Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Torpéda
- RCPONORKY O.G.
Re: Torpéda
u článku týkající ho se mě je vždy smodrý kulatý znak s jménem Libor D. který tam za mě diskutoval o mém vývoji torpéd. je tam i fotka ponorky co to má vypouštět. pak jsou tam další torpéda jiných modelářů
- RCPONORKY O.G.
Zde je moje poslední vývojové torpédo už se mi ho konečně povedlo udělat i v tak malém měřítku 1/72

Tak tohle je opravdu SUPER VĚCIČKA !!!:DRCPONORKY O.G. píše:Zde je moje poslední vývojové torpédo už se mi ho konečně povedlo udělat i v tak malém měřítku 1/72
portal/img/gallery/351_1203428610.jpg
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

- Merrimack Miloš
a jak to plave?,co se dělaly pokusy tak to ve vodě začalo rotovat a stálo to na místě,muselo se to vystřelit,a mít to proti kormidla,nebo se dělají pokusy s raketovým reaktivním pohonem,ujede to tak 20m
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
- petr hájek
mě by spíš zajímalo jak dlouho v tom , vydrží ty suché knoflíkovky , ajak je potom měnit????
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- Merrimack Miloš
většinou se narazí na problém,aby to plavalo,když je těžší tak kolem 35cm(motor,4x1.5V,spínač,relé,výbušná hlavice-jen to spálí prach),tak to potřebuje na shoz hlubokou vodu,tak 2-3m,ono se dost propadne než nabere rychlost,jinak narazí do dna a odpálí se.
co bylo na webu tak většinou se používá stlačený plyn na pohon
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
- petr hájek
no já myslel to z odkazu tam stlačenej plyn není tam jsou knoflíky 1,5V a motorek o průměru 6mm jako z vibrační jednotky mobilu+ šroub z lodičky na mikrovysílačku odkud je patrně i ten motor.Merrimack Miloš píše:většinou se narazí na problém,aby to plavalo,když je těžší tak kolem 35cm(motor,4x1.5V,spínač,relé,výbušná hlavice-jen to spálí prach),tak to potřebuje na shoz hlubokou vodu,tak 2-3m,ono se dost propadne než nabere rychlost,jinak narazí do dna a odpálí se.
Vím to moc dobře taky je používám ,jenže já mám loď celou o délce tohoto torpéda....
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
tohle sem našel, je to torpédo se dvěma protiběžnými šrouby, je to velmi pěkné
http://www.pt-boat.com/torpedo/torpedo.html
offtopic:
dělám japonské sebevražedné "torpédo" kaiten v měřítku 1:20, taky s protiběžnými šrouby, jestli se to povede, dám na fóru vědět jaký jsou výsledky
http://www.pt-boat.com/torpedo/torpedo.html
offtopic:
dělám japonské sebevražedné "torpédo" kaiten v měřítku 1:20, taky s protiběžnými šrouby, jestli se to povede, dám na fóru vědět jaký jsou výsledky
Ahoj,
o torpéda se již delší dobu zajímám. Jako nejlepší se mi jeví pohon na stlačený plyn. Tato konstrukce je bohužel velmi náročná jak na samotné torpédo, tak na vypouštěcí mechanismus. Proto jsem se rozhodl pro elektropohon. Kondenzátor, jazýčkové relé a vibrační motorek z mobilu nebo jiný mini motorek. Jako "trup" je vhodná jakákoliv trubička z nevodivého materiálu. Skvěle poslouží obal vhodného tvaru z propisky.
Vypouštět se bude přes gumu. Pružina je přeci jenom trochu náročnější. 
o torpéda se již delší dobu zajímám. Jako nejlepší se mi jeví pohon na stlačený plyn. Tato konstrukce je bohužel velmi náročná jak na samotné torpédo, tak na vypouštěcí mechanismus. Proto jsem se rozhodl pro elektropohon. Kondenzátor, jazýčkové relé a vibrační motorek z mobilu nebo jiný mini motorek. Jako "trup" je vhodná jakákoliv trubička z nevodivého materiálu. Skvěle poslouží obal vhodného tvaru z propisky.
Ohledně torpéd na plyn vyšel článek v RC revue 8 2007 kde je kompletně popsána výroba
Dovolím si upozornit na jednu z ponorkářských diskusí, kde jsou velmi názorné fotky pro větší plynová torpéda:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1127399
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1127399
Pokiaľ sa týka torpéd tak doposiaľ ste sa zaoberali rôznymi druhmi pohonu. To Však je iba jedná časť problému. Vypustiť torpédo a je jedno či elektirckým ,plynovým,alebo vzduchovým pohonom. Dokonca tu bol aj raketový. Prešiel som všetkými týmito fázami. Vrátil som sa k elektrike a nadôvažok som začal aj torpédo ovládať.Predsa nieje jedno kde po vystrelení,alebo uvolnení z torpedometu popláva.
S pozdravom
Predseda
S pozdravom
Predseda
Myslím,že nastal čas aby sa dalo torpédo aj riadiť,nielen vypustiť a plávaj kde chceš a čakať kým sa batéria vybije,ale aj zvýšiť,alebo znížiť rýchlosť a tiež smer.To som v poslednom čase úspešne zvládol.
S pozdravom
Predseda
S pozdravom
Predseda
Tak to gratuluju
Byly by podrobnosti? Měl bych o to zájem, díky.
Zatial nebudem zverejnovať podrobnosti.semo píše:Tak to gratulujuByly by podrobnosti? Měl bych o to zájem, díky.
S pozdravom
Predseeda
- Merrimack Miloš
proběhly pokusy s reaktívním raketovým motorem,doba hoření 15-18 vteřin,motory mají označení L-1,L-2,L-3 a L-4 to je ale velký motor, problém je to rozumně zapálit,špatně chytají,je stále co ještě odladit.více na Youtube profil milmerrimack Testování reaktívního raketového torpéda.
Predseda i Merrimack:pokud se nemíníte podělit ,ani se nezmiňujte,....zbytečně plevelíte toto vlákno,žádám admina o vymazání ;-((((((
Naposledy upravil(a) Přema dne pát lis 20, 2009 00:54, celkem upraveno 1 x.
Minimálně druhý jmenovaný se podělil přes YouTube. A že sem přímo nedal odkaz na video přece není hned důvod k odsouzení. V příspěvku je dostatečný počet instrukcí k jeho nalezení, nemyslíš ;-).Přema píše:Predseda i Merrimack:pokud se nemíníte podělit ,ani se nezmiňujte,....zbytečně plevelíte toto vlákno,žádám admina o vymazání ;-((((((
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Merrimack Miloš>
zapaluj je elektricky, to musí jít krásně. Dělal sem rakety, ale používal sem raketový motory ne tyhle do letadel. Nicméně doporučuju použít elektrický palník, který zasuneš do trysky a zasypat ho střelným prachem. Ten ti prodají bez zbrojního pasu. Pak ten motor zalepit, aby do něj nemohla voda a nechat koukat jen dva drátky. Při odpálení tlak vytrhne zalepení a bude to ok.
zapaluj je elektricky, to musí jít krásně. Dělal sem rakety, ale používal sem raketový motory ne tyhle do letadel. Nicméně doporučuju použít elektrický palník, který zasuneš do trysky a zasypat ho střelným prachem. Ten ti prodají bez zbrojního pasu. Pak ten motor zalepit, aby do něj nemohla voda a nechat koukat jen dva drátky. Při odpálení tlak vytrhne zalepení a bude to ok.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek