Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Repas Monika

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
Ľuboš

Repas Monika

Příspěvek od Ľuboš »

Moja dnešná otázka nezodpovedá presne tejto rubrike, pretože sa týka repasu povrchovej úpravy trupu. Je to pôvodne lepené epoxidom, vytmelené a lakované. Rád by som sa skúsenejších spýtal, čo s takýmto starším povrchom. Iba prebrúsiť, vytmeliť, laminovať a povrchová úprava... Alebo začať od základu, teda vybrúsiť až na drevo a temeliť, laminovať .... ??? Ďakujem za názory.Obrázek
Obrázek
romank52

Re: Repas Monika

Příspěvek od romank52 »

Pozri si: http://www.yoda.sk/ - Lodní modelári - Postupy - Povrchová úprava Artura.
Ľuboš

Příspěvek od Ľuboš »

Jasné olaminovať. O tom nemám od počiatku pochýb. Ide mi o to, či je trup nutné vybrúsiť až na drevo, alebo jestvuje aj taká varianta, že by sa len na hrubo prebrúsil a laminoval na tú starú povrchovú úpravu, ktorá na ňom už je.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

barva bude muset dolu urcite, pak zalezi jestli pouzijes stejnou lamino pryskyrici jako jbyla pouzita puvodne (polyester x epoxy), pokud pouzijes stejny typ, tak myslim ze bude stacit prebrouseni "nahrubo" aby se ta nova vrstva mela ceho chytit, jinak budes muset az na drevo...

samozrejme zalezi taky jak dobre ten puvodni laminat drzi na podkladu... pokud to popraskalo cele a nedrzi to, tak bude lepsi sundat vsechno az na drevo...
Obrázek
NeJaToD team
Ľuboš

Příspěvek od Ľuboš »

Nie je tam žiaden laminát. Klasika vytmelené a na to nátery. Teda je to jasné. Všetko dolu až na drevo. Ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Stavba modelu“