portal/view.php?nazevclanku=baby-bootle ... 2008110005
som sa rozhodol skúsiť šťastie aj ako motorár.
Výsledok môjho snaženia môžte vidieť tu :
http://www.youtube.com/watch?v=9KsG_Gmn3m8
Kostru som realizoval z preglejky 4 mm a poťah zo smrekových líšt hrúbky 2 mm a šírok od 3 do 8 mm, podľa potreby. Po vybrúsení som trup namoril vodným moridlom odtieň čerešňa. Na to mi Peter Mikulka nalaminoval jednu vrstvu sklotextilu. Tiež mi vyrobil stevenku aj s hriadeľom dĺžky cca 450 mm,
trup vu vnútri som vytrel epoxidom. Vonkajšok trupu som asi sedem krát natrel nitrocelulózovým lakom.
Čĺn poháňa motor SPEED 600 7,2 V, napájaný akumulátorom Rocketpack 3300 mA, 7,2 V. servo na kormidle je Graupner C 577.
Regulátor je MD36DCRS. A s ním mám takýto problém : regulátor po pripojení akumulátora začne pípať v sekundovom intervale. Po zapnutí vysielača a prijímača pípať prestane a pracuje podľa očakávania.Po ukončení predstavenia , keď dám vypínač na regulátore dio polohy vypnuté ,začne znovu pípať ako na začiatku. Prestane až po piatich minutách, alebo keď vplyvom prasknutých nervov vytiahnem a odpojím akumulátor.
Podľa výrobcu má to tak byť , ale to pípanie mi ide na nervy. Neporadí mi niekto čo s tým ?
Čĺn váži úplne so všetkým 2 124 g, takže je ľahší ako čerstvo narodené bejby.
Používam dvojlistu vrtuľu fí 45 mm ,loď zrýchľuje dobre, čochvíľa je polovica trupu ( predná ) nad hladinou,
ale po pár sekundách sa zrejme motor nahreje dosť podstatne , takže ho inteligentný regulátor prestane napájať, kým sa znovu neochladí. Takže sme plávali prískokmi. O tom je to prvé video.
Až zrealizujem vodné chladenie (opäť s pomocou P.M. ) natočím video, ktoré už bude mať aj umeleckú hodnotu.