Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Bounty nebo Santa Maria?

Všechno co se týká modelů historických plachetnic v obecné rovině.
Odpovědět
Gudleifer

Re: Bounty nebo Santa Maria?

Příspěvek od Gudleifer »

Zdravím všechny.
Prosím o názor a radu - rozhoduju se mezi dvěmi plastovými modely. Bounty 1/110 od Revell a Santa Maria 1/75 od Heller. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Díky
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Ahoj,
reveláckou Bounty mám postavenou, model to není špatný, vcelku hezky se stavěl. Historicky věrný moc není, ale dá se postavit hezká loď.
http://modelforum.upce.cz/forum/viewtop ... =59&t=3084 - to je výsledek mého snažení.

Santa Maria - Heller jsem neviděl, tak těžko říct.
Gudleifer

Příspěvek od Gudleifer »

Hmm, tak ta Bounty je moc hezká. Dobrá práce. Všechno co tam máš bylo v krabici? A nebylo tam nějaké udělátko na vázání žebříků z provázků?
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

vše je z krabice. Žebříky byly z plastu. Udělátko je u stavebnic Heller, ale nemám s ním dobré zkušenosti, je lepší nejprve natáhnout úpony a pak vyplétat jednotlivé příčky.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Peta_V píše:vše je z krabice. Žebříky byly z plastu. Udělátko je u stavebnic Heller, ale nemám s ním dobré zkušenosti, je lepší nejprve natáhnout úpony a pak vyplétat jednotlivé příčky.
Připojuju se - podle mě je u všech (papírových, dřevěných) modelů udělátko na "žebříky" nanic.

Radek
BRadek

Příspěvek od BRadek »

Model Bounty jsem viděl jen na obrázku. Stavebnici S.Marie mám doma, sice nepostavenou, čeká až na ní dojde s Pintou řada. Protože mám z minulosti i dřevěný model S.Marie a mnohé plány této lodi, tak bych řek že model od Helleru se více blíží zkutečnosti. Pokud se doplní některými drobnosti, kompletnějším lanovím, dřevěnými kladkami na napínácích žebříků, bude model nádherný.
Radek
valek1

Příspěvek od valek1 »

Viděl jsem vedle sebe postavené modely Santy Marii od Helleru a od Revellu a musím říct, že ta Revelácká je o poznání lepší. Bounty má asi lepší Airfix. Jinak dřevěnné jsou mnohem lepší, i když v případě Santy jde vždy jen o rekonstrukci.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Historické plachetnice - obecně“