Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
motorizace schnellboot revell 1:72
motorizace schnellboot revell 1:72
Prosím o radu co použít k motorizaci revelackého schnellbootu .Moje představa je jeden motor max. speed3OO ale mám dilema jestly pouzít 3 nebo 6 volták a jaké baterky nejradši bych použil nicd tužkovky a kolikatku regulátor od dsys.Případně velikost šroubu.Předem děkuji za odpověd.
Re: motorizace schnellboot revell 1:72
Nikdo neporadí:(
Ahoj
Nezoufej třeba se někdo ozve později. Pokus se poslat SZ Petru Hájkovi. Ona ta velikost modelu již padá asi do jeho zájmu
. Já osobně bych tento model pouštěl asi pouze v bazénu. Délka je ještě přijatelná ale při šířce 60 mm už bych asi měl strach o utopení.
Milan
Nezoufej třeba se někdo ozve později. Pokus se poslat SZ Petru Hájkovi. Ona ta velikost modelu již padá asi do jeho zájmu
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
diky za reakci pan Hájek mně již kontaktoval.A kté veliosti tak by určitě byl lepší schnellboot od italeri ale na ten hned tak neuškudlim akdyž revelackej mam doma tak to chci skusit s nim.Koukal jsem na you tube a tam jim na volné vodě celkem jezdí ale samozřejmě jen na klidné žádné velké vlny.Pepa
Ten model je relatívne v pohode aj na normálnu vodu, nielen do bazéna.
Na MS Naviga (makety) s ňou jazdil jeden Poliak na 2x 280 - krajné motory.
Je o tom modeli článok v MRB
Ja jazdím s Vosperom od Tamyie ( 1/72 čínska kópia), ktorý je ešte menší než S-100. Mám tam tri motory z CD mechaniky (malé hranaté ). Chodí to spoľahlivo, akurát na torpedový čln trochu pomaly.
Pohon dvojčlánok LiPol, regler DSYS 10 A, príjmač Pelikán,
Na MS Naviga (makety) s ňou jazdil jeden Poliak na 2x 280 - krajné motory.
Je o tom modeli článok v MRB
Ja jazdím s Vosperom od Tamyie ( 1/72 čínska kópia), ktorý je ešte menší než S-100. Mám tam tri motory z CD mechaniky (malé hranaté ). Chodí to spoľahlivo, akurát na torpedový čln trochu pomaly.
Pohon dvojčlánok LiPol, regler DSYS 10 A, príjmač Pelikán,
PeterP
Jen se zeptam ten článek z MRB ke skouknuti asi nikde neni.A ještě se zeptám na ty tři motory stači jeden regulátor.
Ak článok nájdem, pokúsim sa naskenovať .macháček píše:Jen se zeptam ten článek z MRB ke skouknuti asi nikde neni.A ještě se zeptám na ty tři motory stači jeden regulátor.
Na tri motory vo Vosperovi mám jeden regulátor a stačí s rezervou. Vrtule majú asi 11mm priemer.
Ak použiješ do S-100 cca maketové vrtule ( zo stavebice, alebo robené) myslím, že tie 280 motory nebudú mať žiadne problémy aj s jedným regulátorom.
Ja tieto plastikové kity vždy na začiatku otestujem tak, že zlepím trup ( stačí páskou) a napustím vaňu. Skúsim do trupu naložiť záťaž, aby sa ponoril po vodorysku (výtlak).
Keď viem , koľko vážia diely stavebnice ( stačí tie hlavné - paluba, trup, nástavby) a predpokladaná výbava ( baterky, motory, RC), dostanem sa do obrazu, či sa loď neutopí.
Problém u torpédových člnov je, že majú zväčša malý ponor a tým aj výtlak. U malých plastikových kitov často vážia samotné výlisky stavebnice toľko, je nereálne urobiť model tak, aby bol aj s RC výbavou na čiare ponoru.
Myslím si ale, že pre bežné jazdenie to až tak nevadí, ale nedá sa očakávať, že taký model bude jazdiť v sklze ...
Toto je Vosper 1/72 v plnej rýchlosti

PeterP
Ahoj- mám ho na 1x 280 12V (3xLI) napájení dvoučlánek lion jen střední šroub ...jede tak na hranici maketovosti , a kupodivu snesl i slušné vlny......šetřit váhou se musí.....tj žádné lepty....na you tube v něm mají stříďák......kormidlo taky jen jedno- najdi si článek o Lužinách z jara a tam Ladous udělal fotku nedodělku.....(bez nástaveb a barev)
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Nemyslím si, že by zrovna lepty pridali nejako výrazne na váhe.
Keď som staval S100 od Italeri, tak som podobným spôsobom ako spomína PeterP určil výtlak, ktorý mám k dispozícii a tomu som podriadil výbavu. V praxi to znamená, že som použil 3xbrushles outruner a Li-Pol akumulátory. Nakoniec som aj tak stredný motor vybral a jazdím na dva krajné motory /pri prudšej jazde mi reakčný moment od lodnej vtule silne nakláňal loď doprava/. Jazda je, myslím si, realistická a dostatočne rýchla.
Keď som staval S100 od Italeri, tak som podobným spôsobom ako spomína PeterP určil výtlak, ktorý mám k dispozícii a tomu som podriadil výbavu. V praxi to znamená, že som použil 3xbrushles outruner a Li-Pol akumulátory. Nakoniec som aj tak stredný motor vybral a jazdím na dva krajné motory /pri prudšej jazde mi reakčný moment od lodnej vtule silne nakláňal loď doprava/. Jazda je, myslím si, realistická a dostatočne rýchla.
pokud bych nahradil 2 lion 2 lipol, asi by to i lepty uneslo, ale je to malá loď, je třeba šetřit opravdu gramy, navíc jsem použil "co bylo doma" tj věci které používám i do jiných lodí a letadel. Včetně starého hs55 na kormidlo a jednosměrného reglu 5A....jak jsem zjistil, rychlost je jakž takž maketová, možná by pomohl jiný šroub (mám jen jeden, prostřední)- ale neřeším to, pro mě je to jen doplněk ke korvetě, na vodu se to dostane cca 3x za rok....tak toho moc neřeším, naopak použiji věci co mám i na úkor výkonu, váhy či maketovosti (šrouby, kormidla)
Díky za inspiraci .Ajak velkou vrtuly tam máte.Ještě by mě zajímalo jestly máte přístup do vnitřku jen přes otvory vpalubě a nebo ji mate sundavací celou.Předem diky za odpověd Pepa
šroub- vrtule je původní ze stavebnice-je to asi největší slabina mého schnella, asi udělám malý mosazný dvoulist pouhým nakroucením plechu- však je to cca 12mm, přístup je celou zadní palubou- dá se to docela dobře vyndat-nandat
Amáš nějak vyřešené utěsnění té paluby.Co jsem tak koukal tak se daji koupit asi nejmenší vrtule 20mm od raboesch.A ještě jeden dotaz jaky zvolit šroub jestly pravo nebo levotočivý a nebo je to jedno.Jinak ta těch fotkách z lužin to vypadá že celkem frčí i na ten šroub ze stavebnice
Frčí :-) ...ale rezerva je a dala by se využít (ten originál šroub na plný plyn kavituje), než ho kupovat, myslím že pro zkoušku stačí ohnout z plechu- takový který se utahuje při jízdě do předu-nevím jestli je pravý nebo levý, nikdy si to nepamatuji(jsem oslík), těsněné nemám ničím, jen jsem vlepil šprajc(přepážku) , opravdu mě překvapilo že tam bylo jen pár kapek....
Hřídel- je to 2mm v kluzných ložiscích koupená kdysi ve slevě v admiralshopu pro strýčka příhodu, šroub je mezi dvěmi matkami......drží to
Hřídel- je to 2mm v kluzných ložiscích koupená kdysi ve slevě v admiralshopu pro strýčka příhodu, šroub je mezi dvěmi matkami......drží to
Tak jsem skusil slepit trup a vyskoušet jestly uveze mig280na 6voltu a pohonej tužkovej šestičlanek a je to těžké a tak mám dvě možnosti co mě napadly .Bud použít 3 voltovou 280což by hmotnost se tříčlánkem celkem odpovídala ponoru ale nevím jestly by to stačilo výkonově a nebo bych potřeboval poradit jakou lipolku k té 6 voltové 280 za rozumnej peníz.Předem diky za radu.Pepa
- petr hájek
zadej váhu té požadované lipolky jinak neporadí nikdo
osobně bych hledal na aukru
osobně bych hledal na aukru
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
pokud sem dobře koukal tak tužkovka ma jeden članek 28g a 3lčlánek by to uvezlo tak lipolka aby važilaněkde kolem60-70 g a pokud bych mohl tak koukněte na vyprodej u rcm pelikána která by odpovidala k motoru a vahově . U nas v Táboře v rc shopu od něj berou a tak bych ušetřil na poštovnym.Ještě mám dotaz jak dou nabijet lipolky ultramatem 12 od graupnera máli někdo skušenosti .Předem děkuji .Pepa
Tak je rozhodnuto. Pohon bude na 280 motor poháněný bude jen prostřední šroub 20 průměr napájení dvojčlánek lipolek.Ajakmile pokročim ve stavbě tak sem vložim fotky.Všem kdo přispěly radou děkuji.Pepa
Ahoj- přeji hodně úspěchů!
Založím ve stavbě lodí nové téma- takže věci ze stavby už posílej a dávej , prosím , tam -
Ať máme schnell 1:72 pěkně po hromadě.
Založím ve stavbě lodí nové téma- takže věci ze stavby už posílej a dávej , prosím , tam -
Ať máme schnell 1:72 pěkně po hromadě.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11 Odpovědi
- 11055 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš
-
- 0 Odpovědi