Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Mazání příspěvků - kniha stížností

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
Přema

Re: Mazání příspěvků - kniha stížností

Příspěvek od Přema »

Příspěvky dosud byly a jsou snad dobrovolnou záležitostí.Toto je veřejné fórum,tudíž jakýkoliv názor zde publikovaný je dán "všanc" veřejnosti a tudíž se stává majetkem veřejným,nikoliv soukromým.Pochybuji,že by s tím jakýkoliv právník cokoliv udělal,...ale možná se mýlím (doplněním pravidel o toto je již technickou formální záležitostí a s tím odkliknutím souhlasu se to vše jen vylepší)
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Konzultoval jsem to s našimi právníky. vydáváme vlastní časopis, takže s autorskými zákony do styku přicházíme.

Musí být upravena pravidla a to takto:

1. jakýkoliv příspěvek nebo obrázek sem vložený se stává majetkem DF
2. autor příspěvku zodpovídá za informace v něm podané (z důvodu plagiátorství)
3. autor ručí, že vlastní oprávnění zvěřejnit obrázky, které zde nahraje (jsou jeho vlastní, má svolení fotografa, jsou volně šiřitelné...)
4. autor odesláním příspěvku na toto DF prohlašuje, že rozumí pravidlům tohoto fóra a souhlasí s nimi.
Obrázek
NeJaToD team
oldik

Příspěvek od oldik »

Aniž bych znal zákony, u mnou vedeného fóra zvažuji i zrušení klikance na editaci popř. mazání, pokud se nejedná o poslední příspěvek. Fenomén poslední doby je, že většina diskutérů píše rychleji než myslí, jiný reaguje přímo k věci, dotyčný předcházející příspěvek opraví a návaznost je totálně v pytli. Škoda, že "neznalost" těchto věcí zde vedla (podle toho co jsem pochopil) ke smazání mnoha hodnotných příspěvků i v sekci stavba. Tam čerpám nejradši a opakovaně s údivem prohlížím skvosty zdejších členů. Tak to pánové prosím skonzultujte a hodně zdaru ve vedení zdejšího, jinak výborného fóra. Konče příspěvkem od Iva si myslím nemá dál cenu se o tom bavit a přejme si, aby v tomto duchu byly pravidla opraveny a už se to tu neopakovalo.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ivvo píše:Konzultoval jsem to s našimi právníky. vydáváme vlastní časopis, takže s autorskými zákony do styku přicházíme.

Musí být upravena pravidla a to takto:

1. jakýkoliv příspěvek nebo obrázek sem vložený se stává majetkem DF
2. autor příspěvku zodpovídá za informace v něm podané (z důvodu plagiátorství)
3. autor ručí, že vlastní oprávnění zvěřejnit obrázky, které zde nahraje (jsou jeho vlastní, má svolení fotografa, jsou volně šiřitelné...)
4. autor odesláním příspěvku na toto DF prohlašuje, že rozumí pravidlům tohoto fóra a souhlasí s nimi.
Pokiaľ mi bude niekto za príspevky, fotky a podané informácie platiť, ako sa to robí pri vydávaní časopisu, som ochotný na takéto pravidlá pristúpiť.

V opačnom prípade nachápem, prečo by sa môj príspevok ( napríklad o laminovaní ) mal stať majetkom DF ( predpokladám, že s právami DF akokovek ním ďalej disponovať).

DF je na báze dobrovoľnosti. Teda ak napíšem dobrovoľne nejaké príspevky, mal by som mať právo ich aj podľa vlastného uváženia zmazať (podobne ako ich môže bez môjho súhlasu zmazať moderátor). A to bez ohľadu na zachovanie zmysluplnosti alebo kontinuity témy.

V prípade, ak sa tu zavedú vyššie uvedené pravidla, budem aj ja požadovať zmazanie mojich príspevkov resp. ich vymažem sám, ak sa to bude dať.

Ináč mám pocit, že čím mienej je tu zmysluplných prípevkov o modelárstve, tým viac sa tu riešia pí... iny. :/
PeterP
oldik

Příspěvek od oldik »

Možná jinak chápeme pojem veřejné fórum. Pokud by to bylo jak píšeš, nemá to smysl. Resp. jsi jako moderátor fóra neustále v situaci, kdy nevíš kdy se stane co se stalo a tímto hodnotu fóra neuvěřitelným způsobem snižuješ. Z pohledu mého, spíše jako čtenáře. Třeba stavbu klimka jsem si prohlížel snad 10, ale si to budu muset nějakým způsobem přetáhnout k sobě do komplu. Co kdyby došlo k vymazání. Nikdy nevíš kdo se pro co a z jakého důvodu rozhodne a mě to jako člena DF ani moc nezajímá, neboť předpokládám, že zde najdu co jsem našel před týdnem. Jinak i po zavedení pravidel s ošetřením, že to nebude dále šířeno, si myslím, že většina členů s tím nebude mít výrazný problém. Nebo aspoň nevím, proč by měla mít. Vždyť je to veřejné DF.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

PeterP píše:
Ivvo píše:1. jakýkoliv příspěvek nebo obrázek sem vložený se stává majetkem DF
Pokiaľ mi bude niekto za príspevky, fotky a podané informácie platiť, ako sa to robí pri vydávaní časopisu, som ochotný na takéto pravidlá pristúpiť.

V opačnom prípade nachápem, prečo by sa môj príspevok ( napríklad o laminovaní ) mal stať majetkom DF ( predpokladám, že s právami DF akokovek ním ďalej disponovať).

DF je na báze dobrovoľnosti. Teda ak napíšem dobrovoľne nejaké príspevky, mal by som mať právo ich aj podľa vlastného uváženia zmazať (podobne ako ich môže bez môjho súhlasu zmazať moderátor). A to bez ohľadu na zachovanie zmysluplnosti alebo kontinuity témy.
Popravdě jsem ten první bod, co zde Ivvo uvedl, také moc nepochopil. Nevidím jediný důvod, proč by nemohl autor příspěvku to samé, co uvede zde na DF, někde jinde komerčně využít (např. jako článek do časopisu či v knize). A už vůbec nevidím důvod, proč by někde takové příspěvky měli komerčně i nekomerčně dále šířit provozovatelé DF.

Já to mazání chápu, pokud dotyčný ojediněle některé své příspěvky z nějakého důvodu smaže během nějaké doby od zveřejnění, ale aby se tak dělo globálně pro všechny příspěvky, které kdy napsal, jsem na jiném doposud fungujícím DF nezaznamenal. Ovšem zde máme nejméně 3. případ, pokud dobře počítám.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
oldik

Příspěvek od oldik »

PeterP: jinak pro někoho pi...ovina, pro jiného příspěvek, který mu mohl být v lecčems nápomocen. Jako mě téma zvukové moduly, náplň do kouřového modulu (zkus to na netu najít v mém rodném jazyce, moc nepochodíš) a jiné. Mnoho jsem toho ještě nepřečetl a něco už dokonce nepřečtu. Jinak pokud to půjde, budu nasávat informace dál. To mazání člena vč. příspěvků mi přijde hodně zásadní pro chod fóra. Pokud tobě ne, máme na to každý jiný názor a oba jsme ho vyjádřili. Nic dalšího k tomuto tématu nemám, ale rád bych věděl, jak to nakonec dopadne.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Vidíš tam někde, že jsem psal, že s uvedeným příspěvkem (obrázkem) ať už ve formě článku nebo jakékoliv jiné nemůže dotyčný dále nakládat?

Zde jde jen o pravnickou formulaci, že práva k tomu konkrétnímu příspěvku (obrázku) nahráním na server MoNaKo-DF přechází na správu serveru. Tzn. že o dalším nakládání v rámci tohoto serveru s ním může rozhodnout jen vlastník serveru (nebo poveřená osoba). Ostatní využití samozřejmě zůstává v možnosti autora. Když napíšete příspěvek do časopisu (a světe div se ony jsou i nehonorované příspěvky) tak budete po x měsících po vytisknutí požadovat po vydavateli časopisu, aby ze všech prodaných výtisků vystřihl váš příspěvek?

Kdo s pravidly SOUKROMÉHO fora nesouhlasí, není nic jednoduššího než využít jiné. Pořád si myslím, že toto forum má sloužit modelářům jako místo, kde najdou inspiraci. A těch je zde naštěstí stále většina....

Pokud zde ale budou neustále přispěvatelé, kteří si myslí, že to dělají nejlépe a poté co jim ostatní řeknou, že to tak není, ve své ješitnosti a malosti umí jen "bouchnout dveřmi" a s co největším křikem o ukřivděnosti se dožadovat smazání všeho tak se takovéto problémy budou řešit neustále. A jediný kdo to odnese budou jen nevinní čtenáři, kteří v mnoha vláknech ztratí pointu a užitečné informace...
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

aby byl výklad jasný je možné to doplnit o podmínku:

Pokud bude chtít kdokoliv využít jakýkoliv příspěvek nebo obrázek mimo DF, musí mít k tomu souhlas autora příspevku nebo obrázku. O využití v rámci DF (přesunu, smazání atd) rozhoduje vlastník serveru nebo pověřený správce.
Obrázek
NeJaToD team
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pre Ivvo: Je zaujímavé, že Ti tak veľmi záleží na "nezmazaní" prípevkov od tých prispievateľov " ... kteří si myslí, že to dělají nejlépe a poté co jim ostatní řeknou, že to tak není, ve své ješitnosti a malosti umí jen "bouchnout dveřmi" ... "

A tiež je zvláštne, že na tomto "soukromém" DF " bouchají dveřmi " najčastejšie tí, čo niečo aj vedia, prípadne nejaký ten model aj postavili (keď už je to modelárske fórum).
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pre Oldíka: Za nepodstatné temy v žiadnom prípade nepovažujem problematiku zvukových a "kouřových" modulov, ale témy, ako je táto ...

Neviem, ako ostatní, ale ja mám z toho akurát blbú náladu.
Keď DDG chcel odstrániť svoje príspevky a obrázky, tak na to mal asi svoj dôvod. Admin požiadavke vyhovel.
Či my ostatní s tým súhlasíme alebo nie, je už teraz celkom jedno.
PeterP
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Mluvil jsem o všech příspěvcích ne jen některých. Tady jey pořád spousta dalších co umí.

Koukám, že vždy umíš z textu vytrhnout to co se ti hodí a překroutit jak se ti to hodí...
Obrázek
NeJaToD team
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ivvo píše:Mluvil jsem o všech příspěvcích ne jen některých. Tady jey pořád spousta dalších co umí.

Koukám, že vždy umíš z textu vytrhnout to co se ti hodí a překroutit jak se ti to hodí...
Áno ... keď je poruke vhodný citát. ;)

Ale važne.

Pokiaľ by sa na DF MoNaKo nedali dodatočne mazať, podobne, ako na iných modelárskych fórach, vlastné príspevky, bral by som to ako fakt. Skrátka pravidlo o ktorom netreba diskutovať, ale sa mu prispôsobiť.

Ale riešieť Tebou navrhnutým právnickym prístupom, že odtiaľto kvôli vzájomnej nevraživosti odchádzajú reálni prispievatelia -modelári, sa mi zdá dosť od veci.

Myslím, že také pravidlá nebudú mať žiadny pozitívny vplyv na budúcu úroveň tohoto DF.
A z minulosti sa dlho žiť nedá.
PeterP
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Nejsem siteadmin ani administrator.

Ze své profese jsem pouze využil informace co mám k dispozici a též radu našich právníků k vyřešení návrhu který zde zmínil Pepa Darvaš a SH. Jak se ladous rozhodne, co použije a jak to bude formulovat je jen na něm a nám všem ostatním nezbyde nic jiného než ta nová pravidla akceptovat a dodržovat. Ať se nám budou líbit nebo ne.

Jestli to něco vyřeší může ukázat jen čas...
Obrázek
NeJaToD team
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Ivvo píše:Nejsem siteadmin ani administrator.

Ze své profese jsem pouze využil informace co mám k dispozici a též radu našich právníků k vyřešení návrhu který zde zmínil Pepa Darvaš a SH. Jak se ladous rozhodne, co použije a jak to bude formulovat je jen na něm a nám všem ostatním nezbyde nic jiného než ta nová pravidla akceptovat a dodržovat. Ať se nám budou líbit nebo ne.

Jestli to něco vyřeší může ukázat jen čas...
tak na to ,že nejsi co nejsi se tu nějak moc štouráš v pič..ách .....
proboha začněte už konečně modelařit jinak se tu opravdu za chvíli potkám jen s pár kecalama co sice rady potřebujou každou chvíli , ale do radících členů uměj velmi dobře vandrovat kůli blbostem .....
PROTO MÁM NÁVRH:
KECALOVÉ ,VEMME KAPESNÍKY A UTŘEME SI PRACOVIŠTĚ AŤ SE TU DÁ ČÍST I NĚCO DŮLEŽITÉHO.....
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ferda

Příspěvek od Ferda »

Jak pravdivě lze zhodnotit efekt typu : třikrát a dost ?

Mě to pro extra rychlém náhledu říká jen to, že se povedlo jakési vykousání něčeho --vlastně o ničem a odnikud a u toho se kdákalo jako ve slepičí farmě
připadá mi to až neuvěřitelné

Po pravdě jsme vlastně skoro všichni nějak praštění, jenže zde se sešlo více s podobným typem
anžto jsem tedy praštěnej, pak je logické, že vyhledávám takové prostory, kde se dá třískat do peří

a když už se to stalo, tak najednou to vymažeme, jelikož to údajně jaksi tak mělo bejt

no výborně ! není to tak dlouho, co se věřilo, že je Země placatá

mě to však připadá, že plýtváme časem na KRAVINY !!

P.S. vedlejší důkaz--na ukázku zdánlivě mimo
můj soused vedle v domě včera třískal kolem půlnoci hodinu do stěn na moji stranu a dnes se dušoval, že viděl nás, jak se domlouváme a potom tlučeme, aby prej neměl klid a mohli jsme jej takto vyštvat
EVIDENTNE JE TO MAGOR --no a to, co se zde děje není o nic lepší
tudíž pro dnešek přeji Dobrou noc a pokud možno zdravou mysl
jo a mám spuštěnej záznam zvuku na celou noc- a bude VALKA, když si ji tak hodně přeje
už budu spát líp
FGH_Method
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“