Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Sherline

Vaše poznámky, připomínky a zajímavosti z modelářských prodejen.
Odpovědět
pama

Re: Sherline

Příspěvek od pama »

Zdravim,
tak jsem se rozhodl rozsirit si svoji minidilnicku strojky sherline (www.sherline.com) - zatim soustruh, case snad i ta frezka
A mel bych dotaz do plena, jestli ma nekdo zkusenosti s objednavkou techto strojku z usa.
-objednavka primo z sherline.com? nebo prostrednicvim nejakeho evropskeho zastoupeni?
-jaky zpusob dopravy je nejvhodnejsi (cena x spolehlivost)
-vyuziti nejake nakup zprostredkovavajici sluzby? (www.shipito.com,...)
-nejake problemy s proclenim?
-a tak dale... proste jakekoliv zkusenosti :)

Dik za reakce

Pavel
duke

Příspěvek od duke »

Tak doprava nebude vubec levna. Tezke veci uz neco stoji.
- objednavka klidne ze statu, doprava takto tezkych veci po EU je dost draha - prodejce vzdy musi pojistit balicek a to dopravu prodrazuje.
- clo se plati u zbozi drazsi jak 150€ (ostatni meny prepocitej kurzem). Podhodnotit zasilku moc nepujde z duvodu pojisteni proti ztrate.
- pokud budes clit, tak pocitej i s pridanim DPH 19%. Tomu se pak neda vyhnout
- stroje sherline jsou vic Hobby nez profi, proto bych hledal trochu jinym smerem

Takze dobre zvaz, zda do toho pujdes. Myslim si, ze se na CZ trhu daji sehnat solidni veci z teto branze a bez problemu.
A koukam ze jsi z Kbel, napis mi SZ, mel bych pro tebe jeden tip ;-).
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

neznám je , ale napadá mě že USA nemá 220V 50hz doufám že s tím počítáte
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
duke

Příspěvek od duke »

Většinou lze objednat EU napajeni... Ze stranek vyrobce bych s touto moznosti pocital.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Tady máš link na člověka, který to kupoval: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=313 ... t=sherline Myslím, že živá zkušenost je lepší než "coby kdyby".

Moje osobní zkušenost s jiným stavebnicovým systémem - Unimat 1 je taková rozporuplná. Ostatně teď ho "výhodně" prodávám na Aukru, protože kupuju klasický soustruh. Prostě tuhost těchto skládacích strojků záleží na kvalitě sesazení jejich komponent a pracovat se musí s citem.

Takže shodně s tím prvním odkazem ti můžu z osobní zkušenosti doporučit: Jdi do Sherline pokud je to do bytu. Pokud máš dílnu/sklep/garáž, tak stolní soustruh.

Radek
pama

Příspěvek od pama »

kartonist: s tim clovekem z c-n-c.cz jsem mluvil a on objednaval primo v cechach u http://www.budweiser-hobbies.cz/. Na jejich stranky jsem koukal, ale nemaj uvedeny ceny a email zatim bez reakce. Tak tam mozna zkusim zavolat a uvidim.
Unimat je opravdu hracka, mel jsem ho puceny od znameho. Mozna Unimat ML by byl pouzitelnejsi.

Duke: ze to nejsou zcela profi veci je mi jasny, ovsem na to, co delam, by to myslim stacilo :). Krome uzitne hodnoty je pro me dulezita i skladnost, v malem 2kk se moc roztahovat nemuzu :((, pritelkyne by me hnala ;)
Taky jsem koukal na stranky prodejce ve svedsku, pise, ze ceny ma stejny jako vyrobce + se pricita dph a doprava. Sice maj svedi dph 25% ale zase by mohla byt levnejsi doprava po evrope, tech 41 liber, co ten soustruh vazi, zase neni tolik. Z usa je to jina, tam pridapa v uvahu jen nejaka kontejnerova doprava lodi, ostatni je brutalne drahy.
Ovsem jestli mas nejaky jiny tip, tak sem s nim :) dobrym tipum se nebranim :) , (sem nebo SZ)

petr hajek: napajeni neni problem, dle vyrobce napajeci napeti 100V - 240V, 50-60Hz, takze maximalne nahradit koncovku do zasuvky.

Diky vsem za reakce.

Pavel
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Pokročil jsi nějak s objednáním? Uvažuju o 4" děličce a Sherline jednu pěknou má... :)

Radek
pama

Příspěvek od pama »

Ahoj, tak z http://www.budweiser-hobbies.cz mi prisla odpoved, ze ted zrovna precenuji, budou nizsi ceny dle aktualniho kurzu dolaru. Pan Porkristl mi poslal i priklad cen (cely to budou mit precenny pry do tydne):

Soustruhy

SHE 4100 15530,00 Kc
SHE 4410 18225,00
SHE 4530 17010,00
SHE 4100A 18225,00

Frézky

SHE 5100 17550,00
SHE 5410 20925,00
SHE 2010 26865,00

Kdyz prepocitam ceny z sherline.com z dolaru, prictu clo, dph a postovny, tak cele stroje se dovazet moc nevyplati :(

Co by se mohlo vyplati je prislusentvi s nizkou vahou (=nizke postovne) a cenou do celniho limitu, ale to se uvidi az podle novych cen.

Pavel
kartonist píše:Pokročil jsi nějak s objednáním? Uvažuju o 4" děličce a Sherline jednu pěknou má... :)

Radek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Tu děličku mi nacenil asi na 7250,-, ale "máme poslední, tak si pospěšte, další nebude, bla bla". Nicméně jsem zjistil, že je pro mě moc velká. Chtělo by to třípalcovou. :(

Radek
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Díval ses na Proxxona? Mají taky děličku http://eshop.proxxoncz.cz/product/path/ ... uct_id/695 za 2990,-
Petr
kartonist

Příspěvek od kartonist »

petrricek píše:Díval ses na Proxxona? Mají taky děličku http://eshop.proxxoncz.cz/product/path/ ... uct_id/695 za 2990,-
Petr
Na www.c-n-c.cz fóru jsem nadhodil dotaz na tohle téma. Na tom Proxxonu mi vadí, že nemá upínací desku. Sklíčidlo je dobrá věc, ale kdybych věděl, že se dá nasadit i deska, byl bych mnohem spokojenější.

Radek
Odpovědět

Zpět na „Modelářské prodejny“