kartonist píše:Nazdar. Nabídnu možná trošku jiný úhel pohledu.
Pokud se chceš k modelařině vrátit a téměř od začátku zkusit, o čem to dnes je (laserem vyřezané díly, exotická dřeva, nová lepidla a laky,...), tak vezmi kterýkoliv z těch tří modelů. Mají jednu podstatnou výhodu - vysokou šanci, že je dokončíš!
Rozdíl vidím v tom, že u "policajta" můžeš bez problémů opravovat a tmelit, a nakonec to schová barva. Z hlediska hist. lodí, jsou tedy lepší ty další možnosti, které mají navíc i plachty. Samozřejmě hodně zjednodušené lanoví, ale uděláš si poměrně přesnou představu, co můžeš čekat od stavebnic.
Až kompletně dokončíš úvodní model, budeš mít buďto vybranou další, pořádnou, loď anebo budeš vědět, že tě to až zas tak nebere...
Radek
Ahoj Radku a zdravim do PV, abych se pravdu priznal, cekal jsem, kdy se tu objevis:) Par Tvych prispevku jsem na tomto foru uz cetl. Presne jsi to odhadl, chci si vyzkouset takovou tu klasickou modelarinu v dnesni podobe a jelikoz me to tahne k lodim, tak proc delat letadla:):):) O to jde, vyzkouset si to, osahat a hlavne dokoncit, chci aby me to chytlo ne odradilo ... Sel jsem na to asi takhle, prvni model jednoduchy na seznameni bez plachet, potom nejaky jednodusi s plachtama a potom se uvidi ...
Martin