Ahoj vsem,
potreboval bych poradit.Mam rozestaveny clun z lodi BOUNTY od Artesania Latina.
Dokoncuji obsivku trupu a dost jsem znejistel, zda tam mam nechat ty kovove hrebiky, nebo tam byli pouze na prilepeni obsivky a po dokompletovani, je mam vytahat?
Planuji model nabarvit, protoze moje prvni plankovani, nedopadlo jeste zcela "oku lahodicne" a tak barva aspon neco zakamufluje:-)
Normalne bych je tam nechal, ale s nimi se to bude vyrazne hur brousit.....
V navodu sice jsou zobrazeny po celou dobu stavby, ale kdyz studuji ta fota nabarveneho trupu, tak mi prijde, ze uz tam nejsou a trup je hladky.....
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Clun z BOUNTY
Re: Clun z BOUNTY
Vyndej. (Anebo alespoň vyštípni hlavičku.) Přinejmenším jsou zcela mimo měřítko a pozici - a další důvody jsi uvedl sám.
Radek
Radek
Diky za radu,
tak uz jsou venku.....:-)
Ale zabralo to pul vecera ,neb jsem to zatloukal celkem vehementne....
Diry jsem zakapal herkulesem.Mel by nekdo zkusenost, jak se chova drevo a normalni tmel na plastove modely? Nebo pouzivate neco specialniho?
Zatim totiz vsechny spary vylevam Herkulesem a obcas to nestaci......
tak uz jsou venku.....:-)
Ale zabralo to pul vecera ,neb jsem to zatloukal celkem vehementne....
Diry jsem zakapal herkulesem.Mel by nekdo zkusenost, jak se chova drevo a normalni tmel na plastove modely? Nebo pouzivate neco specialniho?
Zatim totiz vsechny spary vylevam Herkulesem a obcas to nestaci......
Herkules nepovažuju za dobrý nápad hned z několika důvodů:
Za prvé - udělá hladký povrch, a to i v okolí, což potom kontrastuje se strukturou dřeva.
Za další - obsahuje hodně vody, takže schnutím se smrskává, čili zaplácáná díra se "propadne".
Jednoduchých řešením je namíchat Herkules s JEMNÝMI dřevěnými pilinami. Odstraní to oba výše zmíněné problémy.
Dalším řešením je použití tmelu na dřevo. Já osobně mám "DŘEVOKITT - Renovace" od Dům barev v odstínu ořech.
Radek
Za prvé - udělá hladký povrch, a to i v okolí, což potom kontrastuje se strukturou dřeva.
Za další - obsahuje hodně vody, takže schnutím se smrskává, čili zaplácáná díra se "propadne".
Jednoduchých řešením je namíchat Herkules s JEMNÝMI dřevěnými pilinami. Odstraní to oba výše zmíněné problémy.
Dalším řešením je použití tmelu na dřevo. Já osobně mám "DŘEVOKITT - Renovace" od Dům barev v odstínu ořech.
Radek
Zdravím,
Herkules s jemnými pilinami používám též hlavně v místech, kde chci dosáhnout zároveň zpevnění, protože takto vyrobený tmel je velice pevný.Je houževnatější na broušení, proto při tmelení moc neplýtvat.Další výhodou je možnost vytvoření požadovaného odstínu druhem dřevěného plnidla.Pozor však na to, že výsledný efekt je tmavější, než dřevo, z kterého jsou piliny.Na běžné tmelení možno použít akrylátový tmel požadovaného odstínu.Je dobře brousitelný.
Herkules s jemnými pilinami používám též hlavně v místech, kde chci dosáhnout zároveň zpevnění, protože takto vyrobený tmel je velice pevný.Je houževnatější na broušení, proto při tmelení moc neplýtvat.Další výhodou je možnost vytvoření požadovaného odstínu druhem dřevěného plnidla.Pozor však na to, že výsledný efekt je tmavější, než dřevo, z kterého jsou piliny.Na běžné tmelení možno použít akrylátový tmel požadovaného odstínu.Je dobře brousitelný.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek