Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Laminát a ABS trup,jak na to.
Re: Laminát a ABS trup,jak na to.
Dobrý den,jsem tady nový na foru.A potřeboval bych poradit.Mám trup z ABS materiálu,jenže je moc měký.Tak jsem ho lehce obrousil a odmastil.A dal jsem na to laminát.Používám vše od Havel composit.Ale po dvou dnech,co jsem to nechal vytvrdnot a začal brousit,tak se mi laminát odělil od toho trupu z ABS.Tak potřebuji poradit,čím to dát do hromady ,aby to drželo pohromadě.Děkuji za pomoc.
Vybral bych tady: http://www.uhu.cz/lepeni-plastu, typ ABS
Zachovejte paniku :-)
Moje zkušenost říká, že jakékoliv kombinování materiálu přináší problémy.
Robil som tak všetky drobné doplnky zo stavebníc lietadiel, a potom som to použil aj na menšiu loď - normálne do nej laminuješ a po vytvrdnutí to vyberieš ako z formy. Výsledok je podľa mňa lepší než originál nakoľko zvnútra výlisku sú hrany podľa kopyta a to je dobre. Len treba dať práve na hrany pozor aby tam nezostali pri laminovaní bubliny (ak sa nepoužije podtlak tak pomôžu bavlnené vločky).SH píše:No, já bych využil toho, že se laminát s ABS nespojil, ABS bych vytáhnul a do skořepiny dal tak ještě 2-3 vrstvy pro zpevnění a nechal čistě laminátový trup.
Moje zkušenost říká, že jakékoliv kombinování materiálu přináší problémy.
Děkuji za odpovědi.Asi to opravdu nebudu dávat do hromady,ale dám na ten laminát ještě dvě až tři vrstvy. Bude to lepší,než řešit potom nějaký problém,kdyby se ten plast začal kroutit.Ještě jednou děkuji.
Mám podobný dotaz - Epoxidová priskyřice a PSH ( reklamní tabule, výborně se lepí třeba revel kontaktou nebo něčím na bázi toluenu) - potřeboval bych přilepit palubu s psh do trupu z epoxu -má někdo zkušenost?
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
a ještě - chtěl bych to psh (je li to psh) polepit dýhou.......
- petr hájek
konstrukční polyuretanové lepidlo to spolehlivě udrží
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
předpokládám že prYskyřice...že já na ty IY prostě trpím, o sz nemluvě....
Jde mi o spojení paluby z psh s bortem z epoxu - takže prosím ještě o prodejní název toho polyuretanu (nestačil by purex?) - nejraději bych to zkusil 1200......mám ji doma....
Jde mi o spojení paluby z psh s bortem z epoxu - takže prosím ještě o prodejní název toho polyuretanu (nestačil by purex?) - nejraději bych to zkusil 1200......mám ji doma....
Romane dělal jsem to spojení paluby s trupem který byl z formy - tzn. epox.trup + skel. tkanina, a lepil jsem 12 min (nebo podobným) epoxem, čili myslím že ta 1200 by na to mohla jít taky.MB/RomanT píše:předpokládám že prYskyřice...že já na ty IY prostě trpím, o sz nemluvě....
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Ještě lepší než Revell Contacta je Liquid Poly a teď mě kamenujte jestli se spletu - nevím přesně zda je od Humbrollu nebo od Tamiye ale můj tip je ta TamiyeMB/RomanT píše:Mám podobný dotaz - Epoxidová priskyřice a PSH ( reklamní tabule, výborně se lepí třeba revel kontaktou nebo něčím na bázi toluenu) - potřeboval bych přilepit palubu s psh do trupu z epoxu -má někdo zkušenost?
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
- petr hájek

tohle používám já není to jako purex tohle je konstrukční tedy bez vypěnování, koupeno v autodílech , výtrobce :
DONAUCHEM-URSETA spol.s r. o.,
Kamenická 26, 170 00Praha 7
tel. +420 220 199 220
Plnění a distribuce :
STAVOCHEMIE s.r.o. Kolín
zákaznická linka :
321 714 315
Super, díky!
prakticky vyzkoušeno - psh (reklamni tabule co jde lepit contaktou) nejde lepit epoxy 1200 - lépe řečeno, psh na psh 1200 drží jen málo - nepevný spoj, max jako nějaký doplněk ne pevnostní spoj, psh + látka jemná gramáž + 1200 - nedostatečná pevnost.....(spoj psh obroušen, zdrsněn) - jako spoj paluby z psh + trupu z epoxydu se mi to nezdá pevné.= jde o plachetničku typu footy, se kterou budou zacházet děti, u sebe bych sníženou pevnost ohlídal, ale v tomto případě je potřeba počítat s hrubším zacházením....
Doporučuji jiné řešení (zmíněný polyuretan?)
Doporučuji jiné řešení (zmíněný polyuretan?)
- petr hájek
jj Romane , polyuretan,a povrch tabulkya nejen tabulky zdrsnit (třeba cif , nebo prášek na nádobí, i třeba ocelová vlna na nábytek a klidně i brusné rouno -flís)
Ale hlavně odmastit a spoj může tuhnout v mírném vlhku polyuretanům to svědčí , dokonce to tu psal i carrot tuším
s tím epoxy 1200 , bys musel ředit nitroC6000 ale stejně by se přilnavost o moc nezlepšila , zato by se zvedla řádově možnost poškození toho PSH .
Ale hlavně odmastit a spoj může tuhnout v mírném vlhku polyuretanům to svědčí , dokonce to tu psal i carrot tuším
s tím epoxy 1200 , bys musel ředit nitroC6000 ale stejně by se přilnavost o moc nezlepšila , zato by se zvedla řádově možnost poškození toho PSH .
Na takový spoj by mělo fungovat i UHU Stabilit/ Stabilit Expres. Docela špatně se shání, ale i výrobci stavebnic (Graupner) jej doporučují při lepení téměř čehokoliv k ABS.
Já mám odzkoušený právě PSH, dřevo a laminátové desky (Lamit) k laminátu (polyester), vše drží (zatím) spolehlivě. Smrdí to jako Dentakryl (to jako doplňující informace pro ty, kteří Dentakryl znají/znali).
Jak píše Petr Hájek, důležité je zdrsnění (osobně používám ScotchBrite od 3M) a odmaštění.
Zdenek
Já mám odzkoušený právě PSH, dřevo a laminátové desky (Lamit) k laminátu (polyester), vše drží (zatím) spolehlivě. Smrdí to jako Dentakryl (to jako doplňující informace pro ty, kteří Dentakryl znají/znali).
Jak píše Petr Hájek, důležité je zdrsnění (osobně používám ScotchBrite od 3M) a odmaštění.
Zdenek
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 9509 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rakos
-