Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
H.M.S. VICTORY - 1:72 - JoTiKa - MITOM
Re: H.M.S. VICTORY - 1:72 - JoTiKa - MITOM
Zdravím,
pěkná, čistá práce.Jak máš naplánovanou druhou obšívku?
Já mám ve stavebnici jen jeden průměr ok, na některé věci budou asi velké.Ty tvoje se mi jeví akorát.Ty nemám, budu muset udělat.
pěkná, čistá práce.Jak máš naplánovanou druhou obšívku?
Já mám ve stavebnici jen jeden průměr ok, na některé věci budou asi velké.Ty tvoje se mi jeví akorát.Ty nemám, budu muset udělat.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Nazdar.
V podstate aj ja mám len jeden priemer očiek, ale celkom vhodný priemer, takže som spokojný a neriešim to.
Pomaly sa blíži čas na druhú obšívku. Mám viac verzii a ešte nie som rozhodnutý. Je to kacírska myšlienka, ale zvažujem aj možnosť použiť plastové lišty, namiesto tmelenia a brúsenia drevenných.
Každopátne nezávisle na materiáli bude každá doska samostatne (rovnako ako vnútorný obklad). Vrátane 5-uholníkových na "wales".
A medenná odšívka bude prestreknutá medennou farbou Alclad II a patinovaná, aby mi časom nezačali vystupovať odtlačky prstov.
V podstate aj ja mám len jeden priemer očiek, ale celkom vhodný priemer, takže som spokojný a neriešim to.
Pomaly sa blíži čas na druhú obšívku. Mám viac verzii a ešte nie som rozhodnutý. Je to kacírska myšlienka, ale zvažujem aj možnosť použiť plastové lišty, namiesto tmelenia a brúsenia drevenných.
Každopátne nezávisle na materiáli bude každá doska samostatne (rovnako ako vnútorný obklad). Vrátane 5-uholníkových na "wales".
A medenná odšívka bude prestreknutá medennou farbou Alclad II a patinovaná, aby mi časom nezačali vystupovať odtlačky prstov.
Zdravím,
k obšívce : s druhou obšívkou není problém. Je třeba brousit jen minimálně a to hlavně z důvodu otevřené struktury ořechového dřeva.Pomůže i plnidlo dřeva..Jen s tím plastem neblbni.Trochu cti dřevomodelářkou práci.
K měděnému plátování : uvaž, zda není lepší patinovat měděné pláty a pak je chránit lakem. Bude to věrnější než měděná barva.Takto chci postupovat já a to již příští týden.
k obšívce : s druhou obšívkou není problém. Je třeba brousit jen minimálně a to hlavně z důvodu otevřené struktury ořechového dřeva.Pomůže i plnidlo dřeva..Jen s tím plastem neblbni.Trochu cti dřevomodelářkou práci.
K měděnému plátování : uvaž, zda není lepší patinovat měděné pláty a pak je chránit lakem. Bude to věrnější než měděná barva.Takto chci postupovat já a to již příští týden.
Ja ctím hlavne výsledok práce. Účel svätí prostriedky. S drevom je veľa práce, časom zosychá a praská... Plast má tiež svoje nevýhody... Ešte neviem...
Ten Alclad II (http://www.alclad2.com/alclad-home.html) je po nastriekaní k nerozoznaniu od skutočnej medi (sú to vlastne medenné piliny v nejakom plnidle). A oxidácia medi prebieha aj pod lakom (prasklinky v laku) a nechcem to riskovať...
Ten Alclad II (http://www.alclad2.com/alclad-home.html) je po nastriekaní k nerozoznaniu od skutočnej medi (sú to vlastne medenné piliny v nejakom plnidle). A oxidácia medi prebieha aj pod lakom (prasklinky v laku) a nechcem to riskovať...
Ahoj, to chceš stíkat Alcladem meděné pláty? Alclad používám na plastové modely a povrch se musí pečlivě připravit (surf, broušení) je na tom vidět každičkej škrábanec. Tam nic neošidíš. Nechal bych to na laku, pokud mě'd pořádně ošetříš, určitě to bude vypadat věrohodněji. Imitovat přírodní kov je asi to nejhorší v modelařině.
M.
M.
Ale ako ošetriť, aby na 100% nikde nezačala oxidovať? Stačí aby sa niekde odškrabol lak a už to ide...
To "Victorka" nebude ve vitríně? Když to nalakuješ "těsně" před uzavřením, tak se nemůže mechanicky poškodit. A při pokojových podmínkách (teplota ca 20 st. C, rel. vlhkost 30 - 40%/větší než 50% už vůbec ne/) bych neměl obavy z nadměrného "povětrnostního" zatížení.
Zdenek
Zdenek
Samozrejme, že vo vitrine. Ale medzi plátovaním trupu a dokončením lode bude cca 5 rokov. Myslíš, že s tým za tú dobu nikde nebuchnem?
Zdravím,
já si stále lámu hlavu, jak to udělat, aby můj model nevypadal jako nově vyrobená loď v klimatizované zaztřešené loděnici a ty se bojíš oxidace.Nesnažme se o něco nepřirozeného.
já si stále lámu hlavu, jak to udělat, aby můj model nevypadal jako nově vyrobená loď v klimatizované zaztřešené loděnici a ty se bojíš oxidace.Nesnažme se o něco nepřirozeného.
Pozor! Moja loď bude mať patinu. Ale takú ako ja chcem a nie odtlačky prstov na medi a podobne...
Tak to se omlouvám, tohle mi nedošlo. Technologický postup jsem jaksi nevzal v potaz...mitom píše:Samozrejme, že vo vitrine. Ale medzi plátovaním trupu a dokončením lode bude cca 5 rokov. Myslíš, že s tým za tú dobu nikde nebuchnem?
Včera mi prišla prišla zásielka farieb z T.President (http://www.modely-lodi.cz/). Môžem doporučiť - seriózne jednanie a posielajú na dobierku aj na Slovensko, čo veľa firiem nechce robiť. A sú lacnejší ako keby som to bral rovno z UK.
Objednal som 5x Yellow ochre, 4x Red ochre a 1x French blue, nech mám Victory kompletne v originálnych farbách. (Tej červenej preto tak veľa, lebo sa hodí aj na podvozky modelov nákladných áut.)
Teraz už môžem začať uvažovať aj nad finálnou obšívkou...
Objednal som 5x Yellow ochre, 4x Red ochre a 1x French blue, nech mám Victory kompletne v originálnych farbách. (Tej červenej preto tak veľa, lebo sa hodí aj na podvozky modelov nákladných áut.)
Teraz už môžem začať uvažovať aj nad finálnou obšívkou...
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
viktorka od jotiky a na nej plastove "medene" platy? alebo farbene nejakou hyper hi tech kozmickou farbou? mno, je to tvoj model... mna na tychto stavbach vzdy fascinovalo prave to ze na rozdiel od plastikoveho modelarstva je toto o niecom inom ako o snahe vsemozne upravit stavebny material(plast) aby sa tvaril ako nieco ine(platno drevo kov)... . davat na taku krasnu stavebnicu nejake akoze medene "nahrazky" je ako nalievat najlepsie vino do plastoveho pohara, ale kazdemu podla chuti
a rad sa pozriem na vysledok
Omyl! Nie plastové, ale medené farbené alcladom, aby neoxidovali. Ale po tom, ako pekne to vyriešil Žut na svojom agamemnone, to tak ako on asi urobím aj ja...
Ahoj.
Z čeho je ta střecha?
Radek
Z čeho je ta střecha?
Radek
Z toho, z čoho aj zbytok. Pozri o príspevok vyššie. Farba strechy je Alclad II.
Premýšľam nad druhou vrstvou plánkovania trupu a stretol som sa s dvomi verziami plánkovania "wales".
1) Obyčajné rovné dosky, ako na zbytku trupu. Tak to má aj súčasná reálna Victory, niektoré modely vrátane JoTiKy. Ale či to tak bolo a v r. 1805?...
2) 5-uholníkove dosky zapadajúce do seba (http://www.victorymodel.com/Images/Phot ... g2_jpg.jpg). Takto je to v starých poľských plánoch, Nepean Longridge a ďalšie modely.
Priklonený (na 99%) som k variante 2), ale zaujímjú ma aj vaše názory...
1) Obyčajné rovné dosky, ako na zbytku trupu. Tak to má aj súčasná reálna Victory, niektoré modely vrátane JoTiKy. Ale či to tak bolo a v r. 1805?...
2) 5-uholníkove dosky zapadajúce do seba (http://www.victorymodel.com/Images/Phot ... g2_jpg.jpg). Takto je to v starých poľských plánoch, Nepean Longridge a ďalšie modely.
Priklonený (na 99%) som k variante 2), ale zaujímjú ma aj vaše názory...
A jakpak to vypadá dál? Stavba pokračuje?Nebo to prezentujete někde jinde?
To, že si někdo myslí že má pravdu ještě neznamená, že to pravda je.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek