Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Výstava modelů v Milevsku 2009

Všechno co nezapadá do předešlých kategorií a přeci jen se to týká modelařiny.
Odpovědět
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Výstava modelů v Milevsku 2009

Příspěvek od ladous »

Zdravím kolegy modeláře,
v minulých dnech se na mně obrátilo muzeum z Milevska (cca 70 km jižně od Prahy), které na období od března 2010 až do poloviny května 2010 připravuje výstavu o modelech. Svůj prostor dostaly i lodní modely, takže jsem byl osloven, zda-li bych nepomohl zajistit pro tuto výstavu modely lodí. Osobně jsem nabídl vystavit plachetnici Karl und Marie a remorkér Springer, ovšem to by byla jen chudá ukázka z bohaté historie lodních modelů na našem území.

Proto se obracím s prosbou, zda-li jste někdo ochoten na tuto výstavu nějaký lodní model zapůjčit? Vím, že výstava již zasahuje i do modelářské sezóny, proto by se spíše jednalo jen o modely, které jste ze soutěžních klání vyřadili na čestné místo v polici v obýváku.

Zároveň můžete připojit i historické RC soupravy, které se možná už roky povalují pod nánosy prachu.

Muzeum dále hledá, kdo by byl ochoten zapůjčit modelářské ocenění (medaile, diplomy...), aby dnešní generaci dětí ukázalo, že i za modelářskou činnost lze sklízet plody.

Muzeum je vybaveno skleněnými vitrínami, takže poškození modelů během výstavy nehrozí.

Koncem příštího týdne navštívím muzeum a přinesu další podrobnosti, zároveň však už budu muset sdělit, jak velký prostor se svými lodními modely zabereme.

Děkuji.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
LMR

Příspěvek od LMR »

Pokud by byla velká nouze, můžu půjčit Golden Hind od IGRA (není to žádná špička - stavěl jsem jí v pubertě).
Moc místa nezabere a oko laika i pamětníka snad potěší.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Pokud by byl zájem, můžu půjčit céčkové modely "Santa Marii" 1:50 a fregatu "Berlin" 1:48. Potíž je v tom, že to mám do Milevska 200km, zpátky 200km a po ukončení výstavy opět 400km.
Petr
SH

Příspěvek od SH »

pošli poštou....:) :)
Ladous rád přijede....
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

V případě podobných vzdáleností bude asi nejlepší se spokojit pouze se zastoupením v podobě fotografií. Model by byl sice lepší, ale vzdálenost 2x 400 km je opravdu neřešitelná.

Bohužel máme jako lodní modeláři tu smůlu, že je nás v regionu moc málo a s naplněním výstavy máme problém. To leteckých modelářů jsou jen v Milevsku davy, takže tu logistickou část vůbec nemusejí řešit ;-(.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Pokud se nepřihodí nic nenadálého a příroda se trochu umoudří, tak se mi podaří nashromáždit pár modelů od Dady, Ivva a pana Voráčka, tudíž snad bude na co koukat - jen to sem během pár týdnů navozit...

Ty vitriny v muzeu jsou tak akorát na céčka (ale na jiné lodě hodně krátké), jenže o céčka tentokráte zájem nemají, protože chtějí prezentovat RC modely. Na céčka dojde možná za rok, ale to už snad půjde mimo mně.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Obecná modelářská diskuse“