Dostalo se mi do rukouRC zařízení TONOX V 06 27,120MHz
z roku 1967-68 .
ví někdo z pamětníků co je to zač a jak fungovala přijímací část?
Je složená z několika modulů s různými barvami , které se vzájemě spojují konektory na krabičkách.
Vysílač má podle křížových spínačů 8 neproporcionálních kanálů.
Nejde mi o provozování ,ale rád bych získal veškeré možné informace o této asi raritě.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
veterán RC
- petr hájek
Re: veterán RC
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Možná by bylo vhodné někde uveřejnit fotofrafie onoho exponátu. Alespoň bychom i my ostatní (nepamětníci) poznali kus modelářské historie
.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- petr hájek
To bych rád , ale odešel mi foťák a nevím jestli to půjde vebovkou.
- petr hájek
Do obrázkové galerie jsem umístil několik fotek z vebovky na kterých je ten muj veterán RC.
Kdo ho poznáte ozvěte se prosím.
Kdo ho poznáte ozvěte se prosím.
-
Guest
Je to smutne, ze uz i ja ty doby pamatuji.... Pokusil jsem se hledat ve svem archivu, s polovicnim uspechem. Jde skutecne o neproporcionalni nesimultani RC soupavu ceskoslovenske vyroby (upravna rud Ejpovice u Plzne). K vysilaci si toho moc nepamatuji, snad mohu uvest jen deklarovane modulacni kmitocty (AM modulace); 800/1110/1700/2530/3000/3670/4700/5700 Hz a vyzareny vykon 100 mW, pokud se nemylim.
Prijimac lze charakterizovat nasledovne:
- superreakcni (= pouze 1 souprava na pasmu v provozu)
- vf predzesilovac
- udavana citlivost 6-10uV
- napajeni 6V +/- 5%
Pokud mate blizsi zajem, popis vysel v casopise MO 11/1968 (buhuzel nevlastnim).
Nicmene vlastnim popis jeho predchodce TONOX 04 (predpokladam, ze bude hodne podobny), Tento popis vysel v casopise MO 7/1966.
Snad Vam to alespon k necemu bude.
S pozdravem Jan Velich (psisko)
Prijimac lze charakterizovat nasledovne:
- superreakcni (= pouze 1 souprava na pasmu v provozu)
- vf predzesilovac
- udavana citlivost 6-10uV
- napajeni 6V +/- 5%
Pokud mate blizsi zajem, popis vysel v casopise MO 11/1968 (buhuzel nevlastnim).
Nicmene vlastnim popis jeho predchodce TONOX 04 (predpokladam, ze bude hodne podobny), Tento popis vysel v casopise MO 7/1966.
Snad Vam to alespon k necemu bude.
S pozdravem Jan Velich (psisko)
- petr hájek
díky za odpověď , ale teď momentálně nestíhám cokoli dělat ani hledat snad později.