Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Komíny
Re: Komíny
Prosím poraďte. Jak vyrábíte komíny oválných a různě šišatých průřezů?
No ja si udělám komín ze dřeva a podle něj ohnu plech a sletuji nebo slepím Dada
komín vyrobím z polystyrenu,kašíruji papírovou lepící páskou,potom olaminuji.Nakonec vyloupu polystyren a zbytky vyleptám acetonem.
zdravím carrot
zdravím carrot
zrovna mám jeden rozdělaný stejným postupem... v inventoru (Bobem) zpracovany tvar kominu a z neho vytazena zebra, ktera jsem vyrizl z 5mm depronu (či jak se to jmenuje - izolační hmota pod plovoucí podlahy...). Poté vybroušené do požadovaního tvaru a následně olamionováno. Po zaschnutí laminátu vyleptám vnitřek a hotovo...carrot píše:komín vyrobím z polystyrenu,kašíruji papírovou lepící páskou,potom olaminuji.Nakonec vyloupu polystyren a zbytky vyleptám acetonem.
zdravím carrot

NeJaToD team
Ale depron nie je polystyren, čím to vyleptáš?
nevim jak se to jmenuje ale pod acetonem to ubyva pekne... musel bych se podivat na nazev na letaku, ale bude urcite jen obchodni (v kazdem obchode se to jmenuje jinak...)kit píše:Ale depron nie je polystyren, čím to vyleptáš?

NeJaToD team
- petr hájek
EXTRUDOVANÝ POLYSTYREN -POTPRON ,DEPRON VŠE JE TOTÉŽ
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Aha, OK tak to potom ano, ja som pod depronom myslel niečo iné
(niečo ako EPP) mea culpa 
Len taká poznámka k lepeniu papierovej lepiacej pásky:
Čo tak namiesto lepenia prvej vrstvy papierovej lepiacej pásky na polystyrén použiť obyčajný nelepivý papier, alebo pásku otočenú opačne a namiesto leptania potom komín z polystyrénu jednoducho stiahnuť "nasucho"?. A bol by pekný hladký aj zvnútra...
Čo tak namiesto lepenia prvej vrstvy papierovej lepiacej pásky na polystyrén použiť obyčajný nelepivý papier, alebo pásku otočenú opačne a namiesto leptania potom komín z polystyrénu jednoducho stiahnuť "nasucho"?. A bol by pekný hladký aj zvnútra...
- petr hájek
u konických tvarů to jde bezproblémů u trubky musíš stahnout trubku ještě před ůplným vyschnutím jinak se napne a nejde dolů jen po rozříznutí , pak stačí jen natupo přiložit a kapka vteřiňáku zespodu.mitom píše:Len taká poznámka k lepeniu papierovej lepiacej pásky:
1. vrstvu lepem ven používají raketýři na trupy a ve fyrmě jsme tak imitovali trubky na vagóně
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Já jsem to dělal s proužkem tlustého modelspanu a epoxidu.
Novodurovou trubku jsem obalil mikrotenem (tenký igelit), potom jsem udělal jeden závit modelspanu "nasucho". Pak jsem na proužek modelspanu těsně před trubku po celé délce napatlal epoxid a navíjel jsem až do konce připraveného proužku. Epoxid se "vymačkával pořád dopředu a papír se tek dobře prosytil. Po zavadnutí jsem navinul ještě jednu vrstvu. Když to vytvrdlo, šla hotová "laminátová" trubka docela dobře stáhnout. Zvenčí jsem ji musel vybrousit, ale nebylo to nic zásadního. Důležité je, aby byl papír pokud možno rovnoměrně prosycen. Díky tomu, že jsem to navíjel na podložce ze skleněné tabulky obalené do mikrotenu, povrch vyšel docela hladký.
Hádám, že u polystyrenového jádra by to také mělo jít použít. A ovál se dá taky navíjet vcelku dobře.
Zdenek
Novodurovou trubku jsem obalil mikrotenem (tenký igelit), potom jsem udělal jeden závit modelspanu "nasucho". Pak jsem na proužek modelspanu těsně před trubku po celé délce napatlal epoxid a navíjel jsem až do konce připraveného proužku. Epoxid se "vymačkával pořád dopředu a papír se tek dobře prosytil. Po zavadnutí jsem navinul ještě jednu vrstvu. Když to vytvrdlo, šla hotová "laminátová" trubka docela dobře stáhnout. Zvenčí jsem ji musel vybrousit, ale nebylo to nic zásadního. Důležité je, aby byl papír pokud možno rovnoměrně prosycen. Díky tomu, že jsem to navíjel na podložce ze skleněné tabulky obalené do mikrotenu, povrch vyšel docela hladký.
Hádám, že u polystyrenového jádra by to také mělo jít použít. A ovál se dá taky navíjet vcelku dobře.
Zdenek