Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Tug Towing Cup 2008

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Ivvo

Re: Tug Towing Cup 2008

Příspěvek od Ivvo »

Cabadaj píše:P.S. - ivvo, asi tě na příští akci postiská medvěd v náruči... Za toho fotra a vybité baterce v hračce pro dítě...:lol::lol:
už se těším :cool:

Myslel jsem, že s msobem mě trochu znáte a umíte číst mezi řádky. Ostatně já s nexem problémy s baterií známe moc dobře (ať už si ji půjčíme od "kamaráda" :lol:, nebo jako já jsem v sobotu na bráníku ráno trénoval a nějak na to zapomněl a když jsem šel na ostro tak baterka prostě došla a musel to dojet nex sám...)

Ta moje poznámka nebyla proti vám, ale byli jste vzati jako příklad pro bodování. Jestli v lehkém TT rozhodují jednotlivé body a někdo po skončené jízdě v polovině trati (ať už kvůli baterce, vodě v lodi, či jiném problému) zapíše 180 bodů tak už nemá ani teoretickou šanci na nějaké slušné místo a musí čekat že toto "štěstí" budou mít i ostatní týmy... Kdyby byl nějaký strop na body (např max 50, 75, 100 bodů z jedné jízdy...) tak by i tyto týmy měli o co jet...
Obrázek
NeJaToD team
Keba

Příspěvek od Keba »

SH píše:- je systém, používaný na seriálu NS kde vítěz bere 1000b a další podle počtu účastníků. Myslím že je to
body = 1000 x ( (počet úč. - umístění +1)/ poč. úč.) ale raději se podívej na stránky SMČR

Na druhou stranu - proč by neměl být zvýhodněný ten, který porazí 20 soupeřů před tím, co porazí jenom 4?
No vida, tak ten neznám, nikdy jsem bodování v NS neřešil ikdyž jsem se jednoho ročníku účastnil.

Proč si myslím, že by neměl být zvýhodněný ten kdo musí porazit víc soupeřů? Protože ten kdo porazil jen čtyři nemůže za to, že přijeli jen čtyři. Když uvidím, že se na soutěž hlásí třeba jen pět týmů a předtím jsem třeba vyhrál nad více soupeři, tak se tam nepoženu....nemusím :-) Z mého pohledu takový systém umožňuje víc spekulovat.

Ale třeba se pletu.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Nevím proč bodování soutěží TT řeší někdo kdo se jí neučastní... Neříkám, že systém co platí nyní je ideální, ale z účastníků si nikdo nestěžoval a odskočení prvního druhého a třetího místa je myslím dostatečné...
Obrázek
NeJaToD team
SH

Příspěvek od SH »

Keba píše:Proč si myslím, že by neměl být zvýhodněný ten kdo musí porazit víc soupeřů? Protože ten kdo porazil jen čtyři nemůže za to, že přijeli jen čtyři. Když uvidím, že se na soutěž hlásí třeba jen pět týmů a předtím jsem třeba vyhrál nad více soupeři, tak se tam nepoženu....nemusím :-) Z mého pohledu takový systém umožňuje víc spekulovat.

Ale třeba se pletu.
:) ad spekulace - ten druhý systém zase vede k tomu hnát se na soutěže, kde bude málo lidí = větší šance na vítězství. Asi by to chtělo nějaký kompromis. Ale úplně spravedlivý systém asi vymyslet nejde.
SH

Příspěvek od SH »

ivvo píše:Nevím proč bodování soutěží TT řeší někdo kdo se jí neučastní... Neříkám, že systém co platí nyní je ideální, ale z účastníků si nikdo nestěžoval a odskočení prvního druhého a třetího místa je myslím dostatečné...
Promiň, že jsem vznesl dotaz a napsal jak se to dělá jinde....

A ve světle Tvého příspěvku se zamysli nad tím, jestli není něco pravdy nad výrokem uvedeným výše, že TT se stává uzavřenou společností.....
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

SH píše:
ivvo píše:Nevím proč bodování soutěží TT řeší někdo kdo se jí neučastní... Neříkám, že systém co platí nyní je ideální, ale z účastníků si nikdo nestěžoval a odskočení prvního druhého a třetího místa je myslím dostatečné...
Promiň, že jsem vznesl dotaz a napsal jak se to dělá jinde....

A ve světle Tvého příspěvku se zamysli nad tím, jestli není něco pravdy nad výrokem uvedeným výše, že TT se stává uzavřenou společností.....
TT není uzavřená společnost, jinak by na každou soutěž nepřijel někdo nový... a budeš se divit. nikdo nespekuluje jestli má jet, že tam bude málo lidí a že vyhraje. Jak psal RomanT všichni jedou, protože jsou kamarádi, které to baví, pomohou si, když mají problém a až někde za tím soutěží, aby si spestřili odpoledne nebo víkend...

Vzhled lodí není ideál, ale ostatní ti určitě ochotně potvrdí, zvlášť nojby, ladous i godric, že není soutěž, kde bych si nerýpnul, že na nich zase nic neudělali. Ale je to otázka cti ostatních a nyní už i pravidel pro příští rok...

Ale je to jako s fotbalem, každý kdo kdy viděl míč (a je jedno jestli fotbalový nebo tenisák) už zná vše a umí poradit i trenírům. Škoda, že jen u televize nebo u klávesnice... Lepší by to bylo u vody a předvést jak to jde dělat jinak...

Před 3 lety nebylo nic, nyní přibývají překážky, opravují nástavby na vleky, dělají se nové (plošina), v současnosti se dělají svítící boje a počítá se v příštím roce s noční jízdou. Nejde udělat nic přes noc a myslet, že je to dokonalé.

Je to neustálý vývoj a kritika je dobrá, aby jsme viděli, kde můžeme zabrat a kde už je to celkem dobré, ale lepší je kritizovat to co znám a co jsem vyzkoušel a ne to o čem jsem slyšel...
Obrázek
NeJaToD team
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Myslím že bodování CUPu není problém, tuším že největší problém, který TT čeká je čas......do 25 družstev to jde, (to je 50 lodí) pak už to bude časový problém aby všichni stihli odjet a dlouho nečekali, to otrávuje , alespoň mě. Naštěstí pro TT hraje to, že je to naprosto soukromá iniciativa cca 50 bláznů.......
Osobně bych nechal TT hodně Free, kde prostě bude hrát roli štěstí, šikovnost, tým, prachy.......
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
SH

Příspěvek od SH »

Ivvo, řešíte tu problémy, které jsmě řešilo na MP před 6ti léty. Nejezdím sice TT ale jezdím jiné věci. A na co jsem vás pozorňoval před rokem tak teď objevujete jako nové... No nic, každý si tu svou ameriku musí objevit sám. Ať se vám daří.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

RomanT píše:Myslím že bodování CUPu není problém, tuším že největší problém, který TT čeká je čas......do 25 družstev to jde, (to je 50 lodí) pak už to bude časový problém aby všichni stihli odjet a dlouho nečekali, to otrávuje , alespoň mě. Naštěstí pro TT hraje to, že je to naprosto soukromá iniciativa cca 50 bláznů.......
Osobně bych nechal TT hodně Free, kde prostě bude hrát roli štěstí, šikovnost, tým, prachy.......
Romane to půjde, jen budeme muset mít více vleků a např. 1 a 2 kolo jet pokaždé s jiným, čož by nám umožnilo jezdit více jízd najednou. Samozřejmě to půjde spíš např. v Otrokovicích než Mostě, protože se mohou nějaké překážky vynechat, aby nedocházelo ke zdržení. A hlavně větší rozšíření wifi, aby nedocházelo ke kolizím v kanálech jako nyní.

Jen asi nebude dost rozhodčích...
Obrázek
NeJaToD team
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

Chlapi, snad nejsme vztahovační či přecitlivělí a nebereme ,že když se někdo ozve s nějakou připomínkou viz bodování, že je v tom hned nějaká záludnost, snaha o podfuk či kalkul... v mém případě to byla jen otázka na zamyšlení zda někde není chyba či zda to nejde udělat lépe...
Z kapku jiného soudku v mém případě, když jsem koukal na výsledkovou tabulku a máme všude nuly (já jsem si plně vědom svého páčkového umění či běsu.. :) ), vypadá to ,že jsme vlastně vůbec nikam nepřijeli a přitom kromě mostu máme plnou účast... možná .. návrh.. v tabulce odlišit neúčast a nebodování... asi je to prkotina a v důsledku je to jedno.... Ale co když né, možná laik, když koukne na tabulku a vidí, že jen pár týmů je stále bodovaných ostatní mají bodů jen pár musí to na něj působit že to TT-čko jezdí vlastně velmi malá skupina lidí... co si pak dál o tom vše myslí.. ???

P.S. ivvo, si piš, že tě znám... :).. jo tak jako příklad nedojetí našich dětí :( hmm... mám z toho pocit ,že jsem strašně nezodpovědný rodič, který udělal děsnou lumpárnu svému dítěti..... :lol: určitě lepší ukázka by byla Flora, kdy pavel Š. s Vítkem udělali chybu v prvních sekundách závodů (z neznalosti neprojeli branku) a tím byli předem odstaveni k možnému získání bodů.... mít ještě jednu šanci (třetí jízda) určitě by pak nebylo tolik vzájemné nevraženlivosti a dalšího marasmu atd... od té doby jsem pro, dát ještě jednu šanci, právě tou třetí jízdou stím ,že se ti počítají jen dvě nejlepší.. jsi-li hned 2 x první no tak třetí už jet nemusíš... jednoduché.... (možná :D:lol: )
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Zodpovědný rodič nevláčí dítě z Ostravy do Prahy přes Břeclav :lol: Ale beze srandy...

Souhlasím, že by se mělo odlišit zda někdo "jen" nebodoval nebo nepřijel vůbec. Když jsme počítali bodování, tak jsme vycházeli z průměrné účasti v loňském roce na TT.

Ale jelikož nejsme uzavřená společnost a týmů přibývá tak by asi nebylo od věci to bodování zvýšit aby nedostalo body prvních 6 týmů ale třeba prvních 10 nebo 15, aby všichni co přijedou měli nějaký ten bodík ;)

K situaci na Floře se vyjadřovat nebudu neb jsem tam nebyl a znám to pouze z doslechu a jen z jedné strany...

Co se týká třetí jízdy, nebyl jsem přítomen debatě na bráníku, když se řešila náhradní jízda vašich kluků. Na vybité baterie v minulosti doplatilo mnoho týmů, včetně mě s nexem, Last Minute s kebou a antem a dalších... Myslím, že toto je chyba kapitánů a navíc to tuším řeší nová pravidla (nepamatuji přesně, ale tuším, že se dá vyměnit baterie během jízdy, ovšem bez zastavení času vyměřeného na projetí trati). Co se týká vlivů, které kapitáni moc neovlivní (větev zapíchnutá do šroubu a tím stržený šroubek na hřídeli, nebo střžení kabiny a následné zaplavení trupu), je možnost po uvedení lodi do plavby schopného stavu jízdu dokončit (ale pouze pokud k tomu dojde než odjede poslední soutěžící tým...)
Z časového hlediska bych do pravidel možnost náhradních jízd nedával, ostatně když měl někdo problém s velkým množstvím vody v lodi a následným odpálením reglů (dvou po sobě) tak jsme se vždy dohodli na nějakém řešení... Baterie jsou ale chyba kapitánů, stejně jako když zapomeneš natankovat auto a pak tlačíš nebo jdeš pěšky...
Obrázek
NeJaToD team
Keba

Příspěvek od Keba »

Cabadaj píše:Chlapi, snad nejsme vztahovační či přecitlivělí a nebereme ,že když se někdo ozve s nějakou připomínkou viz bodování, že je v tom hned nějaká záludnost, snaha o podfuk či kalkul... v mém případě to byla jen otázka na zamyšlení zda někde není chyba či zda to nejde udělat lépe...
Z kapku jiného soudku v mém případě, když jsem koukal na výsledkovou tabulku a máme všude nuly (já jsem si plně vědom svého páčkového umění či běsu.. :) ), vypadá to ,že jsme vlastně vůbec nikam nepřijeli a přitom kromě mostu máme plnou účast... možná .. návrh.. v tabulce odlišit neúčast a nebodování... asi je to prkotina a v důsledku je to jedno.... Ale co když né, možná laik, když koukne na tabulku a vidí, že jen pár týmů je stále bodovaných ostatní mají bodů jen pár musí to na něj působit že to TT-čko jezdí vlastně velmi malá skupina lidí... co si pak dál o tom vše myslí.. ???

P.S. ivvo, si piš, že tě znám... :).. jo tak jako příklad nedojetí našich dětí :( hmm... mám z toho pocit ,že jsem strašně nezodpovědný rodič, který udělal děsnou lumpárnu svému dítěti..... :lol: určitě lepší ukázka by byla Flora, kdy pavel Š. s Vítkem udělali chybu v prvních sekundách závodů (z neznalosti neprojeli branku) a tím byli předem odstaveni k možnému získání bodů.... mít ještě jednu šanci (třetí jízda) určitě by pak nebylo tolik vzájemné nevraženlivosti a dalšího marasmu atd... od té doby jsem pro, dát ještě jednu šanci, právě tou třetí jízdou stím ,že se ti počítají jen dvě nejlepší.. jsi-li hned 2 x první no tak třetí už jet nemusíš... jednoduché.... (možná :D:lol: )
Cabe já už se mockrát přistihl, že o TT dumám za volantem, na hajzlíku, při obědě... jsem už trošku jednostranně myslící. Přemýšlím jak lidi k TT přitáhnout, aby to bylo zábavný, spravedlivý a nevím co ještě. Kalkuluji i z té vztahovačné a nepoctivé stránky. Vycházím z jednoduchého předpokladu, že co napadne mě, určitě napadne i někoho jiného a to ještě nemusí být mezi námi :-)
Kdo si myslí, že bodování poháru bylo nefunkční nechť to sem napíše. Mě osobně přepočty a šolichací konstatnty unavují a odrazují.

Tabulka celkového pořadí počítá bodový zisk všech týmů, které se účastnili a získaly alespoň jeden bod. Není to tedy evidence účasti v poháru jako taková. :-) Já si třeba pamatuji moc dobře, kde jsem Vás všude potkal, ale u všech týmů si to nepamatuji, to bych musel dávat dohromady podle startovních listin.
Keba - webmaster
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

Kebo, to byla jenom myšlenka, mermomoci za ní nebojuju, že je jediná a správná , musí být... a že si každý ze závodu musí přivést nějaký bod ať má dobrý pocit... né v pohodě tak bylo rozhodnuto tak to bude, osobně to respektuji.. ale ..:lol:
Ivvo, to jestli kluci pro baterky dojeli nebo nedojeli to je úplně jiný soudek, to zde snad nikdo neprobírá a myslím, že ani není třeba... Myšlenka tří jízd je v tom, že je jedou všichni, ale započítavají se jen dvě nejlepší, ba je zde možnost ,že někdo řekne předem já už třetí jízdu nejedu mám dost bodů... ale jsem si vědom časové náročnosti, kdyby měl každý soutěžící odjezdit tři jízdy, řešením by snad byla kratší trať popř. minimalizovat prostoje v přípravách, nebo by se našlo i jiné řešení, souběžná trať atd..
snad už jsem byl pochopen...:)
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
duke

Příspěvek od duke »

PeterP píše:
msob píše:No - nejlépe zavést "statické hodnocení" a povinně soulad předlohy s modelem a taky komise rozhodčích řízená svazem.... a úplně nejlépe kritérium "estetický dojem".... :lol::lol::lol:

Kritizuješ něco, co už je víceméně prodiskutováno a rozhodnutí padlo.

Takže - buď postav remoš a pojď do TT cirkusu - a uvidíš, že i o tom jak dále se tam diskutuje,
nebo se soustřeď na F2, ale pak bez bližší znalosti nemluv do jiné kategorie.
No myslím, že po takejto odpovedi začne každý potenciálny záujemca rýchlo dokončovať remorkér, aby sa čo najskôr zapojil do TT cirkusu. ;)

Nakoľko TT jazdím, dúfam že môžem do tejto témy kecať ...

Myslím, že pripomienok podobného typu nie je málo. Asi sa jedná o komplexnejší problém, než je kvalita remorkérov. Drsné nároky na remorkéry , a teda diskutabilná použiteľnosť "makety" vyplývajú v značnej miere z nastavených pravidiel.
Mám na mysli napríklad dosť brutálne časové limity na prejdenie trate, čo skutočne núti jazdiť spôsobom , že maketové detaily sú na modeli nežiadúce.
To, že neprejdenie trate v časovom limite + odpočítavanie bodov za "nestihnuté" prekážky predstavuje veľkú stratu bodov, je niekedy hodne tvrdý bič, ktorý nuti jazdiť s modelmi na hranici ich možností.
Automaticky to tiež vyvoláva u sútažiacich potrebu stále výkonnejšej lode, podľa možnosti bez detailov, aby nebolo z lode čo "orvať". Ktosi to už označil ako "strkaná".

Súhlasím so zaujímavými prekážkami ( točna, bočný dok, ...) a traťami, ale navrhujem prehodnotiť časové limity na jazdu. Pre koho je dôležitá rýchlosť a sila, má k dispozícii iné modelárske kategórie.

Oceňujem, že do návrhu pravidiel na budúci rok sa premietne požiadavka na dokončenosť modelov ( a súčasne sa toho desím, či stihnem dokončiť dve lode :D )

A aj keď "rozhodnutie" padlo, každopádne by som diskusiu a kritické podnety nezavrhoval.
TT nie je len o jazdení ale aj o "technickej kráse" remorkérov.
Nech je skutočne na čo pozerať ... :)
S tím souhlasím, modelovému TT na "pohlednosti" dost škodí časový limit, pokud by byla trať kratší, bude časová rezerva pro start většího počtu týmů a remorkéry se přiblíží více maketovosti - nebude se s nima jezdit jako s otloukánkama...
Pokud se vám na TT povede nalákat další lidi, tak budete časový problém řešit neustále, možná začnete uvažovat o kompletních víkendových soutěžích a dostanete se do začarovaného kruhu a debat (lidi nebudou chtít jezdit na dva dny,.............................).
Už tu SH psal že znovu objevujete Ameriku, možná by to chtělo se kouknout na jiné disciplýny a dle nich se poučit...
Keba

Příspěvek od Keba »

duke píše:S tím souhlasím, modelovému TT na "pohlednosti" dost škodí časový limit, pokud by byla trať kratší, bude časová rezerva pro start většího počtu týmů a remorkéry se přiblíží více maketovosti - nebude se s nima jezdit jako s otloukánkama...
Duku promiň, ale tohle může opravdu napsat jen člověk, který TT nevyzkoušel. Nemyslím to nijak zle, jen chci říct, že máš o plavbě soulodí zkreslené představy. Představ si na klasickém NS trojuhelníku (ten jsi asi plul) vrcholovou branku a jak do ní soukáš soulodí. Ten co je vpředu zjistí že se nevejdete a nebo že štrejchnete a jste 50cm od branky.
Co myslíš že nastane?
Myslíš si, že soulodí na 50cm zastavíš?
Žádné maketové brzdění nenastane. Kdo má slabší nervy toho popadne páčkový běs (ten chytá lidi i v NS) a z remorkéra nechtěně uděláš otloukánka. Snažíš se to srovnat a místo toho se situace zhoršuje protože špatně odhadneš délku lana, to ti škubne a rozhodí to celý soulodí. Manévrovat se zadním remorkérem je ještě těžší, protože tvům prostor je zatraceně omezen lanem, které ti neustále někam strhává příď případně zavazí.
Nebo si vážně myslíš, že když někdo bouchne s remorkérem o vlek, že to udělá schválně? Někdy mě samotného překvapí jak jsem špatně odhadl rychlost a jaká to byla pecka když jsem se chtěl opřít o bok vleku a to si troufám říct, že svoje lodě ovládám dobře a mám je v rukách. Když se dostaneš do úzkých třeba v plavebním kanálu a zjistíš že brnkneš a na reakci máš tak vteřinu tak za tu páku prostě vezmeš a nepřemýšlíš o nějaký maketový rychlosti a pod. Na časový limit vůbec při plavbě nemyslíš. To jsou zcela liché představy!
Jediné místo, kde si maketové rychlosti užijete je bazén v Mostě, tam se pluje na tak malý prostoru, že to ani jinak nejde a k proplutí tratě se využívá i setrvačnosti vleku. Videa jsou též na MoNaKu. A přesto i tam občas někoho popadne páčkový běs :-)
Keba - webmaster
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Jsou mi uplně buřt jiné disciplýny- možná se to zdá troufalé- ale k TT nepotřebuji nic víc než loď a čas!Je uplně jedno, kolika se zučastním závodů, neplatím žadné přispěvky, nejsem nikde registrován,nemám žádný techničák, nejsem nikomu zavázán-přihlásím se, zaplatím startovné, pomůžu s tratí a jedu.pokud se mi nebudou líbit pravidla a zvyky(ať už z jakéhokoli důvodu), tak prostě na TT nepojedu.Klidně si uspořádám vlastní, nic mi nebrání sehnat alespoň ještě jeden tým a jezdit jinak.....
musím říct, že jsem jeden čas uvažoval o Navize, ale po navštěvě několika soutěží jsem usoudil že to není pro mě to pravé-nijak to neodsuzuji, jen konstatuji.
Výkendové soutěže už probíhají- letos byly čtyři+ jednodení Braník- pro mě je to moc, příští rok pojedu max 3. Je to moje rozhodnutí, je mi jedno jestli někdo jede 5 nebo 2, jde mi o to si zajezdit.Letos jsem v sobě nepotlačil v Otrokovicích a Oseku soutěživého ducha, a jak to dopadlo: byl jsem nervozní, hádal jsem se, mnozí by mi dali pěstí(nedivím se).Probral jsem si to v hlavě svojí, promluvil jsem si o tom se synem, a v Bráníku jsme jeli jen čistě pro radost.....
Skutečný TT není opravdu o protažení lodi/zařízení/ 20 plavebními kanály a 6 přistavišti....ale bylo by najivni si myslet že nedochází k tvrdému narážení remorkérů do lodí, celkem tvrdému naražení na key,někdy remorkér zabírá opravdu tak, že se skoro převrátí.....račte si povšimnout jak vypadají obšívky remorkérů po 5 letech služby. Toto tvrzení vychází z mé praxe z let 1988-1995 na námořních lodích....
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Jediné místo, kde si maketové rychlosti užijete je bazén v Mostě, tam se pluje na tak malý prostoru, že to ani jinak nejde a k proplutí tratě se využívá i setrvačnosti vleku. Videa jsou též na MoNaKu. A přesto i tam občas někoho popadne páčkový běs :-)

Možno práve toto je tá správna cesta.
Jazdiť kratšie trate na menšom priestore.
Aby to bolo skutočne skôr o citlivom manévrovaní než o sile rýchlosti remorkéru. Potom by možno mali šancu aj jednošroubáky aj "makety".
A tiež sa mi veľmi pozdáva myšlienka jazdenia troch kôl, pričom ten najhorší vysledok by sa škrtal. Určite to zníži závodnícky stres pri súťaži.
Ak je vlek urobený tak , že robí na remorkéri nejaké drastické šrámy, tiež to nie je celkom v poriadku. Možno by stačilo doriešiť nejaké nárazníky. Samozrejme aj remorkér musí mať vo vlastnom záujme "ochranné prostriedky". :D
PeterP
ESN

Příspěvek od ESN »

PeterP píše:Jediné místo, kde si maketové rychlosti užijete je bazén v Mostě, tam se pluje na tak malý prostoru, že to ani jinak nejde a k proplutí tratě se využívá i setrvačnosti vleku. Videa jsou též na MoNaKu. A přesto i tam občas někoho popadne páčkový běs :-)

Možno práve toto je tá správna cesta.
Aby to bolo skutočne skôr o citlivom manévrovaní než o sile rýchlosti remorkéru. Potom by možno mali šancu aj jednošroubáky aj "makety".
A tiež sa mi veľmi pozdáva myšlienka jazdenia troch kôl, pričom ten najhorší vysledok by sa škrtal. Určite to zníži závodnícky stres pri súťaži.
Ak je vlek urobený tak , že robí na remorkéri nejaké drastické šrámy, tiež to nie je celkom v poriadku. Možno by stačilo doriešiť nejaké nárazníky. Samozrejme aj remorkér musí mať vo vlastnom záujme "ochranné prostriedky". :D
přesvědčil jsem se o to m na vlastní kůži že i na Braníku je potřeba velmi citlivé ovládání remorkéru, opravdu musim říct že mi při jízdě v bezvětří nepřejdou kniply 50% své dráhy, v MOstě je to snad ještě víc, a je už na majiteli lodě, zda se svojí lodí půjde na trať a je jen jeho rozhodnutí zda s maketou zda s jednšroubem, já bych ani jedno nevolil, neb už mám 3 soutěže za sebou, tak si dovolím toto tvrdit. A pokud by se jezdilo maketově, OK, proč ne ale uvědom te si sakra, že čas nás tlačí, ne v tom projet trať ale v tom že musí projet onu traŤ všichni.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Keba

Příspěvek od Keba »

PeterP píše:Možno práve toto je tá správna cesta.
Pánové co to pořád máte s tou rychlostí ?!?! Když se trať dá pomalu proplout za 10 minut a dostanece na ni limit 15 minut tak musíte sprintovat a honit remorkéry ?!?! Já tomu pořád nerozumím!

S vlekama si taky protiřečíte. Na jedné straně voláte po maketovosti a pak dejte na vlek "nějaké" nárazníky! Vleky žádné šrámy nezpůsobují, ty si způsobují kapitáni na svých remorkérech sami. Ikdyž by teoreticky byly všechny remorkéry ve stejným měřítku tak nebudou stejně velký - tak kam dát ty "nějaké" nárazníky ?

Na příští sezónu jsme plánujeme několik změn jak v pravidlech tak i na trati. Nadále chceme (jak psal RomanT) aby TT byl jednoduchý, mohlo se ho účastnit hodně lidí a hlavně aby to byla zábava !!! Nic víc nic míň. To ho se budeme držet a TT postupně vylepšovat.
Vylepšujeme na základě toho co nám kdo řekne a nebo napíše. Všechno pak dáváme do souvislotí, promýšlíme.
Třeba k těm třem kolům a škrtání horšího výsledku. Na jednodenní soutěži chcete také jet tři kola ? Nebo škrtat horší výsledek ikdyž se pojedou jen dvě? Pak bude daleko větší pravděpodobnosti rovnosti bodů a zase bude rozhodovat tolik neoblíbený čas? Nebo bude lepší ten kdo škrtl míň bodů? Je spravedlivé aby vyhrál tým, který třeba dvě plavby zaplul za 2b. a 1b. a ve třetí si nedal bacha na baterky (nevyměnil je) a měl to za 100b. nad týmem, který plul první za 3b. druhou za 2b. a třetí taky za 2b. ?
Keba - webmaster
ESN

Příspěvek od ESN »

Keba píše:
PeterP píše:Možno práve toto je tá správna cesta.
Pánové co to pořád máte s tou rychlostí ?!?! Když se trať dá pomalu proplout za 10 minut a dostanece na ni limit 15 minut tak musíte sprintovat a honit remorkéry ?!?! Já tomu pořád nerozumím!
moje řeč ...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
PeterP

Příspěvek od PeterP »

S tými šrámami som reagoval na vyššie spomenuté prehlásenie p. Červíčka, že kvôli poškodeniu lode prestane s TT. Myslím že by to bola škoda.

Čo sa týka troch kôl: Áno, som názoru, že keby sa išli trate výrazne kratšie, dali by sa odjazdiť možno aj tri kolá. Samozrejme predpokladám súčasné jazdy ľahkého aj ťažkého TT.

A to, že sa najhoršia jazda škrtá, neznamená iba ochranu proti nenabitým baterkám, ale aj proti nepriazni počasia, proti nezavineným poruchám ( zatopenie lode), zlyhaniu techniky ( každá súčiastka sa môže pokaziť), rušeniu Rc súpravy, ...

Ale nejde o život ale o zábavu. Je to "len" diskusia ... :D

Celá debata myslím vznikla preto, aby sme do TT nalákali viac ľudí, a to aj takých, ktorí sú ochotní a schopní postaviť krajšie lode. Viem o viacerých modelároch, ktorí sa do TT zapojiť chceli, ale práve vyššie spomenuté " problémy" ich akosi odradili. A komentovať to tým, že nech si to najprv vyskúšajú a potom možu kritizovať sa mi moc nepozdáva.

Moja predstava je skôr taká, že sa stretnú majitelia a fanúšikovia remorkérov, pre ktorých je TT len lepším dôvodom si zajazdiť pre radosť, než nejaké " vážne" súťaženie.

Skutočne je pre mňa lepši zážitok vidieť pekné modely a pokecať si s partou "pacientov" s rovnakou diagnózou, než stavať "fošny" len aby som vyhral.

Mám pocit, že napríklad partia českých "parníkarov" má takéhoto ducha, a je radosť a zážitok sa na nich pozerať.
PeterP
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

ještě k haváriim: uvažovali jsme s Nexem, jak to zjednodušit- oprávněná by měla být asi jen opravdu namotání do šroubu a jeho důsledky, přetržení lana,schozená nástavba?. Došlé baterky(vypadlá vydlička kormidla,nechanická závada)-neoprávněná, penalizovaná ,po posouzení jako neoprávněná se spustí čas a je na závodníkovi aby se rozhodl jestli to opraví(vymění baterky) a bude pokračovat dál a nebo ne.pokud to bude banální závada(já skončil kvuli vypadlé vydlici) vyplatilo by se mi pokračovat i s penalizací a časovou strátou, ale šancí že dokončí v limitu.....

Jsem rád že se o TT mluví, že jsou připomínky, opravdu se jimi zabýváme, jak jsem psal, letos tošlo k několika třenicím ohledně tratí, výkladu pravidel a pod, určitě se to nezamete pod koberec, naopak, snažíme se to řešit.To snažíme není jen Keba, Nex, Ivvo,Já,Ante, věřte že je brán ohled i na Vaše připomínky, například já se snažím vždy vyložit pravidla po "česku" abych kluky nachytal;)
Je to opravdu spíš zábava, berme to tak, mějmě pěkné lodě, pěkné tratě, průhledná pravidla.....
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Peter, to je přesně ono.....
Mě osobně opravdu nevadí že do toho mluví všichni.Jsou vyslechnuti, je jim oponováno a pak nějak rozhodnuto.To už není až tak demokratické, ale je si třeba uvědomit že by to mohlo spadnout do anarchie....
Je škoda že si to lidé nechtějí zkusit. Stálo by je to vlastně jen jeden víkend, vyskoušeli by si možnosti lodí, možnosti svoje.A jak bylo řečeno, vleky jsou sice v Praze, ale není nemožné si je vypůjčit a pod....
Keba

Příspěvek od Keba »

PeterP píše:S tými šrámami som reagoval na vyššie spomenuté prehlásenie p. Červíčka, že kvôli poškodeniu lode prestane s TT. Myslím že by to bola škoda.

Čo sa týka troch kôl: Áno, som názoru, že keby sa išli trate výrazne kratšie, dali by sa odjazdiť možno aj tri kolá. Samozrejme predpokladám súčasné jazdy ľahkého aj ťažkého TT.

A to, že sa najhoršia jazda škrtá, neznamená iba ochranu proti nenabitým baterkám, ale aj proti nepriazni počasia, proti nezavineným poruchám ( zatopenie lode), zlyhaniu techniky ( každá súčiastka sa môže pokaziť), rušeniu Rc súpravy, ...

Ale nejde o život ale o zábavu. Je to "len" diskusia ... :D

Celá debata myslím vznikla preto, aby sme do TT nalákali viac ľudí, a to aj takých, ktorí sú ochotní a schopní postaviť krajšie lode. Viem o viacerých modelároch, ktorí sa do TT zapojiť chceli, ale práve vyššie spomenuté " problémy" ich akosi odradili. A komentovať to tým, že nech si to najprv vyskúšajú a potom možu kritizovať sa mi moc nepozdáva.

Moja predstava je skôr taká, že sa stretnú majitelia a fanúšikovia remorkérov, pre ktorých je TT len lepším dôvodom si zajazdiť pre radosť, než nejaké " vážne" súťaženie.

Skutočne je pre mňa lepši zážitok vidieť pekné modely a pokecať si s partou "pacientov" s rovnakou diagnózou, než stavať "fošny" len aby som vyhral.

Mám pocit, že napríklad partia českých "parníkarov" má takéhoto ducha, a je radosť a zážitok sa na nich pozerať.
Vždyť debata to je, argumentujeme, snažíme se svoje argumenty vysvětlit....to je podle mě vpořádku. Že nemáme stejný názor je věc druhá.:)

Honza je maketář a jeho silné rozladění nad poškozenou přídí chápu. AF mi bylo taky líto. To se ale při TT prostě může stát. Chvilka nepozornosti (opravdu stačí vteřina) a oloupeš si celé nástavby lanem. Tohle prostě nemá řešení. Buď na svém remorkéru sneseš nějaký ten šrám a nebo s ním nejezdi TT. Jinak to nejde. Vidíš a mě zase Honza říkal že už staví novej remorkér a šibalsky se přitom usmíval...asi ví proč :-)

Nevím, ale soutěžní setkání vnímám jako setkání fanoušků remorkérů, které baví s nimi plout. Na setkáních kecáme, hádáme se, udobřujeme se, pomáháme si a pak večer posedíme a řehtáme se na celej kemp protože se vykládají skvělý historky.

No vidíš a parníkáři taky soutěží. Na Vyžlovce soutěží v rychlosti a kvůli tomu Ivan Hořejší postavil třeba speciál na který jiní nemají (pokud se mu nepokazí) a přesto ostatní soutěží :-) V čem se až tak lišíme ?
Napište konkrétní představy, napište konkrétně co děláme blbě...a nebo zorganizujte soutěž podle svých představ opravdu se rádi přijedeme podívat.

To že tvrdím, že třeba si TT napřed vyzkoušet považuji za silný argument. Protože jinak bych mohl třeba vandrovat do autíčkářů, že jejich auta na závodech taky nezávodí maketovou rychlostí ikdyž maj skoro maketový kastle a ty jejich buginy skáčou do nepřirozených výšek a pod. Taky pořadatelé by měli udělat něco z tratí aby neprášila a kamínky mi neodíraly lak na moji maketové bugince. Jo a ostatní by neměli do mě narážet - to je kurňa nefér! :-) Ale se svojí buginou jsem nikdy nezávodil.
Keba - webmaster
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Sorry, ale preteky RC bugin majú v lodnom modelárstve paralelu skôr kategóriach typu FSR. Tam predsa tiež nastupujú strieďáky, vytunené trupy, pushované baterky. Ak človek nemá najmodernejšiu techniku, v podstate sa na závodoch nechytá. Minimum veci je "home made" a kto nemá dostatočne plnú prkenicu, dlho súťažiť nevydrží.
Takže ak má toto prirovnanie naznačiť vývoj TT do budúcnosti ... :rolleyes:

Slovíčko "blbě" som nepoužil a ani si to nemyslím. Myslím, že to, že to vôbec robíte si zasluhuje úctu a obdiv. Viem, koľko starostí predstavuje zorganizovanie a zabezpečenie takého podujatia, lebo som podobné akcie 10 rokov organizoval, aj keď v inej sfére modelárstva.

To že u nás ( na Slovensku) sú TT súťaže zatiaľ v plienkach pramení značne z toho, že je nás zatiaľ veľmi málo. Takže časom možno aj my pripravíme súťaž na takej urovni, aby sme sa priblížili Vášmu štandartu. Nejaké idey už máme, možno budúci rok ... :)

Čo sa týka priateľskej atmosféry, netvrdím, že nie je.
Ale navštívili sme za tento a minulý rok tri akcie ( Protivanov, Otrokovice a Olomouc) a možno to vnímam nesprávne, ale zdá sa mi , že atmosféra počas pretekov postupne "houstne" a objavujú sa tam "konflikty", ktorí sa mi javia ako zbytočné.
Možno som ale iba mal smolu ... ;)
PeterP
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“