Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Pohon Shnellbootu S-100
Pohon Shnellbootu S-100
Mám objednaný model 1/35 od firmy Italeri lodi Schnellboot S-100 a chtěl bych jí postavit jako plovoucí maketu. Prosím o radu jakou motorizaci zvolit. Vzhledem k tomu,že bych rád postavil loď,která bude jezdit alespoň trochu realisticky přemýšlím o tom jaké motory použít,případně velikost šroubů a druhu napájecího zdroje.Stavebnice je na cestě a tak bych si chtěl objednat i motory a další věci,aby mě to pak nelimitovalo.
Díky za rady a názory.
Josef
Díky za rady a názory.
Josef
Re: Pohon Shnellbootu S-100
ahoj, stavím Schnellboot 1/40 a mám tam 3x400 a šrouby 30 mm tobě by mohly stačit šrouby 35mm a bude to stále fofr, mně to jede víc než maketově,
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Přemýšlel jsem i o stříďáku Mig (na netu asi za 600,-Kč).Při procházení netu a shánění rozumů přemýšlím i o pohuni na LI-PO.Stále totiž nevím zda tam nacpat tři motory a nebo jen dva a prostřední hřídel udělat jen bez osazení motorem se šroubem volně otočným.Nejde až tak o náklady jako o ovládání modelu.Nechci tam cpát víc regulátorů a tyto pak ovládat samostaně.Chci spíš postavit loď a při tom se vyblbnout. jednou nebo dvakrát se s tím projet a pak se uvidí co s tím.
Díky za radu
Josef
Díky za radu
Josef
koukněte na www.modelboats.sk na forum lodě tam je taky něco o stavbě.Ale pokud se chcete dvakrat projet tak bych dal obyčejné plecháče.Macháček
Včera som mal možnosť vidieť v akcii S-100 od Italeri osadenú tromi striedavými motormi Mig + tri striedavé regulátory ( tuším Roxxy od Robbe).
Rýchlosť a axcelerácia taká, že by som sa dosť bál pustiť to na plné pecky.
Ak by som s takúto loď robil, možno by som to riešil tak, že dva krajné motory by boli plechovky ( 400 - 480) na jeden spoločný obojsmerný regulátor a do stredu by som dal jeden strieďak s lacným (china) leteckým reglerom ovládaným samostatným kanálom vysielača.
Efekt by to malo ten, že na bežnú a pomalú jazdu, cúvanie, pristávanie v doku ( napr. na súťaži) by slúžili plechovky, kde regulátor bez problémov zvláda spiatočku, plynulý rozbeh aj pomalý chod.
A ak by som chcel rýchlu jazdú , zapnol by som posuvným ovládačom strieďak, ktorý by slúžil len na jazdu dopredu. Letecký regulátor a striedavý inruner nie je až tak drahý.
Rýchlosť a axcelerácia taká, že by som sa dosť bál pustiť to na plné pecky.
Ak by som s takúto loď robil, možno by som to riešil tak, že dva krajné motory by boli plechovky ( 400 - 480) na jeden spoločný obojsmerný regulátor a do stredu by som dal jeden strieďak s lacným (china) leteckým reglerom ovládaným samostatným kanálom vysielača.
Efekt by to malo ten, že na bežnú a pomalú jazdu, cúvanie, pristávanie v doku ( napr. na súťaži) by slúžili plechovky, kde regulátor bez problémov zvláda spiatočku, plynulý rozbeh aj pomalý chod.
A ak by som chcel rýchlu jazdú , zapnol by som posuvným ovládačom strieďak, ktorý by slúžil len na jazdu dopredu. Letecký regulátor a striedavý inruner nie je až tak drahý.
PeterP
Pouzil som 3xoutruner MIG RC 400/10 Turbo a regulatory Robbe Roxy 918. Skrutky su vyrabane 3-liste. Aku 3-clanok LiPol 5000mAh. Krajne motory su mixovane s kormidlami, stredny motor ide iba dopredu-dozadu. Ako spominal PeterP-na plny plyn je to raketa. Viac info o stavbe a vybaveni na http://www.modelboats.live4tuning.sk/vi ... f=14&t=129
já tam mám tři čtyřstovky mig sjedním reglem a bohatě to stačí
Pavel Daněk
A jaké tam máš šrouby na ty tři 400 a pokud tam máš jeden regulátor kolik stačí "A".To by se mi ovládalo asi nejlíp.
Josef
Josef
šrouby mám dva pravý a jeden levej
regl http://www.rcmodelarina.cz/Regulator-Bo ... ,1851.html
regl http://www.rcmodelarina.cz/Regulator-Bo ... ,1851.html
Pavel Daněk
Díky za odpověď,regulátor vypadá dobře,nejsem žádný elektrikář proto se ptám může se tento napájet LI-POL nebo jen NICD NIMH. Radši bych chtěl napájet lipolkama kvůli váze lodě.
Josef
Josef
no...Josef píše:Díky za odpověď,regulátor vypadá dobře,nejsem žádný elektrikář proto se ptám může se tento napájet LI-POL nebo jen NICD NIMH. Radši bych chtěl napájet lipolkama kvůli váze lodě.
Josef
"Mikroprocesorem řízený regulátor pro modely lodí. Vysoký výkon, bezpečnost provozu, jednoduchá obsluha, špičkové parametry.
Technické údaje
•Funkce: Vpřed / neutrál / vzad
•Závity motoru: 18 - 36
•Brzda: Ne
•Nastavení one touch: Ano
•Vnitřní odpor: 7 m?
•Tepelná pojistka: Ano
•Frekvence: 3 kHz
•Vodní chlazení: Ne
•Maximální špičkový proud: 440 A
•Průřez vodičů: 1,68 mm?
•Maximální trvalý proud: 128 A
•Rozměry: 36x28x18 mm
•B.E.C: 5V/1A
•Hmotnost: 49 g
•Vstupní napětí: 5 - 10 článků
Trocha elektriky:
úbytek na reglu při maximálním proudu trvale
U= RxI = 0.007 * 128 = 0.896V
špičkově
0.007x440 = 3.08V
ztrátový výkon
P = RxI^2 = 0.007 * 128^2 = 114W
špičkově
P= 0.007*440^2 = 1355W
zatížení vodičů
128/1.68 = 76A/mm2 respektive 440/1.68 = 261A/mm2
Tedy: úbytek napětí na reglu - dejme tomu, ztrátový výkon - bez vodního chlazení je z říše snů a špičkově by se odpařil (za jak dlouho odpaří varná konvice 49g vody?
Pro mě to znamená že buď výrobce si vycucal hodnoty z palce nebo záměrně klame. A tak bych asi věřil celému reglu.
zkoušel jsem ho i v remorkéru(Al Khubar) motory 2x600 s baterií pb 12V a i na plný výkon se sice zahříval, ale nebylo to kritické
Pavel Daněk
Takže regulátor pro mě nepřipadá v úvahu vzhledem k tomu,že bych nejradči Lipol tříčlánek tak bych měl asi problém s BEC 5 v to bych asi mohl byterii po každé jízdě vyhodit. Půjdu do napájení LIPOL a k tomu jedem střídavý regulátor motory buď SS nebo střídáky od Migu jen ještě nevím průměr šroubů. Už mám doma na stole komplet fotolepty Eduard je fakt,že cena je půlka lodě ,ale je to nádhera,už se těším na stavbu.
Josef
Josef
Lepty Lyon Roar by stali viac, ako cela lod. Pozri sa sem http://www.hyperscale.com/2010/galleries/s10035cw_1.htm na pracu spickoveho kitara-maketara.
Spravne si zvolil aku Li-Pol. Kvoli hmotnosti su nevyhnutne. Daju sa, samozrejme, pouzit aj Ni-Cd alebo ine , ale lod bude potom tazsia a samozrejme aj pomalsia.
Ja pouzivam regulatory DSYS uz roky a nemozem na ne povedat ani jedno krive slovo. Vzdy pouzijem regulator o triedu silnejsi, ako je treba /cenovy rozdiel je zanedbatelny/ a v zivote som s nimi nemal problem.
Spravne si zvolil aku Li-Pol. Kvoli hmotnosti su nevyhnutne. Daju sa, samozrejme, pouzit aj Ni-Cd alebo ine , ale lod bude potom tazsia a samozrejme aj pomalsia.
Ja pouzivam regulatory DSYS uz roky a nemozem na ne povedat ani jedno krive slovo. Vzdy pouzijem regulator o triedu silnejsi, ako je treba /cenovy rozdiel je zanedbatelny/ a v zivote som s nimi nemal problem.
Ty stránky jsem již viděl mám to uložené v oblíbených. Ta loď je prostě super,na to asi nemám ten správný cit při stříkání a patinování. Budu spokojený pokud se mi podaří postavit čistě a stříknout jí jen jednoduše.Teď si prohlížím ty lepty no některý kousky vidím dobře jen za pomocí brýlí tak to snad nějak slepím,aby to nebyla jen hromada vyhozených peněz. Zatím můžu jen teoretizovat loď od Bílky dosud nedorazila,nevím kde je chyba. Jinak doma máme se synem hodnš NiCD a NIMH z RC aut,ale loď bych chtěl napájet 3-článkem LiPOL ,doma mám D-sys 54 A tak snad bude stačit na motory.
Josef
Josef
Tak nevím jestli je to dobře,ale už jsem se rozhodl,právě jsem objednal 3 x Mig 480 LiPOL,které jsou přímo stavěné pro napájení z lipolek dám tam reg.D-sys 54 A a lipolku 3 s 5000 mAh. Pak se uvidí.Buď to pojede a nebo to pojede.
Josef
Josef
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek