Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

AC pohon - těžký TT

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Odpovědět
oldik

Re: AC pohon - těžký TT

Příspěvek od oldik »

Předem se omlouvám, jestli to v tématech někde je, ale opravdu jsem nenašel. Četl jsem i pravidla TT na 2011 a tam o pohonu taky nic není.
Mám v plánu postavit Smit Nederland (90cm) a chci ho osadit:
lodní šrouby prům. 50-60 (dle sehnatelných otáček motorů), 2 střídavý pohon + 2s 5000mAh li-pol v potřebném počtu zapojení do paralelního řazení, až klidně 2s4p apod. nebude s ohledem na soutěžení s tímto problém ?
Díky
Godric

Příspěvek od Godric »

Jak myslíš s ohledem na soutěžení. V rámci pravidel, nebo jestli to bude hodně přemotorované?
Tady je hlavní to, abys byl schopen i s tímto pohonem možnost citlivého mánévrování...
oldik

Příspěvek od oldik »

Myslel jsem na tu přemotorizaci. Jestli jako u kategorií eco apod jsou motorová omezení vč. pohoných aku. Při vhodné konfiguraci si myslím, že bych nějaké větší problémy s manévrováním mít neměl.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Pravidlům ta sestava neodporuje (neřeší se jestli máš střídavé nebo stejnosměrné motory). Kategorie se dělí jen dle délky lodi (od 70cm a nad 70cm) takže žádné další dělení dle motorů také není.

S ovladatelností by ti nejlépe poradil Luděk, který na soutežích jezdí s lodí Sysifos, která je střídavými motory osazena též. Nepamatuji si ale jakou konkrétní výbavu v lodi má.

U střídavým motorů bývá problém rozběhnout motory na nízké otáčky, celkový vyšší výkon se hodí např. na delší přejezdy, kde se dá ušetřit čas, ale jinak je jízda o manévrování, kde se více hodí menší otáčky a menší výkon. Luďkovi výkony, ale ukazují, že takové řešení je možné a že se s tím dá výhrávat...
Obrázek
NeJaToD team
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

V těžkém TT žádné omezení pro maximální přípustný výkon použitých elektromotorů a akumulátorů zavedeno není.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Technické údaje pre Sysifos od Luďka:
http://remorkerysk.wbl.sk/sisyfos/sisyfos.pdf
PeterP
oldik

Příspěvek od oldik »

Super, díky moc. Tak nějak to zamýšlím, akorát víc otáček a na 2s li-pol. Jsem uspokojen. Olda
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“