Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Springer Cup 2008

Zde se budeme věnovat remorkérům třídy Springer.
pajan

Re: Springer Cup 2008

Příspěvek od pajan »

kartonist píše:
RomanT píše:... hlasuji i za strkání volné-neuvázané- vany- jízda s uvázanou je trochu nuda-chová se to jako hůř ovladatelná loď. 30x 90 je ale idealní rozměr ma skladování a převoz...
Kvůli "volnému strkání" chci na čele vany udělat po stranách 5cm široké, 4cm vysoké a centimetr až dva vystouplé bloky, mezi které zapadne příď (nebo záď) Springera. Nebude to uvázané, ale taky neúplně navolno.

Radek
Pokud jsem odpozoroval z fora BOOtu např tady: http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... tid=843648
tak je to uplně na volno.. toto byla taky inspirace pro mou vanu. Myslím si že manipulace s extrémně velkým soulodím van bez uchycení je nereálné.. Vana má výtlak 15-18 kg a to bude docela fuška..hlavně tu energii ubrzdit.
Z výše uvedeného seriálu obrázků je patrné že trať nebude příliš obtížná

Já mám vanu půlenou spojenou jednoduchým zámkem, pokud praxe ukáže mohu vložit střední díl..
Hlavně ji chci co nejrychleji dostavit a vyzkoušet a na základě zkušeností pak můžeme diskutovat jak dále. Test bych rád provedl v Mostě.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Musím srovnat skóre M : Č, podle mých výpočtů na 12 : 11 a vedem hurááááá. :lol: :lol:
Takže Petr.bk 2 x springer ve výstavbě, prosím udělat puntíky. Zatím jenom modré. :( :(

Důkaz zde v galerii. portal/img/gallery/553_1201456311.jpg
Doufám , že Morava dlouho udrží prvenství.
Morava, Morava hyp hyp hurá :D
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Petře, máš puntíky. :)
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Tak jsem dnes musel přeplánovat nádstavbu springoše podle syna který jasně řekl že musím někam dát zcela určitě ty dvě plastové rakety co mu zůstali z vrtulníku :o
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

ps.v galerii;)
Mak

Příspěvek od Mak »

Ja sem Vanu navrhoval 1:2,5 vůči Springošovy a ten je 45x20 cm každopádně ji stavím pro vlastní potěšení a abych si na různých akcích mel co před sebe zapřáhnout
tady je ještě nedodělanej Springoš
Obrázek
Obrázek
footy, Challenger, Springer - Sofia, Ruský dělový člun, hrouda laminátu :-)
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Pánové nechci se nikoho dotknout ale přečetli jste si první příspěvek tohoto vlákna?
Založil ho kartonist, aby udělal přehled kdo a kde staví Springery, aby jsme věděli kolik nás je. Nemyslíte, že vana pro Springera by si zasloužila vlastní vlákno? Dopadne to tu jak diskuse o Springerech, kde jsou stovky příspěvků, ale skoro o všem a dost nepřehledně... Stejně jako stavební úspěchy... Házejte své obrázky do jednoho vlákna, pls. Když máme potom prohledávat vlákna (třeba pro vytahování odkazů na mo-na-ko) tak je to skoro detektivní práce a člověk se nestíhá divit co všechno najde schované uprostřed vlákna...

Proto vás prosím založte vlákna Springer - vana, Springer - stavba a diskutujte tam.
Obrázek
NeJaToD team
kartonist

Příspěvek od kartonist »

ivvo píše:Pánové nechci se nikoho dotknout ale přečetli jste si první příspěvek tohoto vlákna?
Založil ho kartonist, aby udělal přehled kdo a kde staví Springery, aby jsme věděli kolik nás je. Nemyslíte, že vana pro Springera by si zasloužila vlastní vlákno? Dopadne to tu jak diskuse o Springerech, kde jsou stovky příspěvků, ale skoro o všem a dost nepřehledně... Stejně jako stavební úspěchy... Házejte své obrázky do jednoho vlákna, pls. Když máme potom prohledávat vlákna (třeba pro vytahování odkazů na mo-na-ko) tak je to skoro detektivní práce a člověk se nestíhá divit co všechno najde schované uprostřed vlákna...

Proto vás prosím založte vlákna Springer - vana, Springer - stavba a diskutujte tam.
Dovolím si zareagovat.
Přehled van pro springery považuju taktéž za přínosnou věc a hodlám je doplnit do mapky v úvodu.
Technické aspekty jejich stavby asi patří jinam, ale zatím nepovažuju za nutné tvořit nové vlákno - raději se zeptat třeba ve Stavbě modelu.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Doplnil jsem zelený puntík pro (rozestavěnou) vanu.
Ptáte-li se proč speciální registr van pro Springer, tak odpovím, že většina mě známých vleků je uzpůsobena k tažení lanem a má ostrou špici na přídi i zádi - to pro tlačení Springerem nevyhovuje.
Tož tak.

Radek
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

kartonist píše:
ivvo píše:Pánové nechci se nikoho dotknout ale přečetli jste si první příspěvek tohoto vlákna?

Dovolím si zareagovat.
Přehled van pro springery považuju taktéž za přínosnou věc a hodlám je doplnit do mapky v úvodu.
Technické aspekty jejich stavby asi patří jinam, ale zatím nepovažuju za nutné tvořit nové vlákno - raději se zeptat třeba ve Stavbě modelu.
Ja souhlasím doplněním tvého registru o informace kdo má vanu a jakou, ale myslel jsem spíše otázky typu:
kartonist píše:
RomanT píše:psal:
... hlasuji i za strkání volné-neuvázané- vany- jízda s uvázanou je trochu nuda-chová se to jako hůř ovladatelná loď. 30x 90 je ale idealní rozměr ma skladování a převoz...
Kvůli "volnému strkání" chci na čele vany udělat po stranách 5cm široké, 4cm vysoké a centimetr až dva vystouplé bloky, mezi které zapadne příď (nebo záď) Springera. Nebude to uvázané, ale taky neúplně navolno.

Radek
a další... toto by mělo být v samostném vlákně (podle mého). Informace typu stavím vanu 30x120 cm sem určitě patří.
Obrázek
NeJaToD team
jezii

Příspěvek od jezii »

Zdravim všechny, U me se taky rodi jeden springer jeste nastavbu a nátěr a může na vodu :) a ještě mám skoro hotovej remorkér MoNaKo 1.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Štěchovickej SC je hotov......fotky budou v mé galerii.Ahoj
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Když už to Roman zmínil, možná by se mohli i ostatní pochlubit dokončením Springerů anebo stavbou nových. Předpokládám, že před Mostem se jich vyrojí povíc.

Radek

P.S.: Pište sem nebo na SZ.
liberk

Příspěvek od liberk »

Taky mně tam namaluj modrý čtvereček za jednoho skoro dodělanýho springóša .... ;)
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj prosím přebarvit na červené a přidat zelenou na vanu díky Milan :)
Nalim

Příspěvek od Nalim »

ahoj když se nad tím zamyslím tak na loďofodbálek asi udělám jednodušší nástavby :D
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nalim píše:ahoj když se nad tím zamyslím tak na loďofodbálek asi udělám jednodušší nástavby :D
Hádej, proč jsem hrál s neckama :D
Ale vážně: v Olomouci jsme do sebe loďmi několikrát naplno najeli a nic. Stejně tak míč je prostě na hladině a nástavby nepoškodí.

Radek
Nalim

Příspěvek od Nalim »

kartonist píše:
Nalim píše:ahoj když se nad tím zamyslím tak na loďofodbálek asi udělám jednodušší nástavby :D
Hádej, proč jsem hrál s neckama :D
Ale vážně: v Olomouci jsme do sebe loďmi několikrát naplno najeli a nic. Stejně tak míč je prostě na hladině a nástavby nepoškodí.

Radek
Ahoj jsem rád že článek vzals sportovně ;) ale nastavby stejně udělám :)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nalim píše:Ahoj jsem rád že článek vzals sportovně ;) ale nastavby stejně udělám :)
Taková reklama :D
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

radku, zaregistruj karasovi (ostrava) funkční loď (springer - eco) jménem palmare...
předvedenou v plné síle na modely-brno.... :)

portal/img/gallery/371_1206874610.jpg

portal/img/gallery/371_1206875839.jpg
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Je tam. Loď jsem viděl v Brně a vypadá moc dobře!
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

tak že hlásím mikrospringer hotov , jezdí , svítí , ale je mrrrrrrňavej jen 14,5cm takže bych prosil jeden mikro puntík do mapy....:lol:
http://ufon13.rajce.idnes.cz/springos/
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

http://leteckaposta.cz/271029665
to je večerní pohoda
http://leteckaposta.cz/702578873
tohle zkouška s polystyrenem místo vany
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj musím říct že ten bazén má úctyhodné rozměry ;) paráda ale nedoporučuji při fotbálku se plést mezi některé hráče :D
kartonist

Příspěvek od kartonist »

petr hájek píše:tak že hlásím mikrospringer hotov , jezdí , svítí , ale je mrrrrrrňavej jen 14,5cm takže bych prosil jeden mikro puntík do mapy....:lol:
http://ufon13.rajce.idnes.cz/springos/
Promiň, ale mikropuntík neudělám. Bavil jsem se o tom kdysi s Boříkem (který má taky mini) - že to nebudeme míchat.

Mimo to mám pocit, že mapa ztratila svůj význam, resp. ho už naplnila. Byla o tom řeč na Smoleneckém Titanicu.
Springer se jako třída lodí uchytil a rozvinul, dá se s ním slušně jezdit lehké TT, ale na druhou stranu samostatné akce, závody, atp. se nechytly. Viz pokus Pepy Darvaše o fotbalovou soutěž nebo snaha zorganizovat fotbálek při TT soutěžích.
Já sám rozhodně nechci dělat nějaké závěry, protože jsme spíš nesoutěživý a jezdím málo (míň než bych chtěl), ale mám dojem, že samostatný seriál Springer soutěží nebude. Maximálně bych to viděl na kategorii tlačáků s pevnou vanou v rámci TT. (Hřeju si vlastní polívčičku, resp. vanu.:))

Radek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Springer a vše kolem něj“