Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

co vše za plavidla může jezdit TT

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
MB/RomanT

Re: co vše za plavidla může jezdit TT

Příspěvek od MB/RomanT »

Už je povolené jazdiť TT s loďou typu Pilot? 8-) Keď ja som sa voľakedy zaujímal či by som mohol robiť TT s francúzskou záchrannou loďou s ťažným zariadením (a ťahanie doložené fotografiou), tak mi bolo vysvetlené:

V ŽIADNOM prípade, TT je len pre remorkéry.

Tento příspěvek Marian R jsem byl přenesen z fora o Jarojově Freelanderu....
Roman T
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Keba

Příspěvek od Keba »

Myslím si, že se jedná o chybně položenou otázku. Jak už z oficiálního názvu lodě vyplývá, jedná se o remorkér. To že má na kabině nápis pilot znamená, že je využíván i pro lodivodskou službu. Pak bychom se měli ptát...může remorkér být využit ve funkci lodivodského člunu. Odpověď zní ano, ale pořád je to remorkér :-)
Které lodě se mohou účastnit TT řeší pravidla pro tug towing - cituji:
Lodě použité pro tug towing by měly být modely lodí, jejichž předlohy byly skutečně vytvořené a postavené za účelem vlečení nebo tlačení. Přípustné jsou všechny typy remorkérů a obslužných lodí (oceánské, přístavní, říční atd.).
Záchranná loď není remorkér ani obslužná loď.
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
SH

Příspěvek od SH »

teď jsem nepochopil.... první část přříspěvku říká ano, a druhá ne....
Ante

Příspěvek od Ante »

Keba píše:Lodě použité pro tug towing by měly být modely lodí, jejichž předlohy byly skutečně vytvořené a postavené za účelem vlečení nebo tlačení.
Keba
já bych taky řekl že muže, bo byla vytvořena k vlečení, jedním z jejích úkolů bude i vlečení poškozené lodi.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Já bych k této věci dodal, že MarianaR budou spíše zajímat pravidla slovenského TT, kde to může být jinak než u nás.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Keba

Příspěvek od Keba »

Výňatek ze slovenských pravidel:

2. Typy lodí
Lode použite pre vlečenie vleku musia byť modelmi lodí, ktorých predlohy boli skutočne vytvorené a postavené na účely vlečenia . Prípustné sú všetky typy remorkérov a obslužných lodí ( oceánske, prístavné, riečne). Tlačné remorkéry môžu byť použité tiež, musia však ťahať vlek cez lano. Remorkéry môžu byť poháňané výlučne elektrickým pohonom. Spaľovacie motory nie sú povolené. Typ pohonného zariadenia je ľubovoľný ( lodná skrutka, ASD, VS pohon, kolesový pohon. Priečny propulzný systém (Bow thruster) je povolený.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Ante píše:
Keba píše:Lodě použité pro tug towing by měly být modely lodí, jejichž předlohy byly skutečně vytvořené a postavené za účelem vlečení nebo tlačení.
Keba
já bych taky řekl že muže, bo byla vytvořena k vlečení, jedním z jejích úkolů bude i vlečení poškozené lodi.
Celé to je otázka výkladu pravidel.
Jde o to, zda záchranná loď byla postavena za účelem vlečení nebo tlačení. Dejme tomu, že ano, ale pak by podle mě nevyhověla druhé podmínce a to:
Přípustné jsou všechny typy remorkérů a obslužných lodí (oceánské, přístavní, říční atd.)
Záchranná loď není remorkér ani obslužná loď. Bylo to celé myšleno tak, že remorkér bude tahat nákladní čluny, rozměrné náklady, plošiny, pomáhat při přistávání velkých lodí. Může se podílet i na záchranných operacích, ale to z něj nedělá záchrannou loď.
Záchranná loď bude pracovat hlavně při záchranných operacích, je tedy úzce specializovaná. Samozřejmě při záchraně lodě, které např. nefungují motory, bude i tahat a proto je vybavena vlečným zařízením, ale asi se nebude podílet na práci kterou právě a hlavně vykonávají remorkéry nebo obslužné lodě. To z ní nečiní remorkér. Takovou záchrannou lodí je např. nám všem dobře známá Halny.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Můj závěr je:
Záchranná loď vybavená vlečným zařízením by se soutěže v tug towingu, která bude pořádána podle "Pravidel pro tug towing" neměla účastnit, protože nevyhovuje těmto pravidlům v kap. 2. Typy lodí.
Keba
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Napadlo mě jak výkladu pravidel podle mého předchozího výkladu vyhovět:
Specializované záchranné lodě se označují termíny:
wrecker, salvage vessel, salvage ship, life-craft
ale také:
salvage tug
Zbytek si již jistě domyslíte sami ;-)
Keba
Keba - webmaster
marian_r

Příspěvek od marian_r »

Keď som dostal tú odpoveď, slovenské pravidlá ešte neboli. 8-)
LMR

Příspěvek od LMR »

Tak a teď mi vysvětlete co to je obslužná loď, která se účastnit TT může.
Pod tímhle termínem jsem měl právě zařazené záchranné lodě, víceůčelové ledoborce /taky slouží k vlečení/.
Když se soutěže může účastnit i loď podle vlastní fantazie (což je můj případ) tak proč né záchrannář ?
Pochopím vyloučení rybářských (ale ty také jezdí !) obchodních, válečných, rychlostních lodí, plachetnic atd. atd.
Ale loď která už při návrhu byla určena i k vlečení má podle mě nárok.
LMR

Příspěvek od LMR »

cituji/Keba/:
Záchranná loď není remorkér ani obslužná loď. Bylo to celé myšleno tak, že remorkér bude tahat nákladní čluny, rozměrné náklady, plošiny, pomáhat při přistávání velkých lodí. Může se podílet i na záchranných operacích, ale to z něj nedělá záchrannou loď.
Záchranná loď bude pracovat hlavně při záchranných operacích, je tedy úzce specializovaná.

Je to úplně naopak. Remorkér je úzce specializovaný a záchranná loď by měla zvládnout vše. Taky na nich neslouží takoví vidloši jako na remouších :-)
jsyrovat

Příspěvek od jsyrovat »

Keba píše:Napadlo mě jak výkladu pravidel podle mého předchozího výkladu vyhovět:
ale také:
salvage tug
Keba
A co jeste "offshore", kde jsou ruzne typy obsluznych lodi/remorkeru (AHTS, supply, Standby/Safety...)?
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

jsyrovat píše:
Keba píše:Napadlo mě jak výkladu pravidel podle mého předchozího výkladu vyhovět:
ale také:
salvage tug
Keba
A co jeste "offshore", kde jsou ruzne typy obsluznych lodi/remorkeru (AHTS, supply, Standby/Safety...)?
"offshore" znamena mimo pobrezi, tzn jsou to lode, ktere neoperuji jen v pristavu ale i na mori.
Obrázek
NeJaToD team
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

LMR píše:cituji/Keba/:
Záchranná loď bude pracovat hlavně při záchranných operacích, je tedy úzce specializovaná.

Je to úplně naopak. Remorkér je úzce specializovaný a záchranná loď by měla zvládnout vše. Taky na nich neslouží takoví vidloši jako na remouších :-)
obslužná loď něco obsluhuje, většinou ropné plošiny, většinou vozí zásoby (mají prodloužené paluby, aby mohli vozi náklad, např. polský granit který staví SH), zároveň ale také pomáhají plošinám s přesunem na nová místa, nebo přemisťováním kotev. takže jsou dělané na tahání.

záchranné lodě jsou velmi široký pojem, jak uz psal Keba, jen nekteré mohou tahat další lodě. navíc to neznamená, že když může tahat tak že to je to hlavní co dělá. např. hasiči mají také cisternové vozy, stejně jako technické služby ale jejich hlavním úkolem není kropení silnic a zalévání kytek v parcích. a přitom je to cisterna jako cisterna, vlečný hák jako vlečný hák...
Obrázek
NeJaToD team
PeterP

Příspěvek od PeterP »

A najviac práce pri vlekaní lodí odvedú v prístavoch tlačné Springery s delovými vežami ... :D
Remorkér ako remorkér. ;)

Otázka na odborníkov:

Je toto remorkér?
http://www.duwsleepvaart.nl/duwsleepsit ... 501017.pdf

A toto ?
http://www.duwsleepvaart.nl/duwsleepsit ... ponbay.pdf
PeterP
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

PeterP píše:A najviac práce pri vlekaní lodí odvedú v prístavoch tlačné Springery s delovými vežami ... :D

Otázka na odborníkov:

Je toto remorkér?

A toto ?
staci se podivat na produkt list tech lodi. je to tam napsane...

damen mini cat 803 - basic function: mooring operation - o vlečení ani slovo

damen multi cat 1908 - basic function: towing, pushing, fuel and fresh water transfer, dredge support - to je snad jasne...
Obrázek
NeJaToD team
PeterP

Příspěvek od PeterP »

ivvo píše:
PeterP píše:A najviac práce pri vlekaní lodí odvedú v prístavoch tlačné Springery s delovými vežami ... :D

Otázka na odborníkov:

Je toto remorkér?

A toto ?
staci se podivat na produkt list tech lodi. je to tam napsane...

damen mini cat 803 - basic function: mooring operation - o vlečení ani slovo

damen multi cat 1908 - basic function: towing, pushing, fuel and fresh water transfer, dredge support - to je snad jasne...
Neboj sa, ja som sa pozrel.

Takže s Damenom Minicat sa v českom TT súťažiť nemôže ?
Pýtam sa preto, lebo jeden chalan z modelárskeho krúžku u nás ho robí.
PeterP
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

to jsem nerekl. vyklad pravidel nedela jeden clovek, ale musi se na tom shodnout rozhodci...
Obrázek
NeJaToD team
PeterP

Příspěvek od PeterP »

BTW:

V produktovej rade Damenu sú lode typu Minicat zaradené medzi tug ...
http://www.damen.nl/PRODUCTS/TUGS.aspx?mId=8601

Chcem tým povedať len to, že pri dnešných multifunkčných lodiach nie je ani produktový list dostatočným podkladom pre "fundamentalistický" výklad pravidiel.

Tým skôr, keď sa akceptujú "vymyslené" lode typu prestavba Artura na remorkér.

Tá loď, čo má Marian rozpracovanú sa svojím desingom značne podobá na menšie verzie typov StanTug alebo Minicat.
PeterP
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

artur jiz pravidlum nevyhovuje... uz take souteze TT nejezdi...
Obrázek
NeJaToD team
PeterP

Příspěvek od PeterP »

ivvo píše:artur jiz pravidlum nevyhovuje... uz take souteze TT nejezdi...
Neviem, či to nie je off topic, ale zaujímalo by ma , prečo ?
PeterP
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Do pravidel nechci zasahovat ani náhodou ... ale:

DAMEN MINI CAT 803 a DAMEN MINI CAT 1003 (http://www.duwsleepvaart.nl/duwsleepsit ... b5%206.pdf)

1003 je dle mého jen o kousek vetší bratříček osmsettrojky.

Oba má výrobce (http://damen.nl/PRODUCTS/index.aspx.aspx?mId=8563)zařazeny v remorkérech:
viz menu jejich webu - Products/Products ranges/Tugs

Evidentně má k remorkéru 803 blíže, než některé jezdící věci.

Myslel jsem, že tady o zábavu a o protažení vleku tratí.

Přijde mě to trochu zvláštní.
Zachovejte paniku :-)
carrot

Příspěvek od carrot »

je kožený řemen sexuální pomůcka? primárně ne, ale mnozí ho k tomu úspěšně používají....
Myslím si, že začínáte ty pravidla ohledně typu lodě moc prožívat...Buďte rádi, že máte na vodě různé lodě a ne dvacet shodných vodníčků...Je škoda, že tak pěknou soutěž začínáte kazit žabomyšíma válkama...
můj pohled na věc, jako člověka, který TT jen z povzdálí sleduje...

pěkné sexuální zážitky přeje :D

carrot
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

To, že ten Anteho Artur letošní pravidla už nesplňuje, jsme zjistili vlastně až teď, protože Ante na jaře přišel s novým modelem, takže nikoho z nás nezasvěcených nenapadlo řešit to, že Artur už pravidlům nevyhovuje. Prostě jsme to nezaznamenali a už z toho důvodu jsme hned neprotestovali. Chápu, že teď po 8 měsících je debata o provedených změnách úplně zbytečná, nicméně to načasování změny pravidel právě na sezonu, kdy už Ante neprovozuje Artura, čímsi zavání. Prostě mám pocit, že Ante napřed postavil náhradu za Artura a teprve potom byl Arturům start zapovězen.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“