Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

O Branický soudek - extrém TT - 13.září 2009

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Keba

Re: O Branický soudek - extrém TT - 13.září 2009

Příspěvek od Keba »

Ještě jsem zapomněl dodat...
Dokončuji popis "couvačky" pro soutěžící a rozhodčí. Couvačka je vlastně plavební kanál, kde je předepsaný manévr couvání. Couvání musí provést vlek vždy. Couvat musí i remorkéry, ale jeden remorkér ze soulodí couvat nemusí. Tedy u jednoremorkérového týmu musí couvat jen vlek, u dvouremorkérového týmu musí procouvat vlek a jeden remorkér, u tříremorkérového týmu musí procouvat vlek a dva remorkéry.
Přesné znění zveřejníme tento týden.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Možná jsem šťoural nebo mám malou představivost, ale nějak nemůžu přijít na to, jak jednoremorkérový tým může s vlekem (plošinou) procouvat. Předpokládám, že jednoremorkérový tým vleče vlek (plošinu) upoutanou na zádi nebo směrem k zádi.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Mám takovou malou zprávu pro vzdálenější(Morava a pod). Pokud by měl někdo zájem přijet už v pátek večer, (noc a pod) mohl by přespat u nás.Nabídka:podlaha, sprcha, slušné zacházení,rohlík+káva k snídani. Podmínka: vlastní spacák(karimatka).Do Bránika je to od nás cca 20 min autem (15km?)
Dejte mi vědět.
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

RomanT píše:Mám takovou malou zprávu pro vzdálenější(Morava a pod). Pokud by měl někdo zájem přijet už v pátek večer, (noc a pod) mohl by přespat u nás.Nabídka:podlaha, sprcha, slušné zacházení,rohlík+káva k snídani. Podmínka: vlastní spacák(karimatka).Do Bránika je to od nás cca 20 min autem (15km?)
Dejte mi vědět.
a to beres jen Moravaky jo? ja to mam na branik 30 km to bych mel bliz :D
Obrázek
NeJaToD team
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Jsi skryt pod tím: a pod..........
Godric

Příspěvek od Godric »

Tatka píše:Možná jsem šťoural nebo mám malou představivost, ale nějak nemůžu přijít na to, jak jednoremorkérový tým může s vlekem (plošinou) procouvat. Předpokládám, že jednoremorkérový tým vleče vlek (plošinu) upoutanou na zádi nebo směrem k zádi.
Jednoremorkérový tým je o tom, že musí procouvat jen vana, remorkér může jet dopředu, neboli, jak budu muset couvat, otočím remorkér, připlácnu ho k vaně a rozjedu se, v ten moment bude vana couvat a já se budu modlit, aby vana příliš nezatáčela....
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Godric píše:
Tatka píše:Možná jsem šťoural nebo mám malou představivost, ale nějak nemůžu přijít na to, jak jednoremorkérový tým může s vlekem (plošinou) procouvat. Předpokládám, že jednoremorkérový tým vleče vlek (plošinu) upoutanou na zádi nebo směrem k zádi.
Jednoremorkérový tým je o tom, že musí procouvat jen vana, remorkér může jet dopředu, neboli, jak budu muset couvat, otočím remorkér, připlácnu ho k vaně a rozjedu se, v ten moment bude vana couvat a já se budu modlit, aby vana příliš nezatáčela....
Díky za vysvětlení... pokud se mně to podaří celý dát aspoň trochu dokupy, tak abych se případně naučil modlit :). Docela rád bych dojel do Braníka "na zkušenou".
Godric

Příspěvek od Godric »

Určitě doraž, každej rád uvidí tvůj výrobek, navíc bys ho mohl vyzkoušet i naostro...
Keba

Příspěvek od Keba »

Jak jsem se znínil, tady je popis "couvačky" pro soutěžící a rozhodčí. Byla maximální snaha, aby tato nová překážka co nejvíc vyhovovala vžitým pravidlům této sezóny.

10. plavební kanál s couváním

10.1 Popis překážky:
Jedná se o plavební kanál, který se v druhé polovině své délky rozšiřuje na dvojnásobek původní šířky. V místě rozšíření je vyústění kanálu. Zadní stěna plavebního kanálu je otevřená.

10.2 Předepsaný způsob proplutí:
10.2.1 Soulodí vpluje do plavebního kanálu s couváním přímo jeho zaústěním.
10.2.2 Z prostoru plavebního kanálu s couváním musí soulodí vycouvat jeho vyústěním.
10.2.3 Při couvání platí pravidlo, že manévr couvání musí porovést předepsaný počet lodí podle vzorce: počet lodí v soulodí mínus jeden remorkér. Vlek tedy musí procouvat vždy.
10.2.4 Couvání se za správně provedené považuje tehdy, pokud soulodí vyústěním kanálu propluje v obrácené poloze (otočená kolem podélné osy v horizontální rovině o 180°) než do něj vplula zaústěním.
10.2.5 Během proplouvání plavebního kanálu s couváním může soulodí zcela opustit prostor plavebního kanálu s couváním zadní otevřenou stěnou, ale musí se do něj vrátit opět přes zadní otevřenou stěnu. Jinak se jedná o minutí - 15b.

10.3 Hodnocení dotyků:
10.3.1 V brance platí, že se počítá první dotyk každé lodi na každé bóji. Stěny plavebního kanálu s couváním jsou protažené bóje. Dle pravidel tedy platí, že se počítá každý první dotyk na každé straně kanálu zvlášť. Dvoučlenné družstvo může tedy za dotyky v plavebním kanálu s couváním nasbírat max. 3 trestné body x počet stěn x 2 (za směr vpřed a vzad).
10.3.2 V plavebním kanálu s couváním se rozlišují dva směry plavby - vpřed a vzad.
10.3.3 Směr vpřed začíná v okamžiku, kdy soulodí zahájí plavební kanál s couváním vplutím do zaústění. Směr vpřed končí v okamžiku, kdy soulodí zahájí směr vzad (couvání).
10.3.4 Směr vzad (couvání) začíná v okamžiku, kdy soulodí zahájí opuštění plavebního kanálu vplutím do vyústění nebo zcela opustí plavební kanál s couváním otevřenou zadní stěnou. Směr vzad (couvání) končí v okamžiku, kdy soulodí celé propluje vyústěním plavebního kanálu s couváním.

10.4 Další penalizace:
10.4.1 Pokud se nepodaří družstvu procouvat vyústěním plavebního kanálu s couváním předepsaným způsobem, je penalizováno za neprovedený manévr - 10b.

10.5 Manévrování s vlekem při proplouvání překážky:
10.5.1 jedno členné družstvo:
Platí pravidlo o manévrování s vlekem na trati (viz. bod 5.).
10.5.1 dvoučlenné družstvo:
10.5.1.1 Je povoleno manévrování způsobem trup o trup.
10.5.1.2 Od okamžiku, kdy tažný remorkér celou délkou trupu vpluje do plavebního kanálu s couváním jeho zaústěním nebo otevřenou zadní stěnou pokud jej touto zadní stěnou soulodí opustilo.
10.5.1.3 Končí okamžikem, kdy oba remorkéry celou délkou trupu opustí plavební kanál s couváním jeho vyústěním nebo otevřenou zadní stěnou.
10.5.2 tříčlenné družstvo:
Platí pravidlo o manévrování s vlekem na trati (viz. bod 5.).

10.6 Povinnosti soutěžících a rozhodčích při proplouvání překážky:
10.6.1 Rozhodčí ani soutěžící nemají při proplouvání této překážky žádné zvláštní povinnosti.

Konec
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Prosíme všechny zájemce o soutěžní setkání "TT Branický soudek", aby se co nejdříve registrovali! Potřebujeme vědět přesný počet soutěžících z organizačních důvodů. Děkujeme za pochopení. Keba
Keba - webmaster
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Ahoj- znovu připomínám-chce li někdo přenocovat u nás, ať mi dá vědět. Zatím mám jen jednoho nocležníka (tj vyhrává postel) .podnínky: Vlastní spacák.
Nabídka: Nocleh, snídaně, koupelna. Do Braníka cca 20 min...
Keba

Příspěvek od Keba »

Ahoj!
Připomínám dobrovolníkům na stavbu tratě pro Branický soudek, že zítra (pátek) začínáme v 16:00!
Díky všem statečným co dorazí.
K.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Ahoj!
Díky že jste se přihlásili na soutěžní setkání "O Branický soudek" a máme pro Vás několik informací:

- vzhledem k počtu přihlášených družstev prosím počítejte s tím, že start soutěže proběhne minimálně o hodinu dřív oproti původnímu plánu!!!
- trénink bude z časových důvodů probíhat bez vleků !!!
- připravte svoje remorkéry co nejpečlivějí - na technické závady nebude čas!!! :-)
- psychicky se připravte na to, že na molu bude hodně rušno a těsno!
- doporučujeme sebou vzít teplé oblečení, předpověď slibuje slunečné ale chladné počasí
- k dispozici bude: přípojka 220V, varná konvice

Braník to je extrém ve všech směrech, který dovedou zvládnout a užít si jen ti nejotrlejší kapitáni, což určitě všichni jste :)
Těšíme se na Vaši účast.
Keba
Keba - webmaster
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

už je připravena tradiční lahev hnusné Whiskey pro smolaře Bránika 08.............
Godric

Příspěvek od Godric »

Aby se nevypila dřív, než ji někdo dostane

Takže počítám, že se vynechá pauza na oběd, takže asi svačinku sebou...
Keba

Příspěvek od Keba »

Na pohoštění je pamatováno, všichni soutěžící dostanou grilované masíčko :-)
Keba - webmaster
nex

Příspěvek od nex »

Keba píše:Na pohoštění je pamatováno, všichni soutěžící dostanou grilované masíčko :-)
vsichni teda nevim, maso uz je nalozene a najednou se vyrojilo novych lidi jako much. kdo pozde chodi, tak se ucho utrhne ;-)
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Nešlo by to posunout o týden? Nějak nestíhám s lodí :o
Obrázek
NeJaToD team
Godric

Příspěvek od Godric »

Mě povídej, šel sem vyzkoušet Abeille a urval sem kormidlo :(
Keba

Příspěvek od Keba »

V propozicích k Braníku najde vypsané startovní pořadí a čísla kanálů, která Vám byla přidělena.
Keba - webmaster
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

že by někdo chtěl tu lahev..........za smůlu?
Godric

Příspěvek od Godric »

Už je zalepené, snad ním nepoteče, raději sem ale Abeille nedával na vodu, bude se to muset prubnout při závodech :)
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Včera večer u sila......mám to za sebou!
Ještě jednou Děkuji všem co přišli! A ti co nepřišli, přišli o parníky, poloviční eskymáky,maso, chaluhy,běžícího Jirku godrica,přiležitost si pokecat a vůbec tak okolo kolem.
Ahoj
Keba

Příspěvek od Keba »

Ahoj!
Děkujeme všem za skvělou účast na Branickém soudku! Doufáme, že se Vám Braník líbil a že jste si to užili.
Mám na všechny fotografy prosbu. Opravdu jsem nestíhal fotit a tak prosím pošlete fotky na památku a případně svolení je zveřejnit na MoNaKu.
Díky všem!
Keba
Keba - webmaster
Godric

Příspěvek od Godric »

Taky díky za skvělou zábavu. Braník byl extrém a plošina ještě větší :)

Jinak Romane, zas tak sem se nenaběhal, jen párkrát sem zahučel tam, kde sem neměl :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“