Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Franciszek Zubrzycki Polská nákladní loď

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
Pepa Darvaš

Re: Franciszek Zubrzycki Polská nákladní loď

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Je to přesně rok, kdy jsem začal stavět nový model polské nákladní lodě"Franciszek Zubrzycki v měřítku 1:100.Plány jsou polské a velice kvalitní jako ostatně téměř všechny jejich plány.Nebo aspoń já jsem s nimi spokojený.Takže nechal jsem si od kamaráda namalovat v 3D programu trup a CNC frézka mi vytvořila kopyto.To jsem potáhnul průhlednou lepící páskou a nasledně celé přelaminoval.Paluba a nástavba je z laminátové desky 1 mm.Portály ,komín a pár detailů jsou laminátové.Schody ,zábradlí a žebříky jsem si namaloval a poslal jedné firmě na vytvoření fotoleptu.Kladky, pacholata, úvazníky mám z Polska.Celý model je vytmelený polyesterovým tmelem, stříkaný plničem a syntetickou barvou (kompresorem)Nápisy mi vytvořil S.Jíša z Plzně,protože se jedná o velmi malá písmena ,která běžný plotr neudělá zadal jsem to Standovi.Ještě přibudou vodoznaky ,ty mi dělá také on jako obtisk.Mám hotová všechna ramena motory,motorové kryty.Rád bych na novou sezónu vyjel, uvidíme.Ještě taková maličkost.Nepotřebuji, aby mi tady někdo psal jak se mu to líbí a nebo nelíbí.Jde mi jen o to abych to tady trošku oživil a pomohl Ladousovi,protože ho považuji za dobrého admina a reportéra zároveň.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
carrot

Příspěvek od carrot »

I když to nepotřebujete, stejně to chválím... Jen bych se chtěl zeptat na postup při výrobě komínu...Je to olaminovaný pozitivní kopyto, nebo je vyroben jiným způsobem?

zdravím carrot
Pepa Darvaš

Komín je namalovaný v
3D a jako negativní forma vyfrézovaný na CNC .Formu jsem frézoval do umělého dřeva aby bylo možné vyrobit více kusů.Takto byly vyrobeny i portály,vždy jedna a druhá polovina.Portály jsou ale z plného materiálu tj.smíchaná pryskyřice s celulozou a ještě vystuženy skelným rovingem.Všechny tyto materiály lze koupit i v malém množství www.havel-composite.com
Pepa Darvaš

Ještě k těm formám.Nejsem tak zběhlý v malování 3D jak to tady na forum může vyznít.Trupy a nástavby,popř. formy mi maluje student VŠ kámoš za příznivé ceny a já si to pak sám generuji,dělím a převádím do CNC programů.Spoustu věcí ohledně PC mám od něj jemu dík za to,že to do mě byl schopen dostat.Učí mně malovat v 3D,jednodušší trup a jednoduché nástavby a formy jsem již schopen malovat sám, ale na této lodi je skoro vše jeho práce.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“