Zdravím,
vidím, že se tu diskuse pěkně rozjíždí tak jsem si řekl, že zkusím taky trochu štěstí . Plánuji stavbu rybářské lodi pro vlečení sítí (něco jako tato https://www.mo-na-ko.cz/galerie/model_c ... g00002.jpg , ale včetně funkčního navijáku a sítě. Bohužel se mi ale nedaří sehnat dostatek materiálů o technice, konktrétně jak jsou upevněny sítě na palubě, jak funguje mechanismus jejich vytahování a spouštění. Pokud máte nějaké takové znalosti, zkuste mi poradit.
Díky ivvo
technika spouštění i vytahování sítí bývá různá podle velikosti lodi, někde to hází posádka přes bort, někde je skluz na zádi, kde se také sítě vytahují, zejména pokud jde o lovení do uzavíratelného tralu ze sítí. Ono se to liší taky podle druhu ryby, jinak se loví sardinky, jinak tresky, a jinak třeba tuňáci. Tak záleží na tom, na co byla ta loď zkonstruovaná. K
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Jde mi prave o ty douhe site (myslim ze to jsou ty traly) ktere se vlecou za lodi a potom se vytahnou po tom skluzu na palubu... Myslim ze to ma zrovna ta lod co jsem uvedl obrazek predtim. vim ze na lanech pred siti jsou takove "ploutve" ktere ji rozeviraji, ale netusim jak to vymyslet konstrukcne aby sla ta sit navinout na palubu...
Pozor na jednu věc, v Čechách je lov ryb jen na povolení, tak aby nepřišel revizor .
Sám jsem se již při jedné podobné "kravině" musel hádat a dlouho dokazovat svůj účel (rybářský trojháček jsem použil jako kotvu a už bylo zle) .
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
no myslim ze bych do te male site moc ryb nechytil navic me spis zajima ten mechanismus navijaku, se siti ve vode jezdit nebudu, preci jen se muze za neco zachytit a kdo pro to potom ma plavat...
Padla mi do oka lodička od AERONAUTů-Möwe,má s tímto rybářským škunerem někdo nějaké zkušenosti?Nezná někdo její cenu?(Na webu aeronaut.de není).Případně nemáte plán? Díky za odpověď