Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Ohýbání profilů evergreen

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
Lucky

Re: Ohýbání profilů evergreen

Příspěvek od Lucky »

Ahoj nevíte prosím jak šetrně ohnout polystyrenové profily evergreen? Jde mi o trubičku 4mm. Zkoušel jsem to nad sporákem, ale trubička se v místě ohybu vždy trochu zdeformuje. Nemáte na to nějaký fígl? Dík
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Jsou potřeba dvě věci: 1. Nepřehřát profil - mě šly některé ohnout po nahřátí v horké vodě. Zkus regulovatelnou horkovzdušku nebo fén.
2. Šablonka. Ideální je kus dřeva s přesně vyfrézovanou drážkou, ale je možné ohýbat i mezi dvěma kusy.

Radek

P.S.: Před časem se tu řešilo ohýbání kovových trubiček. Zkus pohledat, je to podobné.
sas

Příspěvek od sas »

kartonist píše:Jsou potřeba dvě věci: 1. Nepřehřát profil - mě šly některé ohnout po nahřátí v horké vodě. Zkus regulovatelnou horkovzdušku nebo fén.
2. Šablonka. Ideální je kus dřeva s přesně vyfrézovanou drážkou, ale je možné ohýbat i mezi dvěma kusy.

Radek

P.S.: Před časem se tu řešilo ohýbání kovových trubiček. Zkus pohledat, je to podobné.
tohle půjde ztuha plastové trubky se nikdy neohýbají, ale používají se tvarovky, plast má jiné vlastnosti než kov
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“