Zajeď si na nějaké MS maket kategorie F6, F7 a uvidíš....Merrimack píše:SH...najdi mi jediný odkaz na klub, který dělá to samé:....prosím..udělej to pro nás všechny...
..
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Brněnská přehrada
Re: Brněnská přehrada
O tomto mám povědomí, ale žádné konkrétnější informace. Nevím co v Čechách, ale ve světě určitě budou existovat nějaké obdoby klubu Merrimack. Dále je mi známo něco víc o combatu, tedy námořních bitvách kde se lodě doopravdy potápějí pomocí plynových děl, respektive kuliček z nich vystřelovaných. To je ovšem poněkud jiná záležitost než show pro diváky ve stylu Merrimack klubu. Pokud vím tak v Čechách nic takového dosud neexistuje na rozdíl od TT asi ještě dlouho existovat nebude. Personální základna bojechtivých nadšenců tu bude dost malá (obecně lodě jsou u nás ve stínu letadel a aut) a potom vysoké náklady, které si u nás jen málokdo může dovolit.SH píše:Zajeď si na nějaké MS maket kategorie F6, F7 a uvidíš....Merrimack píše:SH...najdi mi jediný odkaz na klub, který dělá to samé:....prosím..udělej to pro nás všechny...
..
F6 A F7 Je sn prominutím opravdu chudé...to co oni předvádí je opravdu jednoduché...je to program..tedy staší nechat zapnuto, celý program funguje třeba sám, podle scénáře..to opravdu mi neděláme...
Každý kanál je nezávyslí na druhém, kdykoliv cokoliv mohu odpálit...počet kanálů 40 a více..nikdy opravdu více..100x...
hlavně to není skupinové...
Combat klub znám..moc dobře...ale mluvil jsem o stejném klubu..ne klubu, co jim stačí jeden kanál na střelbu...to opravdu je jednoduché...Mě to moc jako bitva nepřipadá, nomluvě o modelech, které ani model nepřipomínají...(v některých případěch.)
Rozhodně existují jednotlivci...to ano..ale ne klub...!!!Vím to!!!
Jestli ano. tak oblast Amerika
Ohledně frakvence:Pozemní technika a vše co je na vodě a NA ZEMI má mít 40 mhz...
vzduch 35
Ovšem podle norem u vzduchu je to jedno...trochu na palici...
Každý kanál je nezávyslí na druhém, kdykoliv cokoliv mohu odpálit...počet kanálů 40 a více..nikdy opravdu více..100x...
hlavně to není skupinové...
Combat klub znám..moc dobře...ale mluvil jsem o stejném klubu..ne klubu, co jim stačí jeden kanál na střelbu...to opravdu je jednoduché...Mě to moc jako bitva nepřipadá, nomluvě o modelech, které ani model nepřipomínají...(v některých případěch.)
Rozhodně existují jednotlivci...to ano..ale ne klub...!!!Vím to!!!
Jestli ano. tak oblast Amerika
Ohledně frakvence:Pozemní technika a vše co je na vodě a NA ZEMI má mít 40 mhz...
vzduch 35
Ovšem podle norem u vzduchu je to jedno...trochu na palici...
Juniore, jsi zcela mimo mísu! Asi jsi toho moc neviděl.Tvrzení,že předváděný program je jednoduchý je zcestné.Viděl jsi Stephana Zappa, nebo Fridolína Merka a jeho Argo?A to nemluvím o partě z Holandska co předváděli v Halle. Uvědom si že každého baví něco jiného! Proto přeci nemůžeš toto podceňovat. A navíc se můžeš na jejich modely podívat pěkně zblízka!!! Ne z 5m.
karlíčku...
Já na takovém mistrovství republiky byl....!!!
Vím o co se jedná...nechápu teď o čem mluvíš...
Je to jen jednotlivec..ne klub...myslím že číst umíš...aby jsi přečetl to co jse mtu psal...
Náš klub uvažuje o tom, že se mistrovství zůčastní..ovšem na vítězství to rozhodně mít nemůžeme..děláme trochu něco jiného...mi máme pyrotechniku...ne funkce, rozsvícení světel atd..neříkám že se jedná jen o toto..já to viděl...vím co se tam předvádí...pohyblivé funkce atd...já to vše vím moooc dobře..ovšem tohle je kategorie trochu jinde, nemyslíš?
Rozhodně tam nikdo nemá model, který dokáže nvystřelit 40x...z jednoho laufu!!!
Důvod je prostý, modely jsou bodovány za funkce...toto je funkce, ale znovu se nepočítá...tedy body už neplatí...tedy stačí u F7 jednou vystřelit z hlavního děla..a je to bráno jako bod...dále otočit věže, další bod..atd...znám to moc dobře...
Nemluvě o tom, že děláme něco úúúplně jiného než je na F7
Já na takovém mistrovství republiky byl....!!!
Vím o co se jedná...nechápu teď o čem mluvíš...
Je to jen jednotlivec..ne klub...myslím že číst umíš...aby jsi přečetl to co jse mtu psal...
Náš klub uvažuje o tom, že se mistrovství zůčastní..ovšem na vítězství to rozhodně mít nemůžeme..děláme trochu něco jiného...mi máme pyrotechniku...ne funkce, rozsvícení světel atd..neříkám že se jedná jen o toto..já to viděl...vím co se tam předvádí...pohyblivé funkce atd...já to vše vím moooc dobře..ovšem tohle je kategorie trochu jinde, nemyslíš?
Rozhodně tam nikdo nemá model, který dokáže nvystřelit 40x...z jednoho laufu!!!
Důvod je prostý, modely jsou bodovány za funkce...toto je funkce, ale znovu se nepočítá...tedy body už neplatí...tedy stačí u F7 jednou vystřelit z hlavního děla..a je to bráno jako bod...dále otočit věže, další bod..atd...znám to moc dobře...
Nemluvě o tom, že děláme něco úúúplně jiného než je na F7
Tak ještě trochu procvič čtení, jelikož:
40 MHz - všechny modely letadel - tedy voda-země-vzduch
35 MHz - létající modely - tedy vzduch
Tož asi tak
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Mně to zas tak jednoduché nepřipadá. Ovládání (elektronika) zřejmě opravdu nemusí být nijak složité, ale zato mechanika bude stát za to. Nedokážu si dost dobře představit výrobu takového plynového děla jen tak doma na koleně s běžným nástrojovým vybavením. Jinak souhlas že to do skutečné bitvy má daleko. Viděl jsem to párkrát na videu na netu a přišlo mi, že ty lodě jsou až nepřirozeně rychlé a obratné, navíc se střílelo vesměs z těsné blízkosti, běžný byl taran takže to za realitou námořních bitev obou světových válek dost pokulhává. Lodě jsou opravdu hodně jednoduché, takové čtvrtmakety, komu by se taky chtělo ničit si něco krásného a pracného. Pokud mně chytnou destruktivní choutky, nemusím se ostatně uchylovat k něčemu tak sofistikovanému. Stačí vzít vhodnou cílovou loď na nějaké odlehlé místo a strefovat se do ní ze vzduchovky.Merrimack píše:Combat klub znám..moc dobře...ale mluvil jsem o stejném klubu..ne klubu, co jim stačí jeden kanál na střelbu...to opravdu je jednoduché...Mě to moc jako bitva nepřipadá, nomluvě o modelech, které ani model nepřipomínají...(v některých případěch.)
Tak ještě jednou a pomalu - pět vteřin na vydýchání - ještě jednou si to přečti a... no ... co je tam mezi tím co jsem psal já a co jsi psal Ty rozdílného? Už to máme? No přece to, že já a Generální licence říká 40 MHz VŠECHNY modely - tedy i létající - ve vzduchu, kdežto Ty říkáš že pro létající modelařinu je jen 35 MHz - a to bohužel není pravda - může tam klidně i 40 MHZMerrimack píše:V tom případě asi neumíš číst ty!!!
Přečti si to ještě jednou co jsem psal..!!!
Říkal jsem to....asi jsi jen blbě četl..
bože lidi..co je to s váma..mě příjde že se chytáte za každou blbost..tak si tu založíme nové foru, kde se budou řešit blbosti a je to...
Asi se na to brzo vyseru, abych sem psal...nic z toho nemám..jen keci!!!
Až na pár vyjímek jsem od vás nic nečetl..jen keci...takže jestli budu odpovídat, tak jen lidel, co chtějí diskutovat k věci, ne k blbosti...
Tož asi tak Juniore.
Mimochodem pár kolegů tady znám osobně - nevím jak Ty, ale jediné blbosti a troufnu si říct "hovadiny" tady zazněly jeno od Tebe. Takže - s ohledem na věk a to jak skutečný, tak ten služební a také s ohledem na praktické modelářské zkušenosti většiny kolegů včetně mě proti Tvým, poradím jen jedno - když se baví dospělí, tak tiše poslouchej, ať se něco přiučíš
HOWGH!
PetrP
Přesně..toto je sice vše pěkné, ale ne reálné..moc mě to ted ynezaujalo...je pár klubů, ale pořád to není ono...náš klub dělá modely hpodně reálné..tedy se alespoň o to snažíme, takže od jízdy po zásahy a střelbu...vše v měřítku když to jde, vše jako skutečné...
ovšem je spousta věcí co v měřítku prostě nejde udělat...
Mohu ale zdůraznit ted jednu důležitou informaci, vznikl nový klub jako je náš a to Klub Midway...ovšem i ti nejsou příliž blízko nám..dělají též pyrotechniku, ale vše je odpalováno zatím z ostrova...model sám o sobě moc neumí..do 10 funkcí...
ale je to počátek...dobrá zpráva je, že se s tímto klubem budeme prezentovat, počítáme i v budoucnu o společné akce...už ted to vzniká...(Brno přehrada)
Přesně..toto je sice vše pěkné, ale ne reálné..moc mě to ted ynezaujalo...je pár klubů, ale pořád to není ono...náš klub dělá modely hpodně reálné..tedy se alespoň o to snažíme, takže od jízdy po zásahy a střelbu...vše v měřítku když to jde, vše jako skutečné...
ovšem je spousta věcí co v měřítku prostě nejde udělat...
Mohu ale zdůraznit ted jednu důležitou informaci, vznikl nový klub jako je náš a to Klub Midway...ovšem i ti nejsou příliž blízko nám..dělají též pyrotechniku, ale vše je odpalováno zatím z ostrova...model sám o sobě moc neumí..do 10 funkcí...
ale je to počátek...dobrá zpráva je, že se s tímto klubem budeme prezentovat, počítáme i v budoucnu o společné akce...už ted to vzniká...(Brno přehrada)
MSOB!!!!!!
Řeknu ti že tě neznám, nevím co jsi kdy dokázal, ale z toho co od tebe tady zatím čtu, cítím že máš doma akorád artura(nic proti arturovy...).
Takovích blbých keců jsem už slyšel hodně, ovšem ta praxe někde vázla..
To s tou frekvancí jsem psal tak, že letadla by mělááááá býýýt na 35 mhz...Vím možná o tom více než ty...nech ty keci a piš si tedy s nikým jiným, protože tyhle keci už znám...hodně lidí jen kecá a hovno dělá že!!!Až toho dokážeš v mém věku tolik co já, popovídáme si zde....!!!!
Sorry ale na další keci nezodpovídám...
Řeknu ti že tě neznám, nevím co jsi kdy dokázal, ale z toho co od tebe tady zatím čtu, cítím že máš doma akorád artura(nic proti arturovy...).
To s tou frekvancí jsem psal tak, že letadla by mělááááá býýýt na 35 mhz...Vím možná o tom více než ty...nech ty keci a piš si tedy s nikým jiným, protože tyhle keci už znám...hodně lidí jen kecá a hovno dělá že!!!Až toho dokážeš v mém věku tolik co já, popovídáme si zde....!!!!
Merrimack píše:MSOB!!!!!!
Tak teď si dokázal, že skutečně nechceš nebo neumíš číst!!!!
Tak zaprvé si po sobě pořádně přečti, co si vlastně tvrdil (a nebylo to o tom, že letadla by měláááá býýýýt - vždy si psal, že nemohou na 40 MHz) a za druhé, co mám či nemám doma, tak zrovna třeba Artura nemám
Naopak o tobě zatím jenom vím, že sis dokázal poranit ruku při nějaké akci a to je tak všechno - je mi líto, ale ani v popisu nemáš nic uvedeno - to se stydíš? Nebo nic nemáš? Takový "pyrotechnický GURU"
Juniore - doteď jsem jenom poukazoval na tvou nezodpovědnost a neznalost - po tvém výpadu proti mě si dovolím tvrdit, že si nevychované modelářské pískle - a dokaž že ne! A pokud možno ne popálenou rukou a nadáváním na okolí a rušení
No a až budeš mít odmodelařeno tak aspoň 10% z toho co já, tak potom se opatrně začni zapojovat do diskuze!!!
No a nakonec - můj jedenáctiletý syn se svým stejně starým parťákem jsou dle mého soudu na mnohem větší úrovni než ty - mimochodem jedna z těch plovoucích dekorací v Otrokovicích byla jejich práce. To nemluvím o tom, že se plnohodnotně zúčastnili soutěže!!!
Jeden bonus navíc - cituji"...nevím co jsi kdy dokázal, ale z toho co od tebe tady zatím čtu, cítím že máš doma akorád artura..." konec citátu - podle sebe soudím tebe??? Takhle jsi to myslel?
No a to by mohlo stačit ne
Kebo - hoď to do arény - nikam jinam to stejně nepatří
- petr hájek
klid ..... nerozčiluj se a stále si opakuj,....................................................................................................................................................
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Hele konec jo...myslím že opravdu je toto co řešíš trochu napalici...jestli nebudeš psát o lodičkách, pak nepiš...!!!Jdi si k latadlům či k tomu co děláš, je mi to fuk...
Neznám jediný důvod proč vyplňovat nějaký blbý profil...
Když už jsme u toho, já v 11 letech už měl plně osazenou loď pytotechnikou...různé předváděčky na akcích atd...tak laskavě svého synátora nech v pozadí...netahej ho chudáka ještě sem do této bezpředmětné debaty...
Neznám jediný důvod proč vyplňovat nějaký blbý profil...
Když už jsme u toho, já v 11 letech už měl plně osazenou loď pytotechnikou...různé předváděčky na akcích atd...tak laskavě svého synátora nech v pozadí...netahej ho chudáka ještě sem do této bezpředmětné debaty...
A neodpustím si ještě malilinkatou připomínku:
Ve slově "KECY" se píše tvrdé Y

A ohledně toho kdo víc kecá se podívej na počet příspěvků ve vztahu k době registrace

I když je pravda, že tady sem si hodně zvedl průměr

A dost - směju se až z toho nebudu moct usnout

Ve slově "KECY" se píše tvrdé Y
A ohledně toho kdo víc kecá se podívej na počet příspěvků ve vztahu k době registrace
I když je pravda, že tady sem si hodně zvedl průměr
A dost - směju se až z toho nebudu moct usnout
Mě říkáte Juniore, slyším jen od jedinců keci a od vás nic pořádného pro mě zatí ne
To tu píšete tyto blbosti běžně?Protože jsem myslel že se tu řeší lodičky...ale tohle...to je fakt moc...
Doufám že se tu nejde natolik inteligentní lidi, že příspěvky z poslední diskuze zde smažeme...protože sem napatří..doufám že všichni souhlasí!!!
To tu píšete tyto blbosti běžně?Protože jsem myslel že se tu řeší lodičky...ale tohle...to je fakt moc...
Doufám že se tu nejde natolik inteligentní lidi, že příspěvky z poslední diskuze zde smažeme...protože sem napatří..doufám že všichni souhlasí!!!
- petr hájek
Nerad ale musím ,i přes soukromou rozmluvu přes maily říci : Merimacku jdi se někam vycpat, myslel jsem , že si tady děláš jen srandu , ale teď je vidět , že to je vážnější a prostě jsi nepochopil , že tady si povídáme a vyměňujeme zkušenosti a né bláboly z praxe kterou všichni na nějakém stupni ovládáme a snažíme se jeden druhému pomoci když ne jinak alespoň radou .
Nikdo z nás se tady neprezentuje jako všeználek a pan chytrej v jedné osobě .
Pokud si vzpomínám na tvůj dotaz z mailu který jsi mi poslal týkající se forem na kamenné zdi , cituji:
,,....jo a z čeho formu?Z formovacího gelu, (gelcoat)
nebo lukopren....?,,
svědčí o naprosté amatérštině na tvé straně, protože každej kdo někdy něco formoval ví že tak členitý povrch lze kvalitně kopírovat pouze silikonem , v krajním případě polyuretanem s trvale pružnými vlastnostmi čí polyetylenem, ale gelcoat - tedy povrchovou vrstvu používanou při laminování a nanášenou do negativní laminovací formy jako první vrstva po separátoru použít nelze , neb je tvrdá!!!!!!!!
A nezlob se že jsem použil ůryvek z tvého mailu ,ale ty kecy o tom jak vše zvládáš a kolik máš praxe me mírně řečeno začínají štvát.
Nikdo z nás se tady neprezentuje jako všeználek a pan chytrej v jedné osobě .
Pokud si vzpomínám na tvůj dotaz z mailu který jsi mi poslal týkající se forem na kamenné zdi , cituji:
,,....jo a z čeho formu?Z formovacího gelu, (gelcoat)
nebo lukopren....?,,
svědčí o naprosté amatérštině na tvé straně, protože každej kdo někdy něco formoval ví že tak členitý povrch lze kvalitně kopírovat pouze silikonem , v krajním případě polyuretanem s trvale pružnými vlastnostmi čí polyetylenem, ale gelcoat - tedy povrchovou vrstvu používanou při laminování a nanášenou do negativní laminovací formy jako první vrstva po separátoru použít nelze , neb je tvrdá!!!!!!!!
A nezlob se že jsem použil ůryvek z tvého mailu ,ale ty kecy o tom jak vše zvládáš a kolik máš praxe me mírně řečeno začínají štvát.
Já si s blbostma nezačal a tyto blbosti se tady běžně nepíší - to zaprvé
a zadruhé - jsem si jaksi všiml, že i v dalším vlákně se tvé příspěvky vyvíjely podobně - kecy s hrubkama a skutek utek - spíš dotazy a tahání rozumů ale když se někdo optal na tvé zkušenosti - tak pěkně za korunky - chytrý kluk - zpeněžit cizí zkušenosti že
A zase bonus - s úplnějším vyplněním profilu ztrácíš anonymitu a získáváš kredit tož proto je dobré profil vyplnit
Mimochodem jestli ty SÁM jsi v 11-ti letech měl loď naládovanou pyrotechnikou tak jsou jen dvě možnosti - tví rodiče jsou totální hazardéři nebo totálně kecáš ty!!! Po tvých projevech zde se přikláním ke druhé možnosti. (Mého syna ani jeho parťáka skutečně nezmiňuj - nesaháš jim ani po kotníky a to ani v té češtině
)
A už raději opravdu dost, protože ty tady nic nového určitě nepřineseš.
a zadruhé - jsem si jaksi všiml, že i v dalším vlákně se tvé příspěvky vyvíjely podobně - kecy s hrubkama a skutek utek - spíš dotazy a tahání rozumů ale když se někdo optal na tvé zkušenosti - tak pěkně za korunky - chytrý kluk - zpeněžit cizí zkušenosti že
A zase bonus - s úplnějším vyplněním profilu ztrácíš anonymitu a získáváš kredit tož proto je dobré profil vyplnit
Mimochodem jestli ty SÁM jsi v 11-ti letech měl loď naládovanou pyrotechnikou tak jsou jen dvě možnosti - tví rodiče jsou totální hazardéři nebo totálně kecáš ty!!! Po tvých projevech zde se přikláním ke druhé možnosti. (Mého syna ani jeho parťáka skutečně nezmiňuj - nesaháš jim ani po kotníky a to ani v té češtině
A už raději opravdu dost, protože ty tady nic nového určitě nepřineseš.
,,Popravdě toto kdyby jsi něřelk tak o tom nevímmm":lol:
z lukoprenu mám doma tolik forem, že mi na to skříňka nestačí!!
Od dětailů děl, až po žebříky...vše na lodě, ale i na jiné modely...
Gel vím moc dobře na co se používá, ovšem asi jsi mě nepochopil v tom , že já mohl mít namysli nééé tolik strukturovanou formu!!!
V tom případě jde udělat z laminátu...(odlitek)
Zatím tu opravdu jen řeším keci a odpovídám na ně..téma fora je jiné, však jsem na něj i reágoval...ovšem se to tu opět zvrklo...
tak proč na toto odepisujete, když pak sem nic nepřihodíte, nechápu...
Odpověd vždy jen kritika..ne k věci..
z lukoprenu mám doma tolik forem, že mi na to skříňka nestačí!!
Od dětailů děl, až po žebříky...vše na lodě, ale i na jiné modely...
Gel vím moc dobře na co se používá, ovšem asi jsi mě nepochopil v tom , že já mohl mít namysli nééé tolik strukturovanou formu!!!
V tom případě jde udělat z laminátu...(odlitek)
Zatím tu opravdu jen řeším keci a odpovídám na ně..téma fora je jiné, však jsem na něj i reágoval...ovšem se to tu opět zvrklo...
tak proč na toto odepisujete, když pak sem nic nepřihodíte, nechápu...
Odpověd vždy jen kritika..ne k věci..
Petře mám i bez nějaké mailové komunikace naprosto stejný pocit.
- petr hájek
mluvíš li o skládání kamínků a spárování sádrou( tak nejde o méně členitou formu , a nevymejšlej si, kudy z průšvihu a raději to zabal než se strapníš ještě víc.
To mě těší, zmatených lidí není nikdy dost...matu lidi koukám asi dobře když se to tu píše..no pište si blbosti, až se to tu uklidní a bude tu něco inteligentního, zas budu zde psát..
Tak poslední příspěvek ode mne:
ty si prostě vyčůránek, který se snaží se trochu "opeřit" - proto rady (a to cizí, jelikož vlastní zkušenosti moc asi nemáš) dáváš za peníze a taháš je zadarmo.
Tady je to spolek lidí, které modelařina baví a kteří si vzájemně poradí - a to i v případě, že se osobně nemusí nebo se modelařinou živí ale neskrývají to a zkušenosti stejně poskytnou zadarmo - tos ty zatím neudělal ani v jednom případě!
A že se vrátíš až tu bude něco inteligentního - ono je tu toho dost, jenom třeba není chuť to odkrývat a sdělovat právě tobě.
A opět bonus - pamatuj, že modeláři se vesměs znají, tak aby ti brzo nesklaplo a s ostudou si neodpelášil opruzovat jinam
HOWGH!
ty si prostě vyčůránek, který se snaží se trochu "opeřit" - proto rady (a to cizí, jelikož vlastní zkušenosti moc asi nemáš) dáváš za peníze a taháš je zadarmo.
Tady je to spolek lidí, které modelařina baví a kteří si vzájemně poradí - a to i v případě, že se osobně nemusí nebo se modelařinou živí ale neskrývají to a zkušenosti stejně poskytnou zadarmo - tos ty zatím neudělal ani v jednom případě!
A že se vrátíš až tu bude něco inteligentního - ono je tu toho dost, jenom třeba není chuť to odkrývat a sdělovat právě tobě.
A opět bonus - pamatuj, že modeláři se vesměs znají, tak aby ti brzo nesklaplo a s ostudou si neodpelášil opruzovat jinam
HOWGH!
áááá sakriš, teď jsi to prokoukl:lol:......
No s tou ostudou a známostmi, já znám hodně modelářů, ale myslím že každý potvrdí jen pozitiva...
Zato tebe neznám ani z 1% a nic jsem od tebe neviděl....jak v galerii tak i zde...proším už dosti..nebaví mě to...
moc koukám forum nesleduješ co, možná by jsi měl zabrouzdat i jinám , možná by jsi našel přízpěvky...!!!Od tebe žádné!!!!
No s tou ostudou a známostmi, já znám hodně modelářů, ale myslím že každý potvrdí jen pozitiva...
Zato tebe neznám ani z 1% a nic jsem od tebe neviděl....jak v galerii tak i zde...proším už dosti..nebaví mě to...
moc koukám forum nesleduješ co, možná by jsi měl zabrouzdat i jinám , možná by jsi našel přízpěvky...!!!Od tebe žádné!!!!
Jistě - nejsem kecka proto nemám mnoho příspěvků - ale když už jo, tak za něho nechci penízky 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 21 Odpovědi