Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Nakladatelství REBO a knihy o lodích

Hodnocení a upozornění na zajímavé články a podobně.
Všechny příspěvky mimo téma budou nemilosrdně smazány.
Odpovědět
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakladatelství REBO a knihy o lodích

Příspěvek od ladous »

Náhodou jsem zavítal do knihkupectví a narazil tam na hodně tlustou knihu s prostým názvem Lodě od nakladatelství REBO. Zběžně jsem jí prolistoval, ale na utvoření uceleného závěru to bylo málo, nicméně grafickým pojetím mě docela zaujala...

Nelenil jsem a hned doma jsem si našel jejich webové stránky http://www.rebo.cz a k překvapení zjistil, že těch knih o lodích mají více.

Nyní bych tedy poprosil o názory na dané publikace od těch, kteří měli to štěstí se s nimi setkat. Na internetu jsem nalezl jen pár recenzí, které vesměs dopadly mírně negativně, ovšem dle recenzentů stále dobře v porovnání s jinými tituly. Tak nevím.

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Akorát u této si vybavuju někdejší negativní diskuze o tom, že za mnoho nestojí:
Obrázek
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
tetref

Příspěvek od tetref »

Encyklopedii plachetních lodí jsem dostal od ježíška. Jsem víceméně rozpačitý. Úvod měl být o vzniku a vývoji plachetnic ale připadá mi tak nějak chaotický, opakuje se a na konci úvodu se zabývá technickými detaily uchycení plachet a lanoví. Doprovodné obrázky k jednotlivým lodím jsou různé kvality , text mi připadá dost povrchní. Encyklopedie by měla datovat vývoj plachetníků někdy od doby egypta až téměř po současnost. A tohle asi vměstnat do jedné malé knihy, no nevím. Mám to jako oddychové čtení do vany....

Tetref
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Ještě počkám, jestli někdo neměl v ruce tu Encyklopedii parních lodí, protože tu tady v knihkupectví nemají a ze všech těch knih mě v současné době láká asi nejvíce. Co jsem si tak listoval tou knihou lodě, tak jako největší zápor zatím vidím ten počet stran (skoro 1000) a značnou hmotnost, ale za těch 500,- v akci to snad jde. Každoročně do modelářských časopisů nacpu mnohem více čistě ze setrvačnosti, protože především v tom jednom o lodích poslední roky mnoho není.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Tu Encyklopedii válečných lodí jsem četl (výpůjčka z knihovny). Je to už přes dva roky takže si detailně nevzpomínám. Nicméně, jako stručná přehledná encyklopedie zabírající rozsáhlé období či prvotní informace pro laiky a začínající zájemce v oboru to je myslím dobré. Pro větší znalce však určitě nedostatečné. Stará dobrá česká vícedílná publikace Válečné lodě to překonává ve všech směrech. Jedné lodi je obvykle věnována dvoustrana, nějaký malovaný obrázek nic moc kvality plus stručný text. Moc informací se tam pochopitelně nevměstná, navíc jsem měl občas pocit nějakých nesrovnalostí či nepřesností, což je ovšem u překladů cizích knih vydávaných u nás pravidlem a netuším, zda jde všechno na vrub neodborného překladu či je na vině už sám autor. Ostatní knihy této série posoudit nemůžu, předpokládám že to bude v obdobném duchu.
SH

Příspěvek od SH »

Encyklopedii Lodě jsem jenom listoval v Tescu.... Napsal bych to samé co PetrP.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Kteroukoliv encyklopedii o lodích jakéhokoliv druhu, kterou jsem dosud měl možnost v knihkupectví prohlédnout jsem - vesměs zklamán - vrátil do regálu.
V zásadě platí jinými kolegy uvedené. Pokud se jedná o nějakou velmi obecnou informaci o existenci té které lodě/typu, asi ji tam nalezneme, ale to bude nejspíš všechno.
Zdenek
midshipman

Příspěvek od midshipman »

Souhlasím s předchozími názory. Publikace REBO představují nejnižší možnou kvalitu, jsou šité narychlo horkou jehlou, s nevyrovnanou a často nevalnou kvalitou ilustrací, řadil bych je jen o něco výš než knížky pro děti předškolního věku. Všimněte si, že mají stejného autora. Ten je považován za "mistra" povrchnosti, popletených faktů a často nesmyslných závěrů. Nevalný text originálu by nezachránil ani dobrý překlad, ten ale taky nic moc. V žádném případě nedoporučuji.
romank52

Příspěvek od romank52 »

Dostal som od jeziska Valecne lode soucasnosti autor Chris Chant. Vravi sa, ze "darovanemu konovi sa na zuby nepozeraj",ale vcelku ma prekvapila, ze na rozdiel od niektorych encyklopedii, kde su lode iba nakreslene, je tu viac fotografii a co ma potesilo, ze u niektorych lodi je pisane, pod akymi nazvami sa robili v inych statoch, co pomaha pri "googlovani". Asi by som si ju tiez nekupil, ale dokazal som si v nej dost dlho listovat....
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modelářské časopisy a knihy“