Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Přístav
Re: Přístav
Bydlím u Karlových Varů tudíž nemám daleko do Německa. Do mé modelářské hlavy se mi usadil červík o případné návštěvě nějakého přístavu co nejblíže k mému bydlišti. Nikdy jsem v takovém přístavu nebyl, zajímalo by mi to a rád bych se třeba podíval i na některou z lodí (což je ale asi troufalé přání). Má někdo nějaké zkušenosti a rady ?
A chceš říční nebo námořní? Civilní nebo vojenské?
Spíš námořní a civilní. Líbí se mi tugy, remorkéry a pod.
- Merrimack Miloš
Ale to chce ten přístav projet na lodi,jinak nebude nic vidět,břeh je blokovaný,spíše se poptej na fóru lode.cz,dát dotaz kdo tě vezme na lodi po přístavu,nebo kdo tam kotví
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
Chce to si udělat dovolenou u moře. Ale ne s cestovkou, kde máš naplánované kdy, kam, v kolik... ale spíš pobytovku nebo plně na soukromo.
Mám trochu zkušenost z Holandska, kde jsou kanály téměř všude a na nich jsou všude lodě. V Rotterdamu je možná vyhlídková plavba po Rotterdamském přístavu. Jsou to lodě Speedo a kotví u mostu Erasma Rotterdamského (je to kousek od námořního muzea a věže Euromast). V Den Helderu je možné se dostat do vojenského přístavu v rámci dní otevřených dveří začátkem června (prohlídky lodí, ponorek, cesta přístavem na remorkéru, spousta atrakcí a ukázek). A taky velký rybářský přístav a základna Off-shore remorkérů pro obsluhu vrtných věží.
Podobné dny jsou v Southamptonu v Anglii - byl kolega.
Polsko nevím, tam je výhoda jazyk - domluvíš se i česky.. Poradil by Ti zdejší Jancio_Vodnik, je z Ustky nebo Ivankap který do Polska jezdí.
V Řecku se do přístavů obvykle dostaneš, protože je tam rozšířená osobní doprava a tedy spousty trajektů. Do nákladních přístavů je to problematičtější, ale k remorkérům třeba v Soluni se dostaneš relativně v pohodě.
V Albánii se kolega nadrzo dostal do uzavřeného přístavu a měl to i s průvodcem a výkladem. A o tom to je - umět jazyk, být slušný ale současně mít jistou dávku drzosti. Prostě přijít a zeptat se jestli můžeš jít dál, vstoupit na loď atd. Někde tě vyhodí a tam slušně poděkuješ a rozloučíš se, někde to budeš mít i s výkladem, k jakému se běžně nedostaneš.
Mám trochu zkušenost z Holandska, kde jsou kanály téměř všude a na nich jsou všude lodě. V Rotterdamu je možná vyhlídková plavba po Rotterdamském přístavu. Jsou to lodě Speedo a kotví u mostu Erasma Rotterdamského (je to kousek od námořního muzea a věže Euromast). V Den Helderu je možné se dostat do vojenského přístavu v rámci dní otevřených dveří začátkem června (prohlídky lodí, ponorek, cesta přístavem na remorkéru, spousta atrakcí a ukázek). A taky velký rybářský přístav a základna Off-shore remorkérů pro obsluhu vrtných věží.
Podobné dny jsou v Southamptonu v Anglii - byl kolega.
Polsko nevím, tam je výhoda jazyk - domluvíš se i česky.. Poradil by Ti zdejší Jancio_Vodnik, je z Ustky nebo Ivankap který do Polska jezdí.
V Řecku se do přístavů obvykle dostaneš, protože je tam rozšířená osobní doprava a tedy spousty trajektů. Do nákladních přístavů je to problematičtější, ale k remorkérům třeba v Soluni se dostaneš relativně v pohodě.
V Albánii se kolega nadrzo dostal do uzavřeného přístavu a měl to i s průvodcem a výkladem. A o tom to je - umět jazyk, být slušný ale současně mít jistou dávku drzosti. Prostě přijít a zeptat se jestli můžeš jít dál, vstoupit na loď atd. Někde tě vyhodí a tam slušně poděkuješ a rozloučíš se, někde to budeš mít i s výkladem, k jakému se běžně nedostaneš.
Moje osobní zkušenost (hlavně Dánsko a Kanárské ostrovy) je taková, že do spousty přístavů - hlavně těch menších - se dostaneš bez jakéhokoliv problému. Pokud se chceš dostat na loď a fotit, tak to musím souhlasit s SH. Musíš se nebát zeptat se. Mě se to ze všech "fotogalerií/fotopodkladů", které jsem dal k dispozici na MoNaKo (určitě jich je dohromady kolem 20) podařilo dostat se na palubu asi jen dvakrát...
Jestliže loď stojí přímo u nábřeží, na kterém jsi, dá se toho nafotit poměrně dost. Při projížďce přístavu lodí budeš mít jen celkové obrázky, na palubu nejspíš neuvidíš a detailů proto mnoho nenafotíš.
Zdenek
Jestliže loď stojí přímo u nábřeží, na kterém jsi, dá se toho nafotit poměrně dost. Při projížďce přístavu lodí budeš mít jen celkové obrázky, na palubu nejspíš neuvidíš a detailů proto mnoho nenafotíš.
Zdenek
SH to pěkně napsal. Já se v přístavech pohybuju docela často, ale jen na velké trajekty. Ale to nic nemění na tom, že v červnu mě čeká s našima dovolená v Anglii a jedem z Rotterdamu lodí. Foťák beru takže z přístavů bude snad pár fotek a video. Jinak kdyby tě lodě moc lákali tak některé i české společnosti zařizují dovolené na lodi. Známý byl v Holandsku s jednou takovou společností. Pujčili jim tam loď, dostali asi dvě hodiny školení, jak se na lodi chovat a týden jezdili po kanálech. Cena vyšla podobně jak normální dovolená v hotelu. Částku ti neřeknu:( To bych kecal, ale bylo to únosné pro normální rodinu.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek