Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Lůžko motoru

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
JuraSach

Re: Lůžko motoru

Příspěvek od JuraSach »

Zdravím,
objednal jsem si pár doplňků pro stavěnou loď z admiralshopu. Konkrétně lůžko motoru Obrázek,
spirálu Obrázek, hřídel Obrázek
a kormidlo Obrázek.

Jenže...aby nebylo nic jednoduché..spirála po nasazení na motor MIG 600 7,2V nejde vsadit do lůžka motoru. Znáte nějaké lůžko motoru do kterého lze nasadit motor velikosti 600 s chladící spirálou a spojenou s uvedenou lodní hřídelí ?
Jaké je spojení osičky motoru s touto hřídelí ? Stačí jen nacvaknout do hřídele ? Utahovací šroubky jsem nenašel.
Jak se rozebírá toto kormidlo ? Nechci použít sílu tam kde nevím co to udělá.

Díky za odpovědi..
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj
pokud máš tuto hřídel co je na tom obrázku tak se nepoužívá již žádné lůžko motoru.Ten je našroubován přímo na hřídel (z admirálu jsou přiloženy šroubky u hřídele) oska je uchycena 2x imbusovým šroubkem když otočíš hřídelí v pouzře tak je uvidíš jsou v mosazné části proti sobě ;) Chladící spirálu v pohodě nasadíš.Kormidlo neznám .
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Dobrá, lůžku uložím do krabičky na další loď. Jak nejlépe tedy s touto hřídelí uložit motor do trupu lodi ? Předpokládal jsem přišroubovat lůžko motoru na desku z lakované balzy.
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

p.s dírky proti sobě v lůžku hřídele jsou, ale šroubky v nic nikoliv. Podíval jsem se i lupou jestli se nepletu..
ZBl

Příspěvek od ZBl »

S hřídelí a motorem je to tak, jak psal Nalim: Motor přišroubuješ k přírubě hřídele a utáhneš červíky v kovové spojce. Do trupu pouzdro normálně zalepíš a pro zesílení je vhodné vlepit mezi trup a pouzdro klínek (dřevo, kov, pertinax). Tento postup je myslím popsaný někde v článcích o "Blechách". Někde (návod na rychlíka Shark) jsem viděl, že se také mezi přírubu a motor někdy vkládá přepážka (překližka, laminát), která je přilepená do trupu.
S kormidlem se to má následovně: v objímce, na které je přidělaná páka kornidla je stavěcí červík. Po jeho povolení vytáhneš hřídel kornidla a máš tak možnost pouzdro zabudovat do lodi.
Zdenek
ZBl

Příspěvek od ZBl »

JuraSach píše:p.s dírky proti sobě v lůžku hřídele jsou, ale šroubky v nic nikoliv. Podíval jsem se i lupou jestli se nepletu..
Tak to musíš do železářství a koupit červíky, tuším M3. Nebo v modelárně.
Zdenek
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Do Galerie, rozestavěné, jsem dal ukázku jiné možnosti upevnění pouzdra v tupu, to pokud máš konstrukční trup a jeden šroub.
Zdenek
PeterP

Příspěvek od PeterP »

JuraSach píše:p.s dírky proti sobě v lůžku hřídele jsou, ale šroubky v nic nikoliv. Podíval jsem se i lupou jestli se nepletu..
A pozrel si sa lupou aj do igelitového pytlíku, v ktorom bola asi zabalená tá hriadeľ ? :D
PeterP
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Díky, než jste mi odpověděli tak jsem vzal do ruky vrtačku a vyvrtal díru pro hřídel. Po usazení hřídele to sám vidím, že bude stačit pořádně zalepit epoxidem a pak motor podložit dekou s klínky po straně.
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Vyřešeno ! Díky za odpovědi, jen doufám, že jsem vybral správný rozměr kormidla a že mi loď ukoriguje..pro případ, že by nebylo vhodné kormidlo pouze přimáznu silikonem na vany a zpevním izolepou...pro první plavbu..ta by měla být do 14 dní...
JuraSach

Příspěvek od JuraSach »

Doplním, že jsem IDIOT a tímto se omlouvám admiralshopu..červíci tam samozřejmě byly a já je lupou nerozeznal (je to dětská lupa, ne od filatelisty..) jak byly vzorově zaplácané vazelinou..červíka na kormidle jsem taktéž našel a proto vše hodnotím jako vyřešené..správným směrem jste mě naťukli..díky..
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

pokud ti velikost kormidla nebude stačit, stačí na něj nalepit destičky z laminátu nebo balsy a vybrousít kormidlo větší. Toto kormidlo kupuji také a pak ho zvětšuji posle toho jak potřebuji...
Obrázek
NeJaToD team
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“