Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Fotky v galerii MoNaKa

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
Odpovědět
SH

Re: Fotky v galerii MoNaKa

Příspěvek od SH »

Nějak se množí neexistující fotky v galerii MoNaKa (nemyslím tady na DF ale MoNaKo články). Je to chba na serveru anebo jsou mazány uživateli. A pokud jsou mazány samotnými majiteli, neměl by se smazat i jejich odkaz, ať tam není jen popis a červený křížek?
Keba

Příspěvek od Keba »

SH píše:Nějak se množí neexistující fotky v galerii MoNaKa (nemyslím tady na DF ale MoNaKo články). Je to chba na serveru anebo jsou mazány uživateli. A pokud jsou mazány samotnými majiteli, neměl by se smazat i jejich odkaz, ať tam není jen popis a červený křížek?
Můžeš prosím uvést nějaký konkrétní příklad, žádné chybějící snímky jsem nezaznamenal.
Dík.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Admirál

Příspěvek od Admirál »

I já už jsem párkrát na takové červené křížky narazil.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
SH

Příspěvek od SH »

Keba píše:
SH píše:Nějak se množí neexistující fotky v galerii MoNaKa (nemyslím tady na DF ale MoNaKo články). Je to chba na serveru anebo jsou mazány uživateli. A pokud jsou mazány samotnými majiteli, neměl by se smazat i jejich odkaz, ať tam není jen popis a červený křížek?
Můžeš prosím uvést nějaký konkrétní příklad, žádné chybějící snímky jsem nezaznamenal.
Dík.
Třeba galerie Morpheus141 snímky 1-16 myslím.
SH

Příspěvek od SH »

nebo tento odkaz portal/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=105 Pokud to Tobě chodí, může být i chyba v mém prohlížeči. Nevím.
BEN

Příspěvek od BEN »

Na odkazu, uváděném výše SH mám také pouze jenom červený křížek a dál se to ani nehne.
Keba

Příspěvek od Keba »

Odkaz jsem vyzkoušel jak z Mozily, Google Chrome tak i z IE.
Mozila obrázky ukáže, IE ani GCh nee - jen onen reklamovaný křížek.
Obrázky mají pravděpodobně nestandardní formát, ikdyž se tváří jako JPG.
Když budu mít chvilku mrknu se na to, případně obrázky překonvertuji.

Keba
Keba - webmaster
SH

Příspěvek od SH »

Díky.
SH

Příspěvek od SH »

A když už budeš v tom spravování, tak když dáš "citovat" tak v modrém pásku je překlep " (nejovější)" . chybí "n".... Taky dík. :)
Nalim

Příspěvek od Nalim »

SH píše:nebo tento odkaz portal/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=105 Pokud to Tobě chodí, může být i chyba v mém prohlížeči. Nevím.
hmm to je můj odkaz a nejede ani na IE7 ani na Mozille ale dřív na 100% jel :/
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Keba

Příspěvek od Keba »

Tak jsem na to kápnul :-)
Chvilku jsem pátral ve formátu grafickém souboru, ale prakticky mi bylo hned jasné, že tudy cesta nevede.
Pak jsem se pořádně zahleděl na odkaz (adresu) obrázku a byl jsem - jak se říká - doma ;)
Může za to naše tolik milovaná diakritika v názvu nahraného souboru.
Pro lepší názornost - podívejte se na tento odkaz:
portal/gallery.php?akce=galerie_ukaz&galerie_id=9
V prohlížeči Mozila uvidíte obrázky "Remorkér test-1" a "Remorkér test-2" oba dva.
V prohlížeči IE uvidíte jen "Remorkér test-1" - dvojku IE vyhodnotí jako neplatný odkaz.
Je sice hezké psát s diakritikou, ale do názvů souborů správně nepatří, protože jak vidíte sami, neustále může být (diakritika) zdrojem komplikací. Nebudu zde rozvádět problematiku znakových sad, nastavení kódování a pod.
Existují dvě cesty nápravy:
1) autoři snímky nahrají znovu - tentokráte soubory nebudou obsahovat diakritiku, mezery, čárky, více než jednu tečku, hvězdičky a podobný "ptákoviny"
2) soubory přejmenuji já, ale pak se ještě musím pohrabat v databázi a na to teď nemám čas

Pro příště a všechny ostatní!
Prosím - soubory (obrázky) které budete nahrávat na MoNaKo pojmenujte jen pomocí písmen bez diakritiky a číslic! V názvu souboru by se neměly vyskytovat ani mezery, závorky, hvězdičky, otazníky, vykřičníky, čárky, víc teček než jedna, lomítka, matematická znamínka a pod !
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Omlouvám se, zapomněl jsem k předchozímu příspěvku dodat:
Děkuji,
Keba
:)
Keba - webmaster
SH

Příspěvek od SH »

Kebo, ale vždyť diakritiku mají oba obrázky - "é" ve slově remorkér. To chceš říct, že problém je v číslici?
Keba

Příspěvek od Keba »

SH píše:Kebo, ale vždyť diakritiku mají oba obrázky - "é" ve slově remorkér. To chceš říct, že problém je v číslici?
Ne, to je popisek souboru - tam je to jedno. Myslím přímo název souboru. Ten první obrázek je uložen v souboru: unidad.jpg Druhý obrázek je uložen v souboru: unidadč.jpg

Problém je v tom písmenku č v názvu souboru. Soubory v galerii - Moje první lodičky (nebo jak se jmenuje) mají názvy:
1205043792_snímek.jpg atd...

Jiný soubor uložený v galerii a nebude se zobrazovat se jmenuje: 1208977766_člun.jpg nebo 1210331951_obrázek(10).jpg a další....

Doporučuji soubory pojmenovávat např. takto:
nevhodné pojmenování: 1210331951_obr můj nový člun.jpg
vhodné pojmenování: 1210331951_obr_MujNovyClun.jpg

Keba
Keba - webmaster
SH

Příspěvek od SH »

:)

dík,nemusel jsi se tak rozepisovat - stačilo napsat že to co vidím je jen popisek...
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

když jsem vytvářel stránky v práci a nezobrazovali se mi obrázky tak za to taky mohla velká a malá písmena v názvu... je proto lepší používat názvy jak píše Keba ale také pouze malá písmena...
Obrázek
NeJaToD team
Keba

Příspěvek od Keba »

ivvo píše:když jsem vytvářel stránky v práci a nezobrazovali se mi obrázky tak za to taky mohla velká a malá písmena v názvu... je proto lepší používat názvy jak píše Keba ale také pouze malá písmena...
To je pravda, pokud je server nastaven na CASE SENSITIVE a je ne stránce zadán odkaz, který nedodrží velikost písmen. Protože galerie MoNaKa si odkazy vytváří přímo z názvů souborů dynamicky, lze bez problémů použít i velká a malá písmena.

Keba
Keba - webmaster
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“