Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Konektory Tamiya gold vs. 4mm gold
Re: Konektory Tamiya gold vs. 4mm gold
Ahoj, chtěl bych se zeptat, mám doma dva typy konektorů, konektor Tamiya gold a zlacené konektory Gold 4mm, mě více vyhovují konektory Tamia kvuli jednoduššímu zapojování a taky proto že se nemohou spojit + a - a skratovat, ale slyšel sem že tyto konektory nejsou zrovna nejlepší tak se chci zeptat na zkušenosti ostatních. Chtěl bych je použít pro systém motor speed 600, 48A regulátor a 6 tužkových akumulátorů cca 2000 mAh. Konektory Gold 4mm mi jdou dost ztěžka rozpojovat. Předem dík za odpovědi.
jestli myslíš těmi Tamia konektory takový ten bílý domeček co má jednu díru čtvercovou a druhou půlkulatou a pojistný háček.... tak ty jsou dobré ale tak do 10A, max 15A....
BTW: 6 tužkových baterek 2000mAh a Speed 600 není zrovna dobrá kombinace....
BTW: 6 tužkových baterek 2000mAh a Speed 600 není zrovna dobrá kombinace....
Ano ty konektory myslím. Ještě jestli se mohu zeptat proč to není dobrá kombinace? Mám speed 600 7,2 V. Díky za radu, je to můj první RC model.
tužková baterka obecně bude mít problémy s proudy nad 10A. Bude se hřát a životnost jde do kytek. A tužka s kapacitou 2000mAh je určitě NiMh... a ty v kapacitách nad 2000mAh byly nepovedené všechny.. Výjimkou je Sanyo Eneloop ale to zase není určené na velké proudy .... Je ale výborné do vysílačky.
Pokud nejsi honěn rozměrem a hmotností použij články velikosti SC, pokud honíš hmotnost podívej se po LiIon, LiFe (A123) nebo LiPol... asi v takovém pořadí.
Pokud nejsi honěn rozměrem a hmotností použij články velikosti SC, pokud honíš hmotnost podívej se po LiIon, LiFe (A123) nebo LiPol... asi v takovém pořadí.
jestli mužu říct vlastní zkušenost tak s konektory tamiya gold , jak říká sh bílá krabička, tak na tomto typu konektorů mi vyhořel regulátor, ty konektory se po 2 desítkách zapojení vyčvachtají a musí se vyměnit, takže jsou k ničemu, GOLD 4mm jsou daleko lepší, to tuhé zasování je naopak žádoucí, vždy je spoj pevně spojen, a zatím se mi s nimi nestal žádný problém, vřele je doporučujichrochtot píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat, mám doma dva typy konektorů, konektor Tamiya gold a zlacené konektory Gold 4mm, mě více vyhovují konektory Tamia kvuli jednoduššímu zapojování a taky proto že se nemohou spojit + a - a skratovat, ale slyšel sem že tyto konektory nejsou zrovna nejlepší tak se chci zeptat na zkušenosti ostatních. Chtěl bych je použít pro systém motor speed 600, 48A regulátor a 6 tužkových akumulátorů cca 2000 mAh. Konektory Gold 4mm mi jdou dost ztěžka rozpojovat. Předem dík za odpovědi.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Pri použití Gold 4mm je vhodné urobiť na akupacku samicu ( +) aj samca (-), s tým že sa aj konektory dajú do farebnej bužírky ako káble (červená, čierna)
Navyše, ak sa káblik samca urobí trošku kratši a obidva káble sa spolu "pod" konektormi dajú do bužírky, sú póly chránené pred vzájomným spojením ( skratom).
Súčasne toto riešenie zamedzí chybné pripojenie - prepolovanie regleru ( tam to musí byť samozrejme naopak).
Je to blbovzdorné a spoľahlivé riešenie.
Tamiya konektory sú tak na hračky.
Navyše, ak sa káblik samca urobí trošku kratši a obidva káble sa spolu "pod" konektormi dajú do bužírky, sú póly chránené pred vzájomným spojením ( skratom).
Súčasne toto riešenie zamedzí chybné pripojenie - prepolovanie regleru ( tam to musí byť samozrejme naopak).
Je to blbovzdorné a spoľahlivé riešenie.
Tamiya konektory sú tak na hračky.
PeterP
Zde musím nesouhlasit. Tamie používám v kroužku pro děcka z důvodu "blbovzdornosti" a do těch 10-15A jsou v pohodě. Jediný konektor co mi začíná blbnout je na kablíku u nabíječky ale ten už má za sebou stovky spojení. Po té době má právo odejít na odpočinek.Nojby píše:jestli mužu říct vlastní zkušenost tak s konektory tamiya gold , jak říká sh bílá krabička, tak na tomto typu konektorů mi vyhořel regulátor, ty konektory se po 2 desítkách zapojení vyčvachtají a musí se vyměnit, takže jsou k ničemu, GOLD 4mm jsou daleko lepší, to tuhé zasování je naopak žádoucí, vždy je spoj pevně spojen, a zatím se mi s nimi nestal žádný problém, vřele je doporučujichrochtot píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat, mám doma dva typy konektorů, konektor Tamiya gold a zlacené konektory Gold 4mm, mě více vyhovují konektory Tamia kvuli jednoduššímu zapojování a taky proto že se nemohou spojit + a - a skratovat, ale slyšel sem že tyto konektory nejsou zrovna nejlepší tak se chci zeptat na zkušenosti ostatních. Chtěl bych je použít pro systém motor speed 600, 48A regulátor a 6 tužkových akumulátorů cca 2000 mAh. Konektory Gold 4mm mi jdou dost ztěžka rozpojovat. Předem dík za odpovědi.
Podmínkou je ale se o ně rozumně starat a dobře je namontovat. Já sám je mám nakrimpované na měkké silikonové licně a to je bez problémů. Zažil jsem ale případ, kdy konektor byl napájen na na poměrně tvrdé licně která s ním tak cvičila, že špičky v domečku byly hodně vyoseny a spojení se podařilo až po chvíli vaklání a poměrně hrubé zasouvací síle. V takovém případě si dovedu představit životnost v řádu několika spojení. Ale to už je o technickém citu a užívání.
Pokud někdo honí miliohmy přechodového odporu, tak doporučuji konektory MP-Jet. Jsou kratší a spolehlivé a velmi malým přechoďákem..
Sváťo dovolil jsem si svuj komentář z používání, každý z nás má jiné zkušenosti, tvůj názor beru, já krimpovačky neměl, už sice mám ale stejně nejsem zastánce tamiyí, tečka. Hádat se který jsou lepší nemá smysl, a stejně si o konektorech musí každý udělat vlastní názor, já jsem tu jen poradil to jak jsem se s nima seznnámil, víc nic. Měl jsem špatnou zkušenost, tak jsem zvolil jiné, tím ale nechci říct že nejsou dobré, když víš jak na to pak asi není problém.SH píše:Zde musím nesouhlasit. Tamie používám v kroužku pro děcka z důvodu "blbovzdornosti" a do těch 10-15A jsou v pohodě. Jediný konektor co mi začíná blbnout je na kablíku u nabíječky ale ten už má za sebou stovky spojení. Po té době má právo odejít na odpočinek.Nojby píše:jestli mužu říct vlastní zkušenost tak s konektory tamiya gold , jak říká sh bílá krabička, tak na tomto typu konektorů mi vyhořel regulátor, ty konektory se po 2 desítkách zapojení vyčvachtají a musí se vyměnit, takže jsou k ničemu, GOLD 4mm jsou daleko lepší, to tuhé zasování je naopak žádoucí, vždy je spoj pevně spojen, a zatím se mi s nimi nestal žádný problém, vřele je doporučujichrochtot píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat, mám doma dva typy konektorů, konektor Tamiya gold a zlacené konektory Gold 4mm, mě více vyhovují konektory Tamia kvuli jednoduššímu zapojování a taky proto že se nemohou spojit + a - a skratovat, ale slyšel sem že tyto konektory nejsou zrovna nejlepší tak se chci zeptat na zkušenosti ostatních. Chtěl bych je použít pro systém motor speed 600, 48A regulátor a 6 tužkových akumulátorů cca 2000 mAh. Konektory Gold 4mm mi jdou dost ztěžka rozpojovat. Předem dík za odpovědi.
Podmínkou je ale se o ně rozumně starat a dobře je namontovat. Já sám je mám nakrimpované na měkké silikonové licně a to je bez problémů. Zažil jsem ale případ, kdy konektor byl napájen na na poměrně tvrdé licně která s ním tak cvičila, že špičky v domečku byly hodně vyoseny a spojení se podařilo až po chvíli vaklání a poměrně hrubé zasouvací síle. V takovém případě si dovedu představit životnost v řádu několika spojení. Ale to už je o technickém citu a užívání.
Pokud někdo honí miliohmy přechodového odporu, tak doporučuji konektory MP-Jet. Jsou kratší a spolehlivé a velmi malým přechoďákem..
To nebylo myšleno jako konfrontace. Často se šíří názor, že Tamia konektor je šmejd co si nezaslouží vůbec existovat. Ano, viděl jsem aplikace Tamií kde jsem se divil, že neshoří při prvním použití... Ale taky existuje dost široká oblast, kde naprosto vyhoví a přinesou poměrně vysoký komfort užívání spojený s bezpečností.
Prostě - do Blechy bych je nedal a naopak v F4ce používat MPjety nebo goldy mi přijde jako zbytečné komplikování si života. A to v obou lodích je stejná 400ka...
Prostě - do Blechy bych je nedal a naopak v F4ce používat MPjety nebo goldy mi přijde jako zbytečné komplikování si života. A to v obou lodích je stejná 400ka...
Osobně k plné spokojenosti také používám konektory Tamiya, ovšem jen takové proudové odběry, o kterých píše SH. Za celou tu dobu, co je používám, tj. cca 10 let, se mi nikdy nepovedlo konektor zapojit obráceně, zkratovat, narozdíl od Goldů, o kterých to slýchám dost často.
Jediná vada, kterou jsem zatím zaregistroval, je ta, že občas ten kolík vyjede z toho plastového domečku (pokud se tak stane, tak hned při zapojování na břehu, takže si toho všimnu ještě před jízdou a v minutě napravím), ale stačí přihnout dva plíšky a konektor zase několik sezón vesele drží pohromadě.
Jediná vada, kterou jsem zatím zaregistroval, je ta, že občas ten kolík vyjede z toho plastového domečku (pokud se tak stane, tak hned při zapojování na břehu, takže si toho všimnu ještě před jízdou a v minutě napravím), ale stačí přihnout dva plíšky a konektor zase několik sezón vesele drží pohromadě.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Já jsem tím druhým příspěvkem nechtěl zavádět konfrontaci, jen objasnit jak jsem to myslel.SH píše:To nebylo myšleno jako konfrontace. Často se šíří názor, že Tamia konektor je šmejd co si nezaslouží vůbec existovat. Ano, viděl jsem aplikace Tamií kde jsem se divil, že neshoří při prvním použití... Ale taky existuje dost široká oblast, kde naprosto vyhoví a přinesou poměrně vysoký komfort užívání spojený s bezpečností.
No když si ty Goldy dobře naletuješ a dáš je jako pár, tj na plus (třeba) samici a na mínus samce tak se nemužeš splést ani při tom zapojování, a nebo si udělat konektor za pomoci smršťovací bužírky.ladous píše:Osobně k plné spokojenosti také používám konektory Tamiya, ovšem jen takové proudové odběry, o kterých píše SH. Za celou tu dobu, co je používám, tj. cca 10 let, se mi nikdy nepovedlo konektor zapojit obráceně, zkratovat, narozdíl od Goldů, o kterých to slýchám dost často.
To je nekončící diskuze která nemá řešení. Třeba na Mojehobby se to probíralo mnohokrát, velmi vášnivě ale bez výsledku.Nojby píše:No když si ty Goldy dobře naletuješ a dáš je jako pár, tj na plus (třeba) samici a na mínus samce tak se nemužeš splést ani při tom zapojování, a nebo si udělat konektor za pomoci smršťovací bužírky.
Když na baterce budeš mít samec+samice tak je obvyklá zábava dětí strčit je do sebe... Když to zajistíš smršťovačkou těsně za konektory tak, aby do sebe strčit nešly... ... tak strčí do sebe baterky dvě....
Když budeš mít na baterce dvě samičky, je vysoká pravděpodobnost že jednou to strčíš blbě do reglu.... Není otázkou jestli se Ti to povede ale kdy...
Řešením je mít konektory v domečku...
... ale domeček je velký a těžký a tedy letci ho nepoužívají a tedy pro pár loďařů je obchodně nezajímavé něco takového dělat.
Použitelné jsou troje
- Tamiya pro proudy a použití jak jsem uvedl (a mám zkušenost)
- Deans (myslím, že je měl Snek) pro proudy vyšší. Ale klasický problém je i u nich - prý se už objevily jejich čínské kopie které stojí za ....
- plastový domeček na Goldy ale ten je poměrně dlouhý...
O jiných konektorech s domečkem pro modeláře nevim. Ano, jsou průmyslové super - hyper... ale dát za ně to co za baterku nebude asi to pravé ořechové. O jejich sehnání v kusovém množství ani nemluvě.
Pokud někdo zná a používá ještě něco jiného tak sem s tím!
grrr.... zase to vyznělo blbě...SH píše:...To je nekončící diskuze která nemá řešení.
myšleno jako obecná diskuze které konektory jsou lepší a jak je zapojit (samec/samice)... Nebylo to myšleno na kohokoliv zde diskutujícího...
Jasně tak s "blbostí" zapojovat baterku plus s mínusem dohromady - tak tohle už je vrchol "demence", sorry zní to blbě, ale tohle je už mimo, to už je opravdu problém těch dětí, já dítě nejsem, a předpokládám že normální modelář nebude tuhle kravinu dělat, pak to zapojení páru na b aterku má opodstatnění. A tím končím se svými příspěvky na toto téma, neb se tu mužeme dohadovat do nekonečnaSH píše:To je nekončící diskuze která nemá řešení. Třeba na Mojehobby se to probíralo mnohokrát, velmi vášnivě ale bez výsledku.Nojby píše:No když si ty Goldy dobře naletuješ a dáš je jako pár, tj na plus (třeba) samici a na mínus samce tak se nemužeš splést ani při tom zapojování, a nebo si udělat konektor za pomoci smršťovací bužírky.
Když na baterce budeš mít samec+samice tak je obvyklá zábava dětí strčit je do sebe... Když to zajistíš smršťovačkou těsně za konektory tak, aby do sebe strčit nešly... ... tak strčí do sebe baterky dvě....
Když budeš mít na baterce dvě samičky, je vysoká pravděpodobnost že jednou to strčíš blbě do reglu.... Není otázkou jestli se Ti to povede ale kdy...
Řešením je mít konektory v domečku...
... ale domeček je velký a těžký a tedy letci ho nepoužívají a tedy pro pár loďařů je obchodně nezajímavé něco takového dělat.
Použitelné jsou troje
- Tamiya pro proudy a použití jak jsem uvedl (a mám zkušenost)
- Deans (myslím, že je měl Snek) pro proudy vyšší. Ale klasický problém je i u nich - prý se už objevily jejich čínské kopie které stojí za ....
- plastový domeček na Goldy ale ten je poměrně dlouhý...
O jiných konektorech s domečkem pro modeláře nevim. Ano, jsou průmyslové super - hyper... ale dát za ně to co za baterku nebude asi to pravé ořechové. O jejich sehnání v kusovém množství ani nemluvě.
Pokud někdo zná a používá ještě něco jiného tak sem s tím!
JO až budu mít děti tak taky budu řešit konektory že použiju domečky , ale pro zatím zůstanu věrný GOLD4.Snek píše:Však ty změníš názor až budeš mít vlastní děti, pokud teda nebudeš fabrika na holčičky a nebo neschopen reprodukce.Nojby píše:Jasně tak s "blbostí" zapojovat baterku plus s mínusem dohromady - tak tohle už je vrchol "demence", sorry zní to blbě, ale tohle je už mimo, to už je opravdu problém těch dětí, já dítě nejsem, a předpokládám že normální modelář nebude tuhle kravinu dělat, pak to zapojení páru na b aterku má opodstatnění. A tím končím se svými příspěvky na toto téma, neb se tu mužeme dohadovat do nekonečna
Přesně stejný problém jako SH řeším u svých dvou jak tvrdíš "dementních dětí".
Nikdo není neomylný a na závodech ve stresu je chybka možná i u dospěláka.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 2748 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Nalim
-