Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
H.M.S. VICTORY - 1:72 - JoTiKa - MITOM
Re: H.M.S. VICTORY - 1:72 - JoTiKa - MITOM
Upřímě řečeno plast na takovém modele mě taky ani trochu neláká. Muj názor je že na takový model patří dřevo a kov.
Ale je to tvuj model a je to i tvé rozhodnuti.
Ale je to tvuj model a je to i tvé rozhodnuti.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Zdravím, plast pro tvůj model je naprosto nevhodný.Neboj se povrchové úpravy dřeva.Vím, že póry a léta nejsou v měřítku našich modelů.Je nutno použít před nátěrem barvou plnič dřeva s následným přebroušením.Naše oči nevnímají takové detaily jako digi snímek s vysokým rozlišením.Proto žádné strachy.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
To Mitom: Rád bych se zeptal jak jsi vyřešil broušení paluby, že tam nemáš nikde šmouhy od zbroušeného černého papíru? Dík
Nalepiť palubu aj s čiernym papierom, potom prelakovať a až potom brúsiť. A brúsiť v smere vlákien dreva.
Tanganyika je dosť tvrdé drevo, takže sa do neho ten papier pri brúsení tak nevtláča.
Tanganyika je dosť tvrdé drevo, takže sa do neho ten papier pri brúsení tak nevtláča.
Dělal jsem to přesně jak píšeš ( až na to btoušení po vláknech) Je to zadní spodní paluba a je tam moc málo manevrovacího prostoru. A asi jsem nechal místy ten černý papír moc přečuhovat.
Zásada je dřevo brousit jen po letech, protože jinak smirek zanechává hluboké rýhy a ty pak jen těžko vybrousíš.
Petr
Petr
To Mitom: Jak jsi psal ˇŽutovi že by to chtělo nové fotky tak i u bebe by se nějaké šikli.
Naposledy upravil(a) Admirál dne čtv led 15, 2009 20:08, celkem upraveno 1 x.
Tušil som, že sa tá poznámka k Žutovi otočí proti mne... 
Pozri si poslednú fotku, čo som sem dal. Primysli si k nej na vnútornej strane tesne nad palubou jednu lištu 5x1mm natretú yellow ochre a máš súčasný stav...
Pustil som sa aj do plastikového modelárstva (autá, kamióny) tak na Victory teraz robím trocha menej.
P.S. Ty si sa pre vlastné vlákno ešte stále nerozhodol?...
Pozri si poslednú fotku, čo som sem dal. Primysli si k nej na vnútornej strane tesne nad palubou jednu lištu 5x1mm natretú yellow ochre a máš súčasný stav...
Pustil som sa aj do plastikového modelárstva (autá, kamióny) tak na Victory teraz robím trocha menej.
P.S. Ty si sa pre vlastné vlákno ešte stále nerozhodol?...
Já to znám. Za poslední dva týdny jsem na viktorce taky nic neudělal. Teď se snažím konečně dodělat alespoň největší člun. Už mi chyby jen přidělat kormidlo ( rozhodl jsem se ho taky přidělat, protože kdyby bylo jen volně položené v člunu tak bych ho než loď dokončím 5x ztratil
), natřít, dát dovnitř lano a udělat kotvu. Až budu mít člun snad si konečně najdu čas zase na Viktorku.
P.S. Nedávno u nás dávali na ČT2 dokument o bitvě u Trafalgaru.
P.S. Nedávno u nás dávali na ČT2 dokument o bitvě u Trafalgaru.
Ahoj, Dokument o Trafalgaru z pohledu admirála velícího francouskou španělskému loďstvu byl opravdu pěkný.
Doporočuji se podívat, bude li někde opakování.
Radek
Doporočuji se podívat, bude li někde opakování.
Radek
Jen upřesnění dávali to asi tak před 3 týdny v neděli 11:00 v edici mýty a fakta historie.
Naposledy upravil(a) Admirál dne čtv led 15, 2009 20:06, celkem upraveno 1 x.
Podle plánku G.F.Campbella v knize C Nepeana Longridge (a jiných plánů, odsud obkreslených) by měly být nosníky složeny ze dvou částí - přeplátované přibližně ve své prostřední třetině. Oba díly jsou proti sobě mírně posunuty, řez je svislý a plát končí obloučkem na každé straně.
Chystáš se něco takového provést v odkryté části paluby (tmavší nosníky) anebo vycházíš z jiných podkladů?
Radek
Chystáš se něco takového provést v odkryté části paluby (tmavší nosníky) anebo vycházíš z jiných podkladů?
Radek
Budem to tam mať aj ja, len som to tam ešte neurobil. Toto sú nosníky priamo zo stavebnice, tak som ich použil a upravím ich nalepením 0,5mm lišty z každej strany (do tých 2/3) a naznačením toho spoja medzi nimi (narezaním žiletkovou pilkou). Budú vyzerať tak ako majú a bude to pevnejšie ako keby boli lepené z dvoch dielov. A bude to menej pracné ako keby som ich robil celé nové.
Ahoj,
jen tak pro zajmavost, možná si to už četl http://www.novinky.cz/clanek/160287-obj ... olaru.html
jen tak pro zajmavost, možná si to už četl http://www.novinky.cz/clanek/160287-obj ... olaru.html
- jiří janiš
Ahoj, článek je jistě zajímavý, ale s Victory od Mitoma jde o pouhou shodu jmen. Nevím, jak by to u Trafalgaru dopadlo, kdyby už přes šedesát let lenošila na dně La Manche;)..Zdraví Jirka
Zdravím,
dovolím si malou poznámku, která nesouvisí s dobrou kvalitou tvé práce.Možná jsi před druhou obšívkou měl nosníky horní paluby přichytit jen provizorně.Myslím si, že následné vystrojení paluby jsi trochu znepřístupnil.
S tím dělením nosníků v odkryté části paluby si nelam hlavu.V těchto místech jsou umístěny čluny, které nosníky téměř přikryjí.Já se trápil se soustružením ozdobných sloupů, které nosníky podpírají a ...... prostě nejsou vidět.
dovolím si malou poznámku, která nesouvisí s dobrou kvalitou tvé práce.Možná jsi před druhou obšívkou měl nosníky horní paluby přichytit jen provizorně.Myslím si, že následné vystrojení paluby jsi trochu znepřístupnil.
S tím dělením nosníků v odkryté části paluby si nelam hlavu.V těchto místech jsou umístěny čluny, které nosníky téměř přikryjí.Já se trápil se soustružením ozdobných sloupů, které nosníky podpírají a ...... prostě nejsou vidět.
Tie nosníky tam nemám vlepené. Dajú sa vyberať. Potreboval som si len pripraviť pre ne presné pozície, aby horná paluba nebola zvlnená. Teraz ich mám vybraté a budem ich tam len nasucho vkladať pri dokončovaní vnútornej obšívky - aby tie nosníky pekne "obtekala".
Nosníky pod člnmi deliť budem, lebo čiastočne ich bude vidieť. Teraz sú v stave, aby som mohol dorobiť vnútornú obšívku.
Nosníky pod člnmi deliť budem, lebo čiastočne ich bude vidieť. Teraz sú v stave, aby som mohol dorobiť vnútornú obšívku.
Tentokrát bez obrázkov...
Pomaly sa hrám s interiérom. Obklady, oká pre uviazanie kanónov aj niektoré priečky už mám hotové.
Zo stránky www.modely-lodi.cz som objednal farby od JoTiKy. Red, Yellow ochre aj French blue. Všetky pokusy o namiešanie yellow ochre nedopadli podľa mojich predstáv, tak dokupujem originály od JoTiKy.
Pomaly sa hrám s interiérom. Obklady, oká pre uviazanie kanónov aj niektoré priečky už mám hotové.
Zo stránky www.modely-lodi.cz som objednal farby od JoTiKy. Red, Yellow ochre aj French blue. Všetky pokusy o namiešanie yellow ochre nedopadli podľa mojich predstáv, tak dokupujem originály od JoTiKy.
Zdravím,
moc pěkné.Podle těch ok v bortu se domnívám, že buděš dělat kladkostroje děl i tam, kde nebude vidět.Když si uvědomím, že háky a kladky budu muset vyrábět ve velkém množství, asi děla vypiplám jen na viditelných místech.Ty na to díly ve stavebnici máš?
moc pěkné.Podle těch ok v bortu se domnívám, že buděš dělat kladkostroje děl i tam, kde nebude vidět.Když si uvědomím, že háky a kladky budu muset vyrábět ve velkém množství, asi děla vypiplám jen na viditelných místech.Ty na to díly ve stavebnici máš?
Diely (kladky, laná, háky) v stavebnici sú. Na vyslovene neviditeľných miestach (stredné kajuty) budú zjednodušené - len to čo bude viditeľné cez okienko pre delo. To, čo bude utopené v tme, to robiť nebudem. Aj tak je na lodi ešte veľa práce na tom, čo vidieť bude.
V časti, kde je žltá bočnica budú pravdepodobne všade. Tie najvydarenejšie kúsky tam, kde ich bude najviac vidieť (pod člnmi) a tie ktoré až tak dobre nevyjdú budú utopené niekde vzadu alebo vpredu.
V časti, kde je žltá bočnica budú pravdepodobne všade. Tie najvydarenejšie kúsky tam, kde ich bude najviac vidieť (pod člnmi) a tie ktoré až tak dobre nevyjdú budú utopené niekde vzadu alebo vpredu.
Jsem u Granada zhruba ve stejné fázi. 
Chci se zeptat, zda stěžně nemají být zaklínovány jednotlivými špalky.
A taky na ty výztuhy stěžňů. Já je podle stavebnice udělal z překližky tak placaté jak máš ty, ale pak zjistil, že mají být oblé a hladce zasvlakovány do válce stěžně - tudíž nový materiál a rebuild.
Radek
Chci se zeptat, zda stěžně nemají být zaklínovány jednotlivými špalky.
A taky na ty výztuhy stěžňů. Já je podle stavebnice udělal z překližky tak placaté jak máš ty, ale pak zjistil, že mají být oblé a hladce zasvlakovány do válce stěžně - tudíž nový materiál a rebuild.
Radek
"Chci se zeptat, zda stěžně nemají být zaklínovány jednotlivými špalky."
Máš na mysli dole pri palube? Robím to podľa fotiek lode. Tam sú pri strete sťažňa a paluby akési čierne návleky.
"A taky na ty výztuhy stěžňů. Já je podle stavebnice udělal z překližky tak placaté jak máš ty, ale pak zjistil, že mají být oblé a hladce zasvlakovány do válce stěžně - tudíž nový materiál a rebuild."
Aj na Victory sú zaoblené a aj na mojom modeli budú. Tie sťažne zú zatiaľ vo fáze, aby som mal čo pripasovávať do paluby. Teda nič nad palubou nie je hotové a k hotovému má ďaleko.
Máš na mysli dole pri palube? Robím to podľa fotiek lode. Tam sú pri strete sťažňa a paluby akési čierne návleky.
"A taky na ty výztuhy stěžňů. Já je podle stavebnice udělal z překližky tak placaté jak máš ty, ale pak zjistil, že mají být oblé a hladce zasvlakovány do válce stěžně - tudíž nový materiál a rebuild."
Aj na Victory sú zaoblené a aj na mojom modeli budú. Tie sťažne zú zatiaľ vo fáze, aby som mal čo pripasovávať do paluby. Teda nič nad palubou nie je hotové a k hotovému má ďaleko.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek