Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

povrchova uprava TT

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
nex

Re: povrchova uprava TT

Příspěvek od nex »

toz vazeni hybaj do dilny, uz i bratia slovaci z nas maji prdel

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=940374
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Říká se : "mám určité pochyby o české modelářské škole ve smyslu dokončení povrchové úpravy remorkérů na TT)........."
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
kio11

Příspěvek od kio11 »

DDG 51 píše:Toz pani, lod by mala nielen dobre plavat, ale este lepsie vyzerat. Aby mali radost a zazitok aj divaci. No a tych je na sutaziach cim dalej tym viac. Myslim, ze na poslednom TT ktory poriadal klub z Galanty, bolo divakov na stovky. To sa ceni. No a my sme si cenili na poriadatelovi neskutocne dobre prostredie, no a este lepsie jedlo :-)
myslim ze lod na TT nemusi byt maketa ale aspon sa trochu podobat na skutocnost. Lebo si viem naozaj dokonale predstavit ako tazne lano cese nadstavby
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

DDG 51 píše:na poslednom TT ktory poriadal klub z Galanty, bolo divakov na stovky.
Představa, že se na mě dívá tolik lidí, tak by se i se sebelepší maketou bál před takový dav předstoupit...

Např. v Duchcově na soutěži evropského formátu Zlatá plachta jsem nezaznamenal více než 30 diváků naráz.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
nex

Příspěvek od nex »

DDG 51 píše:Maketa to nemusi byt, to je pravda, ale ked chces dostat na brehy jazera divakov a tym padom aj potencionalnych zaujemcov, lod MUSI vyzerat. Pozri si Holandske alebo ine stranky o TT. To je ina uroven, nie kartonove nastavby s oknami nakreslenymi fixom. Zaroven sleduj aj tie davy na brehoch.Myslim, ze by sme samali tym smerom uberat
tak nejak jsem zaznamenal jedineho maketare ktery byl ochoten svoji lod ponicit pri TT.ostatni maji jen spoustu rad jak by se to melo delat. po te chvili co Honza Cervicek jezdi s Abelaide. tak ta lod uz dostala nepocitane ran, takze budiz mu za to chvala. TT je proste o necem jinem. vem si utopenou nastavbu na Hermana v Otrokovicich. to take nebyla prace na 2 hodky a bohuzel to nebyla jedina nastavba za tu dobu co jezdime. podivej se na fotky v jakem stavu jsou pristavni remorkery.

TT se jezdi docela kratce a ona lod na TT je proste neco jineho nez lodicka na jezdeni v trojuhelniku ( cimz nehanim trojuhelnik, co budu jezdit zalezi na prani kazdeho soudruha). hak neni na okrasu, musi fungovat, pohon musi mit velky prebytek vykonu ... takovych lodi by si ze zacatku v cechach nenasel ani na prsty jedne ruky a podivej se kolik tymu je prihlasenych do oseka, kolik bylo v otrokovicich. postavit pravidla ze lod musi byt dodelana, tak nemusime opravdu jezdit. porad se to ucime, lode predelavame, kupujeme novou elektroniku za tu spalenou, ale co je hlavni tak to lidi baviiiii. temer vsechny lode co se TT ucastni museli vzniknout prave pro tuhle disciplinu. ne kazdy dokaze stavet 5 lodi najednou jako ty a v takove kvalite ( bleda zavist ) a co si budeme nalhavat, je to i o penezich, protoze takova lod ukousne i poradny kus z rodinneho rozpoctu.

prvni rok se mohlo jezdit s cimkoliv, pak se udelalo pravidlo ze se lod musi podobat remorkeru a musi mit nastavby ( nastvby z papiru jsou take nastavby :) ). pro tento rok je v pravidlech doporuceni na povrchovou upravu lodi, proste snazime se jit dal,ale hlavne se pri tom musime bavit. ono usuzovat podle TT na ceskou modelarskou skolu je docela ubohost. dal jsem sem ten odkaz proto aby se lidi chytli za frnak a zacali neco delat, ale zkuste se srovnavat treba s lodema ivana grni a jinych maketaru pokud to nutne nekdo potrebuje. ja jsem spokojen s tim ze TT je jedina z lodickarskych disciplin kde se stale neco deje v te nasi pidizemicce. na kazde soutezi se objevi nova "lod", nove reseni, proste neco a k lodni modelarine to pritahlo spoustu novych lidi.

2 roky posloucham o tom jak bude TT vikend na slovensku a 2 roky nic. nevim kde je problem, ptal jsem se na to i kluku z blavy v otrokovicich. treba se pristi rok konecne zadari ( my uz zaciname planovat pristi rok ) a ja konecne uvidim makety ktere se perou ve vetru s Kacery a kapitani vyskaji nadsenim ve chvili kdy jim lano ocesava mnoho desitek hodin delane doplnky.

kazdopadne za sebe doufam, ze v oseku z kastanka zmizi jeho maskovaci sedy nastrik a trochu se odeje do barev, snad i zaskli okynka, jenze to musim poradne prohnat to line pako v lodenici aby taky neco zacal delat. v otrokovicich byl pravda na vode uplne poprve, do te doby nebyl ani ve vane a tak byl uspech uz jen to ze nesel ke dnu, v oseku by to snad mohlo byt lepsi )))
sas

Příspěvek od sas »

můj názor je ten, pokud chci loď mít na skříni pod poklopem, tak ji nepotřebuju spouštět na vodu před dokončením,
pokud ji někdo chce mít na vodě hned a nástavby jen tak polepit je to jeho věc, já už se schnellbootem jezdil a dobře jsem udělal, protože odřezávat přilepenou palubu by se mi asi nelíbilo, a pokud někde někdo kritizuje, že se někde objevila loď s nástavbou z kartonu, tak ať si to kritizuje, myslím si, že by se měl rozhlédnou okolo sebe, a možná by se podobná " trestuhodná" situace našla i v jeho okolí, jen tam to fotit nebude, radši kritizuje ČESKÉ modeláře, bohužel každý vidí to špatné jen na druhém, okolo sebe se nedívá"radši"
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Súťaž v TT bola tento víkend v novej lokalite vo Veľkých Uľanoch a organizovali ju páni z klubu v Galante.
Súťaž nebola nejako mimoriadne medializovaná, ale propozície boli zverejnené na DF Mojehobby.
Trať bola vzorne pripravená aj zázemie pre súťažiacich bolo celkom fajn (najmä jedlo a pitie) ale areál bohužiaľ je ešte vo výstavbe a tak nie je možné poskytnúť ubytovanie pre väčí počet ľudí..
Počtom súťažiacich tímov samozrejme zďaleka nedosiahla súťaže v Protivanove alebo v Otrokoviciach, takže možno na rok to bude zasa vo väčšom formáte. :)

Čo sa týka Marianovej provokácie ohľadne "českej modelárskej školy" netreba to brať tak celkom vážne. :D
Myslím, že všetci vieme, že v Českých a Moravských zemích vznikajú parádne modely.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

sas píše:můj názor je ten, pokud chci loď mít na skříni pod poklopem, tak ji nepotřebuju spouštět na vodu před dokončením,
pokud ji někdo chce mít na vodě hned a nástavby jen tak polepit je to jeho věc, já už se schnellbootem jezdil a dobře jsem udělal, protože odřezávat přilepenou palubu by se mi asi nelíbilo, a pokud někde někdo kritizuje, že se někde objevila loď s nástavbou z kartonu, tak ať si to kritizuje, myslím si, že by se měl rozhlédnou okolo sebe, a možná by se podobná " trestuhodná" situace našla i v jeho okolí, jen tam to fotit nebude, radši kritizuje ČESKÉ modeláře, bohužel každý vidí to špatné jen na druhém, okolo sebe se nedívá"radši"
Majiteľom inkriminovaného modelu je 15 ročný člen modelárskeho krúžku a modely robí lepšie , než mnohý dospelý. Nástavbu lepil viacmenej zo srandy priamo na súťaži. :D
PeterP
nex

Příspěvek od nex »

no tak na DF mojehobby bohuzel nechodim, tim padem nevim. skoda. marian si rypnul, proc ne, navic ma ohledne TT pravdu. bohuzel tak jezdi uz pres rok modely ktere vypadaji porad stejne nedodelane (at si kazdy sahne do svedomi ), jen to proste neni ceska modelarska skola, je to TT.

co udelat s nedodelanyma modelama je docela problem,ale lze je rozdelit na 2 kategorie

1. modely ktere jsou skutecne ve vystavbe a soustavne se na nich dela, viz godricova abelaide, muj kastanek, springosi ( i kdyz ti rostou jako z vody a neni to na nich vubec videt ) a dalsi. u takovych modelu z vlastni zkusenosti docela chapu ze proste nemuzou byt dodelane. zacal jsem stavet v lednu a jen pohon mi ac se to nezda zabral mnoho desitek hodin casu. pak mam proste moznost bud nejet a nebo jet s rozestavenou lodi. nemyslim si ze by se u tehle lodi melo neco menit a mela by byt moznost s nima proste treba jednu sezonu jet.

2. modely ktere proste vypadaji porad stejne rozestavene a zadny pokrok na nich videt neni. at je to fotka z protivanova, mostu ci otrokovic, vypadaji porad stejne v rozsypu. barvu neznaji, okna nemaji, vypadaji minimalne desne. to neni o tom ze by to mela byt maketa, ale proste na to jeji kapitan kasle. vetsina z nas rekne ja nemam cas,ale nenajit za rok a vice tech par hodin aby to trosku vypadalo? pro tyhle modely ( patri mezi ne i moje MoNaKo, ktere soustavne putuje ze skrine na vodu kdyz zjistim ze nestiham i kdyz nove nastavby jsou na nej uz pripravene) by si myslim meli uz dostat nejakou vystrahu. jenze jak na to? na to proste musi byt nejaka vule se dohodnout a dostat zase TT nekam dale. chce to proste najit nejaky kompromis

popravde jsem tohle rypnuti i docela ocenil,ale bylo spatnym smerem. jde o TT (((

takze panove co s tim?
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Je pravda, že odkaz na "českou modelářskou školu" je docela drsnej, ale popravdě když jsem porovnával v Otrokovicích dokončenost lodí s kterýma jezdili kluci ze Slovenska proti ostatním .......... těžce jsme prohráli.
Navíc jsem se pobavil týden před Otrokovicemi, že se jeden slovenský tým odhlašuje, protože nemá dokončenou loď. Ujistil jsem ho, že nebudeme trvat na dokončenosti, hlavně ať je dostatek závodníků. Nakonec jsem zjistil, že ona hrubá stavba je toto:
portal/_Clanky2008/TT_Otrok_clanek/02/slides/049.html

Takže Nexi ...... co s tím? Uzavřít TT pouze pro "dodělané" lodě?
Myslím, že by jsme si spíš měli šáhnout do svědomí a když nemáme dodělané lodě, snažit se je dodělat ať nemusíme číst o "české modelářské škole"

a propo Nexi ...nebyl náhodou kaštánek se stejným plničem testován (nezávodil, jenom chvilku jezdil v sobotu v podvečer) už v Protivanově ;)

Pavel
nex

Příspěvek od nex »

pavelst píše:Je pravda, že odkaz na "českou modelářskou školu" je docela drsnej, ale popravdě když jsem porovnával v Otrokovicích dokončenost lodí s kterýma jezdili kluci ze Slovenska proti ostatním .......... těžce jsme prohráli.
Navíc jsem se pobavil týden před Otrokovicemi, že se jeden slovenský tým odhlašuje, protože nemá dokončenou loď. Ujistil jsem ho, že nebudeme trvat na dokončenosti, hlavně ať je dostatek závodníků. Nakonec jsem zjistil, že ona hrubá stavba je toto:
portal/_Clanky2008/TT_Otrok_clanek/02/slides/049.html

Takže Nexi ...... co s tím? Uzavřít TT pouze pro "dodělané" lodě?
Myslím, že by jsme si spíš měli šáhnout do svědomí a když nemáme dodělané lodě, snažit se je dodělat ať nemusíme číst o "české modelářské škole"

a propo Nexi ...nebyl náhodou kaštánek se stejným plničem testován (nezávodil, jenom chvilku jezdil v sobotu v podvečer) už v Protivanově ;)

Pavel
a propo pavle nebyl. v protivanove byl testovan kastanek pro tezky TT 85 cm a v otrokovicich jsem jezdil s kastankem 66cm pro lehky TT. tak nejak mam dva kastanky :) :) :) jeden sel loni do regalu a v lednu jsem zacal stavet kastanka pro lehke TT. ivvo zatim lod pro tezke TT nema, takze neni kam spechat

no sahame si do svedomi uz docela dlouho a skutek utek :(
sas

Příspěvek od sas »

myslím si, že dodělanost lodě je na delší diskusi, je to stav, který je těžko určit, to co je pro někoho dodělané je pro druhého započatá stavba, a ne každý má prostředky na nákup mnohdy velice drahých detailů, a nemá ani možnosti si je vyrobit, proto si myslím, že pokud je model v laku a má to nejnutnější lze ho považovat za hotový,
mohlo by se to dostat do situace kde se například plastikoví modeláři dohadují, kde přesně a kolik těch znázorněných nýtů mělo být, a to v měřítku 1:72 nebo 1:48, nemluvím o měřítku 1:144, tohle bych nechal otevřené, a nekazit těm nejmadším, kteří třeba nemají otce nebo někoho jiného kdo by jim poradil, případně pomohl, radost z dokončeného modelu, případně z účasti na závodech s polotovarem, kvůli, kterým to vlastně rychle dodělali, pro mne je lepší vidět jednoho spokojenýho kluka , který si model staví sám, než deset s dokončenejma super maketama, které nakonec třeba dodělával tatínek,
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Panové ať se z toho za chvíli zase nestane téma pro arénu :cool:. Myslím, že máte pravdu všichni...

Když přijede loď na první soutěž tak se nějaké nedodělky a naznačené nástavby dají tolerovat, ale když ve stejném stavu přijede i za rok tak už to není o zkoušení ale o něčem jiném... čímž chci říct, že jdu zase modelařit ať MoNaKo zase vypadá více jako loď ve službě a ne ve stavbě...
Obrázek
NeJaToD team
nex

Příspěvek od nex »

nejde o tema na arenu,ale nekam by jsme se posunout meli

dg51, nikdo bezpochybnuje ze s maketou se TT jezdit da, vzdyt mas moznost,ale nenut do toho ostatni. lode na tve urovni a tvym tempem umi malokdo. kdyz nekdo chce jezdit maketou hura do toho, vzdyt mu nikdo nebrani,ale vetsina lidi proste makety nestavi. v zahranici se jezdi TT prece jen trosku jinak. jak rika ivan grna, nase TT je takova ceska tukana. podivej se na manevry co tam provadeji, podivej se na to jak jsou lode pripoutane. prevazne je to zad, zad. to u nas jeste nikdo nezkusil.
ze jsme se na te ceste k modelum na TT trosku ztratili uzna kazdy trosku soudny modelar. ale neni dobre jit z extremu do extremu. proste se smirte s tim ze u nas vetsinou proste makety TT nejezdi. pokud to chcete napravit tak hura do toho.,ale jde spis o to co s modely ala bludny holandan.
mel bych takovy navrh a maketari ted neposlouchejte a nectete.

1. prvni sezonu proste lod akceptovat ze je rozestavena, zkousi se, v podstate podle soucasnych pravidel. lod proste dostane zlutou kartu, ktera plati pro sezonu ve ktere byla nasazena do souteze

2. dalsi sezonu uz lod musi byt MINIMALNE v barve, zasklena okna ( romane tebe se to netyka, protoze okna nemas), strecha na svem miste, zabradli, jinak proste nebude smet jezdit.

nemyslim si ze by to byli az tak nesplnitelne a narocne pozadavky
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

to je dobry napad... prvni sezonu podminene a druhou jiz musi byt dokonceny... aby clovek nekoukal porad na stejne lode jako pred rokem a stejne rozestavene, to uz neni zkouseni ale lenost...
pak se nesmime divit ze nekdo rekne ze jsme na vodu vysypali smeti, i nastavby na vlecich zacinaji vypadat k svetu, i kdyz do letadlove lodi maji jeste daleko...
Obrázek
NeJaToD team
Godric

Příspěvek od Godric »

Je to tak, příští sezonu nedodělaná loď nebude co dělat v TT, teď je to ve fáze rozjezdu, proto se toleruje nedodělanost, aby bylo co nejvíce účastníků.

Abych se například přiznal, moje loď do velkého TT vypadá notnou dobu stejně, vrhnul jsem se na loď do malého TT, takže mám dvě nedodělané lodě. Ovšem bohužel se teď potýkám s nedostatkem času abych se přiznal, od Otrokovic jsem neměl ani jeden den volný k modelaření.. I to se někdy stává, doufal jsem například, že Abeille bude už trochu více k poznání v Oseku, ale vidím to například na Braník. U někoho čas není problém, u někoho bohužel je :( A také je to rukama, mě bohužel všechno trvá strašně dlouho, někomu to jde krásně od ruky...
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

třeba si aspoň přečteme pokračování staveb WG např od Ladouse nebo Godrice... už se těším...
Obrázek
NeJaToD team
Godric

Příspěvek od Godric »

Ivvo, stavba WG bude pokračovat po dokončení stavby Abeille, jestli bude zájem, udělám také seriál... Ovšem až bude o něčem psát, zatím fotím postup stavby...
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

však jsem psal že se těším... a určitě bude zájem o seriál o Abeille, a nejen zde ale i na Monaku ;)
Obrázek
NeJaToD team
nex

Příspěvek od nex »

Godric píše:Je to tak, příští sezonu nedodělaná loď nebude co dělat v TT, teď je to ve fáze rozjezdu, proto se toleruje nedodělanost, aby bylo co nejvíce účastníků.

Abych se například přiznal, moje loď do velkého TT vypadá notnou dobu stejně, vrhnul jsem se na loď do malého TT, takže mám dvě nedodělané lodě. Ovšem bohužel se teď potýkám s nedostatkem času abych se přiznal, od Otrokovic jsem neměl ani jeden den volný k modelaření.. I to se někdy stává, doufal jsem například, že Abeille bude už trochu více k poznání v Oseku, ale vidím to například na Braník. U někoho čas není problém, u někoho bohužel je :( A také je to rukama, mě bohužel všechno trvá strašně dlouho, někomu to jde krásně od ruky...
to ne, rozestavene lode tam budou,ale jen ty co jsou jako nove. ty co budou soutezit uz letos, tak nesmi mit nastavby ze ctvrtky, fixou a podobne. proste musi splnit minimalni pozadavky. barva, strecha, zaskleni a zabradli, jinak smula
pavelst

Příspěvek od pavelst »

jen tak dál, čím víc dodělanejch lodí ....tím líp
Pavel
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

ivvo píše:třeba si aspoň přečteme pokračování staveb WG např od Ladouse nebo Godrice... už se těším...
Ladous zrovna začal s další výměnou motorů ve WG. O pokroku esteického rázu si zatím mohu nechat jenom zdát.

Do Oseku snad stihnu alespoň novou nástavbu z papíru, protože uznávám, že ta původní je hrozná. Do Braníku se snad hnu dál, a pak mě stejně čeká minimálně roční útlum všech model. aktivit ;-(, takže si počkám, kam se to vyvine.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Hoši,myslím,že byste měli trošku v té maketovosti a dodělanosti přibrzdit.Začílalo se s modely?No modely spíš s trupy a dodělávanými nástavbami na soutěžích místo spánku.Domnívám se,že krom jednoho člověka(I.G)to nikomu nevadilo,že na vodě jezdí prkna ,neboli nevzhledná plavidla.Je to dané tím, že ten modelář na to nemá aby postavil takovou maketu jako I.G. DGG mě přesvědčil, že ty lodě jsou jeho výtvor a že asi má i široké znalosti ohledně lodí ,což se o mně říci nedá.Je ,ale hodně modelářů ,co nemají tolik zručnosti a třeba i času ,aby udělali takovou loď.Je to sice moc hezké se dívat na takovou loď jak táhne vanu.Dostáváme se ale do stádia ,kdy pouze letos povolíte soutěžit s nedodělanou lodí.Příští rok přidete na ,že se budou lodě bodovat pak se budou muset soutěžící registrovat,pak budou muset mít modely lodí technické průkazy a bude to jako ve Svazu.Myslím,že TT vzniklo hlavně pro neorganizované modeláře a jakmile se začnou vymýšlet určitá omezení přestane být o takovou soutěž zájem.Určitý řád v soutěži musí existovat ,proč však omezovat člověka ,který není schopen model dokončit a má zájem soutěžit v TT.Když mě Keba a spol. vloni pozval na oslavy sto let města Břevnova ,kde si dovolím tvrdit ,že naše modely ,které jsme tam předváděli vidělo určitě kolem deseti tisíc lidí,to nepočítám podle fronty na párek, ale podle obležení kolem břehu,bylo asi všem úplně jedno jestli jsem ukazoval nedodělanou lodičku.

For:Ladous. Pokud budeš mít zájem ,mám jednu nesloženou nástavbu na WG z al.vypálenou laserem,nechám Ti ji za náklady,tj.polovinu ceny
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Já bych to nehrotil, přesně jak říká Pepa, děláme si to sami,tak co.Že by to mělo alespoň trochu vypadat je jasné, nikdo to nedělá schválně, prostě TT je zábava a až pak lodě.
Nedával bych podmínku na dodělání zcela jasnou(třeba ty okna)-přiklad:pořádám soutěž a Nexe tam nechci.-všimnu si že mu vypadlo sklo a tak mu dám dištanc-nemá to hotový!-to je samozřejmě extrém a tam to nedojde, ale.....
prostě bych řek nová loď má nárok na sezonu hájení a pak záleží na pořadateli----
co zároveň s přihláškou poslat foto lodě,pokud si nejsem jistý že splňuje podmínku hotovosti?-pořadatel posoudí a je to........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
vegetak

Příspěvek od vegetak »

tak přesně - mám pocit že už to mnozí ani nestihneme postavit

moc toho zatím nevím, ale řekl bych, že s maketou se nebude tak riskovat jako s modelem
koukněte jak se jezdí s maketou a přehrajte si video ze závodů

a co TT modelů a maket rozdělit na dvě kategorie

já s klukem maketu prostě napoprvé nepostavím zatím to nikomu nemám odvahu ani ukázat, ale model to určitě bude a TT chceme skusit někdy snad

Lubor
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“