Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Stříďák do rychlíku...
Re: Stříďák do rychlíku...
Ahoj kamarádi a kolegové ...
Chystám se na stvabu rychlíka Hydrolift od MMP co se dá koupit na Admiralshopu A chtěl bych o osadit stříďákem ale vzhledem k tomu že jsem doposud dělal jenom s "plechovkama tak bych potřeboval poradit jaký stříďák zvolit? moje představa je aby to valilo rychlostí okolo 100km/hod. Vím že to záleží jakej použiju šroub a další okolnosti ale jedná se mi hlavně o ten Stříďák a regl. dík moc za jakékoliv rady. Rozhodně se nebráním čínským lacinějším motrům
Chystám se na stvabu rychlíka Hydrolift od MMP co se dá koupit na Admiralshopu A chtěl bych o osadit stříďákem ale vzhledem k tomu že jsem doposud dělal jenom s "plechovkama tak bych potřeboval poradit jaký stříďák zvolit? moje představa je aby to valilo rychlostí okolo 100km/hod. Vím že to záleží jakej použiju šroub a další okolnosti ale jedná se mi hlavně o ten Stříďák a regl. dík moc za jakékoliv rady. Rozhodně se nebráním čínským lacinějším motrům
No to tě chci vydět jak to při těch 100 km/h budeš a hlavně KDE ? Kočírovat 
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Budeš se divit ale jde to naprosto v pohodě.... kolega má katamarán a ten mu jezdí také okolo 100km/h a dá se to celkem dobře ovládat ale musíš mít odhad... jinak bohatě stačí rybník 300x150m
na taku rychlost bude najlepsie pozriet sa po konfiguraciach offshore modelov.Pohon maju uz vyladeny.
Na 100km/h neviem co doporucit(co zarucene dosiahne tu rychlost)
Mozem len poradit aby si sa urcite zameral na inrunnery(vysoke otacky)
napriklad tento
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... terCooled)
HXT 36-56 2700kv Brushless Inrunner (WaterCooled)
dake doporucenia od uzivatelov:
63cm hydro-14,4V 3300 Nimh rychlost(merana gps)72km/h--neuvedena skrutka modelu.
regulator aspon 80A
Baterie urcite li-pol a bud 5clanok (18,5V)alebo dokonca 6clanok(22,2V)
Ak budes chciet tych 22,2V tak regulator radsej 120A.
Dufam,ze uz mas nieco na rychlikoch odjazdene(30km/h,40km/h)pretoze toto je uz neriadena strela a zabijak lodi.Ak v tej rychlosti napalis do dakej lode(nechtiac),tak ju potopis.
Bohuzial,uz som videl tieto lode v akcii(a to iba 30km/h odhad),majitel zle odhadol vzdialenosti a uz bolo postarane.A aj ked bol upozornovany na to,ze nech jazdi s nou daleko od ostatnych,nedal si povedat.
3x som uz videl ako rychlik zostrelil maketu,alebo rekreacnu jachtu.
Na rekreacne jazdenie to nieje vhodne.A ak chces pretekat,kazde preteky maju pravidla a podla nich sa prisposobuje trup aj pohon.
Na 100km/h neviem co doporucit(co zarucene dosiahne tu rychlost)
Mozem len poradit aby si sa urcite zameral na inrunnery(vysoke otacky)
napriklad tento
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... terCooled)
HXT 36-56 2700kv Brushless Inrunner (WaterCooled)
dake doporucenia od uzivatelov:
63cm hydro-14,4V 3300 Nimh rychlost(merana gps)72km/h--neuvedena skrutka modelu.
regulator aspon 80A
Baterie urcite li-pol a bud 5clanok (18,5V)alebo dokonca 6clanok(22,2V)
Ak budes chciet tych 22,2V tak regulator radsej 120A.
Dufam,ze uz mas nieco na rychlikoch odjazdene(30km/h,40km/h)pretoze toto je uz neriadena strela a zabijak lodi.Ak v tej rychlosti napalis do dakej lode(nechtiac),tak ju potopis.
Bohuzial,uz som videl tieto lode v akcii(a to iba 30km/h odhad),majitel zle odhadol vzdialenosti a uz bolo postarane.A aj ked bol upozornovany na to,ze nech jazdi s nou daleko od ostatnych,nedal si povedat.
3x som uz videl ako rychlik zostrelil maketu,alebo rekreacnu jachtu.
Na rekreacne jazdenie to nieje vhodne.A ak chces pretekat,kazde preteky maju pravidla a podla nich sa prisposobuje trup aj pohon.
Díky za tip, mrknu na to a zkusím vypátrat i nějaký ověřený pohon od někoho kdo dělá offshore...
Jinak nemusíš mít strach, mám blechu a mono 1 ale už mi to nějak nestačí a tak chci něco rychlejšího pro spestření...
Jinak nemusíš mít strach, mám blechu a mono 1 ale už mi to nějak nestačí a tak chci něco rychlejšího pro spestření...
Skok od Blchy /do 20km/hod/ a Mono1 /do 40-50km/hod/ k rýchliku 100km/hod je dosť odvaha. Snáď máš dostatočne kvalitnú a spolahlivú aparatúru. Držím Ti všetky prsty.
(Mimo téma.) Odvaha je zachránit někoho z hořícího domu, nebo zastat se člověka v nouzi proti přesile. Ale postavit si loďku...? :-)
Jinak: ptal sem se už v jiným vlákně, ale zkusím to ještě tady, myslíte, že 65cm dlouhý rychlík s dvěma MIG 400 s poloponořenýma šroubama bude skutečně "rychlík", nebo ne?
Jinak: ptal sem se už v jiným vlákně, ale zkusím to ještě tady, myslíte, že 65cm dlouhý rychlík s dvěma MIG 400 s poloponořenýma šroubama bude skutečně "rychlík", nebo ne?
Ahoj, mas velice pusobivy cil, tak jsem se rozhodl na tvuj dotaz reagovat.Kouťák píše:Ahoj kamarádi a kolegové ...
Ja uz nejake zkusenosti s rychlikama mam. Dokonce i Hydrolifta jsem postavil, ale sam ho neprovozuju.
Nejsem si jisty, zda prave Hydrolift je trup, ktery by mel jezdit 100kmh. Pokud chces plavidlo, ktere tuto rychlost bezpecne zvlada, doprocuju Hydro and Marine Agitator anebo MHZ Mystic Micro. Jsou to krapet delsi lode, v jine cenove relaci, nicmene 100kmh (i 160kmh) jim nedela moc problem.
Ale ptal ses na motor tak ti odpovim. Zapomen na motory typu zlate turnigy. Zapomen na motory pohybujici se kolem 30 dolaru :-)
Pokud jde o lowcost pohon, tak ti nedoporucim nic jineho nez Feigao. Feigao je totiz asi nejpovedenejsi cinsky motor co jsem drzel kdy v ruce. Sam jej s uspechem pouzivma par let. Co se tyce regleru, doporucuju ti se dat cestou "High Voltage". Usetris si tim spoustu problemu.
Moje sestava do Hydrolifta by vypadala takto:
Feigao 540XL do cca 2000KV
HV regler, aspon 150amp
6-8S LiPol 5000 mAh
Toto je kombinace ktera funguje, se kterou se dostanes na tech 100kmh, ale nevim esi zrovna s Hydroliftem.
Nicmene pokud mas zkusenosti s lodema typu blecha popripade Mono 1, tak si myslim, ze toto je pro tebe jeste moc velke sousto.
Pokud se ti to vsak podari, moc rad privitam dalsiho clena do 100kmh klubu.
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
pre Cuga:
Vies prosim doporucit kde sa Feigao daju kupit?
Co som pozeral tak z ponuk e-shopov sa dako stratili(aspon co poznam ja)
Podle mě to bude slušně čeřit vodu, ale že by to nějak zázračně uhánělo to si nemyslím.semo píše:(Mimo téma.) Odvaha je zachránit někoho z hořícího domu, nebo zastat se člověka v nouzi proti přesile. Ale postavit si loďku...? :-)
Zkus třeba 2x600 a bude to o něco lepší. Jinak nejvíc záleží na tvaru trupu a typu šoubů.
Ja nakupuji zde www.himodel.comcartmen píše:pre Cuga:
Děkuji ti za naprosto vyčerpávající odpověď a radu ... přes zimu to dám do kupy a dál tě budu informovat.. jinak co se týká té mé zkušenosti jsk jsem psal tak to jsou moje lodě jinak jezdím s kolegou ten má katamarán a ten mu jezdí cca 80km . jednou z toho dostal 100km/h ale vycákal mu cín z plechovky...Cuga píše:Ahoj, mas velice pusobivy cil, tak jsem se rozhodl na tvuj dotaz reagovat.Kouťák píše:Ahoj kamarádi a kolegové ...
Ja uz nejake zkusenosti s rychlikama mam. Dokonce i Hydrolifta jsem postavil, ale sam ho neprovozuju.
Nejsem si jisty, zda prave Hydrolift je trup, ktery by mel jezdit 100kmh. Pokud chces plavidlo, ktere tuto rychlost bezpecne zvlada, doprocuju Hydro and Marine Agitator anebo MHZ Mystic Micro. Jsou to krapet delsi lode, v jine cenove relaci, nicmene 100kmh (i 160kmh) jim nedela moc problem.
Ale ptal ses na motor tak ti odpovim. Zapomen na motory typu zlate turnigy. Zapomen na motory pohybujici se kolem 30 dolaru :-)
Pokud jde o lowcost pohon, tak ti nedoporucim nic jineho nez Feigao. Feigao je totiz asi nejpovedenejsi cinsky motor co jsem drzel kdy v ruce. Sam jej s uspechem pouzivma par let. Co se tyce regleru, doporucuju ti se dat cestou "High Voltage". Usetris si tim spoustu problemu.
Moje sestava do Hydrolifta by vypadala takto:
Feigao 540XL do cca 2000KV
HV regler, aspon 150amp
6-8S LiPol 5000 mAh
Toto je kombinace ktera funguje, se kterou se dostanes na tech 100kmh, ale nevim esi zrovna s Hydroliftem.
Nicmene pokud mas zkusenosti s lodema typu blecha popripade Mono 1, tak si myslim, ze toto je pro tebe jeste moc velke sousto.
Pokud se ti to vsak podari, moc rad privitam dalsiho clena do 100kmh klubu.
Takže ještě jednou děkuji. Samozřejmě se dalším návrhům nebráním....
Docela by mne zajimal ten koleguv katamaran: Co je to za trup? cim je osazen? metoda mereni rychlsti?Kouťák píše:Děkuji ti za naprosto vyčerpávající odpověď a radu ... přes zimu to dám do kupy a dál tě budu informovat.. jinak co se týká té mé zkušenosti jsk jsem psal tak to jsou moje lodě jinak jezdím s kolegou ten má katamarán a ten mu jezdí cca 80km . jednou z toho dostal 100km/h ale vycákal mu cín z plechovky...
Takže ještě jednou děkuji. Samozřejmě se dalším návrhům nebráním....
tak je to něco na způsob Miss Trendwest - Hydroplan akorát v menším provedení cca 65 cm délka a je to osazené motorem Lehner ale typ z hlavy nevím .. až sním budu mluvit napíšu sem podrobné info a popřípadně vložím foto. Rychlost jsme změřili na úseku 300metrů a výslednou rychlost přepočítali na km/h s tím že rychlost se měřila bez rozjezdu,rozjezd byl cca 80metrů.
2 Koutak:
Diky za odpoved, Lehner je docela dobra plechovka :-) Docela si mne tim puvodne zmatl, pod pojemem "plechovka" si predstavuju neco jineho, nez motor Lehner :-) Skoda ze sou Lehnery tak predrazene :-(, jinak by byly super, ale za ty kacky to rozhodne nestoji. Pokud bych se rozhodl investovat mimo cinu, tak by to bylo NEU - tam je cena malinko prijemnejsi nez u Lehneru, ale parametry vicmene srovnatelne.
Diky za odpoved, Lehner je docela dobra plechovka :-) Docela si mne tim puvodne zmatl, pod pojemem "plechovka" si predstavuju neco jineho, nez motor Lehner :-) Skoda ze sou Lehnery tak predrazene :-(, jinak by byly super, ale za ty kacky to rozhodne nestoji. Pokud bych se rozhodl investovat mimo cinu, tak by to bylo NEU - tam je cena malinko prijemnejsi nez u Lehneru, ale parametry vicmene srovnatelne.
Tak mi jsme toho lehner koupili celkem lacino, je sice jetej ale stáhl se kolektor , nové origo uhlíky a je to jako nové.... S jinými podobnými motory zkušenosti nemám...
Mohl bych poprosit o fotku? je li to jeste mozne...Kouťák píše:Tak mi jsme toho lehner koupili celkem lacino, je sice jetej ale stáhl se kolektor , nové origo uhlíky a je to jako nové.... S jinými podobnými motory zkušenosti nemám...
jj určitě večer ji sem dám doufám že to stihnu
Tak foto jsem zatím nepořídil ale zjistil jsem že se jedná o typ Lehner 2730, regl je jes 80 a šroub je 40 hydro.
Diky za info ohledne pohonu. Stejne bych te jeste jednou poprosil o fotku,budes li mit moznost. Velice mne ten Kat zajima.Kouťák píše:Tak foto jsem zatím nepořídil ale zjistil jsem že se jedná o typ Lehner 2730, regl je jes 80 a šroub je 40 hydro.
Diky.
tady jsem sehnal jedno starší video http://www.youtube.com/watch?v=6CQhMMOZ ... re=channel
Nechápu jak tohle může někoho bavit, takhle stím lítat z jedné strany na druhou.:/Kouťák píše:tady jsem sehnal jedno starší video http://www.youtube.com/watch?v=6CQhMMOZ ... re=channel
Chce to o něco větší rybník...
Zdenek
Zdenek
Nekdo ma rad holky nekdo zase vdolky. Takze klidek.KubaS píše:Nechápu jak tohle může někoho bavit, takhle stím lítat z jedné strany na druhou.:/Kouťák píše:tady jsem sehnal jedno starší video http://www.youtube.com/watch?v=6CQhMMOZ ... re=channel
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek