Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Lože pro motor z topení š 120

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Kouťák

Re: Lože pro motor z topení š 120

Příspěvek od Kouťák »

Ahoj, potřebuji poradit. Jak mám ulžit motor ztopení škodovky120? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Ideální by bylo Foto.Díky za každou radu. jsem začátečník. Co se týká modelu tak se jedná o kontroler o rozměrech 160cm délka a cca 25 cm šířka. Motory tam budou dva.
SH

Příspěvek od SH »

Dej sem foto toho motoru....
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

SH píše:Dej sem foto toho motoru....
Jestli se matně pamatuji z EX, KDE SE PODOBNÉ MOTORY POUŽÍVALY, TAK MÁ Z ORIGINÁLU DVA ŠROUBY NA ČELE, ZA KTERÉ SE DÁ PŘIŠROUBOVAT K PŘEPÁŽCE (ŽEBRU). Souhlasím , že foto víc napoví.
A je To . . . .!
SH

Příspěvek od SH »

Jde o to, že pod pojmem "motor z topení" se vyskytují různé motory, některé jsou dobré a některé naprosto nevhodné....
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

Děkuji za odpovědi. Už jsem sám zjistil že ty motory co mám doma já jsou naprosto nevhodné, Jsou to otevřené motory(pouze magnety atd...). Mohlby mi někdo dát radu jaký jiný motor je vhodný? Jde mi o to aby nebyl nějak moc hlučnýa byl pokud možno na 12V jelikož mám doma gelovou baterii a chtěl bych jí použít.
SH

Příspěvek od SH »

byly to takové stříbrné 60W motory kde byl jen prstenec magnetu a ložiska držely jenom dvě tyčky, co? Tak ten je na dvě věci. Moc žere a netáhne.

Lepší jsou motory z ventilátoru chladiče myslím že Š120ky, jsou větší celé zakryté a jsou ve vatáži 40 a 65W.
Perfěktní byly motory z ventilátoru topení 1000vek a 100vek, byl to černý válec, zezadu, v místě zadnáho ložiska jako by byla hlava šroubu s drážkou, tak 15mm průměr. Možná by šly ještě někde sehnat na vrakáči.

Jinak klasické motorky používané modeláři 400ky, 500ky, 600ky... jsou i v provedení na 12V. Problém je jen ten, že mají vyšší otáčky a tedy je nutno použít menší šroub nebo převodovku. Anebo vybrat nějaké automotorky z vraků na vrakovišti - vytahování skel, nastavování sedaček, ventilátory, stěrače,... hledat a zkoušet.

PS: není ten Kontroler z Třince? :)
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

Jo je :), svět je malý a o náhody není nouze :D Já jsem měl právě tydel motory ze 120 topení doma , co se dá dělat budu muse udělat výlet po vrakovištích ale myslím si že se něco najde.
Lucky

Příspěvek od Lucky »

Mám doma motor z ventilátoru z 1203, bute to asi to samé. Parametry celkem mizerné. Buďto prolez vrakoviště, jak říká Sváťa, anebo zkus rozkuchat nějakou tiskárnu, tam jsou taky velké motory na 12V. Otáčky tak akorát, a jen tak je nezastavíš. Nejlepší motor byl ale z chlazení Moskviče. Dělo na 14V, plechová vrtule a zastavit nešel ničím :)
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

myslíš jako tiskárnu od počítače? nevím nevím jestli bych sehnal dvě stejné staré tiskárny... Potřebuji Motorky dva. No uvidíme zda něco seženu
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

a co by ste řekli na tento motor? máte s ním někdo zkušenost? http://www.e-conrad.cz/elektromotor-iga ... +dp102613/
SH

Příspěvek od SH »

Kouťák píše:a co by ste řekli na tento motor? máte s ním někdo zkušenost? http://www.e-conrad.cz/elektromotor-iga ... +dp102613/
.... výkon 13W. Málo.
SH

Příspěvek od SH »

Kouťák píše:myslíš jako tiskárnu od počítače? nevím nevím jestli bych sehnal dvě stejné staré tiskárny... Potřebuji Motorky dva. No uvidíme zda něco seženu
Kde? Popelnice, sběrné dvory, kovošrot... Inkoustovky od HP byly dost rozšířené a teď se likvidují. Je v nich 550ka motor na 12V.
Kouťák

Příspěvek od Kouťák »

Dík za tip
Lucky

Příspěvek od Lucky »

Tak, tak. Inkoustovku HP jsme měli doma, motorů je tam více (ale ne stejných) + ozubená kola. Nebo jestli děláš v nějaké větší firmě, tak se poptej, jestli nemodernizují IT vybavení. Já jsem se takhle přes mamku dostal i k laserovce HP. Byla ale funkční i s novým tonerem, tak ji používám :)
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
SH

Příspěvek od SH »

Lucky píše:Tak, tak. Inkoustovku HP jsme měli doma, motorů je tam více (ale ne stejných) + ozubená kola. ...
zbývající motory jsou motory krokové, takže bez další elektroniky a řízení v modelu nepoužitelné. Ale zase na takovou CNC frézku použitelné jsou.. :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“