Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Co všechno k vodě ?
Re: Co všechno k vodě ?
Ahoj všem,
Chystám se vyrábět si přepravní box na věci, který na potřebný věci který beru k vodě. Mám už napsanej seznam těchto věcí ale na 100% jsem na něco zapomněl, napište tedy do tohoto tématu věci, který si berete k vodě. Dík
můj seznam: vysílačka, loď, rezervní baterka, nabíječka, zdroj energie, propojovací kabely, odsávačka na vodu z lodě, vteřinové lepidlo, rezervní lodní šroub, klíč na jeho povolení, kleště, hadr, šroubováky, ....
co dál ???
Chystám se vyrábět si přepravní box na věci, který na potřebný věci který beru k vodě. Mám už napsanej seznam těchto věcí ale na 100% jsem na něco zapomněl, napište tedy do tohoto tématu věci, který si berete k vodě. Dík
můj seznam: vysílačka, loď, rezervní baterka, nabíječka, zdroj energie, propojovací kabely, odsávačka na vodu z lodě, vteřinové lepidlo, rezervní lodní šroub, klíč na jeho povolení, kleště, hadr, šroubováky, ....
co dál ???
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
- petr hájek
těsnící pásku, plynovou páječku cín kalafunu. vazelinu, drátek takový aby se sním dalo nahradit i vlákno v pojistce. pinzety, nůž-ulamovák, multimetr, foťák.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- Karolinus I
Plaskačka rumu, popřípadě víc, podle počasí.Nojby píše:Ahoj všem,
co dál ???
A je To . . . .!
...hadr(y), k vrtuli kontramatky.
Dobré je mít pevný campingový stoleček s židličkou.
P.S.: Pokud jezdíš na olovo, tak většina těch elektricko-elektronických věcí odpadne - kapacita akumulátorů ve Springrovi vydrží minimálně tak na 90min ježdění a nemusíš nic přehazovat - takže se minimalizuje riziko poškození elektroinstalace.
Dobré je mít pevný campingový stoleček s židličkou.
P.S.: Pokud jezdíš na olovo, tak většina těch elektricko-elektronických věcí odpadne - kapacita akumulátorů ve Springrovi vydrží minimálně tak na 90min ježdění a nemusíš nic přehazovat - takže se minimalizuje riziko poškození elektroinstalace.
Obvykle u vody potřebuješ to, co jsi nechal doma na stole.
- petr hájek
co takhle záchranný kruh.....
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Taky se můžou hodit návody k elektronice, kvůli možnosti/nutnosti přenastavení/přeprogramování v terénu.
Já bych ještě přibalil druhou loď, kterou v případě potřeby tu první dostrkáš ke břehu. Nebo alespoň plavky ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Pozri su film "Na samote u lesa ...", je tam jeden chlapík čo všetko vymenuváva. Možno že sa trafí ...
Ja by som poradil este kuchynske utierky (obrousky), saju lepsie ako handra a nie je vam luto ich vyhodit, a samozrejme nejaky dlhy spagat (napr. silon), najlepsie s plavakom a (tupym!) hacikom alebo kotvickou na konci... Plus vreckovy nozik (idealnle Victorinox) - ten nahradi kopec inych suciastok...
...ak idete s modelom prvy krat, ROZHODNE odporucam este pribalit plavky a uterak (rucnik) :-)
...ak idete s modelom prvy krat, ROZHODNE odporucam este pribalit plavky a uterak (rucnik) :-)
No já než jdu poprvné s modelem na vodu, tak ho dám do vany a kontroluju, jestli do něj neteče, abych pak při pouštění na ostro nemusel model hledat na dně.DDG 51 píše:Jameson: No ked ides k vode s lodou prvy krat, nestalo by za uvahu pribalit si aj telefonny kontakt na certifikovaneho potapaca? ;-) Najlepsie by bolo zbalit celu dielnu, lebo ked sa na lodi nieco udeje, tak aj tak zistis, ze to v nedni nemas, ale je to doma. Pre istotu vzdy nosim k vode dve-tri lode, ked nahodou jedna sklame. Kym pride potapac, aspon si zajazdin ;-)
Zajímavé téma, já to taky řešil. A nejsem si jist jestli to mám všechno, pokud vás bude více u vody tak náhradní krystaly(ty někdo nezmínil)Nojby píše:Ahoj všem,
co dál ???
K vůli nemožnosti pájet jsem už jednou valil domů. Upadl mě drátek od akkupacku ve vysílači. Paradox je že mě tenkrát chyběl jenom cín. Pájka mám na 12V do auta do zapalovače. Je levnější než plynová (podstatně)
Takže seznam pak doplň a uveřejni.
potapacke okuliare (brejle) a šnorchel
No tahle diskuze byla o tom, aby se udělal tady nějaký seznam takže by to chtělo kdyžtak přispět co si bereš k vodě...Merrimack píše:Mám více modelů, vše moc složité a složité věci potřebují mnoho součástek a zařízení a všeho možného..
Vždy ke každému modelu jsi dělám seznam..stávalo se že něco zapomenu...asi nejsem jediný...ale pak jsem udělal seznam a vše bylo ok..jen si vždy odškrtávám...to pomáhá..
- Merrimack Miloš
plynovou pájku,slušný kleštový multimetr,velkou injekční stříkačku s hadičkou na odsávání vody z modelu (když jsou vlny tak to zateče všude),náhradní baterku,pojistky,matičky,klubo drátu,světlo na tyči na svícení když se setmí a model se musí ještě zbalit,gumové holinky-nejlépe jachtařské-jsou měkké,polstrované neoprénem,ručník na utírání,
model Merrimack,jeho provoz,vývoj systémů,praktické zkušenosti z provozu za 15 let
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek