Když nevlastním žádný profesionální drzák .Mám jen mikro vrtačku s jedním řezným kotoučem a jeden pilovej list.Díky za rady
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
řezání do dřevěného stěžně
Re: řezání do dřevěného stěžně
nevíte někdo jak a čím by jse dalo řezat do dřevěného stěžně (na kabeláž ke světlům)
Když nevlastním žádný profesionální drzák .Mám jen mikro vrtačku s jedním řezným kotoučem a jeden pilovej list.Díky za rady
Pokud dobře chápu, chceš na válcovém stěžni vyrobit podélnou drážku. "Normální" postup by byl na cirkulárce (malé) nechat kotouč vysunutý na hloubku drážky, stěžen uchytit na koncích do hranolků a podle rovné desky s ním projet nad kotoučem.
Pokud máš jen mikrovrtačku, budeš muset vyrobit přípravek na její vedení - a stejně tak s tím pilovým listem...
Radek
Pokud máš jen mikrovrtačku, budeš muset vyrobit přípravek na její vedení - a stejně tak s tím pilovým listem...
Radek
O jakou loď se jedná ? U lodí s dřevěným stěžněm se kabely do stěžně neschovávají, ale vedou se po povrchu.Tomas A3 píše:nevíte někdo jak a čím by jse dalo řezat do dřevěného stěžně (na kabeláž ke světlům)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Jedná se o rybařský kutr Krabbe Ton 12
Mrkni sem:Tomas A3 píše:Jedná se o rybařský kutr Krabbe Ton 12
http://modellbauer.forum-aktiv.com/baub ... -t1404.htm
Mohl by ti poradit.
Keba - webmaster
Já bych to do drážky nedával. Keba má pravdu, alespň pokud já vím. Jako příklad mohu uvést plánek na 17-m kutr od Jürgena Eirchardta (kterého považuji v tomto oboru za dost dobrého) a veškerá kabeláž ke světlům je vedena PO stěžni.
Musí být nějak řešena možnost výměny, opravy, atp. Pokud by to dali do stěžně beznějaké průchodky, těžko by se k tomu dostávali.
Dej to na stožár. Zadlabáváním si budeš jenom zbytečně komplikovat život.
Zdenek
Musí být nějak řešena možnost výměny, opravy, atp. Pokud by to dali do stěžně beznějaké průchodky, těžko by se k tomu dostávali.
Zdenek
Já bych to taky táhl po stožáru. Pokud lampy na stožáru mají výtah, lze přívodní vodiče "maskovat" jako vodící lanka výtahu. Jinak bych vzal smaltovaný měděný drát (z nějaké cívky ideální), natřel ho načerno a přilepil na stožár. Pak už jen stačí imitovat nějaké příchytky.Zdenek Bílek píše:Já bych to do drážky nedával. Keba má pravdu, alespň pokud já vím. Jako příklad mohu uvést plánek na 17-m kutr od Jürgena Eirchardta (kterého považuji v tomto oboru za dost dobrého) a veškerá kabeláž ke světlům je vedena PO stěžni.
Zdenek
Keba - webmaster
Díky moc.Udělám to podle keby. 
Staval som svojho času rybársku loďku Naxos a napájanie stožiarového svetielka som viedol zboku v takeláži a maskoval som ho ako povrazový rebrík.Použil som tenké biele kábliky,tuším z počítača-? Takeláž je z 0,5mm nite/Graupner/ a z 0,5m vzdialenosti nepoznáš čo je káblik a čo niť. So smaltovaným drôtom nemám dobré skúsenosti-nejako mi naňho nechcel chytať cín ani po dôkladnom oškriabaní smaltu-možno nie som dostatočne šikovný.
- Merrimack Miloš
na smalt platí acylpyrin,položit tabletku na ní položit drátek a přitlačit pájkou,ale pozor nevdechovat kouř!!
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
Vzhledem k tomu, že dámy v ateliéru propadly pro toto období smaltování, mohu ti poradit asi toto. Pravé smaltovací barvy - prášky jsou rozpustné dají se tedy i natírat, ale vyžadují teplotu kolem 700 °C. Existují náhražky tzv. smalty na vařič (jsou to ve skutečnosti různobarevné mi-neznámé jemně pomleté plasty). Velmi dobře to chytá na jakýkoliv kov, dotyčný předmět jemně posypeš smaltem (můžeš kombinovat i více barev vzájemně se to speče a vytváří zajímavé efekty), a celé to zahřeješ na 150-160°C (teplotu dodržuj podle návodu při nižší se smalt nerozteče, při vyšší ho přepálíš). Zahřívat se to dá na el.plotýnce (s regulací) vhodná je žehlička, nebo horkovstušná pistole, ale opatrně ať prášek nerozfoukáš. Tyto smalty jsou běžně k dostání ve výtvarnických a kreativních prodejnách... Cena je za nejmenší balení (vel. asi jako polovina plast.obalu od kinofilmu) kolem 50-60,-Kč, pro orientaci značky co nyni dámy používají jsou EFCOLOR a ARTUŠ Kroměříž, ale zajisté bude výrobců víc... 
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
A není to spíš galzura? Já jsem od jedné příbuzné, která se zabývá keramikou slyšel o glazuře a o "engobě". Ta prý nestojí za moc. Sice není jedovatá jako glazura, ale stojí za ...
Zdenek
Zdenek
Díky všem za velmi zajímavé názory 
pro Zdenka : ve věci smaltů, engob, glazur a barvítek....
opravdu viz výše popsané jsou smalty (jsou na kovy) a pak tu máme engoby, glazury a barvítka vše je určeno pro povrchovou úpravu keramiku výpaly od 700 - 1400 °C (od lehce tavitelný přes středně až po těžce tavitelné glazury).
Engoba- tenký hlíněný - kašovitý povlak (vodou rozplavené jíly obarvené přírodními oxidy železa), ten se nanáší na vysušenou keramiku, a takto upravený výrobek se následně vypaluje.
Glazura-stejná úprava jako u engoby, ale rozplavené jíly obsahují vyšší podíl sklovitých příměsí a keramika získáva vysoký lesk. Glazura výrobek zušlechťuje ,zpevňuje a chrání. Glazury se dělí podle svého obsahu taviva, hlavní jsou olovnaté glazury, olovo vytváří lesklý a zářivý podklad (POZOR JSOU OPRAVDU JEDOVATÉ ) a glazury alkalické základem jsou křemičitany, které vytvářejí skelnatý povrch.
Další skupinou jsou keramická barvítka mohou být nanášeny na předpálenou karamiku nebo i na závěrečnou glazuru jsou toho různé techniky.. např. majolika atd...
Děkuji za pozornost, přestávka a konec dnešní přednášky.....
:D
Engoba- tenký hlíněný - kašovitý povlak (vodou rozplavené jíly obarvené přírodními oxidy železa), ten se nanáší na vysušenou keramiku, a takto upravený výrobek se následně vypaluje.
Glazura-stejná úprava jako u engoby, ale rozplavené jíly obsahují vyšší podíl sklovitých příměsí a keramika získáva vysoký lesk. Glazura výrobek zušlechťuje ,zpevňuje a chrání. Glazury se dělí podle svého obsahu taviva, hlavní jsou olovnaté glazury, olovo vytváří lesklý a zářivý podklad (POZOR JSOU OPRAVDU JEDOVATÉ ) a glazury alkalické základem jsou křemičitany, které vytvářejí skelnatý povrch.
Další skupinou jsou keramická barvítka mohou být nanášeny na předpálenou karamiku nebo i na závěrečnou glazuru jsou toho různé techniky.. např. majolika atd...
Děkuji za pozornost, přestávka a konec dnešní přednášky.....
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 8197 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ZBl
-
- 2 Odpovědi