Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Blecha

Všechno co se týká rychlých závodních člunů všech kategorií.
Janek

Re: Blecha

Příspěvek od Janek »

Zdravím.
Chtěl jsem poradit ohledně pohonu FLEA LiPo.Jaký používají stříďák,regl atd...
Dík.
temelin

Příspěvek od temelin »

Myslím že do Blechy není potřeba dávat střídák pokud to není tvé výslovné přání, taková oveřená koncepce, pokud nemáš závodní ambice, je 2čl lipol cca 2200mAh a motor Mig 400/6V , regl min 10A (Já používám JES 020), šroub plastový graupmner 2318.29
kio11

Příspěvek od kio11 »

blchu pouzivam ako zabavku a uz vystriedala vela pohonov najviac sa mi osvedcil 500bb race a lypol ale s tym ma tendenciu sa na vlne potopit a jazdit pod vodou vrtule vetsinou pouzivam neznackove k jednemu setu ktorym zmensim priemer z 32mm na 26mm
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

No jestlipak víš proč Ti Blecha jezdí pod vodou?Protože je těžká na předek.Ten 500 BB je tak do Sharka ,což je jednou taková lodička.Do Blechy jak píše Mirek T.motory řady 400 a možná 480.Všechno má svoje.Tak jako když Kio 11 dá do Blechy velkej motor ,tak když tam dáš střídák ,bude ti dělat skoro ty samý kousky jako Kiovi.Bude tzv. přemotorovaná.Ty Lipolky jo ,ale stříďák určitě né.
kio11

Příspěvek od kio11 »

Pepa Darvaš píše:No jestlipak víš proč Ti Blecha jezdí pod vodou?Protože je těžká na předek.Ten 500 BB je tak do Sharka ,což je jednou taková lodička.Do Blechy jak píše Mirek T.motory řady 400 a možná 480.Všechno má svoje.Tak jako když Kio 11 dá do Blechy velkej motor ,tak když tam dáš střídák ,bude ti dělat skoro ty samý kousky jako Kiovi.Bude tzv. přemotorovaná.Ty Lipolky jo ,ale stříďák určitě né.
pepa nehnevaj sa ale urcite neni tazka na predok len jednoducho pri tvare trupu ako ma blcha abstinuju odtrhove hrany taktiz som trosku laboroval a ked som na trup pridal laminatove dosky ako pokrcovanie vrchnej casti paluby samzrejme s rozsirujucim tvarom smerom do zadu je vsetko ok daval som ju do kopy trosku inak ako by mala byt je tam poloponorena vrtula a vyust hriadele z trupu je na spodnej hrane zrkadla kormidlo je zavesne
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
Pepa Darvaš

Nezlobím se,jen Ti chci vysvětlit ,proč ti skáče a noří se.To když uvidíš na nějakým videu ,jak ty Blechy jezdí ,pochopíš.Tam neuděláš ani s lištama nic .Ten trup je stavěnej na určitej druh motoru a ty s tím už nic neuděláš.Kdyby nebyla těžká na předek ,tak se ti nebude nořit.To je známka ,toho ,že model nemá v pořádku těžiště a je těžký dopředu.Stači si vzít model do dvou prstů asi v místě ,kde vychází hřídel ven z modelu (pokud ji máš dobře zalepenou) a hned víš ,kde je chyba.Nejlíp Ti o ní napíše Láďa MMP,on ji stavěl a je od něj,pokud nemáš nějakou kopii.Je to jako bys dal do malýho auta ,třeba Pandy motor o obsahu 3 litry,taky to pojede
Janek

Příspěvek od Janek »

Takže díky za názory.Tímto anketu ukončuji,než se zvrhne na "pěstní" souboj.Objednal jsem 480 což bude až až.Těžiště si pohlídám(dík Pepíku) a střídu ruším.
oldik

Příspěvek od oldik »

Já používám ve svých 2 blechách pohony střídavé:
1, zlatý mig od megamotor (2000 ot/V, cca 50g váha) s 2s li-ion 1350mAh a 12A regl bez chlazení, jezdím skoro naplno 15min, cena pohonu komplet set od megy 1000Kč
2, modrý mig od megamotor (1400 ot/V, cca 50g) a 3s li-pol, regl 25A z číny bez chlazení, čas zatím neměřen, opravdu ostrá jízda, cena regl z číny 300,- motor od megy za 600Kč
- na oba motory pasuje chlazení jako na 400
- já lítám hlavně letadla a plechovky jsem zrušil před 7 lety s nástupem stříďáků, cena stříd pohonu se téměř rovná ceně stejnosměrného, spotřeba a výkon + životnost motoru jsou úplně někde jinde
oldik

Příspěvek od oldik »

http://www.youtube.com/watch?v=NojCcPvFQsQ

tady je odkaz z videa z foťáku té méně výkonné blechy
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Mohu potvrdit to, co říká Pepa. Jezdíme s klukama rekreačně Sharka. Je to podobné, jen o něco větší. Není šance, aby se při správném vyvážení a za normálnch podmínek (= klidná hladina) zapíchnul přídí pod vodu. Už se nám to sice stalo, ale to byly už docela velké vlny, takže se vlastně do té vlny zapíchnul. Pak ovšem pod vodu díky svému tvaru trupu musí... V takové situaci kluci vždycky pustili páčku plynu a Shark nám vyskočil na hladinu. Na klidné hladině se nám to ale NIKDY nestalo...
Zdenek
Pepa Darvaš

oldik píše:http://www.youtube.com/watch?v=NojCcPvFQsQ

tady je odkaz z videa z foťáku té méně výkonné blechy
Pro pobavení je to super,na soutěži to jezdí 7,5 min a jednou tak rychleji
LADA.MMP

Příspěvek od LADA.MMP »

To co tady píše Pepa a Zdenek je pravda,jsem autorem těchto modelů.Shark i Blecha jsou modely více než 15 let staré,ve své době svojí konstrukcí předběhly dobu a díky jím se u nás rozeběhly kategorie ECO. Dnes velice dobře slouží svými jízdními vlastnostmi k pobavení modelářů a jejich rodinných příslušníků.Jejich výhodou je že se nemusí pracně vytvářet v modelu zaplavovací komora k převrácení modelu zpět. Jejich trup byl konstruován na"plechovky 400 Blecha a 600 Shark", které bohatě stačí na rekreační ježdění.Pro výkonnější pohonnou jednotku jsou nové modely,jako je SIDEON a FLEA EXPERT. Pro použití poloponořeného lodního šroubu je nový model MICRO MONO SPIKE
oldik

Příspěvek od oldik »

A sideon asi taky potřebuje komoru? Dělal jsem na hot-shota 2000 a už bych to rád nikdy neopakoval. Jsem rekreační lodičkář a zlatá blecha. N hot-shota jsem vypaplat třičtvrtě menšího balení letoxitu s aerosilem. Přepážka je nejpevnější část lodi :-) Pohon stříďák 1200ot/V (260g váha) a 6s li-pol. Pokud bude nějaký model jiný než blecha a shark, který k převrácení nepotřebuje komoru, hned beru. Jinak s tou pomalejší blechou jezdí manželka, pro tu je to až moc. Takže sideon, mikro mono spike taky s komorou?
LADA.MMP

Příspěvek od LADA.MMP »

Na SPIKE bych osobně komoru nedělal,tam příjde poloponořený šroub a při převrácení modelu jej lze ke břehu takzvaně dofoukat obzvlášť pokud je kormidlo za šroubem.Pokud by byl zájem mohu při objednávce dle dohody i přeplavovací komoru zalepit to není problém,bude ale v modelu poměrně málo místa a mám obavy aby se tam rozumě vešly baterky. Mezi novinkami je i nový SHARK ,který se vrací sám oproti starému typu je o něco větší a nižší a má odstřikové lišty na dně trupu
Kovboj

Příspěvek od Kovboj »

S souvislosti s Blechou a stříďákem bych se chtěl zeptat, jestli existuje v pravidlech nějaké omezení jaké střídavé motory tam jdou použít - třeba velikost, maximální 'výkon' a tak? Nebo je to jedno a každý může použít co chce a co mu baterky dovolí? ;-)
Jediné co jsem našel je omezení na maximálně dvoučlánek do hmotnosti 110 gramů (tedy předpokládám že to platí i pro stříďáky, je to psané u modelu s 'plechovkou')
Qwert

Příspěvek od Qwert »

Zdravím,poptávám plánek na blechu nebo nějaký jiný jednoduchý rychlík.Případně uvítám i nějaký odkaz.
Dík,Q
Pepa Darvaš

Možná budeš zklamaný, ale plánek na Blechu není.Laminátový trup prodává LMP z Náchoda, zkus na www.Admiralshop.cz. wz. Prodávají je za docela příznivou cenu.Také jsem viděl prodej Blechy na Modelbazaru.Pohledej .
Pepa Darvaš

Qwert

Příspěvek od Qwert »

To je docela smutný,chtěl bych si něco podobnýho postavit a ne koupit...
sachssport

Příspěvek od sachssport »

A co Predator Outrigger? Je to sice jiná kategorie ale je to vcelku jednoduchá stavba a je to fakt rychlík.
Pepa Darvaš

Kdysi dávno za doby minulé vyšel plánek na rychlík "Mamba"z balsy od V.Valenty.na svoji dobu to byl docela pěknej rychlík.Zkus se zeptat jestli plánek někdo nevlastní.je sice větší než blecha ale mohl bys jí postavit sám.
Qwert

Příspěvek od Qwert »

Nad Predatorem jsem taky uvažoval ale raději bych něco co bude trochu i vypadat.Jinak Pepo, mamba je asi dávno tatam...
To tady opravdu není nikdo kdo by měl nějakej slušnej plánek,nebo kontakt na rychlíkáře?
Pepa Darvaš

Vůbec nejde o kontakt na rychlíkáře.Ve většině případů si kupují trupy už i s kormidlem a pouzdrem na hřídel a nebo je pár lidí co si je postaví, ale to tak, že si vytvoří kopyto(viděl jsem sádrový, z pryskyřice i ze dřeva) a pak si to zaformují.Než to vyladí, tak vyhodí třeba i pět trupů.Já jsem si třeba nechal namalovat v 3D programu model a CNC frézka mi to vyřízla do umělýho dřeva.Takže pochybuji, že Ti někdo dá plánek, protože to vesměs je od oka podle nějaké předlohy většinou z jinýho trupu a mírně upravenýho.
Qwert

Příspěvek od Qwert »

Tak teda budem experimentovat :-)Myslel sem že seženu víc informací...
Ale dík
jackques

Příspěvek od jackques »

Zdravím lidi , chystám se stavět outrigger viz.obrázek.
Jsem začátečník a uplně se neorientuji , nic méně chci koupit levnější čínskou elektroniku.
tento motor http://www.ebay.com/itm/291876505776
tento akumulator http://www.ebay.com/itm/Taotuo-2S-30C-7 ... SwRQlXfPHk
a tento regulator http://www.ebay.com/itm/Hot-60A-Brushle ... SwcwhVLiCt
To vše do tohohle typu lodě , delka trupu bude přibližně 70 cm. Hlavně mě zajímá vhodný akumulátor ? S2 nebo raději S3 ?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Rychlíci“