Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Molitan

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
deimos

Re: Molitan

Příspěvek od deimos »

Ahojte

neviete kde sa da kupit molitan v rozmeroch mensich ako na matrac ?
potrebujem do AL kufrika na vysielacku aby sa mala ako vo vaticke :)
lodickar PREDzaciatocnik ( ako tak pozeram na fotky lodi clenov mo-na-ko -a, tak ta moja bude asi stvrt maketa :( )
Smit Nederland 1:30 od DDG 51 a uvidime co dalej ( 2x Graupner 600/7.2V, 2x Marine ESC 50, Spektrum DX6i )
SH

Příspěvek od SH »

zkus čalounické provozovny....
predseda

Příspěvek od predseda »

Ja som kúpil molitan šedej farby a tvarovaný v http://www.gme.cz/cz/index.php.Majú pobočku v Bratislave.
Je vhodný na uloženie vysielača.
Predseda
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

SH píše:zkus čalounické provozovny....
V drogeriích jsou podložky pod kojence cca 2 cm silné.
A je To . . . .!
deimos

Příspěvek od deimos »

v GM som bol vcera/predvcerom a mali tam len asi 2cm hruby :(
prave som volal do jedneho calunictva v petrzalke a pan bol ochotny, ze mi odreze na presny rozmer ( ak bude niekto chciet kontak, poslem na SS)
ja to chcem totiz do celeho kufra ( 44*31*9 cm a do vrchnej casti dam asi ten zvukarsky s tymi vystupkami :) ) cim bude ta vysielacka pekne ulozena
lodickar PREDzaciatocnik ( ako tak pozeram na fotky lodi clenov mo-na-ko -a, tak ta moja bude asi stvrt maketa :( )
Smit Nederland 1:30 od DDG 51 a uvidime co dalej ( 2x Graupner 600/7.2V, 2x Marine ESC 50, Spektrum DX6i )
PeterP

Příspěvek od PeterP »

deimos píše:v GM som bol vcera/predvcerom a mali tam len asi 2cm hruby :(
prave som volal do jedneho calunictva v petrzalke a pan bol ochotny, ze mi odreze na presny rozmer ( ak bude niekto chciet kontak, poslem na SS)
ja to chcem totiz do celeho kufra ( 44*31*9 cm a do vrchnej casti dam asi ten zvukarsky s tymi vystupkami :) ) cim bude ta vysielacka pekne ulozena
Leteckí modelári používajú na lôžko vysielača v kufríku pevnejšiu penu naríklat z karimatky.
Dá sa to rezať ostrým nožom do presných tvarov a vrstvy sa lepia chemoprénom.

Bežný čalunický molitan sa mi zdá veľmi mäkký a blbo sa v amatérskych podmienkach opracováva ...
PeterP
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Šedé "karimatky" mají v akvaristikách jako podložku pod akva. Lze koupit i v hobbymarketech.

Radek
deimos

Příspěvek od deimos »

tu "karimatku" pod akvarko mam doma len to je tenke
bol som u calunika, povedal, nech donesiem kufrik, vysielacku a ze mi to aj presne na mieru vyreze ;)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ja som mal na mysli niečo takéto :
http://zd.wwwcity.cz/KufrNaNabijecky/

Aby sa do kufríka dali dať aj iné veci.
To si z molitanu neviem predstaviť.
PeterP
deimos

Příspěvek od deimos »

v pondelok tam idem, tak potom hodim fotky ;)
Ľuboš

Příspěvek od Ľuboš »

Nechodíš smerom na Hornú Stredu pri Piešťanoch? V Hornej Strede hneď vedľa hlavnej cesty je predajňa Rema. V sortimente majú kopec brašnárskych a obuvníckych vecí. Ja som tam mesiac dozadu úspešne zohnal poretén. Takže je reálne, že budú mať aj molitan. Kontakt nemám, ale na info linke iste poradia. A čo by mohlo zase zaujímať PetraP, majú tam aj kašírovanú tkaninu (modrú) a u Bolecha v Beckove bielu. Ahojte Ľuboš
deimos

Příspěvek od deimos »

chodim, chodim, len najblizsie pojdem az o nejake 3 tyzdne
uvidime ako bude pouzitelny ten molitan
mozno by som potom skusil nieco podla fotiek od Petra ;)
MichoCZ

Příspěvek od MichoCZ »

Pokud vim tak molitan je obchodni znacka Gumotexu Breclav takze molitan bych hledal asi tam. Delaji je v ruznem provedeni a maji podnikovou prodejnu rovnou ve fabrice, ale kdyz bys tam slusne napsal tak by ti treba i kousek poslali postou;)
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

...ač se to zdá jako prkotina, taky jsem se dost natrápil, jak si vypolstrovat nejen kufr pro rádio atd. Pravděpodobně nejvhodnější hmoty jako jsou ve foto kufrech (ba i na zbraně např. firma Peli) nejsou běžně dostupné (nebo spíš jsem se stím já nesetkal, očekávám, že ani nebudou nejlacnější). Při hledání na internetu jsem našel pár zajímavostí např. že název molitan dnes s ochrannou známkou vymyslela p. Alena Knoppová z Břeclavi (86 let, za co dostala 300,-Kč) :), jinak zajímavý odkaz s následným dělením hmot je na http://www.parex-g.sk/molitan/ ,ale ceny jsem nezjišťoval. Pravděpodobně nejvhodnější se jeví molitan E (třeba někdo bude mít víc informací, či zkušeností).
Při své výrobě polstrování jsem od obyčejného (běžného) molitanu upustil jednak pro jeho sublimaci, přílišnou měkkost, ale hlavně drží dlouho vodu a tedy vlhkost. Volil jsem raději pěnový polystyren (při promočení se vněm voda také dlouho drží), tento jsem očalounil nalepením zbytků kůže. Dnes bych volil extrudovaný polystyrén XPS, extrupor (depron) atd. určený pro stavebnictví. ;)
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Tady máš něco přímo do kufru http://www.e-conrad.cz/penova-rohoz+dp76970/
Odpovědět

Zpět na „Stavba modelu“