Všechny vás zdravím,
prosím o radu jaký pohon pro model NAXOS, předpokládám, že všichni víte o jaký model jde. Postavil jsem spoustu letadel, ale v lodích se moc nevyznám. Mám použít řtyřstovku s převodem, nebo 600 s převodem, bez převodu. Šroub bude mosat třílist pruměr 50mm stoupání nevím. Za odpovědi mnohokrát děkuji.
Martin
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Pohon pro NAXOSe
Re: Pohon pro NAXOSe
Zdravím tě.
Naxos provozuji již 6 let. Nevím v jakém je měřítku ale na délku má téměř 80 cm. Od začátku v něm mám třílistý lodní šroub, průměr 40 mm, jedná se o obyčejný starý červený lodní šroub snad ještě od firmy Modela. Po různých experimentech s motorem Speed 400 a převodovkami, které byly dost hlučné, jsem nakonec zapojil tento motor napřímo a opatřil jsem ho chlazením. jezdím tak na půl plynu a loď se pohybuje dost rychle a hlavně tiše. Bez problémů tahám dceru po rybníku na nafukovacím lehátku. Letos jsem do Naxose dal zkušebně motor Speed 600, taky napřímo, a se stejným lodním šroubem se pouze zvýšila rychlost a zkrátila se doba výdrže akumulátoru / i tak vydrží 45 minut/ Kdybys chtěl nějaké další podrobnosti, ozvi se mi na e-mail.
Naxos provozuji již 6 let. Nevím v jakém je měřítku ale na délku má téměř 80 cm. Od začátku v něm mám třílistý lodní šroub, průměr 40 mm, jedná se o obyčejný starý červený lodní šroub snad ještě od firmy Modela. Po různých experimentech s motorem Speed 400 a převodovkami, které byly dost hlučné, jsem nakonec zapojil tento motor napřímo a opatřil jsem ho chlazením. jezdím tak na půl plynu a loď se pohybuje dost rychle a hlavně tiše. Bez problémů tahám dceru po rybníku na nafukovacím lehátku. Letos jsem do Naxose dal zkušebně motor Speed 600, taky napřímo, a se stejným lodním šroubem se pouze zvýšila rychlost a zkrátila se doba výdrže akumulátoru / i tak vydrží 45 minut/ Kdybys chtěl nějaké další podrobnosti, ozvi se mi na e-mail.
Určitě bez převodu a nějaký motor s nižšími otáčkami.Osvědčené "blbovzdorné" stěračáky,ev od slovenských kolegů supermotory ze sedaček.Nabízí při účasti na TT akcích.Podle finanční možností bych dal osobně 50mm čtyřlist Robbe,
Jinak chtělo by to parametry lodě-modelu.Těžko se takto naslepo radí.
Jinak chtělo by to parametry lodě-modelu.Těžko se takto naslepo radí.
Parametry modelu, délka 800,šířka 225, ponor 60, váha na plánku uvedena není počítám, že to bude tak 3 kila. Asi použiju motor z aku vrtačky je na 12V a budu ho krmit 6V baterií. Bude to stačit? Lodní šroub mám vybraný třilistý o průměru 50. http://www.modelylodi.cz/uvodni-ramec.htm.
12 V motor na 6 V baterku = to podľa mňa nie je správne riešenie. Motor nebude mať skoro žiadny ťah a bude len žrať ampéry.
PAS Trenčín
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek