Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
rybářská loď
Re: rybářská loď
Potřebuji poradit: Co jsi myslíte že je lepší
Do rybářské loďi délka 81cm
1.) motor 400 hřídel s převodovkou
nebo
2.) motor 400 hřídel-kardán
Děkuji za odpověď
:/
Do rybářské loďi délka 81cm
1.) motor 400 hřídel s převodovkou
nebo
2.) motor 400 hřídel-kardán
Děkuji za odpověď
:/
na to nejde odpovedet... napsal jsi moc malo informaci... napr jaky sroub, baterie atd...
prevodovka meni otacky motoru, takze i kdyz sroub jede pomalu tak motor bezi ve vyssich, optimalnejsich otackach
kardan nemeni otacky, je spojka motoru s hrideli ktera vyrovnava nepresnosti, pokud neni mozne dat osu motoru presne do osy hridele...
prevodovka meni otacky motoru, takze i kdyz sroub jede pomalu tak motor bezi ve vyssich, optimalnejsich otackach
kardan nemeni otacky, je spojka motoru s hrideli ktera vyrovnava nepresnosti, pokud neni mozne dat osu motoru presne do osy hridele...

NeJaToD team
Ahoj
jde sehnat i motorek který poběží i v menších otáčkách optimálně a může být napřímo bez převodovky. Já bych se jí snažil vyhnout . Je to zdroj hluku ale i to je věc názoru žádná skutečná rybářská loď není bezhlučná
jinak viz ivvo (šroub,baterie .....???????)
jde sehnat i motorek který poběží i v menších otáčkách optimálně a může být napřímo bez převodovky. Já bych se jí snažil vyhnout . Je to zdroj hluku ale i to je věc názoru žádná skutečná rybářská loď není bezhlučná
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Já bych to viděl na třílistý lodní šroub od graupnera 25mm a pohon 6 nebo 12v olovo spíš 6.
Vidím to spíš taky na přímo nebo kardán dík tomas
Vidím to spíš taky na přímo nebo kardán dík tomas
25mm na 81cm loď bude málo... aspoň 30mm nebo 35mm a s těma může při 6V olovu jet 400ka napřímo.
pokud to chces naprimo tak jak rika SH, jen misto kardanu bych pouzil primou spojku... kardan dost casto je zdrojem vibraci a hluku... pokud nemas v lodi misto a nemuzes pouzit primou spojku, zkusil bych nejakou pruznou...

NeJaToD team
Zkus hledat na megamotor.cz Igarashi 3657-030 nebo Igarashi 3657-050 (mají to tak debilně na webu, že na to nejde odkázat).
Máš tam tabulky šroubů (typ, průměr, stoupání ..) a odběry při různých napětí.
Tam si můžeš vybrat a vyhnout se převodovce.
jaroj
Máš tam tabulky šroubů (typ, průměr, stoupání ..) a odběry při různých napětí.
Tam si můžeš vybrat a vyhnout se převodovce.
jaroj
Zachovejte paniku :-)
Hele, Iwo, máš někde kardan? Já jo a nevibruje a nehlučí......hlučí převodovka...... jinak poslední dobou/co jdou sehnat různé motory/ jsem zastáncem pohonu na přímo....do 80cm rybáře půjde sehnat nízkootáčkový motor a bude to jezdit dlouho a dlouho
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Taky nejsem zastánce převodovek,je to jen cesta,jak si zadělat na spoustu problémů.....napřímo je ideální a s pružnou spojkou i kardanem téměř bezhlučné,více hluku nadělají hřídele,šrouby apod,....
- rybářská loď v této velikosti by měla být schopna plout téměř na volnoběh a nebál bych se i většího čtyřlistu než 35 mm,klidně i 50mm s např s 600BB
jaroj:díky za perfektní odkaz
- rybářská loď v této velikosti by měla být schopna plout téměř na volnoběh a nebál bych se i většího čtyřlistu než 35 mm,klidně i 50mm s např s 600BB
jaroj:díky za perfektní odkaz
romane já jí přímo nemám, protože převodovky a jiné než přímé spojky nepoužívám, ale viděl jsem jet artura s kardanem (takový ten kovový, na jedné straně oříšek, na druhé vybrání pro něj) a hlučné to bylo dost. možná to byl špatný kardan a jiné jsou lepší, ale mě se to nelíbilo...

NeJaToD team
místo kardanu používám palivové hadičky - nehlučné, jednoduché, téměř zadarmo...
600BB zbytečně předimenzované, nevím jestli si u toho přemýšlel když si to psal. Je to rybářská loď a ne závoďák.
600BB zbytečně předimenzované, nevím jestli si u toho přemýšlel když si to psal. Je to rybářská loď a ne závoďák.
Tak díky všem za názor. 
- Morpheus141
Kovový kardan jsem hloupě použil také a nedoporučuji. Je zdrojem největšího hluku v modelu. V kombinaci s plastovým trupem je to katastrofa.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
Mám kovovo-plastový ve WG a není problém, výrobce Robbe , doporučuji.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
AhojKubaS píše:- rybářská loď v této velikosti by měla být schopna plout téměř na volnoběh a nebál bych se i většího čtyřlistu než 35 mm,klidně i 50mm s např s 600BB
Kubo než něco napíšeš tak taky popřemejšlej není 600 jako 600 a pokud napřímo,tak je určitě lepší ta 600BB než nějaká 400stovka.Kukni třeba na tuhle tabulku :https://www.mo-na-ko.cz/ruzne-SPEED.htm
no nevím proč by podle té tabulky 600BB mělo být lepší než 400.... Jako kdybys tvrdil, že motor z kamiónu je lepší než motor z formule....Nalim píše:AhojKubaS píše:- rybářská loď v této velikosti by měla být schopna plout téměř na volnoběh a nebál bych se i většího čtyřlistu než 35 mm,klidně i 50mm s např s 600BB
Kubo než něco napíšeš tak taky popřemejšlej není 600 jako 600 a pokud napřímo,tak je určitě lepší ta 600BB než nějaká 400stovka.Kukni třeba na tuhle tabulku :https://www.mo-na-ko.cz/ruzne-SPEED.htm
Pokud není zadáno, jaký výkon je potřeba k rozhýbání modelu na požadovanou rychlost, tak je to debata o ničem. Ta 600BB může být lepší ale taky může být výrazně horší....
Pokud zůstanu u přirovnání motor do formule a do náklaďáku a pří datech: délka rybářské lodi 81cm napájení Pb 6V šroub 40-50mm tak myslím že ta 400stovka se bude trápit toť můj názor.Samozrejmě je lepší nějaký nízko otáčkový třeba ze stahování oken nebo ze sedadel z auta.No a nebo ten Igrashi.SH píše:no nevím proč by podle té tabulky 600BB mělo být lepší než 400.... Jako kdybys tvrdil, že motor z kamiónu je lepší než motor z formule....Nalim píše:AhojKubaS píše:- rybářská loď v této velikosti by měla být schopna plout téměř na volnoběh a nebál bych se i většího čtyřlistu než 35 mm,klidně i 50mm s např s 600BB
Pokud není zadáno, jaký výkon je potřeba k rozhýbání modelu na požadovanou rychlost, tak je to debata o ničem. Ta 600BB může být lepší ale taky může být výrazně horší....
- petr hájek
větev teorie a rozsochatý strom praxe.........
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Nalim: pro 40- 50mm máš samozřejmě pravdu. .... ale na začátku vlákna je průměr 25mm a nikde se dotyčný nezmiňoval že by to změnil... 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 3243 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš
-
- 4 Odpovědi