Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Hřídel na SPEED 500E
Re: Hřídel na SPEED 500E
Mám problém. Dosvého modelu lodi jsem se rozhodl použít motor SPEED 500E. Ouha. Mototr sice mám, ale hřídel na něj prostě nemohu sehnat. Existují hřídele na SPEED 400 i 600, ale na 500 ne (podle mne). Nemohl by mi někdo poradit, co s tím? Nějaké náhradní řešení?
Teď nevím, jestli správně chápu otázku, ale asi je řeč o nějaké hřídeli typu Compact, že? Ty se prodávají pro motory řady 400 a 600, ovšem o 500 ani zmínka. Je to tím, že motor třídy 500 má stejně velké čelo jako motor třídy 600 (tudíž stejné montážní rozměry při pohledu na čelo), takže veškeré hřídele, spojky, převodovky jsou u těchto typů kompatibilní.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Takže stačí, když na motor 500 namontuji hřídel Compact určenou pro mototry 600? Nebude zde docházet k nějakým protáčením?
Pokud je to tak, jak píše Ladous (a ono to tak nejspíš bude), tak motor se k přírubě připevňuje pomocí 2 šroubků. Hřídele se propojí pevnou spojkou pomocí červíků. Pokud se vybrousí na hřídelích plošky, tak je možnost protáčení prakticky vyloučená.
Zdenek
Zdenek
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 9384 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od cobra