Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Google SketchUp - dotaz na kreslení

Programy pro tvorbu modelářských výkresů a další grafické zpracování.
Tujano

Re: Google SketchUp - dotaz na kreslení

Příspěvek od Tujano »

To fery : Prečo , preboha , máte tak pomalú stránku?Horko ťažko sa na ňu dostanem, ale brovsovanie po nej
je už nad moju trpezlivosť. To ste na doma robenom serveri ? ( drevenom a na paru ? :) )
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tujano píše:To fery : Prečo , preboha , máte tak pomalú stránku?Horko ťažko sa na ňu dostanem, ale brovsovanie po nej
je už nad moju trpezlivosť. To ste na doma robenom serveri ? ( drevenom a na paru ? :) )
Zdravím,
před chvilkou jsem se na to forum díval a běhá docela rychle, ač tedy ta úvodní stránka nabíhá ukrutně pomalu. Je to dáno tím, že to běží na neplaceném serveru, který uživatelům na stránky vnutí všelijaké reklamy. Proto je to zdarma, ovšem na úkor kvality.

PS: Zkoušel jsem to poslat jako soukromou zprávu, ale schránka je plná.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
feryum

Příspěvek od feryum »

Už jsme s adminem diskutovali o přemístění stránek na jiného poskytovatele. Jakmile se rozmyslíme na kterého, hodím sem link znovu. Já jsem taky rozladěný z webzdarma, je to tragédie, ale zkus na ty stránky jít přes Firefox, a ne přes IE. Aspoň prozatím, než to vyladíme :)
feryum

Příspěvek od feryum »

Náš admin je rychlejší než myšlenka, než jsem stačil protřít oči, stránky byly přemístěny na sketchup.wu.cz/forum. Mám radost, zvlášť, že se nám podařilo získat jako moderátora pana Mikače, kterého bereme jako jednoho z nejlepších odborníků přes SketchUp. Takže nakoukněte a máte-li jakýkoliv dotaz ohledně SketchUpu, bez obav se ptejte. :)
Tujano

Příspěvek od Tujano »

To je ono, hneď sa idem registrovať :)
feryum

Příspěvek od feryum »

Ahoj, nedalo mi to a tak jsem z cvičných důvodů zkusil vymodelovat kajutovou nástavbu přibližně takového tvaru, jaký potřeboval IVVO. Celý postup jsem zachytil na video a můžete se na ně podívat na stránce sketchup.wu.cz/forum. Třeba vám pomůže k lepšímu využívání funkcí SketchUpu. Protože SketchUp je prostě jednička. :D
feryum

Příspěvek od feryum »

Postup je v sekci "Rady pro nováčky - jak na to...", zapomněl jsem přiložit přesnou adresu příspěvku :o
feryum

Příspěvek od feryum »

To Snek: Ahoj Sneku, inspiroval jsi mě a hned jdu přidat do sekce "Plugins" další pluginu "UnfoldTool" i s popisem činnosti. Ty jsi ji tady popsal výborně a já jen doplním, že další program, který se specializuje na rozvinování tvarů je Pepakura, link přidám na stránky o SketchUpu. Bude se to hodit modelářům, specializovaným na papírové modely. (Pokud ho už neznají ;) ).
feryum

Příspěvek od feryum »

To Snek: :D Měl jsem stejnou myšlenku a už se stalo, obě pluginy jsem přidal. :D
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Neví někdo co se stalo s tim forem. Když se snažim připojit tak to hlásí chybu.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Tujano

Příspěvek od Tujano »

Mne to hrá...
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Mě už taky.
Ale pár dní jsem se na tu stránku nemohl dostat.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
feryum

Příspěvek od feryum »

Omlouvám se za občasnou nedostupnost fóra o SketchUpu, problém intenzivně řešíme. Zatím nemůžeme přijít na to, co se děje při načítání stylu. Kdyby měl někdo nějakej nápad..... :)
feryum

Příspěvek od feryum »

Tak jsme změnili šablonu a zdá se, že to pomohlo, nechtěl bych to zakřiknout. Držte nám palce a navštěvujte nás často. Taky bychom uvítali, kdybyste se některými modely (i rozestavenými), pokud jsou vytvořeny za pomoci SketchUpu u nás pochlubili. Máme na to galerii... :) sketchup.wu.cz/forum
Cassiopeus

Příspěvek od Cassiopeus »

Dobrý den,

potřebuji nakreslit plynulou nekruhovou křivku (např. náběžnou hranu křídla jako Obrázek
).
Jak to udělat, aby byly křivky plynulé?

Děkuji
VojtaT

Příspěvek od VojtaT »

nejjednodužší je asi použít křivku neboli spline...bude to chtít si s tím vyhrát a použít co nejvíce bodů. po vytvoření křivky není problém rozdělit pomocí rozřezávání.
Cassiopeus

skret píše:nejjednodužší je asi použít křivku neboli spline...bude to chtít si s tím vyhrát a použít co nejvíce bodů. po vytvoření křivky není problém rozdělit pomocí rozřezávání.
Asi jsem nějaký pomalejší. Co to je spline, v menu něco takového nemám, jen Arc a Freehand.
Cassiopeus

Díky za odkazy. Stáhnul jsem LibFredo6 3.4c.zip, podle manuálu nakopíroval, viz.
Obrázek
soubory, ale v menu Windovs se mi po restartu SketchUpu nic neobjevilo. Nevíte, v čem může bát chyba?
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Wow tohle se vám povedlo :D google sketchup mám taky ale nedovedu na něm ani zdaleka to co vy....klobouk dolů všem
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „CAD a grafika“