Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Pracovni deska

Nástroje, nářadí, přípravky, přihrádky atd.
Odpovědět
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Pracovni deska

Příspěvek od kaplik »

Zdravim,

Stehovani me donutilo resit novou dilnu a tudiz pracovni desku, to jsem jeste netusil, ze to nebude tak jednoduche:) Chlapi, jakym zpusobem mate poresenou v dnesni dobe pracovni desku? Nevim, zda se shanet po starem rysovacim prkne popr. jine, ale byl jsem v OBI i Hornbachu a alespon v Olomoci sehnat, latovku, hobru, nebo tomu podobne je dost problem :)

Date mi typ na modelarskou pracovni desku = rovna, stala, pevnostne vhodna pro modelarske spendliky?
S hobrou, latovkou, jsem moc nepochodil, existuji jeste nejake OSB desky atd. Napada me moznost drevotrisky, kterou potahnout nejakou vhodnou vrstvou (lino, korek atd.)

Neni tu mezi Vama nejaky stolar, truhlar ... ktery poradi?
Vite jak, i ten maly koutek v byte, co jsem si vyskemral od pritelkyne potrebuje to svoje:):):)

Martin K., Sumperk
SH

Re: Pracovni deska

Příspěvek od SH »

nesmíš se dívat po Hornbachu, OBI .... To se nakupuje v prodejnách pro truhláře. např. Dřevo Trust...
vlnovec

Příspěvek od vlnovec »

Podívej se tady je tam popsaná pracovní deska http://www.kolmanl.info/index.php?show=W_VYBAVENI
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Jasne, ted uz vim, ze v Hypermarketech to bude pase:), jinak diky Kolmanovy stranky znam, to je skoro takove povinne modelarske cteni:):):)
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Diky za tip na Drevo Trust, ted jsem koukal na jejich webik, tam by to mohlo klapnout:) Zitra dopoledne tam vyrazim, to je tak, kdyz se clovek nekam pristehuje a neni znaly mistnich pomeru ...
SH

Příspěvek od SH »

u DřevoTrustu si dej pozor na cenu - mají v tom dost zmatek a někdy na prodejně mají jinou cenu než pak účtují.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Zajdu si zitra osobne na prodejnu, verim, ze neco vyberu, diky za tip:)
pivko

Příspěvek od pivko »

V DT mají standardně OSB 250x125cm a 250x62,5cm péro a drážku, hobru, surovou dřevotřísku jak velký formát 280x207cm, tak i 180x90cm péro a drážku, laminovanou dřevotřísku a MDFku. Pokud je vyprodáno nebo jiný požadavek, lze materiál sehnat z jiného skladu nebo objednat. Je to jen o domluvě.
Co se týče cen, ta je problém akorát v tom, že ceny jsou nastavovány centrálně, ale regiony mají své akce. A také se ceny dost mění vzhledem k tomu, že se stále hledají levnější dodavatelé. Každá profese má svá úskalí.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

pivko píše:V DT mají standardně OSB 250x125cm a 250x62,5cm péro a drážku, hobru, surovou dřevotřísku jak velký formát 280x207cm, tak i 180x90cm péro a drážku, laminovanou dřevotřísku a MDFku. Pokud je vyprodáno nebo jiný požadavek, lze materiál sehnat z jiného skladu nebo objednat. Je to jen o domluvě.
Co se týče cen, ta je problém akorát v tom, že ceny jsou nastavovány centrálně, ale regiony mají své akce. A také se ceny dost mění vzhledem k tomu, že se stále hledají levnější dodavatelé. Každá profese má svá úskalí.
Diky za detaily, jeste by me zajimalo, zda mi riznou desku na miru, nebou budu muset vzit celou prodavanou desku?
pivko

Příspěvek od pivko »

Nemám přehled, jestli v Šumperku řežou na míru. Ale myslím, že ne a asi tam budou mít jen mafla na řezaní na přepravu. Prodávají jen celé plotny. Někdy je dobrá domluva se skladníkama a lze koupit velmi levně prokladový materiál. Buď laminovanou dřevotřísku anebo i pracovní desky tl. 28mm
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

pivko píše:Nemám přehled, jestli v Šumperku řežou na míru. Ale myslím, že ne a asi tam budou mít jen mafla na řezaní na přepravu. Prodávají jen celé plotny. Někdy je dobrá domluva se skladníkama a lze koupit velmi levně prokladový materiál. Buď laminovanou dřevotřísku anebo i pracovní desky tl. 28mm
Jak bys resil pracovni desku ... nejaky pevny zaklad a ten "potahnout" nejakou vhodnou vrstvou?
Zaklad treba drevotriska, nebo latovka potazena hobrou, linem? Co treba OSB desky? Potrebuji modelarskou klasiku, rovnou a stalou desku, do ktere pujdou zapichovat modelarske spendliky:)

Diky za kazdy tip ...

Martin
SH

Příspěvek od SH »

jestli do toho můžu.... edávno jsem si zařizoval elektro-modelářsko-počítačový kutloch a jako stůl jsem si dal přímo nějakou levnější kuchyňskou pracovní desku 30mm. Je to rovné, pevné, vypadá to dobře, dobrá údržba. A pokud potřebuješ něco, do čeho chceš zapichovat špendlíky, tak bych si pořídil na to třeba tenkou hobru (v DT dostaneš levně jako odpad). Když se zužije vyhodíš a pořídíš novou. Budeš chtít dělat něco s plánama (= čistá práce) postavíš hobru do kouta a máš čistý stůl. Případně si pořídíš hobry dvě a můžeš pracovat na dvou věcech.
Pracovní deska je sice dražší ale není to zas tak strašné. Případně pokud máš známého stolaře nebo je v okolí stolařství zeptej se, jestli nemají zbytky. PD se prodávají v celých délkách nebo půlkách (410/205cm) a jim zbývají kusy při výrobě kuchyní na zakázku a málokdy se jim podaří ten zbytek udat (buď nesedí délka nebo vzor což Tobě by nemuselo vadit) a můžou to prodat s výraznou slevou.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

SH píše:jestli do toho můžu.... edávno jsem si zařizoval elektro-modelářsko-počítačový kutloch a jako stůl jsem si dal přímo nějakou levnější kuchyňskou pracovní desku 30mm. Je to rovné, pevné, vypadá to dobře, dobrá údržba. A pokud potřebuješ něco, do čeho chceš zapichovat špendlíky, tak bych si pořídil na to třeba tenkou hobru (v DT dostaneš levně jako odpad). Když se zužije vyhodíš a pořídíš novou. Budeš chtít dělat něco s plánama (= čistá práce) postavíš hobru do kouta a máš čistý stůl. Případně si pořídíš hobry dvě a můžeš pracovat na dvou věcech.
Pracovní deska je sice dražší ale není to zas tak strašné. Případně pokud máš známého stolaře nebo je v okolí stolařství zeptej se, jestli nemají zbytky. PD se prodávají v celých délkách nebo půlkách (410/205cm) a jim zbývají kusy při výrobě kuchyní na zakázku a málokdy se jim podaří ten zbytek udat (buď nesedí délka nebo vzor což Tobě by nemuselo vadit) a můžou to prodat s výraznou slevou.
Super, tohle jsem presne potreboval slyset! Zitra zajdu do DT poptam se i v okoli, a neco snad uz poridim:) Jsem sice omezeny, jak delkou tak sirkou, ale nejaky kompromis snad klapne, vsem diky za rady:):):) Ozvu se, jak jsem dopadl!

Martin, Sumperk
Přema

Příspěvek od Přema »

klisdně běž i do OBI,.....atd.....pracovní deska ve 40mm pro kuchyňskou linku už hned tak neohneš,...možná ji budou mít i odřezu
Tujano

Příspěvek od Tujano »

No, ja používam ako pracovnú dosku 5 mm hrubú sklenenú tabuľu s obrúsenými hranami položenú na hocijakej rovnej ploche (napr. starý kancelársky stôl). Špendlíky nezapichujem , hádžem ich do na to pripravenej krabičky.
Sklo sa veľmi dobré udržuje a môžem na ňom za pomoci oceľového pravítka, rezať vylamovacím nožom, čokoľvek
rezateľné.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Tak uz mam takovou jasnejsi predstavu. Jako pracovni desku koupim nejaky pevny zaklad (levnejsi kuchynskou desku), na rezani, lepeni i na udrzbu idealni a pokud budu potrebovat delat s plany (pouzivat modelarske spendliky tak nejakou hobru nahoru. Obe desky nezavisle, aby byli mobilni dle potreby:)
kio11

Příspěvek od kio11 »

kaplik píše:Tak uz mam takovou jasnejsi predstavu. Jako pracovni desku koupim nejaky pevny zaklad (levnejsi kuchynskou desku), na rezani, lepeni i na udrzbu idealni a pokud budu potrebovat delat s plany (pouzivat modelarske spendliky tak nejakou hobru nahoru. Obe desky nezavisle, aby byli mobilni dle potreby:)
namiesto hobry skus debnenie DOKA je to celkom kvalitna latovka
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Latovka by asi byla uplne nejidealnejsi reseni, jen se bojim, abych neco tahoveho tady sehnal:)
kleta5

Příspěvek od kleta5 »

Pracovni desku s dřevotřisky mam polepenou kobercem Jekor pomoci Alkaprenu. Deporučuji dřevotřisku koupit u stolaře nebo v OBI, tam Ti uřiznou kolik potřebuješ a tolik zaplatiš
pivko

Příspěvek od pivko »

kaplik píše:Latovka by asi byla uplne nejidealnejsi reseni, jen se bojim, abych neco tahoveho tady sehnal:)
Laťovku koupíš bez problémů v DT a když ne, tak lze objednat.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplik »

Pokud koupim latovku v DT tak neni co resit ... lepsi material me ani nenapada, jako zakladovou pevnou desku dam bud drevotrisku, nebo kuchynskou pracovni desku.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vybavení dílny“