dík za radu, nowgorod nikdy ve skutečnosti nebyl schopen plavby jako loď , tudíž to co předvádí ten můj není maketové.duke píše:Je mi jasný, že to nějak uřídit jde, ale stále to nebude jezdit jak skutečná loď a bude to potřebovat neustále "páčkování". Ono kdyby se to pak ještě nějak namixovalo a hnalo více regulátory, s tím, že by v zatáčce krajní jely na větší výkon, tak by to pak bylo asi na řízení snazší. Možností je víc, jen to chce asi zkoušet, zkoušet,....
Co se týče pohonu nikdy nebudou poháněny všechny šrouby , už takhle to jede jako ďas pokud chci,.
Když jsem ho zkoušel byly motory na vnějších slotech a lod nebyla řiditelná vůbec díky příliš velké páce na které pohon působil.
Mix je holý nesmysl při koncepci ovládání jaká je použita , stačilo se optat , je to řízeno pomocí tzv. rajčáků , tedy dva regly na 2 kanálech a 2 pákách vysílače kdy mix není elektronický , ale biologický-tedy rukama a né jako klasické řízení jedním kniplem směr a druhým smysl otáčení a je to tak úmyslně , bylo to součástí zadání -sázky.
Pokud bych chtěl mít dobře jezdící obludku tak pod středníkýly přidělám deskovou ploutev z polykarbonátu jako kýl a na kormidelní ploutev též prodloužení pod trup pak by to jezdilo jako normální loď ,z toho plyne že laborování ani není třeba, je to jasné kudy na to , ale já prostě nechci podobné ,,opičárny na lodi mít tudíž to bude jen o citlivých reglech a treninku rukou.
Stejně s tím mezi makety nikdy nepújdu neb na tuhle loď nejsem schopen doložit žádné seriozní podklady. Plány jsou asi dvoje , fotek je sice pár k nalezení , leč ani 2 fotkách není tato loď stejně vypadajíci a to samé s plány, zdá se že VŘSR smetla dokumentaci.
A obávám se že ani dok na maketářské soutěži by nebyl schopen loď této šířky na závěr jízdy pojmout........