Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Astrolabe

Všechno co se týká modelů historických plachetnic v obecné rovině.
ladik

Re: Astrolabe

Příspěvek od ladik »

Zdravím sháním material a zkušenosti z touto stavebnicí
ladik

Příspěvek od ladik »

ladik psal:
mám objednaný Astrolab od mantui tak uvidíme

Astrolabe ma jednoduchou obšívku a přesnost v kostře taky není zrovna košer(třetí a osmé žebro má špatný tvar , buď ti ujede paluba nebo spodní část trupu) rovnou si radči přiobjednej 0,6kové lišty na druhou vrstvu
magnum.357

Příspěvek od magnum.357 »

platí to cos po mě citoval já jsem ve fázi plaňkování podstoupil jsem víše uvedené opravy na základě brouzdání v galeriích na http://gallery.shipmodeling.ru

Nejdřív jsem uvažoval o plných blocích balzy na předním a zadním vazu a jednovrstvou obšívkou ale nakonec jsem pouzil lipové lišty jako první vrstvu abych předešel problémům jako uživatelé na víše uvedeném odkazu. trup nemá složitý tvar a na bocích jen dvě oděrové lišty takže těch půl milimetru navíc se snad ztratí .
Paluba jako u všech stavebnic stavebnic se má oplaňkovávat lištami které se nezužují směrem k přídi ani zádi :( takže jsem použil plány fregaty "la venus "od "ancre" který je skoro dobově shodný 1782versus1812 na něm je průběžná dělová paluba skoro stejného tvaru a teť se budu snažit tohle prkené schéma naroubovat na "la astrolabe"

Dost uz ale stížností , loď jsem kupoval proto že se mi vizuálně líbila a je to hezký velký model který nepůsobí jako hračka i když si může někdo myslet opak:D
ladik

Příspěvek od ladik »

magnum.357 píše:platí to cos po mě citoval já jsem ve fázi plaňkování podstoupil jsem víše uvedené opravy na základě brouzdání v galeriích na http://gallery.shipmodeling.ru

Nejdřív jsem uvažoval o plných blocích balzy na předním a zadním vazu a jednovrstvou obšívkou ale nakonec jsem pouzil lipové lišty jako první vrstvu abych předešel problémům jako uživatelé na víše uvedeném odkazu. trup nemá složitý tvar a na bocích jen dvě oděrové lišty takže těch půl milimetru navíc se snad ztratí .
Paluba jako u všech stavebnic stavebnic se má oplaňkovávat lištami které se nezužují směrem k přídi ani zádi :( takže jsem použil plány fregaty "la venus "od "ancre" který je skoro dobově shodný 1782versus1812 na něm je průběžná dělová paluba skoro stejného tvaru a teť se budu snažit tohle prkené schéma naroubovat na "la astrolabe"

Dost uz ale stížností , loď jsem kupoval proto že se mi vizuálně líbila a je to hezký velký model který nepůsobí jako hračka i když si může někdo myslet opak:D
To je užitečný poznatek projdu si ty odkazy ještě by si mohl přiodit nejaké fotky to bylo bezva zatím dík moc
ladik

Příspěvek od ladik »

no tak jsem si myslel že někdo alespon něco ví o této lodi tak děkuji
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

Zdravím,
také stavím Astrolabe, ale ne ze stavebnice ale pouze podle plánku. Byl bych rád, kdyby jste vy, co máte stavebnici se podelili o technické detaily modelu. Plán je opravdu příšerný, něco jako kótování jim nic neříká, některé detaily ani nejsou zobrazeny, díl překrývá díl.
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Tak tě vítám mezi šílence co se rozhodli stavět loď jen podle ne zrovna 100% plánu stejně jako já. Já svoji Viktorku taky stavím jen podle různých plánů co jsem našel na netu.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

jj, Viktorie bude následovat, jen co dodělám Astrolabe
Admirál

Příspěvek od Admirál »

A jak jsi se svým Astrolabem daleko . Já dělám teprve první plaňkování.
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

já při stavbě trochu inprovizuji, plaňkování například nedělám dvojité, takže mám kompletní trup, dodělávám zadní část trupu - kajuty či co to je a maluji ty okrasy
magnum.357

ve stavebnici jsou děla jednoho rozměru 45x5-9mm pokud bys měl zájem můžu ti přenechat ořech ze stavebnice na jednoduchou obšívku já dělám dvojitou z 0pětky
Obelisk píše:Zdravím,
také stavím Astrolabe, ale ne ze stavebnice ale pouze podle plánku. Byl bych rád, kdyby jste vy, co máte stavebnici se podelili o technické detaily modelu. Plán je opravdu příšerný, něco jako kótování jim nic neříká, některé detaily ani nejsou zobrazeny, díl překrývá díl.
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

já používám smrk a mořidlo, obšívku jsem udělal z 2ky, sice perná práce, ale šlo to
Admirál

Příspěvek od Admirál »

To já pláňkuju poprvé takže dělám radši dvojité. Člověk si pak může dovolit i drobné chyby které pak tou druhou vrstvou překryje.
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

ty děla o rozměru 45 x 5-9 to myslší jak, délka 45mm, to chápu, ale pruměr kde jaký?
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

tak děla si asi budu muset nechat poslat z Itálie
magnum.357

děla jsou konická 5až9mm nebo bys tam chtěl snad vrazit bukový týbl?:D
Obelisk píše:ty děla o rozměru 45 x 5-9 to myslší jak, délka 45mm, to chápu, ale pruměr kde jaký?
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

lidi, napište mi ještě sílu materiálu ze kterého máte vyřezané vozíky pod dělové hlavně a kryty střílen, ty plány jsou opravdu děsné, nikde žádné rozměry, předem díky
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Kryty střílen mají být z principu stejně silné, jako vnější obšívka trupu. A samozřejmě spojené "z desek".
Bočnice vozíků děl vycházejí v měřítku 1:100 něco přes milimetr. (nevím typ ani kalibr děl, ale rozdíl by byl řádově 0.1mm)

Radek

P.S.: Když už chceš stavět podle plánu, chce to plán k tomu určený a ne jednoduchý ze stavebnice. A na detaily si pořiď Mondfelda, kde je všechno perfektně popsané. Viz http://www.all-model.com/wolfram/
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

plán jsem si objednal podle nabídky, copak mě sakra napadlo že tento plán a plán ve stavebnci je totožný? A ta doplňková brožura - taky nic moc. Ale chybama se člověk učí.
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

a proto se ptám, z vás, do máte stavebnici, máte někdo u PC scaner?
magnum.357

hlavně ,figura na galion gratingy kotvy očka člun a lanoví ke kotvám spolu s drobnou bižu je zatavené v jednom anbloku má to katalogové číslo 37906 pokud chceš tedy objednávat přímo plány jsou stejné mimo stavebnici i vně jediný rozdíl je v tom že ty drobnosti máš předřezané takže v plánu nejsou zkreslené a co se týká dělových poklopů ty jsou úplně mimo mísu tak že ty podle plánů dělat nebudu pač to vypadá jak dekl na hajzlík :D
Obelisk píše:plán jsem si objednal podle nabídky, copak mě sakra napadlo že tento plán a plán ve stavebnci je totožný? A ta doplňková brožura - taky nic moc. Ale chybama se člověk učí.
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

tak prosím další info:
rozměry kotvy
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Mondfel= kniha Historic Ship Models od Wolfram Zu Mondfelda. odkaz na Amazonu
Další užitečná knížka je tato.
V těchto knížkách mimo jiné zjistíš, že tvá loď měla nejméně pět kotev různého určení a velikosti.
(Knihy nemusíš draze kupovat - stačí projít tohle fórum a zjistíš, kde je hledat...)

Radek
Obelisk

Příspěvek od Obelisk »

jj, to je fajn, díky za odpověď,
ted už vím, co koupit

jako když se zeptám kolik je hodin a ty mi odpovíš že je dnes neděle
magnum.357

až budu mít chvilku hodím ji do skeneru společně s pravítkem
Obelisk píše:jj, to je fajn, díky za odpověď,