Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
lodní šrouby
Re: lodní šrouby
koupil jsem třílisté šrouby graupner, a honem jsem je sundal, použil jsem je jen na zkušební plavbu, už na pohled byly vyosené a po roztočení začaly tak vibrovat, že to mělo zvuk jak cirkule, objednal jsem bronzové a uvidíme jaké budou, snad lepší než ty plastťáky
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Já používám raději robbácké, mám pocit, že ty gr. mají malé stoupání (0,53d) a nemají velkou účinnost. ale zatím se mi nestalo, že by šmatlaly. Nicméně mám také objednané mosazné a jsem zvědav.sas píše:koupil jsem třílisté šrouby graupner, a honem jsem je sundal, použil jsem je jen na zkušební plavbu, už na pohled byly vyosené a po roztočení začaly tak vibrovat, že to mělo zvuk jak cirkule, objednal jsem bronzové a uvidíme jaké budou, snad lepší než ty plastťáky
Nedělejte si iluze co se týče mosazi. Vypadá to sice líp, ale Graupner je lepší... zkušenost s Gr. kontra Aeronaut na stejné lodi.
ono to asi bude kus od kusu. MoNaKo na graupneracky sroub necouvalo ani nahodou, na robacky srouby ano. na sroub od robe zase rychlik moc nejede a na graupner ano. mam doma srouby graupner, robbe, aeronaut i delane, plastove i mosazne. proste srouby jsou alchymie a chce to zkouset a vzdy najit ten nejvhodnejsi
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
už jsou doma po namontování není slyšet víc než když se točí samotné hřídele, uvídíme jak to pojede,
Pavel Daněk
koupil jsem čtyřlisté škouby graupner a stoupani bylo na prd ale velikost akorad.Asi se to nemá ,vzal jsem zapalovač ohřal lopatky a i když se jim nechtělo povolili.JE TO AKORAD.Doplatili na muj špatný den.Někdy učel světí prostředky.Tak mi prominte ten diletantizmus.Neni to rada ale zkušenosl
- petr hájek
příčákodemě není za 1000,- a je možná svižnější ,jo jde to i bez něj ,ale proč hotam za těch pár korun nedat a nezvýšit si možnosti ovládání

Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
tak plavba se šroubama Rivabo je za náma, jede to skvěle jen musím dát jiné motory, mám ze zámků do aut a ty jsou pomalé,
syn to na zpátečku málem utopil, jak zabraly tak šla záď pod vodu, musel jsem ještě ubrat na vysílačce,
jsou super
syn to na zpátečku málem utopil, jak zabraly tak šla záď pod vodu, musel jsem ještě ubrat na vysílačce,
jsou super
Pavel Daněk
Mam tu ohladom tych sroubov nejaky gulas. Spomina sa tu stranka www.modely-lodi.cz a srouby RIVABO. Tie stranky sa zaoberaju historickymi plachetnicami, k sroubom som sa tam nedopatral. Existuje stranka www.modelylodi.cz tam sruby v ponuke su ale od firmy RABOESCH. Tak ako?
podle mých informací se prý jedná o jednu firmu, tedy spíš dvě co se spojily, je to ale bez záruky, kvalita je ale důležitější, a s tou jsem spokojen
Pavel Daněk
- petr hájek
ale dostaneš já je prodávám a už jsem je tady i nabízelDDG 51 píše:Peter, mas pravdu. Pokial si vyrobim priecak doma, tak nestoji 1000. Ale ked ho kupim hotovy, tak pod tisic ho nedostanem. No a skutocne nepotrebujem zvysit ovladanie, lebo lod sa mi dokaze otocit na mieste, bod otacania je aj pri 120 cm dlhom remorkeri v strede lode. Mozem v praxi ukazat v Otrokoviciach.Takze na pouzitie priecneho pohonu som zabudol, pokial mam maketu, tak je tam, ale nefunkcny
petr a mas aj foto priecneho pohonu? alebo ho vies doniest ukazat do otrokovic
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
- petr hájek
foto je v galerii už dávno a můžu prozradit , že v otrokovicích bude jeden v provozu i beze mě na jedné nové šedé lodi.....
- petr hájek
- petr hájek
pokud mi bude fungovat lod a moc jsem ji nezprasil, tak ten petruv pricnak uvidis i v lodi. mam ho tam zabudovany )))DDG 51 píše:No musim povedat, ze tvoj priecak sa mi skutocne paci, tusim musim zacat pouzivat znovu Graupnerove srouby, aby som si mohol jeden od teba kupit. ;-) DO Otrokovic pridem a som zvedavy, ako funguje, ale som si isty, ze dobre, lebo uz na pohlad je PLNE funkcny. Vrtulkovy system je jednoduchy a super
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
- petr hájek
Ahoj všíchni . Nemá někdo zkušenost z pohonem dvěma motory. Mám dva motory řady 600 a dva regulátory 30A. když je to na suchu žádnej problém , ale ve vodě začne jeden motor cukat a druhej jde na půl výkonu, když zapnu jednotlivě každej zvlášť tak jedou normálně na 100%. Pak otázka zda je lepší aby se šrouby točily proti sobě , nebo od sebe? Poraďte někdo. [LamplotZ@email.cz]
- petr hájek
Příčin může být několik:Inkoust píše:Ahoj všíchni . Nemá někdo zkušenost z pohonem dvěma motory. Mám dva motory řady 600 a dva regulátory 30A. když je to na suchu žádnej problém , ale ve vodě začne jeden motor cukat a druhej jde na půl výkonu, když zapnu jednotlivě každej zvlášť tak jedou normálně na 100%. Pak otázka zda je lepší aby se šrouby točily proti sobě , nebo od sebe? Poraďte někdo. [LamplotZ@email.cz]
- slabá baterka - změř si napětí na baterce když zkoušíš pohon ve vodě jestli napětí moc nepadá
- rušení - takto se chovaly např. analogové regulátory Bel AL30... Na suchu OK, ve vodě děs a běs. - Odrušit,anténu daleko od silových vodičů, zkusit jiný přijímač nebo regly
Otáčení šroubů.... Vždycky jsem dával šrouby tak, aby se točily k sobě. Na fotkách skutečných lodí to je jednou tak a podruhé naopak, ale když jsem si toho začal všímat víc, mám dojem ža převažuje varianta "od sebe".
V jednom článku v RCR je popisována ponorka, která nějak nechtěla se slušně chovat a točit, po prohození šroubů levý za pravý se chování výrazně zlepšilo. Nejspíš to souvisí s tvarem trupu v okolí šroubů a proudění v dané oblasti. Takže jediná rada je - vyzkoušet obě varianty.
S tím prohozením šroubů souhlasím měl jsem podobný problémna Nachi podstatně se to zlepšilo po prohození Dada
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 2091 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Tomas A3
-
- 0 Odpovědi