Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
jaký regulátor
Re: jaký regulátor
Ahoj všem.Jsem tu nový.Lítám letadla a vrtulníky.Teď bych rád loď.Mám už políčeno.Ale nevím jaký regulátor pro dva motory 600 .Děkuji za odpovědi
jen bych doplnil ze pokud motor nebudes pretezovat tak ti bude stacit regl 36A, pokud ho chces zatizit vice tak kup ten nejsilnejsi 54A...

NeJaToD team
Takže tento reg?http://www.rcm.cz/e-shop/regulatory-ota ... 6433.eshop
A motory zapojim paralelně je to tak?Ten od koho to mám píše motory 600.Typuju že to sou stejnosměrný ještě to nemám doma.Je to tento inzerát :
Hasičská loď
Prodám model lodi viz. foto, délka 95cm, 2x elektromotor 600, servo Hitec HS-425(táhlo s převodem na dvě kormidla), model je vybaven funkčními světly a sirénou, trup je třeba přetmelit a přelakovat.
Najdete na model bazar
A motory zapojim paralelně je to tak?Ten od koho to mám píše motory 600.Typuju že to sou stejnosměrný ještě to nemám doma.Je to tento inzerát :
Hasičská loď
Prodám model lodi viz. foto, délka 95cm, 2x elektromotor 600, servo Hitec HS-425(táhlo s převodem na dvě kormidla), model je vybaven funkčními světly a sirénou, trup je třeba přetmelit a přelakovat.
Najdete na model bazar
Koukal jsem na ten inzerát a jako 5 roků začínajcí "začátečník" mi na tom inzerátu něco nesedí. Už jen ta cena je zarážejcí (ale co stát se může¨) a mám model ve stejném měřítku a v tom jednu 600 a na poloviční výkon je to už neříditelné. Natož tam mít dvě:D.
Jelikož jsem taky vlastníkem reglu. Dsys tak sem něco hodím. Jestli nejsi nějak extra náročný na nastavení regl.
Jako já (zatím) tak jsem si je pořídil jsou dobré, ale já je nevyjužiju a přeplatil jsem je nehoráznou cenou. Takže kdybych si dneska měl pořizovat regl. Tak bych si koupil asi nějaký Hawk , jeden už mám a jsem sním spokojen a stál cca 1000Kč a co se týče proudů tak je lepší neš Dsys . A nevytáčí mě pořád protivné pípání. Buď jede nebo ne:D Na tomto foru ti doporučí převážně Dsys netvrdím že jsou špatné. Ale jsou i jiné vhodné regl. pro začátečníky.
Ahoj Kuba
Jelikož jsem taky vlastníkem reglu. Dsys tak sem něco hodím. Jestli nejsi nějak extra náročný na nastavení regl.
Jako já (zatím) tak jsem si je pořídil jsou dobré, ale já je nevyjužiju a přeplatil jsem je nehoráznou cenou. Takže kdybych si dneska měl pořizovat regl. Tak bych si koupil asi nějaký Hawk , jeden už mám a jsem sním spokojen a stál cca 1000Kč a co se týče proudů tak je lepší neš Dsys . A nevytáčí mě pořád protivné pípání. Buď jede nebo ne:D Na tomto foru ti doporučí převážně Dsys netvrdím že jsou špatné. Ale jsou i jiné vhodné regl. pro začátečníky.
Ahoj Kuba
Dovolím si nesouhlasit právě to pípání má velkou výhodu. Upozorňuje že jsi něco zapomněl, buď zapnout vysílač, přijímač, a nebo že si po jízdě nerozpojil napájení . Moc užitečná věc.KubaS píše:Koukal jsem na ten inzerát a jako 5 roků začínajcí "začátečník" mi na tom inzerátu něco nesedí. Už jen ta cena je zarážejcí (ale co stát se může¨) a mám model ve stejném měřítku a v tom jednu 600 a na poloviční výkon je to už neříditelné. Natož tam mít dvě:D.
Ahoj Kuba
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Kubo, tak proč jsi tak dlouho laboroval s pohonem a pořád něco řešil?
když je to tak "dobré"... Ano, občas se dá koupit dobrá levná věc.... častěji ale koupíš levně něco co se na nic nehodí... Ale na to si musí přijít každý sám.
Nechsi stím závodit.Mám Dx6 i a na mod vrtulníku si mužu napípat křivku plynu.Dám třeba 10 procent a uřídí i dítě.KubaS píše:Koukal jsem na ten inzerát a jako 5 roků začínajcí "začátečník" mi na tom inzerátu něco nesedí. Už jen ta cena je zarážejcí (ale co stát se může¨) a mám model ve stejném měřítku a v tom jednu 600 a na poloviční výkon je to už neříditelné. Natož tam mít dvě:D.
Ahoj Kuba
1) HAWK stojí stejné peníze (možná) a má prej dva stavy - jede nebo nejede (možná) - od reglu za litr teda očekávám něco víc
2) Jestli máš dotaz ohledně reglu, tak jdi do toho DSYSu - je nejlepší co je do lodě k mání a je to z domácích luhů a hájů
3) pro KUBAS
Jestli je model se šestistovkou na půl plynu neřiditelný, tak je něco blbě... slušelo by se uvést aspoň jaké tam jsou baterky, jaký šroub, případně převodovka - bez toho je to informace typu "tráva je zelená"...
P.S. co znamená "model ve stejném měřítku"??? u toho co píše PULEC jsem údaj o měřítku nezaznamenal...
4) Souhlasím s tím, co píše NOJBY - pípání je výborná věcička
5) Doporučí ti tady DSYS, protože je nejlepší prostě a nikdo tě nebude hnát do experimentů - má ho spousta lidí, jsou s ním zkušenosti a veskrze jen dobré a v případě potíží ti může spousta lidí poradit - což u HAWKu asi moc nepůjde
Dobrý kup přeju
Jo a ideální stav je jeden motor = jeden regl. Pak můžeš používat např. protitahy
2) Jestli máš dotaz ohledně reglu, tak jdi do toho DSYSu - je nejlepší co je do lodě k mání a je to z domácích luhů a hájů
3) pro KUBAS
Jestli je model se šestistovkou na půl plynu neřiditelný, tak je něco blbě... slušelo by se uvést aspoň jaké tam jsou baterky, jaký šroub, případně převodovka - bez toho je to informace typu "tráva je zelená"...
P.S. co znamená "model ve stejném měřítku"??? u toho co píše PULEC jsem údaj o měřítku nezaznamenal...
4) Souhlasím s tím, co píše NOJBY - pípání je výborná věcička
5) Doporučí ti tady DSYS, protože je nejlepší prostě a nikdo tě nebude hnát do experimentů - má ho spousta lidí, jsou s ním zkušenosti a veskrze jen dobré a v případě potíží ti může spousta lidí poradit - což u HAWKu asi moc nepůjde
Dobrý kup přeju
Jo a ideální stav je jeden motor = jeden regl. Pak můžeš používat např. protitahy
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Protože jsem chtěl ušetřit. Nemněl jsem takové zkušenosti s tak velkou lodí. Sice nevím kde jsem to psal, že je to dobré, ale teť je to výborné co se týče pohonu. A řešil jsem to proto, protože se mi vařily motory. (někdy některé otázky nechápu, je to tím že jsem pořád novej yikes ?) Přes zimu stihnu snad nástavby a na jaře bych mohl stihnou nějakou tu soutěž.SH píše:Kubo, tak proč jsi tak dlouho laboroval s pohonem a pořád něco řešil?když je to tak "dobré"... .
Ještě když jsem psal ve stejném měřítku myslel jsem tím loď o délce 102 cm.
Msob: není nic špatně, proč by mělo být? Možná jsem to napsal blbě. - Loď nemůže dosáhnout už vyžší rychlosti protože na takovou rychlost už není stavěná. Maximální rychlost co loď dovolí je cca 50% na kniplu. Tím pádem by do takové lodě stačila bohatě třeba 500.
Možná budou otázky "co lodní šroub?" Je tam 35mm od graup. Není to remoš sílu nepotřebuje i dobře couve není důvod ho měnit. Chtěl jsem tím jenom naznačit, že 600 v takové velikosti lodi bez převodovky a do polomakety je zbytečně předimenzované. wink
Je to můj názor možná máte jiné, možná jsou lepší kdo ví. Ptal se na regl. já jsem mu napsal jak to beru já co bych pořídil, co ne. Volba je na něm jaký pořídí. Potřebuje jenom co nejvíc informací. Které jsem se snažil předat a asi jsem se snažil zase zbytečně.
čau Kuba
vařící se motor = chybně sestavená pohonná jednotka = ŠPATNĚ
max. rychlost na 50% výchylky kniplu = chybně sestavená pohonná jednotka = ŠPATNĚ
naznačit že šestistovka do polomakety je předimenzovaná a přitom neznat hodnoty celé soustavy ACCU-MOTOR-ŠROUB = ŠPATNĚ
Tak jaké ještě máš informace k předání?
max. rychlost na 50% výchylky kniplu = chybně sestavená pohonná jednotka = ŠPATNĚ
naznačit že šestistovka do polomakety je předimenzovaná a přitom neznat hodnoty celé soustavy ACCU-MOTOR-ŠROUB = ŠPATNĚ
Nebudem plenit vlákno nesmyslama.msob píše:vařící se motor = chybně sestavená pohonná jednotka = ŠPATNĚ
však já chci Dsys.Jestly neposlouchá křivku tak ho nechci.Dam stříďáčky a s těmito regulátory je to hračka.Mám stejnosmněr v autě uplně obyč a poslouchá na slovo.A to je to levný krám za 3 tis komplet.Nechápu proč by neposlouchal.
Jsou to dvě různé věci - křivka plynu a poslouchá-neposlouchá...
nastavíš si 10% plynu a regl si tento rozsah vezme jako -100%-0-+100% a si s křivkou někde...
Ale DSYS omezíš na výkonu programovací kartou - takže můžeš kvedlat páčkou na rádiu FULL-FULL a stejně ti regl pustí do motoru jen třeba 40% - a hlavně pěkně plynule od nuly až do maxima - což ti mnohý jiný regl neudělá prostě
a k těm stříďákům - buď příjdeš o couvání a nebo o plynulost rozběhu - třetí možnost je dát za regl s motorem tak pětinásobek ceny DSYSu a šestistovky
P.S. Doporučuju vyplnit místo odkud jsi - pak se třeba najde někdo z okolí s kým se můžeš poradit zoči-voči
nastavíš si 10% plynu a regl si tento rozsah vezme jako -100%-0-+100% a si s křivkou někde...
Ale DSYS omezíš na výkonu programovací kartou - takže můžeš kvedlat páčkou na rádiu FULL-FULL a stejně ti regl pustí do motoru jen třeba 40% - a hlavně pěkně plynule od nuly až do maxima - což ti mnohý jiný regl neudělá prostě
a k těm stříďákům - buď příjdeš o couvání a nebo o plynulost rozběhu - třetí možnost je dát za regl s motorem tak pětinásobek ceny DSYSu a šestistovky
P.S. Doporučuju vyplnit místo odkud jsi - pak se třeba najde někdo z okolí s kým se můžeš poradit zoči-voči
Kluci psal sem výše že lítám letadla a vrtulníky.Vím jsou to stříďáky.Ale třeba u vrtulníku mam na reglu za 800kč nastaven soft start a to se roztáčí takovým stylem že člověk neví jestly se to točí nebo ne.Krásně pomalinku že větrák u stropu je bruska na vrtáky.Jestly mi rozumíte.Počítám že ten Dsys bude fungovat podobně.A i s ostřejšími regulátory jsem mněl tu čest.Rozjede se jak prašivej a pak rychle stáhnout a je to,drží konstantní pomalé otačky.A další věc.Třeba vrtulníkové regly mají tu vlastnost (ne všechny).Že i když za plyn vemete jak blázen tak se roztačí pomalu.Jakmile má ale motor otáčky reaguje už prudce.Pro lodě tyto funkce regly nemají?Vím že ty stejnosmněrné jsou bídnější.
hele, až na hřídel lodi dáš setrvačník podobného momentu jako je rotor vrtulníku, tak to bude něco jiného... a když změníš otáčky tak rychle, jak potřebuješ u lodi, tak u vrtulníku ukroutíš osu a odložíš listy....
Ale možná vymyslíš něco použitelného, pak se tu s námi poděl o zkušenosti. Pokud ne, my Tě varovali...
Ale možná vymyslíš něco použitelného, pak se tu s námi poděl o zkušenosti. Pokud ne, my Tě varovali...
On se ten motor tak roztačí i když je z vrtulníku.Vidím že je to tu samej štiplavej ing.Mizím lodivodi.SH píše:hele, až na hřídel lodi dáš setrvačník podobného momentu jako je rotor vrtulníku, tak to bude něco jiného... a když změníš otáčky tak rychle, jak potřebuješ u lodi, tak u vrtulníku ukroutíš osu a odložíš listy....
A ještě jedna věc ty setrvačníku.Listy rotoru jsou na vrtulníku volně.Takže pri rozběhu nekladou odpor.Když by se roztočil prudce tak je olámeš.Nechápu proč bys na lodi potřeboval rychle mněnit otáčky.Nechci rychločlun.Další věc na vrtulníku je 5mm hřídel a to mluvim o 450kovém čily nejmenším,už vidím jak ji ukroutíš.Tak tu nemel blbosti.Ostatnim děkuji.Díky SH navždy odcházím hawkSH píše:hele, až na hřídel lodi dáš setrvačník podobného momentu jako je rotor vrtulníku, tak to bude něco jiného... a když změníš otáčky tak rychle, jak potřebuješ u lodi, tak u vrtulníku ukroutíš osu a odložíš listy....
nevim proc se rozcilujes... snazili jsme se ti poradit.
zrovna MSOB by ti mohl rici jak vypada ukroucena hridel v lodi. voda ma vetsi odpor nez vzduch, takze motor speed 600 ktery bezne ma odber cca 20-25A ma pri rozbehu spicky az 3x vyssi...
lodi se stridaky jezdi taky hodne a ze zkusenosti vime ze prave s rozbehem maji problem (myslim na pomale otacky, ne vzdy je mozne lod rychle rozbehnout a pak jen ubrat, napr kdyz dojizdis do pristavu nebo k molu a bude potrebovat popojet, tak kdyz budes muset rychle roztocit a pak ubirat tak se muze stat ze ti lod projede betonovym molem). jestli myslis ze vis jak na to, klidne to zkus a pak napis jak to slo, radi se priucime, ale zatim nevim o reglu ktery by lodim plne vyhovoval.
vim ze kluci v pribrami maji remorker Sysifos se stridaky, ale ty ceny jsou nekde jinde nez uvadis ty a i oni rikaji ze to proste pomalu jet neumi... a to ten remorker ma hodne pres 10 kilo...
zrovna MSOB by ti mohl rici jak vypada ukroucena hridel v lodi. voda ma vetsi odpor nez vzduch, takze motor speed 600 ktery bezne ma odber cca 20-25A ma pri rozbehu spicky az 3x vyssi...
lodi se stridaky jezdi taky hodne a ze zkusenosti vime ze prave s rozbehem maji problem (myslim na pomale otacky, ne vzdy je mozne lod rychle rozbehnout a pak jen ubrat, napr kdyz dojizdis do pristavu nebo k molu a bude potrebovat popojet, tak kdyz budes muset rychle roztocit a pak ubirat tak se muze stat ze ti lod projede betonovym molem). jestli myslis ze vis jak na to, klidne to zkus a pak napis jak to slo, radi se priucime, ale zatim nevim o reglu ktery by lodim plne vyhovoval.
vim ze kluci v pribrami maji remorker Sysifos se stridaky, ale ty ceny jsou nekde jinde nez uvadis ty a i oni rikaji ze to proste pomalu jet neumi... a to ten remorker ma hodne pres 10 kilo...

NeJaToD team
Dovolím si zdôrazniť že motor nemá nikdy "odber".
Teda že má odber naprázdno (bez vrtule) a ten je cca 1A, niekedy 0,5A.
A že má odpor a k nemu príslušný skratový prúd kedy je zablokovaný alebo sa ledva pomaly točí, a ten je napríklad 100A, ale samozrejme že by pri ňom o sekundu či dve zhorel.
Odber určuje vrtuľa a otáčky (otáčky=KV krát napätie), a tu je (a možno to vyzerá paradoxne) pre rovnakú vrtuľu a otáčky na tom väčší motor lepšie.
Môj názor: Pre loď kde sa bude voziť pár kilo olova ako záťaž, je výhodou čo najväčší motor. Len musí mať správne otáčky a napätie, nahradí to hlučnú a možno poruchovú prevodovku.
Teda že má odber naprázdno (bez vrtule) a ten je cca 1A, niekedy 0,5A.
A že má odpor a k nemu príslušný skratový prúd kedy je zablokovaný alebo sa ledva pomaly točí, a ten je napríklad 100A, ale samozrejme že by pri ňom o sekundu či dve zhorel.
Odber určuje vrtuľa a otáčky (otáčky=KV krát napätie), a tu je (a možno to vyzerá paradoxne) pre rovnakú vrtuľu a otáčky na tom väčší motor lepšie.
Môj názor: Pre loď kde sa bude voziť pár kilo olova ako záťaž, je výhodou čo najväčší motor. Len musí mať správne otáčky a napätie, nahradí to hlučnú a možno poruchovú prevodovku.
A ak má chuť niekto skúšať neisté riešenia, nech skúsi aj ten strieďák, veď doba sa vyvíja rýchlo a nejakú výhodu to má, napríklad nahradí prevodovku.
- radím čo najmenšie KV, a čo najväčší (na hmotnosť) motor, lebo bude mať problém s chladením (vodné ťažko urobí na "obežku"). A je treba chladiť aj regulátor, pri malom plyne nutne hreje. Nevýhodu vidím v tom že strieďák (možno nie všetky) pri regulácii dosť nepríjemne píska. Aspoň lacný čínsky obojsmerný regl do autíčka (mal viac možností nastavenia než lodný).
Rozdiel tam bude hlavne v priebehu otáčok, strieďák bude mať malý odpor a teda pri zablokovanej vrtuli by tiekol extrémny prúd (a má obrovský moment ktorý hrozí utočením hriadele), a po rozbehnutí potom tak nezrýchli - točí sa proste takmer konštantne podľa polohy plynu.
"Normálny" plechovkový motor má odpor relatívne vysoký takže zaťažený sa točí pomalšie a po rozbehu sa roztočí výrazne rýchlejšie - zrejme to je príjemnejšie, ale znamená to obmedzený výkon a aj to že pri zaťažení sa veľká časť výkonu v motore mení na teplo.
- radím čo najmenšie KV, a čo najväčší (na hmotnosť) motor, lebo bude mať problém s chladením (vodné ťažko urobí na "obežku"). A je treba chladiť aj regulátor, pri malom plyne nutne hreje. Nevýhodu vidím v tom že strieďák (možno nie všetky) pri regulácii dosť nepríjemne píska. Aspoň lacný čínsky obojsmerný regl do autíčka (mal viac možností nastavenia než lodný).
Rozdiel tam bude hlavne v priebehu otáčok, strieďák bude mať malý odpor a teda pri zablokovanej vrtuli by tiekol extrémny prúd (a má obrovský moment ktorý hrozí utočením hriadele), a po rozbehnutí potom tak nezrýchli - točí sa proste takmer konštantne podľa polohy plynu.
"Normálny" plechovkový motor má odpor relatívne vysoký takže zaťažený sa točí pomalšie a po rozbehu sa roztočí výrazne rýchlejšie - zrejme to je príjemnejšie, ale znamená to obmedzený výkon a aj to že pri zaťažení sa veľká časť výkonu v motore mení na teplo.
Coro, píšeš sice v podstatě pravdu, ale takovým způsobem, že neznalý z toho nic nepochopi.... A vzít některé věty doslova, tak můžu přímo říct, že nemáš pravdu... Chtělo by to lépe napsat.
Co jsi třeba měl na mysli tím "A je treba chladiť aj regulátor, pri malom plyne nutne hreje."? Co způsobuje tu "nutnost"?
Ty odpory vinutí taky nejsou tak jednoznačné... Odpor vinutí je dán počtem závitů a průřezem drátu. Je mu naprosto jedno, jestli je to plechovka nebo stříďák...
A bulo by taky fér, porovnávat srovnatelné motory. Stříďáky, přesněji BLDC motory, mají v naprosté většině neodymové magnety. Takže porovnávejte s neodymovýma komutátorovýma... Obyčejné plechovky můžete srovnávat tak s převinutýma motorkama z CD-ROM. Pak to taková výhra už zase není... U BLDC motorů došlo pouze k nahrazení mechanické komutace elektronickou.... za výhodu menších mechanických odporů(tření komutátoru) a elektrických ztrát (přechodový odpor komutátoru) se platí problémy při rozběhu, problémy v nízkých otáčkách, uvolněný magnet nebo jedna fáze může způsobit zničení regulátoru atd. Je na každém, jestli mu to vyhovuje.
U letadel je jasný boj o co nejlepší výkon na jednotku hmotnosti... ale u lodí? Potažmo u remorkérů a maket kde se pak do kýlu rvou kila olova?? Je třeba používat věci s rozumem a ne jenom proto, že jsou "IN".
Co jsi třeba měl na mysli tím "A je treba chladiť aj regulátor, pri malom plyne nutne hreje."? Co způsobuje tu "nutnost"?
Ty odpory vinutí taky nejsou tak jednoznačné... Odpor vinutí je dán počtem závitů a průřezem drátu. Je mu naprosto jedno, jestli je to plechovka nebo stříďák...
A bulo by taky fér, porovnávat srovnatelné motory. Stříďáky, přesněji BLDC motory, mají v naprosté většině neodymové magnety. Takže porovnávejte s neodymovýma komutátorovýma... Obyčejné plechovky můžete srovnávat tak s převinutýma motorkama z CD-ROM. Pak to taková výhra už zase není... U BLDC motorů došlo pouze k nahrazení mechanické komutace elektronickou.... za výhodu menších mechanických odporů(tření komutátoru) a elektrických ztrát (přechodový odpor komutátoru) se platí problémy při rozběhu, problémy v nízkých otáčkách, uvolněný magnet nebo jedna fáze může způsobit zničení regulátoru atd. Je na každém, jestli mu to vyhovuje.
U letadel je jasný boj o co nejlepší výkon na jednotku hmotnosti... ale u lodí? Potažmo u remorkérů a maket kde se pak do kýlu rvou kila olova?? Je třeba používat věci s rozumem a ne jenom proto, že jsou "IN".
Nechcel som príliš rozpitvávať detaily, proste striedavý regulátor pri zníženom plyne hreje. Je to preto že v motore sa indukujú prúdy ktoré nemajú inej cesty ako cez ochranné diody reglu do jeho kondenzátora a ďalej až späť do baterky - na diodách je strata a po vynásobení tým indukovaným prúdom je z toho teplo, toť vsjo. Žiadny kondenzátor ani nič podobné tam byť nemôže.
Aspoň podľa toho čo mám vyskúšané, je (pri trochu predimenzovanom motore) výrazne viac tepla na štvrť plynu, než na plný výkon. S týmto súvisí aj fakt že akumulátor musí mať určitú kvalitu (prípojné káble a vnútorný odpor aku), aby mohol tie prúdy zachytiť, inak hrozí že regulátor zhorí.
Porovnať môžme rôzne motory, ale myslím že má význam aj porovnať motory podobnej hmotnosti, rozmerov, a ceny, kde čínska neodymová obežka hmotnosti niekoľko sto gramov, proste nemá v plechovke rovnakej hmotnosti či rozmerov, rovnocenného protivníka. Ano je to aj vďaka neodymovým magnetom, ale tie hlavne dovoľujú dosiahnuť nižšie otáčky (vyšší točivý moment).. Komutátor ktorý nedovolí preniesť tisíc watov, tu až tak vadiť nebude, ale straty sú straty, už len kvoli kapacite aku.
Platiť za neodymový komutátorový motor už nepovažujem za rozumné.
Na druhej strane, dva strieďáky potrebujú dva regulátory, to pre prípad že človek nemá chuť experimentovať a kupovať X rôznych motorov prípadne aj reglov, asi nebude ekonomické. a chce normálne jadziacu normálnu loď nevyzerá nijak
Aspoň podľa toho čo mám vyskúšané, je (pri trochu predimenzovanom motore) výrazne viac tepla na štvrť plynu, než na plný výkon. S týmto súvisí aj fakt že akumulátor musí mať určitú kvalitu (prípojné káble a vnútorný odpor aku), aby mohol tie prúdy zachytiť, inak hrozí že regulátor zhorí.
Porovnať môžme rôzne motory, ale myslím že má význam aj porovnať motory podobnej hmotnosti, rozmerov, a ceny, kde čínska neodymová obežka hmotnosti niekoľko sto gramov, proste nemá v plechovke rovnakej hmotnosti či rozmerov, rovnocenného protivníka. Ano je to aj vďaka neodymovým magnetom, ale tie hlavne dovoľujú dosiahnuť nižšie otáčky (vyšší točivý moment).. Komutátor ktorý nedovolí preniesť tisíc watov, tu až tak vadiť nebude, ale straty sú straty, už len kvoli kapacite aku.
Platiť za neodymový komutátorový motor už nepovažujem za rozumné.
Na druhej strane, dva strieďáky potrebujú dva regulátory, to pre prípad že človek nemá chuť experimentovať a kupovať X rôznych motorov prípadne aj reglov, asi nebude ekonomické. a chce normálne jadziacu normálnu loď nevyzerá nijak
Jen tak pro info.Loď je doma.Je to tak jak jsem si myslel.Dal jsem tam na zkoušku regulátor z auta 4x4 nevím kolik umí ampér ale vím že vněm je veliký motor který papká.Loď samozřejmě rozjezdy úplně v pohodě a jede jak krásně pomalu tak rychle+zpětný chod.A to ani nepoužívám křivku (naprosto zbytečné) u lodi jakou mám (95cm) a velikosti rybníka u domu.Po rychlé jizdě lodí regulátor jen teplý.Po jízdě autem do kterého je určen pálí daleko víc.A i baterie je daleko dříve v autě vyždímaná.Navždy se vracím :-)
je hezké že to jezdí, ale lepší by bylo, kdyby jsi napsal co tam je za motor a regulátor... at i ostatní když to budou číst mohou využít tvé zkušenosti. (pomohlo by i nějaké foto
)

NeJaToD team
- Morpheus141
Hele Pulec .... chtělo by to video jak to jezdí a taky fotky těch střev co jsi do toho nacpal ... jedna dobrá fotka je lepší než tisíc slov ....
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek