Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Hřídel na SPEED 500E

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
lustigm

Re: Hřídel na SPEED 500E

Příspěvek od lustigm »

Mám problém. Dosvého modelu lodi jsem se rozhodl použít motor SPEED 500E. Ouha. Mototr sice mám, ale hřídel na něj prostě nemohu sehnat. Existují hřídele na SPEED 400 i 600, ale na 500 ne (podle mne). Nemohl by mi někdo poradit, co s tím? Nějaké náhradní řešení?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Teď nevím, jestli správně chápu otázku, ale asi je řeč o nějaké hřídeli typu Compact, že? Ty se prodávají pro motory řady 400 a 600, ovšem o 500 ani zmínka. Je to tím, že motor třídy 500 má stejně velké čelo jako motor třídy 600 (tudíž stejné montážní rozměry při pohledu na čelo), takže veškeré hřídele, spojky, převodovky jsou u těchto typů kompatibilní.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
lustigm

Příspěvek od lustigm »

Takže stačí, když na motor 500 namontuji hřídel Compact určenou pro mototry 600? Nebude zde docházet k nějakým protáčením?
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Pokud je to tak, jak píše Ladous (a ono to tak nejspíš bude), tak motor se k přírubě připevňuje pomocí 2 šroubků. Hřídele se propojí pevnou spojkou pomocí červíků. Pokud se vybrousí na hřídelích plošky, tak je možnost protáčení prakticky vyloučená.
Zdenek
lustigm

Příspěvek od lustigm »

Díky moc
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“