V poslední době se mi v hlavě čím dál tim více honí nápat postavit "plovoucí počítač".
Nečekejte ale plnohodnotné stolní PC. Dovnitř bych chtěl dát ITX zakladní desku (171*171mm) + ITX zdroj (rozměry nevím ale jsou opravdu malé) a misto disku poslouží USB Flash (disk by houpani nepřežil).
Loď bude z bezpečnostních důvodů plout v oleji.
Loď by měla být nejspíše nějaka menší nákladní. HW PC by se měl nacházet v nákladním prostoru a měl by být víděn skrz nakladový otvor na palubě.
Z lodi budou vyvedeny asi čtyři kabely. 2x USB, monitor a napájení (+možná zvuk) USB by šlo možná zamaskovat jako kotvící lana ale co provést s VGA? Ten je poněkud rozměrný a neohebný. Napadá mě ho vést ven z nákladového prostoru s tím, že nakládají něco sypkého.
Tímto vás, žádám o nějaké návrhy (+podklady) lodí které by se pro daný účel nejvíce hodily.
Dodávám, že s lodním modelářstvím nemám, žádnou zkušenost a mé ruce jsou tak trochu levé.
Jedinné použitelné zkušenosti se týkají CAD. Ovládám Catia V5 a ProEngeneer.
Nečekejte nějaký rychly postup při výrobě. Tohle je na delší dobu. Nápad mám v hlavě už pár roků.
Ale zatím nějak nebyli hlavně ty peníze.
Tenhle projekt by měl být hlavně o radosti z tvorby. Vystavování na casemoddingových soutěžích je vedlejší.