Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Lepidlo?
Re: Lepidlo?
Vím, že to pro vás je asi samozřejmost, ale rád bych se zeptal jaká lepidla používáte při lepení modelů? Stačí obyčejné sekundové lepidlo? Nebo se používá pro modely určené do vody něco speciálního? Model je pod vodou vystaven působení tlaku a vibracím tak bych nerad něco pokazil.
Epoxydy, purex, sekunďáky,..... prostě podle materiálu, určení, zatížení a času, který je k dispozici na lepení.
Nedá se na to generálně odpovědět.
Ajaj, měl jsem asi napsat, že se to týká plasťáku ponorky typ VII od revellu. Takže nějaké lepidlo na plast které vydrží působení vody a vibrací.
asi nejlepší by bylo nějaké rozpouštědlové na kity a vteřiňák na plasty
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Asi bych volil Contactu od Revellu, na plasty plastikových modelů s ním mám jen dobré zkušenosti.
- petr hájek
volil bych čisté toluenové rozpouštědlo a nechal ho navzlínat do na sucho sesazeného spoje , vytvoří se tím naprosto nerozebíratelný spoj bez zbytečného materiálu navíc.
dělám to tak vždy apokud se něco ulomí nikdy ne ve spoji , ale vedle něj.
dělám to tak vždy apokud se něco ulomí nikdy ne ve spoji , ale vedle něj.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Můj tip - jakožto dlouholetého Kitaře - je odstřižky stavebnice (rámečky) rozpuštěné v Toulenu,v praxi 100% osvědčeno.Absolutně nejvhodnějí na plastikové stavebnice - ale pozor v případě MOC řídkého lepidla = dochází při vytvrzení k "vybublávání" - takže lep.spoj je křehčí než je zdrávo.Takže namíchat ideálí hustotu....budilm píše:Ajaj, měl jsem asi napsat, že se to týká plasťáku ponorky typ VII od revellu. Takže nějaké lepidlo na plast které vydrží působení vody a vibrací.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Ty kousky rámečků v tolulenu jsem používal v začátcích když jsem dělal letadýlka. Moc mi to s tím nešlo. Hrozně se to patlalo (leptalo), ale možná když už jsem trochu zkušenější by stálo za to dát tomu druhou šanci. Díky za tipy.
Jj - taky jsem měl podobné problémy - chce to vychytat tu správnou konzistenci,ono se to takhle blbě píše prostě zkoušet přidávat kousky do Toulenu do té doby než se dosáhne ta správná hmota - na druhou stranu zas si člověk vytvoří lepidlo šité na mírubudilm píše:Ty kousky rámečků v tolulenu jsem používal v začátcích když jsem dělal letadýlka. Moc mi to s tím nešlo. Hrozně se to patlalo (leptalo), ale možná když už jsem trochu zkušenější by stálo za to dát tomu druhou šanci. Díky za tipy.
V časech mého kitaření již taky bylo k dostání několik druhů speciálních lepidel (Revell,Lepí M apod.)ale vždy jsem se vrátil k osvědčenému Toulenu/stromečky.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

- petr hájek
toluen čistej a nedělá to žádné problémy spíše naopak , když jsem přidával rámečky a zkoušel hustotu většinou to pak vyběhlo jako přebytečný materiál a pomatlalo to okolí spoje (také tuhnutí je pomalé)
toluen nebo toluenové rozpouštědlo do olejničky ,na ní nejtenčí iječní jehlu a spoj sesadit na sucho ,potom zevnitř přiložit jehlu ke spoji, a olejničku jen držet v prstech NEMAČKAT toluen se od prstů ohřívá a kape jehlou sám v ideálním množství.
denně s tím lepím plastové stavebnice pro vláčkaře - živím se tím.
po vyprchání toluenu ze spoje je materiál svařen a jen minimum se dostane nad povrch spoje , to stačí oškrábnout hranou ulam. nože a je velmi čistě slepeno, opravdu není důvod přidávat do spoje další polystyren z lepidla , vytváří se tím nepevný spoj
toluen nebo toluenové rozpouštědlo do olejničky ,na ní nejtenčí iječní jehlu a spoj sesadit na sucho ,potom zevnitř přiložit jehlu ke spoji, a olejničku jen držet v prstech NEMAČKAT toluen se od prstů ohřívá a kape jehlou sám v ideálním množství.
denně s tím lepím plastové stavebnice pro vláčkaře - živím se tím.
po vyprchání toluenu ze spoje je materiál svařen a jen minimum se dostane nad povrch spoje , to stačí oškrábnout hranou ulam. nože a je velmi čistě slepeno, opravdu není důvod přidávat do spoje další polystyren z lepidla , vytváří se tím nepevný spoj
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
spoustu let lepím kity letadel, a veškeré míchání jsem zavrhnul, používám contactu profesionál od revelu, tam kde chci mít pomalou práci, jinak toluen nebo vteřiňák,
Pavel Daněk
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi