Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
H.M.S. VICTORY - 1:72 - JoTiKa - MITOM
Re: H.M.S. VICTORY - 1:72 - JoTiKa - MITOM
Udělal, ale moc se nepovedly 
Pomaly postupujem dopredu. Základ paluby mám hotový a strielne sú natreté na červeno (Red ochre od JoTiKy). V stavebnici nie sú zadné miestnosti (je to tam zaslepené a všetko čierne), takže vyrábam interiéry. Vypiplal som sa so šachovnicovou podlahou v zadných miestnostiach a teraz robím priečky medzi miestnosťami a rozmýšľam nad kobercami a zariadením interiéru...

Závidím, závidím, závidím. Prostě skvělá práce. a mám li být upřímný čimdál víc mě zvykláváš k výrobě interieru, jen nevím zda tam dovnitř bude vidět abych s toho taky něco měl.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
No, máš najvyšší čas si to rozmyslieť... Osobne ma už teraz štvú tie dummy barrels v dolných dvoch palubách, aj keď tam naozaj nebude moc vidieť. Ten interiér rozhodne áno. Okien je tam dosť, zboku dvere, strielne a biele steny, takže by tam malo byť trocha vidieť. A na palube nad tým ešte viac, lebo hore bude svetlík.
P.S. Neviete niekto, aký vzor bol na kobercoch cez bitku pri Trafalgare?
P.S. Neviete niekto, aký vzor bol na kobercoch cez bitku pri Trafalgare?
A len pre zaujímavosť niečo o tej šachovnici:
Na PC som si nakreslil šachovnicu a vytlačil na laserovej tlačiarni na fóliu. Zo strany tlače nastriekal na bielo (opatrne a vo veľa vrstvách, lebo inak sa tá čierna rozpíja) a prelepil samolepiacim papierom. Potom som to nalepil na plastovú doštičku požadovanej hrúbky. Vďaka tej fólii mám vysoký lesk a bez leštenia...
Na PC som si nakreslil šachovnicu a vytlačil na laserovej tlačiarni na fóliu. Zo strany tlače nastriekal na bielo (opatrne a vo veľa vrstvách, lebo inak sa tá čierna rozpíja) a prelepil samolepiacim papierom. Potom som to nalepil na plastovú doštičku požadovanej hrúbky. Vďaka tej fólii mám vysoký lesk a bez leštenia...
Já mám teď objednanou minivrtačku od dremela a ta by mi měla přijít někdy příští týden a ta by byla na odřezání zádních žeber nejvhodnější. Takže mám ještě týden na rozhodnutí. Podkladů na stavbu zadních kabyn mám snad dost, ale:
1. Obava jestli na to mám. přecejenom jsem začátečík. Viděl jsi fotky mé práce tak to můžeš posoudit.
2. Přece jenom stavíme stejnou loď a nechce se mi aby si někdo myslel že v podstatě tě jen kopíruji.
3. Vím o zadi lodí dost, ale né o tom co bylo uvnitř, židle stoly skříně.
1. Obava jestli na to mám. přecejenom jsem začátečík. Viděl jsi fotky mé práce tak to můžeš posoudit.
2. Přece jenom stavíme stejnou loď a nechce se mi aby si někdo myslel že v podstatě tě jen kopíruji.
3. Vím o zadi lodí dost, ale né o tom co bylo uvnitř, židle stoly skříně.
0. Ja som to vyrezával plátkom pilky na železo.
1. Vždy to môžeš natrieť zvnútra na čierno a tváriť sa, že to interiér nemá. Opačne je to problém...
2. Aké kopírovanie? Veď staviame to isté, tak by to aj malo vyzerať rovnako. To je normálne. Keď nájdem spôsob ako niečo vyrobiť a zverejním to tu, tak je to práve preto, aby niekto nemusel vymýšľať už vymyslené... A nakoniec - keď to "kopírovanie" nebude vadiť mne, tak ostatných do toho nič nie je...
1. Vždy to môžeš natrieť zvnútra na čierno a tváriť sa, že to interiér nemá. Opačne je to problém...
2. Aké kopírovanie? Veď staviame to isté, tak by to aj malo vyzerať rovnako. To je normálne. Keď nájdem spôsob ako niečo vyrobiť a zverejním to tu, tak je to práve preto, aby niekto nemusel vymýšľať už vymyslené... A nakoniec - keď to "kopírovanie" nebude vadiť mne, tak ostatných do toho nič nie je...
Udělejte si tam osvětlení, jako jsem viděl na Viktory modellers forum.
Radek
Radek
Osvetlenie ma moc neláka, takže to robiť určite nebudem... A už by to asi ani nešlo, keďže podpalubie je už uzavreté.
Denné svetlo musí stačiť. A v noci spím...
Denné svetlo musí stačiť. A v noci spím...
Při osvětlení máš dvě možnosti:
1. Baterka- vzhledem množství lanoví je tu problém s výměnou
2. Zásuvka- upřímě kabel vedoucí z lodi, no fuj.
1. Baterka- vzhledem množství lanoví je tu problém s výměnou
2. Zásuvka- upřímě kabel vedoucí z lodi, no fuj.
No, keby to niekto robil, tak kábel cez kýl a stojan by sa dal spraviť tak, aby to nebolo vidieť. A spínanie podľa intenzity osvetlenia v niestnosti...
Ale toto ma vôbec neláka. Staviam proste klasický statický model...
Ale toto ma vôbec neláka. Staviam proste klasický statický model...
Zdravím,
tvá paluba s "kolíky"vypadá opravdu dobře.Vím, že oba dva se barevnostně odlišujeme od skutečnosti, ale oko modeláře je potěšeno.
S tím osvětlením interiéru si děláte legraci.Bylo by to asi pěkné, ale stavebnice neřeší konstrukci interiéru (to platí i pro Victory).Skutečnost je odlišná.Tak na to raději nesviťme.
Zkusím vybrat z tvého a mého postupu "kolíkování"paluby klady a zápory.Ať ti nezatěžuji niť, pokračování na Agamemnon-Žut.
tvá paluba s "kolíky"vypadá opravdu dobře.Vím, že oba dva se barevnostně odlišujeme od skutečnosti, ale oko modeláře je potěšeno.
S tím osvětlením interiéru si děláte legraci.Bylo by to asi pěkné, ale stavebnice neřeší konstrukci interiéru (to platí i pro Victory).Skutečnost je odlišná.Tak na to raději nesviťme.
Zkusím vybrat z tvého a mého postupu "kolíkování"paluby klady a zápory.Ať ti nezatěžuji niť, pokračování na Agamemnon-Žut.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Nechť žije jeho památka v našich srdcích.
Ako som dávnejšie sľúbil, pridávam fotky nástrojov s ktorými som kolíkoval palubu:
Foto1
Foto2
1. Zabrúsenou pentelkou vytláčam diery do paluby. Tou žltou "ihlou" (zrezaná injekčná ihla zaliata laminátom v slamke na nápoje) vytláčam vyseknutý odpad z trubičky pentelky. Pentelka je zalaminovaná v zátke od minerálky, aby sa lepšie držala v ruke a netlačila do prsov.
2. Kus plechu s navrtanou dierou 0,7mm. V nej upravujem skosenie špáradiel z kužeľovitého na valcovitý tvar. Zo zadu je diera na čistenie, keď sa špáradlo v diere zalomí.
3. Pilka na zrezanie kolíkov nalepených do paluby. Drevený špalík je na pohodlnejšie držanie.
Foto1
Foto2
1. Zabrúsenou pentelkou vytláčam diery do paluby. Tou žltou "ihlou" (zrezaná injekčná ihla zaliata laminátom v slamke na nápoje) vytláčam vyseknutý odpad z trubičky pentelky. Pentelka je zalaminovaná v zátke od minerálky, aby sa lepšie držala v ruke a netlačila do prsov.
2. Kus plechu s navrtanou dierou 0,7mm. V nej upravujem skosenie špáradiel z kužeľovitého na valcovitý tvar. Zo zadu je diera na čistenie, keď sa špáradlo v diere zalomí.
3. Pilka na zrezanie kolíkov nalepených do paluby. Drevený špalík je na pohodlnejšie držanie.
Zdravím,
možná by to mohlo někoho zajímat - nevím, jak velké pláty mědi budete dělat na Victory, ale objevil jsem pásky mědi v šířce 4,8mm, 5,2mm, 5,7mm a 6,4mm o síle 0,05mm a jsou samolepící. Používají se na výrobu vitráží Tiffany. Kousek jsem dostal a zkusil nalepit na trup lodi co zrovna dělám a drží to velice dobře. Zkoušel jsem i patinu a reaguje okamžitě.

možná by to mohlo někoho zajímat - nevím, jak velké pláty mědi budete dělat na Victory, ale objevil jsem pásky mědi v šířce 4,8mm, 5,2mm, 5,7mm a 6,4mm o síle 0,05mm a jsou samolepící. Používají se na výrobu vitráží Tiffany. Kousek jsem dostal a zkusil nalepit na trup lodi co zrovna dělám a drží to velice dobře. Zkoušel jsem i patinu a reaguje okamžitě.

Ohledně plátování mědí zkusím něco naskenovat a dám to k dispozici. Snad to zvládnu do konce týdne.
Zdenek
Zdenek
Jen tak pro zajimavost kde se dají sehnat a nevyrábí je i v jiných tloužťkách než 0,05mm?
To Zdeněk Bílek: O plátování mědí se zajímám neboť mě to taky čeká. Proto jsem na toto témá založil v sekci Stavba modelu link Měděné plátování. Tak to můžeš dát tam. Usnadní to každému kdo se o to bude zajímat hledání a nebudem tak tatěžovat mitomuv link.
O.K. Jak řekl, tak udělali. Umístím to tam.
Zdenek
P.S. o nic sice nejkde, ale píšu se bez háčku.
Zdenek
P.S. o nic sice nejkde, ale píšu se bez háčku.
Promiň většinou píšu ve spěchu a na opravu chyb jaksi není čas.
Zdravím,
píše výrobce stavebnice z jakého roku je podoba Victory?Víme, že byla mnohokrát přestavována.Brlení horní přední části paluby je jiné, než na současné lodi.Nejsou tam střílny, pouze 1 karonáda na každé straně.
http://victory.novyweb.com/IMG_2749.jpg
Na tvém modelu střílny jsou.A co jsou ty úzké otvory?Nebudou tam vetknutá pacholata?Pokud ano, proč jsou červené?
Model začíná růst do krásy, to hodně potěší.
píše výrobce stavebnice z jakého roku je podoba Victory?Víme, že byla mnohokrát přestavována.Brlení horní přední části paluby je jiné, než na současné lodi.Nejsou tam střílny, pouze 1 karonáda na každé straně.
http://victory.novyweb.com/IMG_2749.jpg
Na tvém modelu střílny jsou.A co jsou ty úzké otvory?Nebudou tam vetknutá pacholata?Pokud ano, proč jsou červené?
Model začíná růst do krásy, to hodně potěší.
Žut na přelomu dubna a května 2010 náš svět navždy opustil.
Victory je z obdobia bitky pri Trafalgare (1805). Dajú sa doobjednať aj diely pre stavbu Victory v súčasnom stave. Pošlú ich zadarmo. Pôvodne bývali súčasťou stavebnice, ale 99% modelárov aj tak stavalo Trafalgarskú verziu, tak ich vypustili a na požiadanie ich zasielajú - asi si spočítali, že ich to takto vyjde lacnejšie...
Na čo slúžia tie malé otvory neviem, nepremýšľal som nad tým. Červené sú preto, že sú červené aj v návode.
(Ja som viac modelár ako historik...)
Na čo slúžia tie malé otvory neviem, nepremýšľal som nad tým. Červené sú preto, že sú červené aj v návode.
Podívejte se na http://www.modelismonaval.com/magazine/ ... vidal.html
stojí to za to.
stojí to za to.
Pomaly začínam uvažovať nad vonkajším vzhľadom trupu...
Čo sa týka medennej obšívky, použijem samozrejme medenné pláty zo stavebnice, ale nafarbím ich medennou farbou Alclad II, na ktorú ešte dám nejakú patinu (ale určite nie zelenú). Bojím sa nechať ich bez povrchovej úpravy, aby nezoxidovali a neznehodnotili celý model.
Ďalším problémom je obklad zbytku trupu. Začínam váhať, či použiť drevo zo stavebnice a pracne ho povrchovo upravovať, alebo použiť plastové profily. Viem, teraz sa asi zhrozili všetci zástancovia čiste drevenných modelov (obzvlášť tých čo modely iba lakujú), ale keď sa pozriem na skutočnú Victory, tak všetka štruktúra dreva je schovaná pod hrubými vrstvami náterov a predstava vystupujúcej štruktúry dreva pri danej mierke by na modeli asi dobre nevyzerala... Takže buď ju potlačiť farbením a brúsením, alebo použiť rovný plast...
Každopádne bude každá doska zvlášť...
Čo sa týka medennej obšívky, použijem samozrejme medenné pláty zo stavebnice, ale nafarbím ich medennou farbou Alclad II, na ktorú ešte dám nejakú patinu (ale určite nie zelenú). Bojím sa nechať ich bez povrchovej úpravy, aby nezoxidovali a neznehodnotili celý model.
Ďalším problémom je obklad zbytku trupu. Začínam váhať, či použiť drevo zo stavebnice a pracne ho povrchovo upravovať, alebo použiť plastové profily. Viem, teraz sa asi zhrozili všetci zástancovia čiste drevenných modelov (obzvlášť tých čo modely iba lakujú), ale keď sa pozriem na skutočnú Victory, tak všetka štruktúra dreva je schovaná pod hrubými vrstvami náterov a predstava vystupujúcej štruktúry dreva pri danej mierke by na modeli asi dobre nevyzerala... Takže buď ju potlačiť farbením a brúsením, alebo použiť rovný plast...
Každopádne bude každá doska zvlášť...
Do plastů bych nešel z několika důvodů.
Plaňkování není rovné ale prohnuté a není jisté, co udělá po čase a jestli to lepidlo udrží. Plast může vnitřně "stárnout", chovat se v podstatě jakkoliv a já osobně bych nechtěl být prvním testerem a zvlášť na tak drahém modelu.
No a za druhé si myslím, že opakovaně natřené a přebrušované dřevo bude vypadat pořád jako dřevo - sem tam drobná puklinka, kaz... prostě jako ve skutečnosti. Plast (nastříkaný) je na mě děsně monotóní.
Tolik můj osobní pohled na věc, Radek
Plaňkování není rovné ale prohnuté a není jisté, co udělá po čase a jestli to lepidlo udrží. Plast může vnitřně "stárnout", chovat se v podstatě jakkoliv a já osobně bych nechtěl být prvním testerem a zvlášť na tak drahém modelu.
No a za druhé si myslím, že opakovaně natřené a přebrušované dřevo bude vypadat pořád jako dřevo - sem tam drobná puklinka, kaz... prostě jako ve skutečnosti. Plast (nastříkaný) je na mě děsně monotóní.
Tolik můj osobní pohled na věc, Radek
Ešte upresním, že pod pojmom plast si predstavujem polystyrénové profily alebo dosky - teda materiál používaný v plastikovom modelárstve.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek