupravou co jsem mu dal do ruky kroutil hlavou do doby než jsem mu řekl že je to dovoz z USA , každopádně páku jsem do ní musel vyrobit a pružinku vyexperimentovat.
u osttních jsem nikdy pytlíček s cvrčkem neměl , vždy byl namontován z výroby s chybějící neutralizací.
u futaby bohužel né možná to bude jinou generací mám totiž ještě tu na frekvenci 40Mhz s označením EXHP tedy primárně určenou pro HELI i když jak mi dovozce zdelil osobně speciální HELI verze prý neexistuje , nad soupravou co jsem mu dal do ruky kroutil hlavou do doby než jsem mu řekl že je to dovoz z USA , každopádně páku jsem do ní musel vyrobit a pružinku vyexperimentovat.
u osttních jsem nikdy pytlíček s cvrčkem neměl , vždy byl namontován z výroby s chybějící neutralizací.
Musím se přiznat, že jsem taky neměl tu čest, setkat se s vysílačem, který by měl všchny kanály s neutralizační pružinou. Ale jistě existují výjimky, či modifikace vysílačů, které nejsou primárně určené pro letecké modely.
Setkal jsem se jen s těmito a ty to určitě neměly:
ZEBRA PRO 4
Robbe Terra Top
Spectrum Dx5e
Futaba F14
Futaba FC16
CADET 4 2.4 GHz
SH: Můžu vědět, o které vysílače tedy jde? Pro lodní modely by to asi bylo lepší, zaměřit se na konkretni typ, který ty neutralizační pružiny již má.
Setkal jsem se jen s těmito a ty to určitě neměly:
ZEBRA PRO 4
Robbe Terra Top
Spectrum Dx5e
Futaba F14
Futaba FC16
CADET 4 2.4 GHz
SH: Můžu vědět, o které vysílače tedy jde? Pro lodní modely by to asi bylo lepší, zaměřit se na konkretni typ, který ty neutralizační pružiny již má.
- petr hájek
na exhib forum ,,mojehobby,, se snažím nelézt , mistní komunita superneomylných je VELMI uzavřeným klubem , pro lidi kteří jsou rádi ovládáni neomylnými .
Já neomylný nikdy nebyl , nejsem a DOUFÁM NIKDY NEBUDU tudíž tam se pouze z času na čas na něco optám.....( kde jinde se dovědět OPRAVDOVOU A NEOMYLNOU ODPOVĚĎ......)
pokud to uvedeno není??????????

Já neomylný nikdy nebyl , nejsem a DOUFÁM NIKDY NEBUDU tudíž tam se pouze z času na čas na něco optám.....( kde jinde se dovědět OPRAVDOVOU A NEOMYLNOU ODPOVĚĎ......)
pokud to uvedeno není??????????
- petr hájek
,, kde je vysloveně uvedeno že se nesmí elektricky ani mechanicky upravovat ,,
z čehož logicky (pardon to není urážka) plyne že mám na mysli návod kde to UVEDENO JE......... a právě o těch případech píšu .
Že to v některých návodech může být uvedeno jak píšeš jsem ti už uznal , pak tedy klidně upravujte ..... bylo by záhodno uznat i mou pravdu .
Né všichni kupují soupravy typu F16 a podobné přímo z českých obchodů a už rozhodně né všichni kupují dražší soupravy , jsou i modeláři co kupují soupravy od někoho tedy z druhé ruky , tam návod občas chybí uplně , nebo je kupují v zahraničí a to třeba z důvodu nižší ceny . Rozhodně je lepší vědět o možném problému při zásahu do soupravy dřív než se ,,přichomejtne,, na poježdění nepříjemný pán s autem plným dlouhých i krátkých antén na střeše a s průkazem inspektorátu radiokomunikací , který bude chtít vidět hodně v detailu vysílač.
Pardon , jen se snažím kolegovi ušetřit případný obolus v hodnotě i 30tisíc za porušení licence , případné další peníze za poplatky v soudním řízení kde se bude snažit dokázat, že ten jeho zásah je legální.
Ale to už bych lezl do zelí ,,karasovi,,.....
z čehož logicky (pardon to není urážka) plyne že mám na mysli návod kde to UVEDENO JE......... a právě o těch případech píšu .
Že to v některých návodech může být uvedeno jak píšeš jsem ti už uznal , pak tedy klidně upravujte ..... bylo by záhodno uznat i mou pravdu .
Né všichni kupují soupravy typu F16 a podobné přímo z českých obchodů a už rozhodně né všichni kupují dražší soupravy , jsou i modeláři co kupují soupravy od někoho tedy z druhé ruky , tam návod občas chybí uplně , nebo je kupují v zahraničí a to třeba z důvodu nižší ceny . Rozhodně je lepší vědět o možném problému při zásahu do soupravy dřív než se ,,přichomejtne,, na poježdění nepříjemný pán s autem plným dlouhých i krátkých antén na střeše a s průkazem inspektorátu radiokomunikací , který bude chtít vidět hodně v detailu vysílač.
Pardon , jen se snažím kolegovi ušetřit případný obolus v hodnotě i 30tisíc za porušení licence , případné další peníze za poplatky v soudním řízení kde se bude snažit dokázat, že ten jeho zásah je legální.
Ale to už bych lezl do zelí ,,karasovi,,.....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek