Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

funkcni PC v plovoucim modelu lodi

Všechno co nezapadá do předešlých kategorií a přeci jen se to týká modelařiny.
Odpovědět
Woyta

Re: funkcni PC v plovoucim modelu lodi

Příspěvek od Woyta »

Dobrý den.
V poslední době se mi v hlavě čím dál tim více honí nápat postavit "plovoucí počítač".
Nečekejte ale plnohodnotné stolní PC. Dovnitř bych chtěl dát ITX zakladní desku (171*171mm) + ITX zdroj (rozměry nevím ale jsou opravdu malé) a misto disku poslouží USB Flash (disk by houpani nepřežil).
Loď bude z bezpečnostních důvodů plout v oleji.
Loď by měla být nejspíše nějaka menší nákladní. HW PC by se měl nacházet v nákladním prostoru a měl by být víděn skrz nakladový otvor na palubě.
Z lodi budou vyvedeny asi čtyři kabely. 2x USB, monitor a napájení (+možná zvuk) USB by šlo možná zamaskovat jako kotvící lana ale co provést s VGA? Ten je poněkud rozměrný a neohebný. Napadá mě ho vést ven z nákladového prostoru s tím, že nakládají něco sypkého.

Tímto vás, žádám o nějaké návrhy (+podklady) lodí které by se pro daný účel nejvíce hodily.
Dodávám, že s lodním modelářstvím nemám, žádnou zkušenost a mé ruce jsou tak trochu levé.
Jedinné použitelné zkušenosti se týkají CAD. Ovládám Catia V5 a ProEngeneer.

Nečekejte nějaký rychly postup při výrobě. Tohle je na delší dobu. Nápad mám v hlavě už pár roků.
Ale zatím nějak nebyli hlavně ty peníze. :)
Tenhle projekt by měl být hlavně o radosti z tvorby. Vystavování na casemoddingových soutěžích je vedlejší.
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Woyto, nějak nerozumím Tvému záměru ..... co tím myslíš "plovoucí počítač" ??????? Jestli to bereš jako recesi tak hurá do toho, jako zajímavost to bude určitě budit pozornost ... pokud budeš mít zájem, mohu Ti poskytnout schéma na 9" LCD display a pár dalších vychytávek .... praktické využití ovšem nevidím ..... ale o tom modelařina je .... dělat spoustu nesmyslných věcí jen proto že to udělat chceme ......... takovejch rejpalů jako merrimack si nevšímej, všude byly všechno znají a od všeho mají klíče a těch pár míst kde nebyly se chystají navštívit letos o dovolené. Držím palce a netrpělivě očekávám další zprávy ze stavby .......;)
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nazdar,
pokud ti jde primárně o casemodding, jak jsem pochopil - prostě chceš mít vedle monitoru hezkou "bednu" - navrhuju opustit plovoucí loď a jít třeba cestou modelu historické plachetnice (v "admiralitním provedení se stěžni zalomenými nad palubou a tudíž jen trup bez plachet"). Mohlo by to být docela pěkné: Z jedné strany klasicky plaňkovaný trup, z druhé jen pár žeber, a uvnitř namísto běžné výbavy počítačové komponenty. Model obvykle stojí na dvou soustružených sloupcích, kterými bys vedl kabely, další třeba tou vyhozenou kotvou. Z plaňkované strany se občas naznačuje upravenou deskou hladina moře, takže by to jako i plulo. :)

Něco takového: http://pagesperso-orange.fr/gerard.dela ... /expo1.htm
Třeba jednodušší loď , dost velká, abys to do ní nacpal.

Radek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

No a dá pokoj
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Ani já z toho co jsi zde napsal nepochopil zcel co tím myslíš. Ale pokud jde o smysl,o ten přece u koníčku nejde. Jde o to aby ses u toho pobavil, zrelaxoval a aby tě to uspokojovalo. Je spousta věcí které člověk dělá a žádný smysl nemají (např některé druhy umění). Někomu zase nedává smysl jak může dospělý člověk strávit několik let řezáním, lepením a broušením něčeho na co se pak práší na polici, nebo jak může několik dospělých chlapů s vysílačkama strávit celý den u rybníka proháněním malých lodiček. A přece my modeláři by jsme to neviměnili za nic jiného.

A tak pokud to myslíš vážně tak hurá do toho a nenech se nikým odradit. A hodně štěstí

P.S. Pokud to někdy spácháš tak sem dej nějaké foto, istě nejsem jedinej co je na to zvědavej
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj pro ty co jsou zmateni co vlastně Woyta chce ;)

Casemodding je spojení dvou anglických slov: case, nebo-li počítačová skříň, a modding, nebo-li přeměna, úprava. Takže jde o upravování počítačových skříní. Podstatou casemoddingu je odlišit svoji počítačovou skříň od jiné, takže každá case je po úpravách jiná. Samotným upraveným skříním se říká casemody a člověk, který casemod vytváří je casemoder.

Casemodding můžeme dělit na různá odvětví:

*
Optický casemodding: přidávání různých světelných doplňků do case
*
Chlazení: zlepšené odvádění teplého vzduchu ze skříně nejčastěji přidáváním fanů (ventilátorů).
*
Přetaktování: zvyšování frekvence procesoru a další „ladění“ komponent v počítači. Při přetaktování však může dojít k poškození nebo zničení dané komponenty.

Z hlediska casemoddingu se počítačové skříně dělí na:

*
„Sériovky“: skříně bez moddingových doplňků, běžně prodávané a vyráběné ve velkém. Casemodér je sám dodatečně upraví.
*
„HomeMade case“: Skříň od základů postavená casemodérem, nejčastěji z nějakého netradičního materálu. Každý kus je jedinečný.
*
Zmoddingované sériovky: case, které jsou již od výrobce upravené a vybavené různými doplňky pro casemodding.

Často se lze setkat i s označením PC tuning. Samotný tuning znamená především úpravy osobních aut.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Jde tu však o casemodding? Sám Woyta píše že nejde o plnohodnotne PC a taky mě dost mate ta poznámka že to bude plout v oleji. Podle jeho popisu to nevipadá že se zde počítá s funkčností, alspoň ne klasického pc.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Třeba nám to Woyta objasní sám :) ;)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Plout v oleji to má z důvodu bezpečnosti jak jsem pochopil, olej se často používá i na chlazení a není tak destruktivní na el. obvody jako voda, takže to je asi ten důvod proč to má plout v oleji. A podle popisu chápu, že má jít o funkční PC (ostatně tak se jmenuje i celé toto vlákno).

Přestaňte tu zase spamovat a polemizovat a odpovězte mu na otázky, na které se ptal. Předpokládám, že od toho tu je toto DF...
Obrázek
NeJaToD team
midshipman

Příspěvek od midshipman »

Ahoj Woyto,

jestli dobře rozumím, jde Ti o unikátní PC case. Jednou z ideálních možností jsou offshory - speciální lodě pro kladení podmořského potrubí a podmořské konstrukce. Tam je spousta kabelů a plastového potrubí na obřích cívkách, kde by se daly zakomponovat kabely. Tyhle lodě jsou během práce zakotveny obvykle na 4 řetězech, tak bys neměl problém se zamaskováním kabeláže vedoucí přes olejové "moře" ke klávesnici a monitoru. Na těhle lodích jsou obrovské nástavby k ubytování stovek pracovníků - do nástavby můžeš schovat rozměrnější VGA, a nástavba může být oddělávací. MB může být v nákladové části, kde na skutečných lodích bývá spousta nejrůznějšího zařízení. Koukni třeba na tohle (podrobnější informace o jednotlivých lodích jsou v pdf souborech):

http://www.technip.com/english/experien ... pelay.html

Hodně úspěchů v případné stavbě,
Honza
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Jednou na výstavě v Kuksu u nás na dvorsku jsem viděl svařenou motorku z odpadních materiálů.jednalo se o skloubení nového a starého spůsobu stavby.Docela bych si dovedl představit jak z takové historické lodě v řezu jak nám ukázal Kartonist kouká moderní počítač .Ovšem jde o to ,jestli ten ,co toto vlákno založil není jen takový snílek ,jako je tady na tomto fóru těch snílků více ,co by rádi udělali ,ale je jen u myšlenek.Mají chuť se ptát a snít,což jim určitě nemám za zlé.Také rád sním,jak dodělám bitevní loď.Takže pokud Woyta má sen ,mohl by to hodit na papír a třeba se někdo chytne a postaví to za něj.
Woyta

Příspěvek od Woyta »

Ano jde mi o unikatni case na soutěž do polska. Jinak na stul si připravuju poradny bigtower od chieftecu s s kvalitnim vodním chlazením.
Casemodding je můj koníček. Někdo upravuje auta, jiný lodě a někdo počítače.
PC uvnitř bude určené spíše jen na net a kancelář. Proto jsem zvolil ITX.
A ano mělo by plout na hladině oleje. Tohle je nejspíš věc kterou berete jako recesi. Bylo by to na výstavišti pěkné ale jelikož olej má jinou hustotu tak to zatím moc reálně nevidím.
PC neupluje ani metr. Bude hezky zakotveno v akváriu či na podstavci.
Ne nejde o recesi. Spise jde o zabavu na dlouhe zimni vecery. Prece nebudu porad jen hrat Live For Speed.
Historicke lodě to není pro mě. Ja jsem spíš na druhou světovou a podobně.
Ten Wolgast vypada pěkně ale při šířce 18cm by byl moooc dlouhej.
Takže možná nějaká bárka.

Tenhle nápad vzniknul před pár lety když jsme byli na Targi v polsku. Zas tak nereálné to není. Rozhodně méně než PC v létajícím horkovzdušném balonu.

Schema na 9"LCD nepotřebuju. Mam ze 7" LCD videoprojektor. Ale hodilo by se mi levné 10" HD LCD. :)
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

tak to bych doporučoval buď nějakou rybářskou, nebo remorkér .... obzvláště parní remorkér by se vyjímal ... pokud bys do něj dokoupil i čudítko ......... bylo by to bezkonkurenční. Držím palce a těším se na fotky
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Woyta

Příspěvek od Woyta »

Diky. Dobrej napad.
treba Artur vypada, ze by mohl byt dobra volba. Po drobne uprave. :)
Trup vidim asi z laminatu na polystyrenove kopyto. Zbytek asi plast.
Koukam Artur je stavebnice. Podklady asi nejsou?
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Na co se ten Keba snaží...?
Podklady Artur.
Woyta

Příspěvek od Woyta »

Diky.
V download sekci jsem ho nenašel a vyhledáváni tak nic neukázalo.
vegetak

Příspěvek od vegetak »

klikni na odkaz v predchozim prispevku a stahuj plan stavebnice
Woyta

Příspěvek od Woyta »

Neboj. Odkaz jsem neprehlidnul. :)
To jsem jen psal vysledky meho hledani.
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Tak konečně v tom máme jasno.
S výběrem lodi vcelku souhlasím. Není to složitý model a vzhledem tomu že je tu na foru mnoho modelářů jež si ho postavili o radu jistě nebudeš mít nouzi. držím palce a průběžně nás o stavbě informuj. Jistě nejsem sám kdo to bude sledovat.
Woyta

Příspěvek od Woyta »

Diky krizi mam trochu vice casu. Takze ted dokoncuju svoji primarni case abych se za ni nemusel stydet na lankach a srazech. (Bigtover Chieftec s vodnikem) HW pro download server uz mam taky (ITX deska s Atomem). Mozna jeste sehnat nejakej malej ITX zdroj ale ty jsou dost drahe. Akorat je trosku problem s rozmery. Aby se vesla deska dovnitr tak by lod rozmery konkurovala memu bigtoveru. Takze opet nerudovska otazka: "Kam s nim?" :/

PS: Kdyby se chtel nekdo podivat co to vlastne je ten modding tak prvni 3-6 cervence mame sraz v Brne.
Videopozvanka:
http://www.youtube.com/watch?v=GZOsam9bXX8
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Mě by spíš zajímalo, jestli máš nějaké náčrty nebo třeba virtuální model zamýšlené stavby.
Tady jsme totiž většinou lodičkáři a seznam komponent nebo pozvánka na sraz jsou dosti off-topic.

Radek
Woyta

Příspěvek od Woyta »

Zatim mam jen vykresy 1:1 (Ano je to docela plachta) a v nich par nacrtu. Modelove mam nekdy myslim par zeber. Problem je s rozmery. Je tam spousta hlucheho mista. Lod by mela na delku 75cm. Cili o neco vetsi nez muj Big Tower. Zhledem k tomu ze veskery HV se vejde do krabice 20x20x20cm ci mensi je to krapek moc. Budu se asi muset podivat po necem jinem. Jinak to bude asi jen jednorazovka na soutez protoze misto tu moc nemam.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Obecná modelářská diskuse“